Op dit moment, zullen er nog genoeg wel geënte honden lopen, maar hoe zal het zijn over 5 jaar, als misschien zelfs het grootste gedeelte niet meer ent en niet meer hoeft te titeren.
Het is zo logisch om wel te kunnen zien hoeveel anti stof in het bloed zit, maar dat je daar geen conclusies uit kan trekken voor hoelang de anti stoffen nog aanwezig zullen zijn.
Het is een moment opname. Hoe gaat een lijf om met de antistoffen, hoe snel breekt een lichaan dit af. Hebben door te maken ziektes als een verhoudheid invloed op de antistoffen, ja, dat zou nl zo maar kunnen.
Ik vind het een erg groot risico om niet te enten nog te titteren. Nu gaat het nog goed, maar in de toekomst?
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Titeren is enten op maat. Enten gebeurt op datum. Je kunt aan de buitenkant niet zien, hoe het met de antistoffen gesteld is en een cocktail enten, zonder dat er bekend is of dat wel nodig is en dus de hond eigenlijk jaarlijks een overdosis krijgt! Als de dierenartsen allemaal zouden werken als Tannetje, zouden die nu overbodige en belastende entingen niet nodig zijn! En zouden de honden beschermd zijn. Dierenartsen zouden bij binnenkomst niet de cocktail moeten geven, maar de hond moeten titeren. Romeo is hardstikke gezond, is helemaal beschermd en is al 6 jaar niet ge-ent. Luca is helaas veel te veel ge-ent en kreeg veel te veel spuiten tegen van alles en nog wat. Hij stierf aan levernecrose! Al die pipetjes, jaarspuiten, ontwormingen en kuurtjes tegen van alles en nog wat, maken dat de honden bij de dierenarts terecht komen. Die weten ook dat bv een tetanusinjectie 10 jaar en langer werkzaam is! Ik ken veel te veel honden die door lever- en nierproblemen gestorven zijn, waaronder ook Luca! Daarom probeer ik het met Romeo beter te doen en dat dat een strijd oplevert met de dierenartsen, moet dan maar!
Suzanne en Luca hoe weet jij zo zeker dat je geen conclusies kunt trekken uit een titerbepaling. Omdat je 1 artikel hebt gelezen waarin dit staat? Ik zou zeggen lees even verder op internet en praat eens met een dierenarts. Die kunnen je vast iets genuanceerder vertellen hoe het zit. Overigens ben ik wel met je eens dat het niet kwaad kan om te blijven titeren. Zelf check ik om de 2 jaar. Kost gelukkig een stuk minder dan in jouw artikel staat beschreven, zelfs minder dan een enting. Bij mijn hond zijn de verschillen overigens minimimaal. Dus ik doe het vooral voor mezelf. Maar heb inmiddels wel geleerd dat antistoffen niet plotsklaps verdwijnen.
Als je titeert moet dat wel elk jaar vind ik...
Dan moet je dat vooral doen. Dierenarts blij :) zit er bij jou dan veel verschil in ieder jaar? Bij mij om de twee jaar al niet of nauwelijks. Ik doe het ook vooral voor mezelf. Maar wel bizar om te zien dat mijn hond dus al jaren genoeg antistoffen heeft van 1 enting.
Wie zegt dat ik maar een artikel gelezen heb over Ik plaats maar één linkje omdat ik dit een vrij duidelijke link vind.
Ik legde uit, los van dit ene artikel, dat je niet kan voorspellen hoe een lichaan met antilichamen omgaat. Hoe snel breekt jou lichaam dit af, wat beiinvloed de afbraak allemaal. Dat weten we niet.
Je kan dus nooit zeggen, dat je pas over 15 jaar weer hoeft te titeren.
Ik vind 15 jaar ook erg lang om niet titeren/enten. Tannetje Koning heeft goed werk verricht op het gebied van de acceptatie van vers vlees, maar heeft natuurlijk ook de wijsheid niet in pacht. Ik heb de indruk dat velen op dit forum dit wel zo zien.
Persoonlijk viel het mij tegen dat ze zich richt op "geneeswijzen" waarvan het telkens niet lukt om de werkzaamheid aan te tonen.
Tannetje Koning adviseert na een titerbepaling, wanneer je het beste weer kunt titeren. Titeren is een bloedafname, dus dat kun je net zo vaak doen, als jezelf wilt. De dierenkliniek die Romeo 2 maal getiterd heeft, laat het aan mijzelf over. Vorig jaar is Romeo getiterd, niet omdat het perse nodig was, maar omdat hij een paar dagen naar een hondenpension ging. Dit pension was een van de weinige pensions, die een titerbepaling accepteerden.Bij de titerbepaling krijgt Romeo ook een body-checkup, wat ik toch wel fijn vindt, vooral als je niet jaarlijks bij de dierenarts komt. Tannetje weet in elk geval wel heel veel van titeren af en heeft al een aantal honden die ik ken totaal beter gemaakt, die bij de andere dierenartsen geen vooruitgang boekten.
Wie beweert dat er pas na 15 jaar getiterd hoeft te worden?
Waar heb je dat gelezen?
precies
je kunt hoogstens een populatie testen en kijken hoe lang een titer gemiddeld aantoonbaar blijft
daarnaast zijn in-house titerbepalingstesten niet altijd betrouwbaar, het is niet voor niets zo dat voor mensen belangrijke ziektes - zoals rabies - er altijd bloed moet worden opgestuurd
Waar lees je precies dat iemand 15 jaar niet titert? dat heeft niemand geschreven toch? De meeste mensen die ik ken titeren vrij regelmatig, maar niet ieder jaar. Omdat dat in de praktijk gewoon vrij nutteloos blijkt. En omdat er gelukkig inmiddels al heel veel gedegen onderzoek naar is gedaan. (Zijn veel wetenschappelijke artikelen over, lees die ook maar eens) Titeren kan tegenwoordig in bijna iedere moderne dierenartspraktijk en is echt niet iets van holistische dierenartsen alleen. Mij maakt het overigens helemaal niet uit als iemand anders er voor kiest om gewoon het entschema te volgen. Vooral doen waar je je goed bij voelt. Maar verdiep je eerst in dingen voor je er een mening over vormt.
Helemaal mee eens.
Qua kosten maakt het ook weinig uit. Wat je kwijt ben aan titeren was je anders kwijt aan een enting. Ik vind het ook belangrijk dat een dierenarts mijn hond minstens 1x per jaar ziet. Zeker als je hond wat ouder wordt. Voor zo'n controle consult ben ik 35 euro kwijt, voor titeren + controle is het 45 euro.
Ben wel nieuwsgierig of je daar verrassende uitslagen bij krijgt dan? Ik vind er ook helemaal niets mis mee om jaarlijks te titeren hoor, maar bij mijn honden zijn de uitslagen om het jaar al heel voorspelbaar. Vandaar dat ik het niet ieder jaar doe. Dat mijn hond volgens de uitslag nog 5 jaar beschermt is zie ik vooral als richtlijn niet als exacte wetenschap. Ik blijf voorzichtig. Ik vind dat ook mijn verantwoordelijkheid omdat mijn honden veel met andere honden in aanraking komen.
Huh deze topic ging toch over een anti teken middel???
Volgens mij is het een Tannetje Koning advertentie.
Wat heeft Bravecto met titeren te maken?
Als we de grens overgaan, is een recente rabbies-enting vereist. Dat is ook de reden, waarom het bloed naar een laboratorium opgestuurd wordt om dit aan te tonen. Daarom is het ook aan te raden de voor dat land geldende eisen te raadplegen. In Duitsland is een rabbiesenting verplicht, titeren is daar nog niet zo bekend.
Ook in hondenpensions of hondenscholen blijven ze entingen eisen, soms omdat ze niet weten wat een titerbepaling is.
Omdat het europees niet geregeld is, zijn voor diverse landen entingen verplicht, al zijn er al landen die titerbepalingen accepteren. Het is een kwestie van tijd en inzicht!
Dierenartsen adviseren bij de wetgeving in deze en die houden toch meestal vast aan entingen.
Zoals ik in een vorige reactie meldde, was Romeo welkom in een hondenpension, ze gingen zich inlezen in titeren en waren zelfs enthousiast. Totdat hun dierenarts zich ermee bemoeide en toen was mijn Romeo niet meer welkom. Ik merk heel vaak dat als je je hond laat titeren, daar veel onbegrip voor is en dierenartsen dit ook in stand houden. Mensen gaan toch vaak af op wat de dierenarts adviseert. Een arts die ik ken en vaak naar Indonesie gaat, laat zich titeren voor de entingen die daar vereist zijn. Al jaren! En dat wordt op Schiphol en in Indonesie gewoon geaccepteerd.
Alleen weten wij vaak niet dat we ons ook kunnen laten titeren.
ja uhm we gaan een beetje offtopic ja,maar ik kon het niet laten om toch even te reageren ;) maar over Bravecto. Bij gezonde honden lijkt het me geen probleem. Ik heb er in ieder geval nog niets negatiefs over gehoord. Bij zieke honden zeg ik niet doen. Een band kan je afdoen, pipetjes afspoelen maar aan zo'n pil zit je drie maanden vast. En als er dan iets fout gaat...
Enne Machtel (toch Nog even offtopic) ik deel die ervaring totaal niet. Mijn honden zijn overal welkom met titerbepaling en mijn dierenarts is er ook positief over.
Ja, en?
Dat lees ik nergens, het ging me om een datum in de toekomst, 5 jaar is ook ver vooruit.
Mag ik je vragen waar je uit concludeert dat ik geen wetenschappelijke artikelen over titeren heb gelezen?
Mee eens.
Op dit moment ent ik nog, vind het nog te vroeg om over te stappen op titteren.
Dat concludeer ik uit wat je erover schrijft. Maar nogmaals van mij hoef je het niet te titeren he. Mag iedereen zelf weten. Maar het ging me wat ver dat je anderen veroordeeld. Terwijl je er zo te lezen niet heel veel vanaf weet. Zo en nu weer on topic ;)
Lieke,
Ik ben blij dat je zo'n positieve ervaringen hebt met titeren.Romeo is vorig jaar in een hondenpension geweest, waar de eigenaresse me zei, dat ze op hun site meldde welke entingen bij haar verplicht waren en dat ze een boete en bekeuring kreeg als ze bij haar controleerden en er titerbepalingen geaccepteerd waren. Dat vertelde ze tenminste. Mijn vorige dierenkliniek titerde eerst niet, nu wel, maar vragen euro 150,00!! Absurd duur.
Hondenpension/Hotel de Silverdas accepteren titerbepalingen al jaren en doen er ook niet moeilijk over.Ik denk dat het vaak onwetendheid is, wat wel of niet toegestaan is!
Ik veroordeel niemand, hoe kom je daar nu bij?
Zo te lezen ben je erg voorbarig met het trekken van conclusies, je mening al klaar over mij.
Weet je mijn achtergrond?
Mijn Keeshond met superdikke vacht kon ik niet vlo-vrij krijgen.
Druppels waren háást niet op de huid aan te brengen.
Bravecto bracht hier verandering in 2x (om de 3 maanden) gegeven en al die MAANDEN géén vlooien en géén geknaag en kale kont!
Super spul!
Met insecticides krijg je elke vlooi en teek dood. Dus Bravecto zal zeker werkzaam zijn!
Onze Duvel krijgt al bijna 1 jaar Bravecto. Van de pipetjes op zijn vel werd hij helemaal gek, rende langs muren, schuurde over de grond en ga zo maar door, en dat was niet voor eventjes maar dat duurde zeker een hele week, gewoon zielig.De smaak van Bravecto vindt hij niet zo lekker, maar verstopt in een stukje leverworst gaat het erin als zoete koek. Hij heeft er geen last van en ook geen allergische reacties. Ik ben met deze vlooien en teken bescherming heel erg blij.
Hallo allemaal,
Allereerst moet ik bekennen dat ik niet 8 pagina's informatie heb doorgelopen, mijn excuses.
Ik vroeg mij af of jullie mij een tip kunnen geven, het is als volgt:
Wij hebben een Border Collie van inmiddels 5,5 jaar. Hij heeft altijd vlooienbandjes om gehad ( ik weet het, slecht slecht...maar we werden een beetje 'gedwongen' door de oppas uit angst om vlooien).
Enfin....5,5 jaar lang geen vlooien en 2 teken gehad die we verwijderd hebben toen ze nog klein waren.
Nu was de Border de laatste weken niet meer zichzelf en ikzelf had hele ernstige insectenbeten met allergische reactie (3x Nightcare en 2 x dermatoloog e.d.) Bij verandering is de Border altijd een beetje van slag en dat merken we dan ook doordat hij soms in zijn vacht gaat bijten. Wij zorgen dan voor extra aandacht en extra geestelijke uitdaging.
Maar nu bleef hij 'anders'.
Na 3 weken na de dierenarts gegaan en het blijkt dat hij dus vlooien heeft.
Arme schat had 40 graden koorts en een zware allergische reactie op de vlooien waardoor zijn hele onderhuid met bulten en ontstekingen zat.
Het is onze eerste hond en we hebben gezocht op vlooien (in de liezen, bij de oortjes) en nooit iets gevonden...maar hij heeft het dus voornamelijk op zijn rug.
Nu weet de dierenarts niet zeker of het van de vlooien komt of dat hij iets anders heeft.
Lang verhaal even kort afkappen....
We hebben naast antibiotica ook bravecto meegekregen.
Maar nu lees ik hier alle verhalen en begin ik een beetje bang te worden.
De Border voelt zich een stuk beter dan voorheen (is echt weer zichzelf) en we gaan dinsdag terug naar de dierenarts om te kijken of de ontsteking ook weg is of dat deze een andere oorzaak heeft.
Maar nu twijfel ik dus erg of we Bravecto moeten gaan geven.
Los van dat het ruim 30 euro kost (Geen enkel probleem natuurlijk voor de hond, maar dan wil ik wel dat het ook voor de hond prettig is. De vlooienband heeft hij vanaf pup af aan gekregen en heeft hij nooit last van gehad).
Maar goed...wat raden jullie aan?
We hebben kinderen die uiteraard dol op de hond zijn (dus iets op de vacht sprayen vind ik geen goed idee) en hij zwemt veel, dus bij het pipetje heb ik nooit vertrouwen gehad).
Hopelijk hebben jullie tips!
Vida Lente,
Vervelend wat jij en je border collie hebben moeten meemaken.
Omdat bij de collie-achtigen, ook border collies, je moet uitgaan van een mdr-1 gen defect, zal je rekening moeten houden met alle geneesmiddelen dat de stoffen, die op de volgende website staan onder "risico geneesmiddelen" niet gegeven mogen worden:
http://www.gencouns.nl/mdr1.php
Je dierenarts zou hiervan op de hoogte moeten zijn.
Beterschap!
wij gebruiken ook Bravecto en zijn zeer tevreden. Onze Rottweiler heeft niet zo'n last, maar onze kleinste krijgt door zijn lange haren wel vaker vlooien, teken en vooral jeuk en uitslag ervan. Sinds we Bravecto gebruiken geen enkel last meer gehad. We doen het alleen niet elke drie maanden, maar twee keer per jaar en dat is voldoende. Dus kortom, een aanrader!
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?