Beagle pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Toen wij een hondje zochten is ook bij ons de keus op een beagle gevallen. Langs alle kanten kregen we de waarschuwingen, het werd een hond voor gevorderden genoemd.( wat wij dus niet zijn)
Maar wij hebben nog helemaal geen vervelende dingen meegemaakt met Saar.
Ze is een hele lieve, aanhankelijke hond.
Natuurlijk heeft ze haar beweging nodig, maar welke hond heeft dit niet? Daarom lopen we er ook dagelijks lange stukken mee.
Thuis doet ze (nog) geen pogingen om te ontsnappen, in het bos loopt ze ook los en houdt ons heel goed in de gaten. En als ze dat even niet doet? Dan verstoppen we ons en reken maar dat ze dan weer heel snel bij ons in de buurt is!! ;-)
Sommige dingen moeten we oneindig vaak zeggen, maar daar krijgen we wel heel veel liefde voor terug.
Ik zou geen ander hondje kunnen wensen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

@ quinta

Als je het alleen zijn goed opbouwt moet het kunnen. Wij zijn begonnen met 5 minuten en hebben dit langzaam opgebouwd. Nu kan ze zelfs een hele werkdag alleen zijn als dit ( een enkele keer) nodig is.

Het hoeft voor je hond niet te druk te zijn met drie kinderen als de kinderen ook maar niet te druk tegen de hond doen.
Op tijd rust geven en ook met rust laten op zijn tijd.

Wij hebben hier ook twee konijnen, Saar vindt ze razend interessant, maar kan er niet bij, die zitten in een hok.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

@Mannon: misschien kan je beter een nieuw topic openen met je vraag :-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Wij hebben sinds anderhalve week een beagle pup en het is inderdaad veel geduld opbrengen. Loopt constant met je slipper of schoen in de bek. Als zijn water op is komt ie met de waterbak aanlopen ;-) slim zijn ze zeker! Het zijn absoluut volhouders en weten wat ze willen ook al zijn ze nog zo jong.
Het kost veel bloed zeet en tranen ;-) maar daar krijg je dan ook zoooo veeeeel voor terug.
Het is echt een vriendje en wil hem nu al niet meer kwijt.

P.s Heb hiervoor een SBT gehad en die zijn ook ontzettend eigenwijs en koppig. Kost ook veel tijd, maar dat weet je als je eraan begint toch?

suzanne (Gast)

hallo,
wij hebben sinds een week een beagle pup(teefje)
Dodge! het is echt een scheetje,
wil het liefste de hele dag bij je zijn, als ik aant koken ben ligt ze in de keuken en als t even kan gaat ze op mn voeten liggen.! waar je ook staat/zit.

en spelen! energie genoeg!
en als ze ineens aan een stoelpoot zit dan gooi ik de flos of zn bal weg, en dan is ie de stoelpoot allang weer vergeten.
Komt helemaal goed, als je m maar goed opvoed!

gr Suzanne

Ellen (Gast)

Vanaf oktober is hij bij ons: Wammes, de Beagle.
Hij is prachtig, onzettend lief, energiek, ondeugend en...heeft een sterke eigen wil. We zijn meteen met hem naar de puppy training gegaan, waar hij snel is afgeleid, maar de commando's leert hij thuis,met behulp van clicker en beloning, ontzettend snel: wat ik hier nog niet gelezen heb is het feit dat een Beagle behoort tot één van de meest intelligente hondenrassen die juist zeer snel kunnen leren en het daarom ook SUPER LEUK vinden, wat blijkt bij onze Wammes. Binnen korte tijd kon hij de commando's zit, af (lig), naast, kom voor, volg,feilloos (hij is nu 4,5 mnd oud). Bij het oversteken luistert hij al heel goed naar het commando wacht en blijf. Hij gaat dan zitten totdat ik volg zeg. En consequent zijn is heel belangrijk. Mijn tip: ga met een Beagle op cursus! En WEES DE BAAS!

Ellen (Gast)

Ik wil nog even toevoegen dat Wammes heel goed alleen kan zijn. Wij hebben dat ook vanaf het begin gedaan (is belangrijk), want ik werk elke ochtend tot 11.30 uur. Hij blaft nooit en heeft nog niets gesloopt, want hij zit dan in de gang in zijn bench, met het deurtje open.

Hij heeft wel heel veel beweging nodig! Hij heeft anders te veel energie en wordt dan ondeugend, gaat aandacht trekken.

Een Beaglepup brengt je soms even tot wanhoop, maar meestal ben je verliefd!


Ellen

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het klopt idd dat beagles heel intelligent zijn.
Max is nu 12 weken en heeft nu zit, af, poot en plaats onder de knie. Blijf is nog een struikelblok omdat hij nog graag achter je aan huppelt hahaha :-D
Maar dat komt er zelf ook nog wel in. Gewoon consequent blijven zoals ellen ook al zei.

Max is wel een blaffert en een piepert, maar wordt steeds minder. Een uurtje alleen blijven is ook geen probleem. Gaat hij gewoon slapen. Het is even wennen allemaal, maar ontzettend leuk

henk (Gast)

om deze dingen te voor komen moes je al heel consuquent zijn in de opvoeding toen het beestje nog maar een paar maanden was, want bij deze honden soort moet je niet altijd te lief zijn maar ook eens een keer goed straffen :'(

gregory (Gast)

hallo

ik zelf heb een beagle
en ik heb deze van pups af aan
als het tuinhek open staat is hij inderdaad weg
dat is enkel door hun jachtinstinct beagles zijn zeer moeilijk op te voeden wegens hun koppige karakter
ik vind het wel het liefste ras dat er is de beagle is zeker een aanrader als je er veel tijd insteekt tijdens zijn/haar puppytijd gehoorzaamheidscursussen zijn inderdaal wel enorm aangeraden

mvg

honden page profiel noppesnoppes

honden foto van noppes

we hebben een beagle reu genaamd Spike hij is nu bijna 2 jaar en we hebben soms onze frustraties en twijfels wel even gehad, niet betreft luisteren! hij loopt los en gaat zitten bij elke stoeprand en komt in de regel sneller bij de baas terug dan de andere honden in het losloopgebied.
Maar het heeft ons wel enig werk gekost om de tuin beagle proof te maken (tot 3x toe) en ook t nodige sloopgedrag van de knul heeft ertoe geleid dat meneer binnenshuis zijn eigen plekje heeft gekregen in de bench.
Hij is overigens bijna altijd buiten in de tuin, dat vind hij prachtig en daar kan hij niet veel slopen.

Verder is hij erg sociaal naar honden en kinderen, vooral kinderen kunnen alles met hem (soms denkt hij zelf dat hij een kind is, hij speelt letterlijk alle spelletjes met ze mee)


Alleen zijn is hier niet zo'n probleem maar ik ken mensen die beagles hebben die niet alleen kunnen blijven en veel blaffen.

Met een hele consequente opvoeding kan een beagle heel goed luisteren, maar mocht hij een konijn in de neus krijgen dan mag je wel een paar uurtjes uittrekken om op hem te wachten, dan neemt het jachtinstinkt het van m over!

het is goed dat je je zo verdiept in het ras, maar laat je niet te veel afschrikken door alle horro verhalen.
beagles zijn hele leuke honden!

over het algemee denk ik niet dat er veel verschil is tussen het trainen van een beagle of een jack russel, die zijn ook pittig

angel (Gast)

heey
ik heb ook een beagle gehad vanaf pups. en was voor mij toen nog maar me tweede hond en de eerste pup. ik heb nooit aan honden training gedaan of wat dan ook. en ik was overdag van 9 tot 5uur weg hij had geen probleem met alleen zijn in het begin natuurlijk wel eerst begonnen met 5 min en dan steeds iets langer. een hond moet je gewoon respect en liefde geven, dan krijg je ook respect en liefde terug. Beagles staan er om bekend dat ze goed met kinderen om kunnen gaan, en dat klopte bij die van mij ook. kleine kinderen konden echt alles met hem doen. en over die verhalen die je allemaal over beagles hoort daar moet je niets van aan trekken want die gaan er over elke hond wel. ik zeg altijd maar zo een hond is net een kind, maar bij allebei alle energie die je er in stopt krijg in meervoud terug

Groetjes

Angel (Gast)

ik wou nog even toevoegen bij me vorige reactie bij een beagle moet je wel laten zien wie de baas is, maar dat moet je bij de meeste honden wel. 1 voordeel een Beagle is heel leergierig waar door die ook alles sneller oppakt dan de meeste honden/

Anoniem (Gast)

heb een :-D

nouelle (Gast)

Hallo,

Wie heeft er ervaring met een beagle pup.
Wij willen een beagle pup aanschaffen, maar werken wel allebei fulltime.
We zitten te denken aan 1x p/w een honden opvang en soms kan mn man hem meenemen naar zijn werk.

Ik hoop van iemand wat te horen?

Gr. nouelle

Marlou, Herma (Gast)

Wat zijn de voordelen en nadelen om een beagle te nemen..

Ps: Graag reageren op deze reactie..Alvast bedankt.. :-)

Groetje Marlou & Herma :-D

Anoniem (Gast)

Nouelle: als je allebei fulltime werkt: NEEM GEEN HOND EN ZEKER GEEN BEAGLE! Je schiet beslist te kort in aandacht, opvoeding, enz. en gaat allerlei problemen tegenkomen (jankende hond als je weg bent, overdosis energie, waardoor hij ondeugend wordt, plassen en poepen in huis enz.) :'(

Doe het jezelf niet aan, want je wordt er niet blij van. Jij wordt ongelukkig, en de hond ook.
Tip: kun je niet af en toe op een hond passen als je vrij bent (logeerhondje)? Dan heb je wel de lusten, maar niet de lasten.

Groet,
Ellen

Ellen (Gast)

Mannon: lees het boek van Jan Fennell (de vrouw die naar honden luistert) :
hierin staan vier zaken die je moet toepassen. Als je dat doet heb je binnen twee weken gegarandeerd een andere hond die doet wat jij wilt. JIJ BENT DAN NAMELIJK DE BAAS, EN DE HOND ZIET JE OOK ZO.


Succes!

Groet,
Ellen

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Wij hebben ook een beagle gehad omdat ik het zulke geweldig mooie honden vind, maar helaas was het voor ons een fiasco.
Ik werd echt gillend gek van hem.
Ik moet eerlijk zeggen dat hij enorm lief was voor de kinderen en de kinderen waren gek op hem, maar helaas gaat een beagle opvoeden en kinderen niet echt samen.
Andere honden waren voor hem geen probleem integendeel zelfs, hij speelde ontzettend graag met andere honden.
Helaas is het ons niet gelukt om hem zo op te voeden dat hij handelbaar was voor ons.
Daarom hebben we na veel twijfelen en veel tranen besloten hem een beter en ander leven te gunnen en hebben we hem naar andere mensen gebracht die al grote kinderen hebben...
Helaas heb ik via via vernomen dat ook die mensen niet met hem om konden gaan (terwijl we ze van te voren duidelijk gewaarschuwd hadden).
Ik geloof dat hij nu Groningen woont.
Een beagle heeft echt een baas nodig en veel ruimte om lekker stoom af te blazen af en toe...

Als je dat niet kunt bieden raad ik je aan naar een andere hond te gaan zoeken.

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

In de opvoeding van onze Beagle 'Toeter' werden wij bijgestaan door ons huidig hondje 'Homie' (kruising stabij). Zij corrigeerde de Beagle in en om het huis, maar dat nam niet weg dat wij zelf ook energie investeerden in de opvoeding van Toeter. Na ongeveer anderhalf jaar superconsequent te zijn geweest en een puppy cursus met haar te hebben gevolgd, kan ik zeggen dat een Beagle zeker een aanrader is, mits je er de tijd en energie in wil steken net zoals dat je dat voor bijvoorbeeld je kinderen zou doen! Toeter is uitgegroeid tot een gehoorzame, en natuurlijk ook af en toe nog wel een ondeugende Beagle, waar wij zelf echt niet meer zonder kunnen. De Beagle is erg gericht op voedsel (in iedere vorm!) Daarom is dit misschien een handige tip voor de mensen die serieus nadenken aan het aanschaffen van een Beagle; Veel Beagles doen alles voor een KOEKIE!!

Ilonka (Gast)

Hallo allemaal,

Onze beagle is een geweldige hond maar, als er mensen bij ons komen dan is die niet te houden en moeten we blijven waarschuwen .
en dat leert zij maar niet af.
waarschuwen niet op de bank en het toch iedere keer doen te mensen aan springen blijft ze doen.

ik word daar werkelijk doodmoe van en weet ook niet hoe ik dat moet aanpakken.

ze krijgt genoeg aandacht daar kan het niet aanliggen, maar ze is zo nerveus.
zo gauw ik op ben dan loopt ze maar achter je aan
wie kan mij informatie geven, hoe ik dat moet aanpakken.
het gaat mij erom dat ze rutiger word, en dat er normaal iemand bij ons langs kunt komen zonder dat ik haar moet blijven waarschuwen.

IK hoop dat er iemand mij zou kunnen helpen.
gr...Ilonka

Beagle-Gast (Gast)

Beagles zijn geweldig. Elke hond heeft een consequente opvoeding nodig. Veel tijd en veel samen zijn met je Beagle is zo belangrijk, evenals met welke hond dan ook. Beagle heeft zo z'n streken (maar welk "kind" niet? Welke puber heeft niet eens stiekum de chips of snoepkast geplunderd? Een Beagle is niet anders...Als je ervoor zorgt dat JIJ het middelpunt bent, daar waar je het lekkers krijgt, daar waar gespeeld, gedold en geknuffeld wordt is een Beagle bereid om jou boven alles te stellen. Begin vroeg met los (in het bos ofzo), jij bent de enige die hij daar kent, dus mooi om te oefenen (verstoppertje). Een Beagle is een super lieve aanhankelijke hond, lief naar iedereen met af en toe een streek, maar dat is nou juist Datgene wat de Beagle zo geweldig maakt. Een eigen wil, karakter!

Wouter (Gast)

Hallo,

kan iemand ons helpen met het volgende:
wij hebben een mooie Beagle pup op het oog, maar wat ons opviel is dat deze helemaal geen zwart in zijn vacht heeft. hij is alleen maar bruin met wit. Alle beagles die wij hebben gezien, hebben wel wat zwart/donkerbruin in hun vacht. deze heeft alleen heel licht bruin en wit. Is bij iemand bekend of dat het mogelijk is dat hij uit deze 2 kleuren bestaat, of is het wellicht toch een kruising tussen iets? Weet iemand hier iets over? of mist hij misschien alleen een soort van gen ofzo?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik denk dat je beter eerst nog eens wat over Beagles kunt gaan lezen alvorens er 1 aan te schaffen. Dan had je namelijk geweten dat er tweekleur en driekleur beagles zijn...

wouter (Gast)

hoi Sanne, ik heb er al veel over gelezen hoor maar over 2 kleur en 3 kleur dus nog niet. vandaar ook de vraag. een hond schaf je niet zomaar aan, dus is het ook belangrijk je eerst goed te informeren. maar deze was net wat anders dan de andere (broertjes en zusjes). bedankt voor je antwoord.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Mijn reactie was best fel zag ik toen ik hem nog eens nalas. Fijn dat jullie je goed inlezen! Ook in een driekleurnest kunnen er lichtere en donkere hondjes zijn. De moeder van mijn beagle is heel licht van kleur, je ziet bij haar ook nauwelijks zwart en haar bruine kleur is vrij licht. Mijn pup is juist best donker. Maar bij een tweekleur is het bruin nog lichter. Hier een plaatje van een tweekleur pup.

wouter (Gast)

Hoi Sanne, bedankt voor je antwoord. Het viel ons inderdaad op en hadden er een raar gevoel bij omdat hij dus net die andere kleuren heeft. De beagle die wij op het oog hebben en ook zullen gaan aanschaffen lijkt (qua kleur) heel veel op die van het plaatje.
bedankt in ieder geval voor je antwoord en hulp. Wij zijn overtuigd en gaan voor deze!!!

Missie (Gast)

Hoi!
Kan iemand mij vertellen hoe lang het ongeveer duurt doorgaans voordat een beaglepup zindelijk wordt?
Bedankt :-)
Groetjes Missie

honden page profiel Marijke Marijke

honden foto van Marijke

Niet schikken maar Dwight was ongeveer 6 maanden toen hij pas echt zindelijk was, zo rond de tijd dat hij zijn poot begon op te tillen.

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

gemiddelt is dit pas rond de 9 maanden dus 6 maanden vind ik erg knap.
en daarna gebeuren nog vaak ongelukjes.

verder zijn er niet alleen 2 en 3 kleur hoor maar ook lemon &white
tan&white
red & white
en zelfs black&white.
leverkleur is niet toegestaan volgens de rasstandaar.
dit waren de 2 kleuren

dan heb je nog de 3 kleur en uiteraard de blue tan &white.
vergis je niet in het blue,ze zijn eerst blauwig idd maar na de tijd worden ze grauw..

en zo kan ik nog el ff doorgaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Teken ze zijn e nu alweer....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^