Veranderingen na sterilisatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hey, na 2 schijnzwangerschappen en op aanraden van drie dierenartsen heb ik Mila vorige week woensdag laten steriliseren. Was vooral bang van eventuele complicaties, maar ook van gedragsveranderingen. Voorlopig merk ik nog niks anders aan haar, maar is nog te vroeg veronderstel ik? Wie heeft er ervaring met dit? Is je hond veel rustiger of zelfs anders geworden qua karakter na de sterilisatie? Alvast bedankt!! :-)

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

hier 2 gesteriliseerde teefjes

 

bij de oudste totaal geen veranderingen

de jongste is aanhankelijker geworden ;)

 

dus hier alleen maar positieve ervaringen 

 

wel opletten met de voeding, meestal worden ze iets minder actief en gaan ze verzwaren

dus minder eten geven 

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Bij Jamie heb ik geen verschil gemerkt. Ja, dat ze nog meer op eten gericht is. 

En inderdaad, ze wordt wat sneller dik. 

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Moeten vrijdag naar de DA om de voeding te bespreken! Maar dat wordt dus extra veel wandelen!!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je hond al volwassen is zal er niet snel een verandering intreden. je hond zal wat bezadigder worden, de hormonen vallen weg.

wat eten betreft, wees daar strikt in, dik worden is niet nodig, als je maar wat vaker een wandeling gaat maken met je hond, bijvoorbeeld twee wandelingen per dag in draf, hond naast je, 20 minuten doorstappen, de andere wandelingen lekker spelen en laat maar rondsnuffelen.

extra er op uit, strikt zijn in voeding, dat zijn de uiterlijke kenmerken van het steriliseren, van binnen kunnen we niet kijken. :-D

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Toen net Kelly gesteriliseerd was, hebben wij ook geen veranderingen opgemerkt. En er zijn later ook geen veranderingen gekomen 

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hoop dat er zoals bij julie idd niet veel veranderd! Want als je alles op het internet leest... Maar dat zijn natuurlijk de ergste gevallen.

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Gina at altijd heel slecht en na haar sterilisatie eet ze goed. Verder merk ik geen veranderingen.

Anoniem (Gast)

Op aanraden van de DA hebben wij onze hond ook laten steriliseren. Omdat ze anders heel veel kans had op een baarmoederontsteking. Omdat onze hond nog maar een anderhalf jaar was, is ze ook aanhankelijker geworden. Ze is ook wat verdikt. Niet dat ze te dik is, maar ze is dikker dan ervoor. Een beetje minder tafelrestjes en wat meer beweging en  dan is dat opgelost. Sommigen hebben het ook over het ruwer worden van de vacht, maar daar heb ik nog niets van gemerkt en het is toch al een half jaar geleden.

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Klinkt allemaal heel goed!!! Mila is nu nog steeds superenergiek, hoop dat het zo blijft! En aanhankelijk is ze altijd geweest, benieuwd of ze nog aanhankelijker kan worden... Ik beeld het me mss in, maar vind haar vacht net zachter geworden.. O-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Lexi en Mila zijn beiden gesteriliseerd. Heb nooit een verschil gemerkt. Misschien dat ze wat sneller aankomen? Vooral Mila. Maar dit kan evengoed door haar bouw komen.

harriet (Gast)

hoi mijn hondje is al met 4 maanden gesteriliseert, Het enige wat ik merk,is dat ze steeds wil eten,en ook naar eten scharrelt, gelukkig niet dik geworden, Ik laat haar veel lopen. Ze is een schatje! erg lief en speels.en ruim 6 en een half jaar,alweer  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is met 6 maanden gesteriliseerd. Geen aanleg tot dik worden (zij niet...), ze heeft eerder meer nodig dan de aangegeven hoeveelheden dan minder.

 

Volgende forumvraag: Gestoken door een bij of wesp
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^