Zal van de rechter afhangen. 2 tegenstrijdige rechten en dat is dat de hond in bezit is van de vrouw en het contract.
Maar als het een adoptie contract is dan geld het contract wel .. Bij paarden doen ze dat ook. Als je een paard adopteert dan blijft het paard van de huidige eigenaar maar betaald de nieuwe eigenaar verzorging en dergelijke.
Contract = contract en het zal er van afhangen hoe het is opgesteld en aan de hand daar van kan je pas zeggen wie de rechter gelijk zal geven ..
Verder geloof ik niets van het verhaal .. Als je hond ontsnapt ben je daarvan op de hoogte neem ik aan ga je gewoon naar de DA voor een abortus spuit. En dan nog eens 400euro vragen? Nee ik geloof er niets van!
Mijn mening is dat de mevrouw terecht die boete moet betalen, zeker op de manier hoe alles gegaan is.
Is het ook niet zo dat het asiel altijd verantwoordelijk voor de hond blijft? Ze hadden zelfs nog kunnen redeneren dat er toch wel nalatigheid in het spel geweest is, met alle risico's van dien, en de hond terug kunnen halen.
Frank,
Dank voor de links.
Ook ik ben van mening dat fokkers, asiels en buitenlandse stichtingen zich zelf meer rechten toedichten dan wettelijk is vastgelegd.
Tevens is het woord adoptie niet juist, daar volgens de wet een hond een ding is en dingen kan men niet adopteren; alleen kinderen kunnen geadopteerd worden.
.
En zolang mensen er intrappen gaat het door.
Ik heb een borg van 1000 euro moeten geven en kreeg het pas terug na de castratie van Ioki.
Moest ook in het asiel gebeuren zodat ze zeker waren denk ik dat hun dieren gecastreerd of gesteriliseerd zijn.
Dat staat idd in het contract en getekend voor gelezen en goedgekeurd dus... daar moet men zich aan houden.
Pech voor die mevrouw dus
wie haalt er nu een hond in huis en laat ze ochame 2,5 maand later drachtig worden
het arme beestje is pas in haar nieuw gezin, erg dit !!!!
ze moesten nog meer vragen om zo een mensen af te schrikken !!!!
hoe kan een hond nu perongeluk drachtig zijn pffffffffffff laat dit een voorbeeld zijn voor andere onbezonne mensen
Onderaan bij de comments heeft Melissa Brown zelf ook nog enkele dingen geschreven. Waaronder dit..:
Ik heb Missy in September 2013 uit het asiel gekocht, daarna is ze in November loops geworden, toen hebben we er goed op gelet dat ze niet zou ontsnappen, toen hebben wij visite gekregen en die honden zijn onder ons toezich 'er tussen uit geknepen'. Het was binnen een halve minuut, toen hebben we direct de dierenarts gebeld met de vraag wat we moesten doen, die gaf het advies om een emmer koud water over honden te doen, nadat de de honden los van elkaar waren hebben we met de dierenarts gebeld en in overleg met de dierenarts hebben we besloten om een echo te laten maken. Deze echo was op 31/12. Toen we de echo zagen zei de dierenarts dat het 6 a 7 gezonde puppy's waren en de hartjes allemaal goed klopte. Na onderling een discussie te hebben gehad hebben we besloten om de puppy's te laten komen. Nooit gedacht dat ik een 'fokker' zou zijn want in mijn beleving is een fokker toch heel iets anders! Daarna heb ik me een slag in de ronte gewerkt om ervoor te zorgen dat de hond alles kreeg wat ze nodig had voor de bevalling. Deze is goed gegaan en er zijn 4 puppy's geboren. In de tussentijd heb ik een brief van het asiel gekregen met daarin dat ik aan het fokken was. De hond zou terug moeten of de pups zouden geplaatst worden op hun voorwaarde anders zou het voor de rechter komen. Direct die dag naar het asiel gegaan en daar een overeenkomst getekend dat we het samen zouden doen. Het herplaatsen enten, chippen enz.. 4 dagen daarna kreeg ik een brief van asiel waarin ze afzagen van de medewerking en ik overal zelf verantwoordelijk voor was. Maar of ik wel ff de boete wilde betalen van 1000 euro, missy mocht ik houden omdat we 'zo'n goede band hadden' (wat hun niet weten aangezien ze hier nooit zijn geweest). Daarop heb ik bezwaar gemaakt en nogmaals het hele verhaal uitgelegd dat het een ongeluk was en ik niet aan het fokken ben geweest. Daarna kreeg ik een telefoontje en wilde ze niet van de boete afzien. Het is nooit mijn bedoeling geweest om te gaan fokken met Missy. Je kunt mij inderdaad kwalijk nemen dat ik niet zo makkelijk denk als sommige mensen om gezonde puppy's weg te laten halen. Het enige wat ik wil is dat de puppy's een goed thuis krijgen, ik ben er niet op uit om er winst uit te halen. Ik heb nu ook vakantie op moeten nemen van het werk om voor de puppy's te zorgen. Ik vind het goed dat er controle is, maar er bestaat een verschil tussen fokken en een ongeluk. Het asiel geeft aan dat ze in het belang van de hond denken, maar ze hebben nog nooit gevraagd hoe het met de hond of de puppy's is. Ze hebben het alleen maar over geld.
Ik kan de link niet openen, ik krijg een melding van blokkade via mijn beveiliging.
Ik kan dus alleen de reacties lezen.
In de ned. wet, is het adoptie contract, voor dieren, nog "voer voor advocaten" Maar wie heeft de boete opgelegd, de rechter?
interessant topic.
Frank ik vind in beide sites niets terug over adoptiecontracten ik neem aan dat daar een verschil in zit niet?
Het zal allemaal afhangen van de rechter
Link
Eigendomsrecht... Wie heeft die in dit geval? Het asiel heeft ook maanden lang voeding betaald, dieranartskosten,... En het gaat om een adoptiecontract dus geen koopovereenkomst. Dus dat wil zeggen huren of bruikleen.
.
En dus zit het dierenasiel ook fout, want breken hun schriftelijke overeenkomst om samen de pups te plaatsen.
Ik dacht dus al zoiets.
Ik heb wel een kleine mening.
Als het asiel niet wil dat er gefokt wordt, dan moeten ze de honden castreren of steriliseren.
Dergelijke regels en rare bepalingen is voor mij reden om geen asiel hond in huis te nemen.
Je mag voor alle kosten opdraaien, maar als het puntje bij het paaltje komt, denken ze van de asielen dat ze nog steeds eigenaar zijn.
Volgens de regels van de asielen ben je dus nooit volledig eigenaar van de hond!
Bij onze Bayco, komt van een fokker, zat een contract, fokken met hem zou een boete van €5000,= op staan.
Maar ik weet zeker, zou je dit voor de rechter gooien, dan wordt het van tafel geveegd en heeft de fokker geen poot om op te staan.
Hoe dat met een asiel is, geen idee, maar ik ging geen boete betalen, echt niet!
En recht op pup geld hebben ze ook niet, zou anders zijn geweest als de hond zwanger opgenomen zou zijn geweest door TS!
Volgens mijn gevoel is het hier duidelijk om de poen te doen, het asiel wil een graantje mee pikken.
Vindt het bedrag dat per pup gevraagd wordt best goed, zo houd je verkeerde mensen en handelaars hopelijk buiten de deur!
Het asiel wil 1000,-? Leuk om de kas te spekken...
Een hond uit het asiel word nooit je eigendom. je moet een papier tekenen daar staat duidelijk in dat je er niet mee mg fokken,verder staat er duidelijk in dat het asiel de eigenaar is. Hein.
edit - verwijdert.
volgens een uitspraak van de Rijdende Rechter Mr Visser in 2009 is een adoptie overeenkomst van een hond een bruikleenovereenkomst.
http://www.eerstehulpbijrecht.nl/data/files/ZklkatcIC_uitspraak_adoptiehond.pdf
Ik heb het woord bruikleenovereenkomst in de tussentijd ook in contracten van buitenlandse stichtingen gezien o.a. bij Abandoned Pets Foundation.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?