mijn eerste hondje chico word in october 3 jaar en heeft een sloveense pass, hij is doodsbang voor vliegen, als er een in de kamer is verstopt hij zich onder de centrale verwarming of in de hall waar het donker is.als hij slaapt heeft hij enge dromen, hij springt jankend op hapt naar iets en komt naar mij om getroost te worden, mijn tweede gizmo, word begin december 2jaar, kwam bij mij toen hij 4 maanden oud was, een puppy is speels en nieuwschierig, hij durfde niet eens uit zijn mandje komen,hij was doodsbang voor alles en iedereen (volgens mijn vearts kende hij alleen de binnenkant van een kartonnen doos,)ik wilde hem leren om zijn gevoeg te doen op een hondentoilet ,zoals chico. zijn voedsel beschermde hij, Naar chico hapte hij, na 2 dagen had hij door dat er altijd voedsel stond Na 3 dagen ging hij naar de badkamer om er de snoepjes te pikken (de badkamer met snoepjes waren niet zo eng) als ik zijn riep liep hij weg alsof hij bang was om gestraft te worden, ik heb hem in mei een jaar en nog is hij soms bang voor mij hij komt op mijn schoot liggen uit zichzelf niet als ik hem op pak, Kan iemand mij raad geven om mijn beestjes te helpen speciaal chico met zijn enge dromen, ik denk dat het met gizmo uit zichzelf goed komt, ik stel weinig eisen en ik verzorg de dieren goed, en laat ze toe honden te zijn
Het zijn blijkbaar allebei hondjes die in slechte omstandigheden zijn gefokt en opgegroeid.
En ook allebei niet gesocialiseerd zijn, heel triest dat dit nog steeds gebeurd.
De eerste maanden zijn juist zo belangrijk voor een pup, de inprentingsfase en de socialisatie waarin ze leren hoe ze zich moeten gedragen in de grote wereld.
Dit hebben ze helaas allebei niet gehad en hebben een grote achterstand hierdoor.
Ik weet niet of het nog goedkomt, dat je hondjes normale en vrolijke hondjes zullen worden.
Daardoor hebben ze waarschijnlijk een te slechte start in hun leven gehad.
Hoe ziet hun dagelijks leven er nu voor hun uit bij jou?
Komen ze wel buiten of doen ze al hun behoeftes op het hondentoilet in huis?
Ik denk dat een stabiele en rustige omgeving het veiligste voor ze is.
Niet al te veel verandering, het huis moet een veilige en rustige haven voor ze zijn.
En misschien als ze wat meer uit hun schulp durven te kruipen, dat je kunt kijken hoeveel ze buiten hun veilige huis aankunnen?
Soms hoor je ook positieve verhalen over natuurlijk rustgevende middelen, zoals Bach bloesem.
Ik vind het wel super van je, dat je deze hondjes in huis hebt en ze probeert een fijn leven te geven!
gewoon je dagelijkse dingen doen en niets maar dan ook niets van ze verwachten
en met heel heel veel geduld zullen ze zeker een heel groot deel van hun angst af komen
maar dat duurt zeker een poosje soms wel tot een paar jaar
heb hier ook een hondje wat doodsbang bij mij kwam
geslagen geschopt , gebruikt om te kijken hoe hij het er van af zou brengen om hem bij een
boos gemaakt grote hond te zetten waardoor hij 1 oog bijna kwijt was
ben al een heel eindje met hem maar we zijn er nog lang niet
maar we geven niet op en verwacht niets van hem
vertrouwen moet er eerst zijn en dan komt het allemaal wel goed met veel geduld en liefde
zo kwam mijn hondje bij mij ...
en zo is hij nu
Veel buitenlandse honden hebben angstproblemen lees ik hier , en soms komt het toch wel terug goed. Met veel geduld en liefde. Het zullen altijd wel zorgenkindjes blijven.
Dan zijn dit nog degene die goed terechtkomen, ik wil niet denken aan al die anderen.....
Waar slapen ze ? Ik zou Chico bij mij in bed nemen , en naast me leggen zodat hij je altijd voelt. Ik weet niet of dat in jouw situatie daar mogelijk is. Ik denk dat hij zich veiliger gaat voelen dan.
Je doet een mooi ding Yolanda met die opvang, succes .
klopt wat anny zegt idd , lekker bij je laten slapen
binky slaapt hier ook gewoon bij mij op bed
geef hun je vertrouwen
ALS we slapen he Elly want het is weer laat hé meid voor jou ook blijkbaar
hahaha ja idd , maar binky ligt hier al te slapen hoor
ligt lekker naast me op het kussen en ik kan bijna niet bij de toetsen
hahahaha lekker woeffie van me
Als ik het zo lees denk ik dat Chico een keer flink gestoken is door een wesp, hommel, bij, horzel of een ander vliegend, stekend dier. Juist omdat hij zo bang is van vliegen.
Hoe weet je trouwens dat hij enge dromen heeft? Ik heb gemerkt aan mijn hond dat hij heftiger droomt als hij iets ongewoons heeft meegemaakt. Vorige week stonden er schapen op een plek waar ze normaal niet staan. Ik had Dobby aan de korte lijn, maar hij was zo druk aan het doen (misschien de derde keer dat hij schapen van dichtbij zag) dat ze er vandoor gingen. Ja, da's helemáál leuk. 's Avonds was het weer piepen en dromen en pootjes bewegen. Hij was weer eens op jacht. Zo ook bij andere ervaringen, positief en negatief. Nachtmerries zijn het volgens mij niet, eigenlijk. Soms wordt hij wel eens jankend wakker, maar ik heb niet het idee dat dat nachtmerries zijn.
De hypnagoge schok of slaapstuip is een onwillekeurige stuiptrekking van de spieren die zich vaak voordoet tijdens de overgang van waken naar slapen. Het wordt vaak beschreven als een vallend gevoel of een elektrische schok; dit veroorzaakt dan de hypnagoge schok. Hypnagoge schokken zijn heel normaal en de meeste mensen zijn dan ook bekend met het verschijnsel. De hypnagoge schok doet zich vooral voor wanneer mensen oververmoeid zijn of in een oncomfortabele positie liggen. De exacte oorzaak van de plotselinge stuiptrekkingen zijn onduidelijk maar er zijn hypotheses geformuleerd:
Hypnagoge schokken worden gewoonlijk één of twee keer waargenomen tijdens de nacht. Regelmatiger doen zich stuiptrekking voor gedurende de normale slaap. Deze zijn doorgaans veel minder dramatisch en blijven daardoor onopgemerkt. In extreme gevallen, wanneer de nachtrust ernstig wordt gestoord door de hypnagoge schokken, spreken we van een aandoening genaamd periodieke beenbewegingen of beter bekend onder de Engelse naam PLMD (periodic limb movement disorder).
Wanneer iemand verstoken blijft van slaap en tracht tegen de slaap te vechten, zal hij vaker hypnagoge schokken beleven; dit gebeurt meestal met mensen die van slaap verstoken blijven voor een periode langer dan 24 uur.
Deze stuiptrekkingen zijn overigens niet gevaarlijk voor de persoon zelf maar kan tot schrikreacties leiden van de persoon die zich ernaast bevindt.
Ik heb hier voor het slapen gaan last van, en dat is naar. Ik moet ook opletten om mijn rust te nemen. Wordt er 's nachts ook wakker van. Ook dit is geen abnormaal of ziekelijke aandoening, maar erg lastig.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?