Irritatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Beste Hp'ers

ik zit met een vraag waarvan ik niet goed weet wat het is. Al enkele dagen heeft Nabu na een wandeling enorme jeuk aan telkens 1 poot, elke keer een andere... Hij likt en bijt op zijn poot net of het kauwstick is... Als ik kijk ziet het rood (van het bijten en likken?) maar het is gevoelig als ik eraan kom. Gewoonlijk mag ik mijn vinger gemakkelijk tussen de teentjes steken maar dan niet, dan trekt hij die ene poot weg. De volgende dag heeft hij er geen last meer van... Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Misschien wat context geven...
Het zit zo:
ik heb verschillende routes om te wandelen met Nabu en Layla, eentje voor de snelle plas die gewoon langs het voetpad naar een Kappelletje gaat, de Kappel rond en terug naar huis. (hierbij heeft hij geen last van jeuk)
Dan is er nog een route waarbij ik ook langs het voetpad door de woonwijk heen wandel, iets langer dan de eerste route. (ook geen last van jeuk)
En dan de derde wandelroute waarbij ik even wandel naar een dreef waar in het midden een verharde weg is (in slechte staat), daarlangs gras, daarlangs grachtjes en dan aan beide kanten de akkers van de boeren. Zo wandel ik naar helemaal naar het dorp en terug (40 min wandelen)
Met het mooie weer heb ik om de dag gekozen voor de dreef (heb examens dus niet zo veel tijd om te wandelen vandaar om de dag de lange route). Ze zijn die wandeling gewend en vinden het ontzettend fijn.
Layla loopt altijd netjes naast me op het verharde deel terwijl Nabu in het gras en rond de bomen die de dreef flankeren snuffelt.

Telkens bij het thuiskomen droog ik hun pootjes en met een hondenwashandje haal ik het voornaamste vuil van de vacht en buik. Layla is altijd proper (ze loopt gewoon op asfalt he). Nabu is wat meer werk.

Layla heeft het bijten dus niet voor, maar Nabu begint onmiddellijk na de wandeling, eens hij lekker ligt, zijn poot te beknabbelen.... Eerst was het zijn rechter achterpoot, dan zijn linker en dan zijn linker voorpoot, elke keer dus een andere poot....

Kan het zijn dat er in het gras een plant ofzo is die hem irriteert? ik heb gekeken maar ik kan geen wondje ofzo zien tussen zijn tenen.
De volgende dag is het ook meteen weer voorbij en knabbelt hij niet meer aan de poot...

Weet iemand wat het is?

(de lange route neem ik wel vaker en het is alleen sinds kort dat het jeuken na die specifieke wandeling voorkomt, Layla heeft het niet maar ze wandelt ook niet in het gras, of zelden)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Wordt er alweer gestrooid?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Hoe bedoel je?
Het is mooi weer geweest dus ik denk niet dat het nodig is en Layla heeft er geen last van, zij loopt op de verharde weg. Nabu heeft er last van, hij loopt in het gras....

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Upje? Hij zit er nu weer aan te knagen, heb deze keer zitten kijken in het gras maar niets vreemd gezien...

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Gezien de natuur toch van slag is door te warme temperatuur afgelopen weken, misschien berenklauw gespot of iets anders in het gras wat irriteert? Denk zomaar even hardop mee, weet niet of dat al kan hoor :-). je de pootjes al goed gespoeld met lauw water?

Iets veranderd in de voeding? Is hij ergens gevoelig voor waar hij mee in aanraking geweest kan zijn?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

geen verandering in voer en de pootjes wel proper gemaakt maar niet met lauw water....

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Er zijn meer hondjes (volgens mij idd kleintjes) die er last van hebben.
Afspoelen, en als dat gaat echt even met je vinger tussen de zooltjes poetsen onder water. Afdrogen daarna. 
Mijn hond heeft zoiets gehad maar ook kreupel erbij, kort. Die bleek echt een gaatje door zijn zwemvlies te hebben. Ook pas later thuis echt gezien.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Misschien is hij allergisch? Beetje gek op dit moment, maar de pollen staan vol in bloei! Door het gekke warme weer is het voor hooikoorts patiënten en mensen/honden met een allergie nu al begonnen. 
Ik zou het na de wandeling inderdaad even schoon spoelen. Je hebt ook een speciale shampoo om de pootjes mee te wassen, die heb ik laatst ook voor onze hond gehad. Dat haalt de gisten en bacteriën weg die de allergie en jeuk in stand houden weg. Als je wilt kan ik nog wel voor je opzoeken wat voor middel dat was..

saartje (Gast)

Denk dat je hondje best grachten enzo mijd , veel kans op rattepis

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik vind het niet leuk om te vertellen, maar een collega had een hondje die had dit ook regelmatig met wandelen en dat is uiteindelijk niet goed gegaan en begon echt zijn pootje op te eten (niet helemaal natuurlijk, maar vel kwam steeds verder open).

Niet dat dit hetzelfde is, maar zij zijn er veel te laat nee heen gegaan en het hondje werd toen heel ziek (heeft met wandelen een bacterie opgelopen).

 

Ik zou je adviseren de dierenarts te bellen, die kan wel vertellen of je langs moet komen.

 

Misschien wel niks aan de hand, maar liever zekere voor onzekere;)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Oud topic: bleek niks aan de hand 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gelukkig, ik wilde ook al reageren, en kijk niet zo snel naar datums, hahaha..... wat je kan doen als het nog eens voorkomt, vooral omdat je beschrijft het jeukt en het is rood.... van espree de hotspot foam in huis halen, even goed inmasseren de jeuk is ala minuut weg en de roodheid trekt zo binnen een paar uurtjes weg, met een paar dagen zijn de irritatie plekjes verdwenen, maar.........

 

de tijd van het jaar speelt ook een grote rol mee, vaak zijn er grassen die in bloei staan en wat de jeuk veroorzaakt, thuis komend direkt onder de kraan spoelen en goed drogen... toch jeuk nog daarna ? dan inmasseren met de espree foam van hotspot, kijk even op het internet zie je wat het doet.

Volgende forumvraag: 1 of 2 keer loops ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^