Je hebt in barneveld ook het trainingscentrum waar je allerlei cursussen kunt volgen
http://www.cursuscentrum.nl/
Daarnaast kan je op het groenhorst in barneveld ook de management kant kiezen. Dat is meer dierenwinkel, pension/asiel opstarten..
ik heb m gedaan via de loi. geen niveau 4 maar niveau 3 omdat ik toen in het asiel al werkte en toch geen ambitie had om dierenartsass. te worden, nog steeds niet en toch doe ik het. het is zeker niet mijn ding en blijf dit ook niet doen.
ik weet ook niet of ik wel in de dieren wil werken. (misschien dat ik nog de kant van paarden wil, maar of ik dat lichamelijk over 10 jaar nog kan??)
dat er geen werk in te vinden is, dat heb ik nooit zo ervaren.
ik heb (part-time) 5 jaar in een asiel gewerkt, sollicitatie gedaan in een ander asiel voor full-time en was aangenomen maar na 1 dag mee lopen vond ik het daar niks, daarna een jaar in ander asiel gewerkt nu 3 jaar ziek thuis gezeten en wil weer beginnen met werken dus nu dus 1 dag dierenartsassistent (wij hebben geen ok) en neem dus eigenlijk alleen maar de telefoon aan. maar voor mij om te beginnen met werken is het prima.
je moet zelf wel je stinkende best doen om aan een baan te komen maar zeker dat ze er zijn.
He Tiffani,
Er is geen HBO Bachelor variant op dierenarts assistent en dierengeneeskunde is een WO studie waarbij specifieke vakken op VWO niveau vereist zijn. Een oudleerling van mij is dierenarts assistent en van haar klasgenoten zijn er veel doorgestroomd naar HBO verpleegkunde (dus werken met mensen).
Tegenwoordig zijn er nog maar weinig vakgebieden waar redelijk veel werk in te vinden is dus laat je niet teveel een andere richting in duwen.
Ik doe ook Kynologisch instructeur en trimster erbij, gewoon om mezelf nog breder inzetbaar ze maken en omdat ik het leuk vind natuurlijk!
Er is geen hbo variant hier van het enigste wat er op lijkt is hbo dier&gezondheid, ik ken een Para die dat gedaan heeft maar die vertelde dat je daar bijna nog minder aan hebt dan de opleiding para, zij heeft toen bij Royal Canin gewerkt.
ik ga in september starten met me opleinding biologie docent heel iets anders maarja
Ik kan helemaal niet volgen bij jullie systeem. Bij ons is de richting een professionele bachelor en het duurt 3 jaar
Maar als het niveau hoger ligt bij jullie, wat mogen jullie dan allemaal want ik bedoel je mag voor de wet toch niet snijden in weefsel etc dus veel meer kun je toch niet doen. Dus hoger opgeleid is wel leuk maar je kunt er niet veel mee.
aanvulling: onze leerstof zal misschien uitgebreider of dieper zijn dan die van jullie.. ik weet niet wat jullie vakken zijn en wat ze inhouden (wij krijgen bv ook chemie )
Wat ik heb gelezen wordt er in belgie meer aandacht besteedt aan exacte vakken zoals inderdaad scheikunde..
In nederland wordt er meer les gegeven over de diergeneeskundige vakken. Dus meer praktijkvakken.
Ik zelf ben blij dat ik niet zoveel scheikunde heb gekregen. Ik zie ook niet zo in waarvoor je dat nodig zou hebben. Heb dan liever vakken die er toe doen, maar ik kan me voorstellen dat praktijken die aan de grens van belgie staan, liever belgische afgestudeerden hebben dan.
klopt wij hebben naast vakken over dierengeneeskunde (pathologie bijvoorbeeld) ook vakken die niet veel te maken hebben met dieren in het algemeen. wij krijgen bv ook ecologie dus over de natuur wat dus eigenlijk niet onmisbaar is vind ik, ook krijgen wij economie (boekhouden) zodat wij ons bedrijfsbeheer hebben na onze opleidind
door ons breder vakkenpakket kan je dus nog verschillende richtingen uit later. onze richting is dus ook niet specifiek gericht op paravetrenair
Maar hebben jullie dan ook niet een managment kant apart? Want het klinkt een beetje alsof dat bij jullie gecombineerd is.
Bij ons kon je na 2 jaar kiezen voor een richting, welke je dan nog 2 jaar volgde..
Wij hebben trouwens ook wat boekhouding en scheikunde/natuurkunde gehad, maar dat was niet zoveel.
eerste jaar
ALGEMENE VAKKEN
Communicatie 1
3
RZL / Bio-ethiek 1
3
Sociologie
3
MILIEU
Agrochemie
3
Plantenvoeding
3
BIOLOGIE
Plantkunde
3
Biotechnologie
3
Dierkunde
3
ECONOMIE
Agro-economie
3
Algemene economie
3
TECHNIEK
Elektromechanica
3
Uitrustingen
3
INFORMATICA
Informatica 1
3
DIERENZORG-THEORIE
Dierenhouderij 1
3
Dierenvoeding 1
3
Pathologie 1
3
Ethologie 1
3
DIERENZORG-PRAKTIJK
Praktijkspecialisatie 1
3
Project 1
3
Stage 1
3
tweede jaar
ALGEMENE VAKKEN
Communicatie 2
3
RZL / Bio-ethiek 2
3
MILIEU
Ecologie
3
Plantenbescherming
3
ECONOMIE
Bedrijfseconomie
3
Bedrijfsmanagement
3
TECHNIEK
Koeltechniek
3
Verwarmingstechniek
3
Watertechniek
3
INFORMATICA
Informatica 2
3
DIERENZORG-THEORIE
Dierenhouderij 2
3
Dierenvoeding 2
3
Pathologie 2
3
Ethologie 2
3
DIERENZORG-PRAKTIJK
Praktijkspecialisatie 2
3
Project 2
3
Stage 2
8
Stagerapport 2
4
derde jaar
ALGEMENE VAKKEN
Communicatie 3
3
RZL / Bio-ethiek 3
3
MILIEU
Milieuleer
3
ECONOMIE
Arbeidswelzijn
3
Marketingmanagement
3
Peoplemanagement
3
INFORMATICA
Informatica 3
3
DIERENZORG-THEORIE
Dierenhouderij 3
3
Dierenvoeding 3
3
Pathologie 3
3
Ethologie 3
3
DIERENZORG-PRAKTIJK
Bachelorproef
9
Project 3
3
Stage 3
10
Stagerapport 3
5
dit is een overzichtje van onze vakken helemaal rechts( de cijfers) zijn de studiepunten per deelvak
als je op een vak klikt vind je informatie
interessant! Bedankt voor de uitleg!
Aha ja jullie krijgen sommige dingen wel die wij niet krijgen maar veel is wel het zelfde!
dankje voor het overzicht leuk om eens te zien!
Ik heb ook op het Groenhorst gezeten, ben ook paraveterinair maar heb ook doorgeleerd.
Als assistente werken in een praktijk was niets voor mij geweest, maar ik heb heel veel geleerd en de kennis gebruik ik dagelijks ook
Klasgenootjes van mij zijn wijd verspreidt, er werkt er eentje in het dolfinarium (zeeleeuwenshow), eentje is verzorger in de dierentuin, aantal als assistente bij de dierenkliniek, eentje is hoefsmid, eentje heeft een eigen dierenwinkel en de rest weet ik niet zo goed.. Zelf zit ik in de complementaire geneeskunde en paarden.
Dankjewel voor jullie reacties !
misschien is para niet echt iets voor mij... ik wil echt met dieren werken en niet de 'klusjes' voor de Da.. ( verschilt dan wel met de verschillende praktijken . maar toch )
kun je hondentrimster/kynologisch-instructeur/fysiotherapie voor honden enz. ook gewoon als opleiding doen ? en niet dat je eerst para hoeft te doen ? of is dit niet verstandig ?
Tja.. Ik denk dat je het beste als eerste kunt gaan leren voor wat je echt leuk vind en wat je echt wil gaan doen. Dan kan je later altijd nog een diploma halen voor extra kennis.
Je zou bv kunnen gaan leren voor honden trimmer en dan later een cursus paraveterinair volgen
https://www.cursuscentrum.nl/cursus/dier-geneeskunde/paraveterinair-dierenartsassistent/
----
Ik heb zelf ook even zitten neuzen tussen de cursussen en wordt er zelf ook erg enthousiast in. Er zijn heel veel cursussen om je kennis als paraveterinair te vergroten. Voor jouw waarschijnlijk niet heel nodig, omdat je het vak niet wilt gaan doen, maar voor mij zou het ideaal zijn. Ik ga dus ook eens verder neuzen daar
heb je misschien nog een idee wat je anders zou willen doen, als je later echt groot bent
trimmen kan je als cursus naast je school doen en wil je bijv. in een asiel werken kan je ook met hkb af wat ook een cursus is.
je zegt dat je met dieren wilt werken, maar wat wil je? wil je met paarden? dan kan je ook paardenhouderij doen.
honden? zie hierboven. maar vergeet niet als je gedragstherapeut of hondentrainster (wat meestal een paar uur per week maar is) dat je dan vooral met mensen werkt.
als je niet naar parakant wilt kan je ook kiezen voor de management kant, daar zou je misschien voor als je later toch een andere baan vind ook wat meer aan kunnen hebben.
er komen nog wat vakanties aan kan je dan geen vrijwillgerswerk doen in een asiel, een soort stage draaien bij een dierenarts? dan kan je eens proeven wat het inhoud.
ik heb in het asiel dagen gemaakt van 8 tot 20 uur zonder pauze en de paar keer dat ik heb kunnen knuffelen, borstelen of wandelen met een hond zijn te tellen.
s morgens was het schoonmaken en voeren daarna alles bijvullen, mensen rondleiden, bij verkoop van een dier administratie doen en weer voeren.
tussendoor de poten uit je lijf lopen om de honden te laten plassen en poepen en nog meer poep opruimen.
en als ik eens tijd had moesten er wel andere klussen gedaan worden, boompjes snoeien, erf netjes houden, vegen, sneeuw ruimen, ramen lappen e.d.
Ik heb eerst MBO Diermanagment gedaan, ook afgerond. Aangezien daarin geen kans op werk was heb ik de opleiding Verzorgende IG nog gedaan. Dan denk je dat je goed zit in de (mensen)zorg..Nou zelfs daar kan ik geen vaste uren vinden, allemaal oproep en via het uitzendbureau. Ga vanaf volgende maand de hondentrimopleiding doen, toch weer terug naar de dieren dus. Je moet doen wat je graag wilt, als je het écht wilt kom je er wel!
Werken met dieren klinkt zo leuk, maar de werkelijkheid is helaas zo anders. Ik heb de hbo opleiding dier- en veehouderij gedaan. Genoten van de opleiding en tijdens stages baby cheeta's, apen, koeien en vele andere dieren verzorgd en geknuffeld. En dan blijkt een baan vinden na 4 jaar niet mogelijk. Mijn advies: doe een opleiding met meer perspectief (richting voedingsmiddelentechnologie bijv) en ga de rest er later bij doen. Dan heb je een goede start op de arbeidsmarkt en kun je later misschien nog van je hobby je beroep maken. Een cursus richting dierverzorging is later er makkelijker bij te doen dan een echte studie.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?