idioot wief -_-'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

" zowiezo ben ik nooit naar de eerste de beste fokker gestapt voor een pup.je hebt mensen die dat wel doen en die gewoon niet beter weten. "


klopt, voor ik hier kwam kende ik die hele broodfokkergebeuren niet eens...
we hebben olly gehaalt van een adoptiesite dus zijn er sowieso niet mee in aanraking gekomen...
maar het had ook ons kunnen gebeuren

broodfok moet ook meer verspreid worden (wat het is hè), zodat meer mensen weten wat broodfok inhoud...
ik vind dat het te weinig wordt verspreid... je vind het alleen in forums en ja, als je 'broodfok' intypt op google, weet je ook wat het is

maar verder lees je er nauwelijks over. als je een pup zoekt, dan staat er niks over broodfok, alleen over fokkers...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"

waarom, dat ik begrijp ik niet?
oke, ze zijn allemaal wel aparte producten... maar ze kennen hun vak wel
"


Misschien 40 jaar geleden. Onder de mensen die hem van de buis willen hebben is oa de beroepsverenigind voor amerikaanse dierenartsen. Omdat ze het een aanfluiting voor de diergeneeskunde vinden. 
Ik heb hem ook een staart zien amputeren waarbij de hond nog vastgehouden moest worden omdat ie anders bewoog.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mensen, dit alles moet juist niet gaan over je wel of niet goed voelen. Het moet gaan over een verantwoordelijkheidsgevoel om bij te dragen aan een oplossing voor een groot probleem. Of dit nu broodfok of armoede is. Met kortzichtige (emotie gedreven) acties los je niks op, sterker nog, kun je dingen op lange termijn juiste erger maken. 
Daarom pleit ik hier voor het even opzij zetten van gevoelens en je ogen te open voor de uiteindelijke gevolgen van je daden.

honden page profiel --

honden foto van -

"

Misschien 40 jaar geleden. Onder de mensen die hem van de buis willen hebben is oa de beroepsverenigind voor amerikaanse dierenartsen. Omdat ze het een aanfluiting voor de diergeneeskunde vinden. 
Ik heb hem ook een staart zien amputeren waarbij de hond nog vastgehouden moest worden omdat ie anders bewoog. "


maar dan is het toch gewoon verdoofd (al begrijp ik het dat dit niet kan.. hij moet gewoon onder narcose)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sorry maar ik vind het wel apart hoe Hilde (maar eigenlijk vooral haar heldere conclusies) überhaupt nog ter discussie kunnen staan. Kunnen we hoog of laag gaan springen maar niet kopen is de enige manier om dit uit te kunnen bannen.

De overheid kun je niet op rekenen en daarbij valt het ook nooit helemaal te controleren. (Wapens mogen ook niet verhandeld worden maar zijn er toch).

Dus uit nieuwsgierigheid. Hoe zien jullie die Hilde bekritiseren het dan? Hoe denken jullie dat dit probleem gestopt kan worden?

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik ken iemand die precies dezelfde argumentatie gebruikt... Het pupje had we al na 2 weken medicatie tegen kennelhoest, en heeft daarna nog vaker aan de antibiotica gezeten.. Zo zonde... Ook was hij totaal niet gesocialiseerd natuurlijk dus is een enorm zenuwachtig blafferig hondje... Ik snap de medelijden maar het is zo enorm dom... Je hebt absoluut niet mee door toch een pup/hond te kopen... Ik pas wel eens op hem en ik kan je wel zeggen dat het een geweldig beestje is! Daaraan ligt het zeker niet! Met luna samen is ie ook zo leuk!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Zat ik het programma "dr. pol" op Nat Geo Wild te kijken.. kwam er een vrouw met een pupje bij hem, pupje was ziek en kwam maar niet aan ... zegt ze "ja ik heb hem bij een broodfokker gekocht, want dat zijn zulke nare plekken en ik dacht laat ik deze een goed thuis bieden" .... Ligt het nou aan mij of mist hier elke vorm van logica?! Je WEET dat een broodfokker slecht is en waarom en tóch koop je er een pup! Omg -_-'

Gelukkig wees onze Nederlander in de VS mevrouw wel eventjes op het feit dat haar aankoop een reden is voor hen om door te gaan .. Dat wist ze dan weer niet??

Moest even mijn wat-zijn-mensen-dom-frustratie kwijt haha


Staat mn topic hier goed btw??? Zo niet sorry! "


.'vind ik leuk'

inderdaad hoe dom kan een mens zijn pff

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou willen dat er een kant en klare oplossing tegen was, helaas. Dit is geldgewin en daar zullen malafide mensen altijd voor blijven gaan. 
Er is geen oplossing voor broodfok  denk ik  :'(

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Het is geldgewin zolang er geld verdiend wordt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik kijk ook wel eens naar Dr. Pol.
Het is inderdaad een bijzondere man, maar ook wel een beetje een 'boer', niet bepaald zachtzinnig.

Eenmaal heb ik de TV uitgezet. Er kwamen mensen met hun 10 jarige hond, die had gehapt naar een kleinkind. Eenmalig. Hoe en wat, dat kwam er niet uit. Maar dr. Pol vond het vanzelfsprekend dat de hond moest inslapen. Dat ging me te ver.

"

Wow ja dat heb ik ook gezien... ik zat echt te kijken van what the F*ck gaat die kerel daar mee akkoord? En jawel dat deed ie zonder blikken of blozen... Dat hondje leek mij zo op film nog erg vitaal en goed bij, ik zou hem echt geen 10 jaar hebben gegeven. Sindsdien kijk ik echt nooit meer naar dat programma... Bah ook nog hoe die kerel dat graf aan het graven was.. Dat kindje stond er gewoon bij en ik zag niet eens wat aan hem. Leek mij een typisch gevalletje houd je kind en hond in de gaten als je ze bij elkaar laat... maar ja de hond trok weer aan het kortste eind natuurlijk.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

broodfok is gruwelijk; helaas is onze regering veels te laks om deze mensen aan te pakken ,en niet alleen onze regering maar ook van oa belgie, veel broodfokkers hier doen het anders niks geen eigen fok meer ze kopen de pups per kilo op in roemeniehongarije of waar ook in het oostblok. en zolang mensen die pups blijven kopen word er flink aan verdiend, eerst de fokker dan de gene die deze pups het land inbrengen en uiteindelijk de handelaar. en vaak de dierenarts die dan de doodzieke pups moet genezen, dus beste menseb denk na voor je een pup wil aanschaffen .Hein.

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Een pluspunt van dr. Pol dan... dat hij die vrouw daarop heeft gewezen. Daarnaast vind ik het een dieren arts die naar mijn idee niet mee gaat met zijn tijd. Die man is over de 70 en een VEEarts.... daarnaast gaat hij te makkelijk te werk. Zo iemand zou iig never mooit aan mijn honden mogen komen.

Kijk ook nooit meer naar dit programma puur omdat ik er beetje naar van wordt hoe hij te werk gaat en hoe hij is (blij dat ik die zoon niet ben ;-))

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" waarom, dat ik begrijp ik niet?
oke, ze zijn allemaal wel aparte producten... maar ze kennen hun vak wel
"


Naja, het mag van mij allemaal een stuk moderner.
Hij is volgens mij ook uit NL weg gegaan vanwege "al die regeltjes".. nou, dan weet je het wel O-) Als die redneck-mindset eenmaal binnen komt waaien ben je niet meer te redden.
In het boerenwereldje zal het kennelijk wel normaal zijn dat de DA het vee al als een slager behandelt, maar er komen ook genoeg mensen met hun huisdier naar hem toe.
Als ik zie wat 'ie daar af en toe bij flikt dan zou ik hem toch echt een ... op z'n kanes geven.
Maar die mensen niet. Het is kennelijk allemaal gewoon daar. Zijn dan ook niet de meest heldere lichten die komen binnen lopen.

Ik zie nog liever een paar afleveringen van CM dan één aflevering met dr Pol en zijn *vakkundige* team O-)
(Wil geen rel opstarten maar het is echt zo haha)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Er word hier gedaan alsof die man die dieren mishandeld... beetje overdreven hoor... t is geen monster ofzo :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

@Fez: je pen is weer raak! :-D

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Mishandelen... tja dat niet maar als "arts" zijnde zou hij wel diervriendelijker te werk kunnen gaan.
Zoals hij een hond op tilt onder narcose is not done.. alleen aan voor en achter poten op tillen en de hond daar bungelt is zeer slecht voor gewrichten en zomaar over de rug omrollen terwijl hond ook onder narcose is heel slecht voor de maag. Hoort hij als arts te wetem en dan ook vooral het juiste te doen.

honden page profiel kk

honden foto van k

" Sorry maar ik vind het wel apart hoe Hilde (maar eigenlijk vooral haar heldere conclusies) überhaupt nog ter discussie kunnen staan. Kunnen we hoog of laag gaan springen maar niet kopen is de enige manier om dit uit te kunnen bannen.

De overheid kun je niet op rekenen en daarbij valt het ook nooit helemaal te controleren. (Wapens mogen ook niet verhandeld worden maar zijn er toch).

Dus uit nieuwsgierigheid. Hoe zien jullie die Hilde bekritiseren het dan? Hoe denken jullie dat dit probleem gestopt kan worden?

"


De broodf0kkers lynchen! Dat geeft volgens mij het beste resultaat...

*Edit: lekker emotionele reactie ook, maar ik heb het al getyped en laat het ook zo staan. Eerlijk, ik heb liever dat ze brood stelen, dan dat ze systematisch dieren mishandelen voor geld.

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Moeten die hondjes die er niet voor gekozen hebben om bij een broodfokker geboren te worden dan maar niet met iemand mee naar een goed tehuis? Dan maar liever afgeslacht worden?
Dat lijkt mij toch ook niet een oplossing.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik zou willen dat er een kant en klare oplossing tegen was, helaas. Dit is geldgewin en daar zullen malafide mensen altijd voor blijven gaan. 
Er is geen oplossing voor broodfok  denk ik  :'( "


Er is zeker wel een oplossing maar met 15 miljoen mensen in dit land, die nog te vaak denken dat ze een goede daad doen om een pupje van een broodfokker te redden is het cirkeltje weer rond en blijven deze praktijken bestaan. Als iedereen zou stoppen met puppen kopen bij een broodfokker of dierenwinkels dan pas kun je het probleem aanpakken. 

Ik heb broodfokker schuren gezien, ik ben er binnen geweest en ik kan alleen zeggen hoe erg ik er van walg, Hoe pupjes er bij zitten, letterlijk in rijen in bakken gepropt met krantenpapier erin, moederhonden die niet meer bij de pups mogen want ze valt ze aan (4 weken oud), geen enkel van die honden heeft ooit daglicht gezien Boos en verdrietig wordt ik er om. En dat hebben wij als mens gecreeerd, En erger nog als consument houden we het nog in stand ook. Omdat (en die hoor je vaak) "waarom zou ik 1000 euro uitgeven voor een stamboomhond als ik de hond ook voor 500 euro kan kopen". 

Nu zal ik de laatste zijn die zal zeggen dat alle stamboomfokker geweldig zijn, Want ook daar zijn er genoeg die de kantjes er vanaf lopen. Die je foute voorlichting geven, toch bewust fokken met zieke honden etc. Als koper zul je ten alle tijden je ogen op moeten houden. 

Dus eigenlijk kan ik het niet anders dan compleet eens zijn met Hilde

honden page profiel ..

honden foto van .

" Moeten die hondjes die er niet voor gekozen hebben om bij een broodfokker geboren te worden dan maar niet met iemand mee naar een goed tehuis? Dan maar liever afgeslacht worden?
Dat lijkt mij toch ook niet een oplossing. "


ik gun iedere hond een veilig en warm huis. Maar je moet je afvragen wie je nou eigenlijk echt helpt op moment je daar een pup gaat kopen. Je helpt de moederhond niet die als broedmachine gewoon bij de volgende loopsheid weer volgepropt wordt, want immers iedereen heeft haar pupje gered dus is er weer plek voor nieuw. Is het goede gevoel dat jij het pupje hebt gered het dan ook waard om te weten dat je zojuist de moederhond weer opnieuw heb laten dekken voor nog meer pups?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als 'redden' kan door 'betalen', dan is er niks gered, maar een cirkeltje rond...en rond...
vals gevoel van redding, zeker als je nadien de extra dakosten nog voor lief neemt, want die horen bij de 'redding' van een 'verloren pup'.

Als je 'redt' zonder betaling te moeten doen aan eender wie, dat is pas redden.

'redden' staat mijlenver af van 'geldgewin'.

honden page profiel --

honden foto van -

" Een pluspunt van dr. Pol dan... dat hij die vrouw daarop heeft gewezen. Daarnaast vind ik het een dieren arts die naar mijn idee niet mee gaat met zijn tijd. Die man is over de 70 en een VEEarts.... daarnaast gaat hij te makkelijk te werk. Zo iemand zou iig never mooit aan mijn honden mogen komen.

Kijk ook nooit meer naar dit programma puur omdat ik er beetje naar van wordt hoe hij te werk gaat en hoe hij is (blij dat ik die zoon niet ben ;-))
"


Oh ik kijk t wel
Vind t nou niet echt een drama hoe hij werkt... incredible, mag van mij weggelaten worden.

Zou best wel olly aan hem toe vertrouwen. Hij is niet slecht en kent zijn vak prima...
Hij is gewoon niet bepaald gevoelig... hij doet gewoon zijn werk

Is wel de beste instelling.. als je alles zielig vind, dan weet ik niet hoe lamg je zo'n vak volhoud...


.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Als 'redden' kan door 'betalen', dan is er niks gered, maar een cirkeltje rond...en rond...
vals gevoel van redding, zeker als je nadien de extra dakosten nog voor lief neemt, want die horen bij de 'redding' van een 'verloren pup'.

Als je 'redt' zonder betaling te moeten doen aan eender wie, dat is pas redden.

'redden' staat mijlenver af van 'geldgewin'.

"


.Als je geld toe krijgt wel, lijkt me, dan is er sprake van gewin voor de "redder", dan ben je idd geen redder.

Als je geld betaalt en zelfs extra door waarschijnlijke da kosten, lijkt me daar wel sprake van.

Dat staat los van of het goed is om te doen, denk ik.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik zie het zelf ook meer als het 'veroordelen tot' dan 'redden van'.

Je 'redt' een pup van de dood maar je 'veroordeeld' de teef tot nog minimaal een gruwelijk jaar van eenzame opsluiting en al het andere wat daar bij komt kijken. Door de pup een goed leven te bieden verzeker je moeder nog een extra jaar in hel. Brrrrr nee ik moet er niet aan denken. En het is niet alleen de teef maar ook een deel vd nazaten die dezelfde toekomst als moeders te wachten staan. Om maar niet te spreken over het aantal broertjes en zusjes vd pups die ondanks een goedbedoelde reddingsactie alsnog op veel te jonge leeftijd moeten worden ingeslapen of de rest van hun leven in lichamelijke en/of geestelijke onbalans verkeren.

Nee hoe lief die puppy oogjes ook mogen zijn ik zou nooit mijn oogkleppen voor moeders achter de schermen op kunnen zetten.

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

"

Oh ik kijk t wel
Vind t nou niet echt een drama hoe hij werkt... incredible, mag van mij weggelaten worden.

Zou best wel olly aan hem toe vertrouwen. Hij is niet slecht en kent zijn vak prima...
Hij is gewoon niet bepaald gevoelig... hij doet gewoon zijn werk

Is wel de beste instelling.. als je alles zielig vind, dan weet ik niet hoe lamg je zo'n vak volhoud...


. "


Is ook niet erg.. ieder zijn mening uiteraard. Als ik het vergelijk met de praktijk waar ik werk krijg ik zelf kippenvel van die man:(.

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Zielig is het soms wat hij doet... (vind iets niet heel eg snel zielig) en naar mijm mening doet hij niet veel aan de heden daagse bijscholingen voor artsen.. anders zal hij ook geen handelingen uitvoeren waar je dingen mee kapot kan maken toch??

honden page profiel --

honden foto van -

" Zielig is het soms wat hij doet... (vind iets niet heel eg snel zielig) en naar mijm mening doet hij niet veel aan de heden daagse bijscholingen voor artsen.. anders zal hij ook geen handelingen uitvoeren waar je dingen mee kapot kan maken toch?? "


hoe bedoel je kapot maken? :-)

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

" Mishandelen... tja dat niet maar als "arts" zijnde zou hij wel diervriendelijker te werk kunnen gaan.
Zoals hij een hond op tilt onder narcose is not done.. alleen aan voor en achter poten op tillen en de hond daar bungelt is zeer slecht voor gewrichten en zomaar over de rug omrollen terwijl hond ook onder narcose is heel slecht voor de maag. Hoort hij als arts te wetem en dan ook vooral het juiste te doen. "


Vind dat zelf best een kwalijke zaak..

Hij doet soms dingen ook goed hoor daar niet van.

Maar in veel landen volgen artsen meerdere malen per jaar nascholingen (dit mede omdat er altijd nieuwe vooruitgang ia in de medische wereld ook voor humaan). Hier leert men nieuwe dingen die ontdekt zijn voor juiste handelingen en hoe het beter kan.
Ik zie dingen die van jaren geleden zijn.. en daarin is hij niet altijd juist in zijn handelingen is daarbij is en blijft hij een veearts (die altijd anders werken en niet de gehele kleine huisdierem opleiding gehad heeft met evt specialisatiea erbij)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vandaag mail verstuurd zoals versch andere vrienden van me,  naar Laurette Onkelinx haar kabinet. 


Info@laurette-onkelinx

Geachte mevrouw ,

Wilt u aub dit dossier eens bekijken en oordelen en iets ondernemen . Ook tegen het invoeren van pups uit oostbloklanden ?  Dit gebeurt op alle mogelijke verdoken manieren. Zolang uuw diensten er geen straffen op zetten of echt werk van maken gaat deze traffiek ongehinderd verder.....

Waarom bestaat er een lijst van gekende broodfokkers maar kunnen ze ongestraft blijven verkopen ? dit begrijp ik niet! 

Bedankt voor het lezen van mijn mail. Hoop dat U er iets mee doet ook.

Naam verwijderd 






Wie zei er van iets te doen ? Doe het dan ook mensen.....

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Vandaag mail verstuurd zoals versch andere vrienden van me,  naar Laurette Onkelinx haar kabinet. 


Info@laurette-onkelinx

Geachte mevrouw ,

Wilt u aub dit dossier eens bekijken en oordelen en iets ondernemen . Ook tegen het invoeren van pups uit oostbloklanden ?  Dit gebeurt op alle mogelijke verdoken manieren. Zolang uuw diensten er geen straffen op zetten of echt werk van maken gaat deze traffiek ongehinderd verder.....

Waarom bestaat er een lijst van gekende broodfokkers maar kunnen ze ongestraft blijven verkopen ? dit begrijp ik niet! 

Bedankt voor het lezen van mijn mail. Hoop dat U er iets mee doet ook.

Naam verwijderd 





Wie zei er van iets te doen ? Doe het dan ook mensen..... "


.;-)

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: vlo?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^