Ter afwisseling op Alaska zou ik eventueel AHV willen geven. Dit is bij mij om de hoek verkrijgbaar en hoorde van de leverancier dat het erg goed is, vandaar. Byr heeft geen allergieën, maar de ontlasting is op vers beter dan op brok. Dus eventueel een ietsje graan erdoor zou geen probleem moeten zijn, al zullen de meningen hier al meteen verdeeld over zijn, vermoed ik.
Op de voerwijzer staat allerlei info maar ik snap het verschil niet tussen pens compleet en vlees compleet. Er staat immers dezelfde omschrijving.
Wie heeft ervaring met AHV?
je kan de informatie zo van internet afhalen.
AHV BREDA.
in het vlees zit een premix, de natuurlijke bron van calcium wordt niet aangegeven.
door de premix is het compleet gemaakt maar toch te eenzijding wat diersoorten betreft.
Ffabienne, nog wat voor je opgezocht. wat hun adviseren is dat je het gewoon kan mengen met vlees en brok, zelf zou ik dat nimmer doen, het heeft toch een andere vertering. maar vele zullen denken, ach dat is achterhaald, zelf doe ik het niet.
Waarom complete voeding voor uw hond? In de loop der tijden is de hondenliefhebber er zich al lang van bewust geworden dat de hond niet kan leven van vlees alleen omdat honden dieren zijn die tot de klasse der carnivoren behoren en dus prooidiereters zijn, is het ook begrijpelijk dat enkel het vlees van slachtdieren niet in de behoefte voorzien. Het doet er niet toe of het een stuk vlees is van de bil, kop, nek of schouders - of organen zoals longen, hart, lever, milt, nier, pens, lebmaag en boekmaag. Wat de magen betreft, lust de hond het liefst de daarin aanwezige voorverteerde plantaardige bestanddelen. In de eerste helft van deze eeuw was het niet zo moeilijk om aan deze bestanddelen te komen. Maar door de verstedelijking van Nederland, waardoor wij steeds dichter op elkaar zijn komen te wonen, werden ook verscherpte maatregelen door de vleeskeuringsdiensten ingevoerd, en kwamen er verordeningen dat alle organen die behoren tot het maag- en darmstelsel alleen slachthuizen mogen verlaten als deze zijn ontdaan van de inhoud. Ook voor particulieren werd het onmogelijk gemaakt rechtstreeks te kopen. Door deze laatste ontwikkelingen en door het sterk stijgende aantal hondenbezitters, is een enorme vraag ontstaan naar voeders die dezelfde kwaliteit hebben als bovengenoemde bestanddelen. Veelvuldig onderzoek heeft uitgewezen dat het niet zo makkelijk is om een voeding te maken die constant van kwaliteit is en voldoet aan de eisen van een goede, complete voeding op versvlees basis.
Toch is het A.H.V. Breda gelukt een voeding te ontwikkelen die:
- Constant van kwaliteit is
- Voldoet aan de eisen van een goede, complete voeding
- Geschikt is voor alle rassen
- Te gebruiken is voor alle leeftijden
- Betaalbaar is en zelfs goedkoper dan de gemiddelde blik en brokvoeders
Mijn ervaring met A.H.V. producten:
Uit eigen ervaring kan ik vaststellen dat "Vlees Compleet" en "Vlees Pens Compleet" een hoop voordelen heeft. Met name honden met vachtproblemen kunnen hier veel baat bij hebben. Honden met eetproblemen eten weer heerlijk. De hond produceert 50% minder ontlasting. De ontlasting wordt harder waardoor anaalklierproblemen ook opgelost kunnen zijn. En zo zijn er nog veel meer voordelen. Kortom, ik heb alleen maar goede ervaring met deze producten.
De producten ("Vlees Compleet" en "Vlees Pens Compleet") zijn verkrijgbaar in zakjes van 500 gram Vlees-pens compleet bevat: Vers vlees, Pens, Hart, Nier, Rundermagen, Runderlever, Schapenvet. Vlees compleet bevat: Vers vlees, Hart, Nier, Rundermagen, Runderlever, Schapenvet.
De bovengenoemde versvleesvoedingen zijn kant-en-klaar, u hoeft enkel de verpakking te ontdooien en kunt het daarna aan uw hond of kat geven. Ze bevatten de benodigde vitaminen en bevatten geen van allen chemische toevoegingen. De eiwitten in versvlees hebben een hoge verteerbaarheidsfactor. Vlees compleet en vlees pens compleet kunt u geven als zowel een complete maaltijd als een versnapering. U kunt het ook mengen met de brokken welke uw hond nu gewend is. Als u het vlees mengt met brokken, dient u wel de hoeveelheid brokken aan te passen. Mijn advies is regelmatig versvlees aan uw dier te verstrekken. Bij voorkeur dagelijks.
Samenstelling
Toegevoegd:
Gewaarborgd gehalte per kg:
Vitamine A: 400 i.e. / kg
13,1% Ruw eiwit
Vitamine D3 : 750 i.e./kg
15,6% Ruw vet
Vitamine E : 25 mg/kg
62% Vocht
2,5% Ruwe celstof
5% Koolhydraten
1,8% Mineralen
Circa 23,8% Eiwitfractie
Circa 220 K.cal per 100 gram
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?