chihuahua op de kattenbak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Hoi Mandy,

Het kan best even blijven duren hoor voordat ze dan buiten gaan plassen. Die van mij waren eerder zindelijk op de kattenbak dan buiten. Ik bleef lopen en ze vertikte het maar om iets te doen.

Wat ik op een gegeven moment heb gedaan is als ze netjes op de kattenbak plaste. Dan riep ik 'plasje goedzo' en belonen.

Tijdens de wandeling bleef ik maar herhalen doe maar plasje haha mensen dachten dat ik gek was. Maar inmiddels plassen en poepen ze netjes buiten. Het is tegenwoordig zo erg dat ik om de paar minuten stil sta omdat de dames hun geurtje achter willen laten.

Oh en als ze nog niet willen poepen op de kattenbak (met poepen zijn ze volgens mij altijd wat later zindelijk). Als je ziet dat ze willen poepen optillen, op kattenbak zetten en belonen met kaasje. Die van mij hadden het toen in een keer door :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chihuahua op de kattenbak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mandymandy

hoi joy

okee fijn om te horen dat het bij jou ook goed gekomen is .en dat ze met poepen altijd wat later zindelijk zijn .
nou ik blijf het maar proberen.....

dank je wel....voor het advies

groetjes mandy en destiny en prince

Carmen (Gast)

hoi,

ik heb zelf een chihuahua Spiky. Deze heeft als puppy op de kattenbak geleerd maar vond dit niks en gaat nog steeds het liefst naar buiten. als hij nodig moet gaat hij bij de deur staan en gaan we wandelen, wat voor weer het ook is. Ik heb een jasje bij de kapstop hangen en met heeelll koud weet krijgt hij deze aan. Als het regent of dergelijke gaan we daarna gewoon met de handdoek drogen en dit vind hij heerlijk en er word dan ook vaak een spelletje van gemaakt. Ik ga vaak tegen half 11 op bed en om 10 uur heeft hijd an voor het laatst gewandelt. Vervolgens liggen we vaak samen tot half 11 op bed te slapen, en als ik dan wakker ben moet ik hem nog z'n bed uitroepen en kijkt hij me aan van nu al ? Ik ben daarom van mening dat als je de hond traint hij vele uren alleen kan zijn, al is dat natuurlijk niet de bedoeling. Als je weggaat gewoon maar een klein beetje water neerzetten en een klein beetje brokken. Zodat niet meteen de blaas vol is.

Groetjes Carmen

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

vrienden van ons hebben een jorkje die op kattebak doet! nou ja hondebak dus hahah...dit beestje is al oud en kan niet alles meer ophouden en wachten tot het uit gelaten word...heeft dus niets met luiigheid van baasjes te maken....

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Voor een oud hondje kan ik het ergens nog begrijpen...
Ik ken vele chihuahua's die het op de bak of puppytrainer doen.
Maar ik ben toch van andere mening, die van mij krijgen steeds hun wandelingen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Voor een oud of gehandicapt hondje snap ik dat je het op een kattenbak wilt, zo niet dan sluit ik me aan bij Iris.
Mijn chihuahua krijg ook haar wandelingen, dit vind ze heerlijk, zo rent ze haar energie eruit.
Frisse lucht is ook wel zo prettig voor haar.

honden page profiel

Oh ja het kan handig zijn, ik heb Tom 1 keer op de kattenbak gezet en toen keek ie me aan of ie me wilde beschuldigen van de meest ernstige vorm van dierenmishandeling dus geloof dat ik het van hem niet hoef te verwachten O-)
en voor de vergelijking met een deense dog...een deen kan je ook niet optillen, moet ik daarom mijn Chi-mix ook maar niet meer optillen...
Nee verschillende rassen verschillende kenmerken, de mijne is klein dus daar kan ik bepaalde dingen wel of juist niet mee die je met een deen kan...
mocht ik een deen hebben die bijv diarree zou hebben zou ik denk ik ook een binnenoplossing verzinnen de hele hal bedekken met kranten zodat ie het daar kan doen in een noodgeval...en eigenlijk is dat net een mega kattenbak dus geen verschil...toch? ;-)

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Mijn chi's kunnen het ook op de bak hoor. Ik vind het heel handig als het bv regent. Dan willen ze niet naar buiten maar zijn ze wel "zindelijk"

Je moet hem ook leren buiten te plassen maar je doet het gewoon op dezelfde manier. Na het eten, slapen of als hij uit de bench komt even op de bak en prijzen als hij plast :-)

honden page profiel ******

honden foto van ***

Lijkt me ook geen goed idee om een chihuahua in een kattenbak te laten gaan!Toen ons chiken bij ons kwam op 10 weken was hij gewend op krantenpapier zijn behoefte te doen wij hebben hem direkt buiten gezet en hij gaat dag en nacht buiten zijn behoefte doen.Liefs Rina & Alexander likje en pootje van Turbo en Diezel :-D

Vera (Gast)

Ik krijg zaterdag mijn chihuahua-pincher pupje. Wil haar graag kattenbak én buiten zindelijk maken. Moet ik haar eerst kattenbak zindedlijk maken en als dat goed gaat hetzelfde doen maar dan buiten? Of allebij tegelijk. Wij wonen op de 1e verdieping dus voor mij is het ideaal als ik haar eerst zindelijk kan maken op de kattebak, anders is het wel heel vaak de trap af (wat ik er zeker wel voor over heb maar zou toch handig zijn als.. ) . Wil dit alleen niet standaard. Laat haar verder wel genoeg uit maar wil het graag als optie hebben voor als we een hele dag weg zijn en ze niet mee kan.

Dus hoe krijg ik haar op alle 2 de manieren zindelijk?

alvast bedankt.

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Joep heeft een bak met kattengrind op het balkon. Hij wordt natuurlijk nog minimaal 4 keer uitgelaten, maar d bak vind ik prima voor een plasje. Joep plast ook op commando... heeeel handig O-) volgens mij heb ik hem dat perongeluk geleerd door steeds plasje doen te zeggen en nu doet ie het als ik het zeg. Handig voor als wenet de auto of en winkel in willen stappen ;-)

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ik heb het ze allebei tegelijk geleerd, dat gaat vanzelf.
Om het ze allebei te leren moet je dus gewoon belonen als ze het op de bak doen EN als ze het buiten doen.
Het is een fabeltje dat ze dan leren om hun behoefte in huis te doen.
Bij mensen op vistite doen ze het nooit binnen. Ze zijn slim genoeg om te weten dat dat niet mag.
Gewoon erg handig als je geen tuin hebt of zoals wij in een bel-etage wonen.
(Gebruik nooit geen kattezand, dat vormt klei in hun maag en is dus gevaarlijk.
Van het merk "Dogs Best" heb je speciale biologische korrels voor een hondentoilet.)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

echt geen gek idee hoor, er zijn zat honden die in de tuin een plekje hebben waar ze mogen, dat wil ook niet zeggen dat ze niet uitgelaten worden.

bakken zijn er te koop bij ikea, dat zijn dekenlades, super mooi, wit kunststof, vierkant 120 bij 120 er is ook een deksel bij. kosten ? 7.95 euro.

zet ze op balkon, buiten, er is vast een of ander spul wat je er in kan leggen, dat je dan zo weer de kliko in kan gooien. zinderlijk maken buiten op balkon, gewoon smorgens en savonds, en tussendoor ga je gewoon naar buiten, komt je hondje vaker dan kan je ook de bak gebruiken, begrijp best dat als je boven woont dat je dan in het begin wel 20 keer naar buiten moet, wees eerlijk dan is een bak wel even makkelijk, en wat ik overal lees, voor snachts en ziekte is een bak toch fijn, en vaak wonen de eigenaren met een grote hond toch beneden met een grote tuin, en ook lees ik dat de hond dan ook een plekje heeft, niets mis mee hoor.

als je steeds het commando. plassen geeft, leert je hond op commando te plassen. beloon hem als tie op dat commando plast.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Hoi Vera,

Net als de gewone zindelijkheidstraining. Als ze moet op de bak en belonen en jubelen en als ze het buiten doet ook. Zodat ze door krijgt welke plekken 'goed' zijn.
Ik zal als ik jou was ze leren om ze eerst buiten te laten plassen, want ik had het probleem dat als we buiten waren en ze deden niets dat ze binnen wilde gaan zitten dan zette ik ze snel op de bak. Op een gegeven moment hielden ze het buiten gewoon op om pas thuis op de bak te gaan.
En de bak gebruik ik voor als we lang weg zijn en niet ter vervanging van de wandeling omdat het regent of omdat ik moe ben of vul zelf maar in.

Ze kunnen heel goed door de regen en sneeuw. Sneeuw vinden die van mij geweldig. Regen wat minder maar ja wie niet ;-)

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Ook een chi is gewoon een hond die naar mijn mening gewoon zn behoeftes buiten moet doen. Niks op een vieze kattenbak in je huis. Hoe klein de keutels ook zijn, de geur die van hun drollen afkomen is echt mega groot!!!!
Ik vind het zonde om een hond die buiten zn behoeftes doet aan te leren om op een kattebak te poepen en plassen. Je schrijft dat het maar voor af en toe is dat ie op de kattebak moet, dan zou ik denken doe dan maar af en toe wat in huis ipv een kattebak. Straks zit je er aan vast......en leer ze dan maar eens af om weer buiten alles te doen. Maargoed, dat is mijn mening. Ieder moet het doen zoals hij/;zij denkt dat goed is.

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet

honden foto van Ineke Bertholet

Hoi hoi,
wij en nu ikzelf hebben altijd onze hondjes op een kattebak gezet en dat werkte prima.
Stond bij ons achter in het halletje aan de tuindeur en binnen twee dagen hadden ze door wat daar de bedoeling van was.
Alleen geen korrels maar een dikke krant want de korrels vraten ze op en dan moesten ze weer braken en dat deden ze niet in de bak.
Toen ze zindelijk waren gingen ze er alleen nog maar op als ik niet in de buurt was of niet snel genoeg.Nu ik alleen ben heeft het ook nog het voordeel dat ik niet 's nachts naar buiten hoef met haar,al komt dat nu nog maar heel weinig voor. En nee niet omdat het me te nat of te koud is maar vanwege mijn fobie.
Groetjes Ineke en Lotte

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet

honden foto van Ineke Bertholet

Hoi susan,
ben het niet met je eens sorry.
Natuurlijk ruim je het meteen op en als ze er aan toe zijn willen ze vanzelf naar buiten om hun behoefte te doen,je zit er niet aan vast.
Groetjes Ineke en Lotte

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Ineke,

Zoals ik al zei, iedereen doet het op z'n eigen manier waarvan hij/zij denkt dat het goed is. We hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn toch??? Ik ben nou eenmaal geen voorstander van een kattebak, ook niet voor m'n katten overigens. Lekker buiten vind ik persoonlijk veel frisser dan zo'n vieze bak met plas en poep in je huis. Maar ik snap dat het voor sommige mensen, waaronder jij, misschien makkelijker is vanwege ziekte of wat voor reden dan ook.

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet

honden foto van Ineke Bertholet

Hoi Susan,
was ook geen verwijt of zo hoor,en natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen mening hier over.
Maar wilde alleen zeggen dat ze toch gewoon naar buiten gaan om hun behoefte te doen,als ze er aan toe zijn.
En ja natuurlijk is het frisser en netter als ze het buiten doen.
Misschien kijk ik er anders tegen aan omdat ik de hele dag thuis ben en alles meteen op kan ruimen.
En ja bij het zindelijk maken vond ik het prettiger om de kattenbak schoon te maken dan mijn vloerbedekking te schrobben. O-)

vera (Gast)

We hebben onze lieve pup 'Bella' een geweldig beestje, ben er helemaal verliefd op.
Ik heb nog wel een vraagje (over hoe jullie dat doen). Als Bella op de grond plast en ik zet haar gelijk op de bak dan plast ze niet verder op de bak maar wil ze eraf om verder te spelen. Meestal plast ze dan een tijd later weer op de grond, ik en mijn vriend zijn heel consequent maar ze heeft nog niet op de bak geplast. Als ik haar na het spelen, eten, slapen enz op de bak zet doet ze niks en wilt ze er alleen maar weer snel vanaf. Buiten heeft ze tot nu toe wel een paar keer een poepje gedaan dus dat is geweldig!
Ik kan haar toch niet dwingen op de bak te blijven, dan is het geen 'fijne' plek meer maar meer een straf.
En moet ik haar belonen als ze niks op de bak heeft gedaan?
(na dat ze geplast heeft erbuiten en ik er dan op zet)

cyara (Gast)

hallo ik heb een chiwhawha
maar ik wil haar leren niet meer in huis te plassen maar dat ga nie als i k zeg dat mag nie pist ze nog meer
zet i haar buiten en zeg dan hier moet je pipi doen
help ook niet
heb zelfs geprobeert te belonen als ze buiten pist
maar tevegeefs ze is 8 weken oud kan iemand die veel van zulke hondjes kent ist mailen naar [email protected] want ik wil niet iets verkeerts doen vriendelijke dank de hond cyara

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Mijn chihuahua's gaan alle 5 buiten , ik houd niet zo van kattenbakjes voor hondjes. Ze snuffelen zo graag, maar ik kan me voorstellen als je in een flat woont dat het handig kan zijn. :-)

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Hallo, dit is een topic van februari 2009!!!

Anoniem (Gast)

hai

hier een chi/pincher

ook hij doet op een kattenbak en buiten

de kattenbak is bv als ik weg ben (werk) zodat hij ten minste zijn behoefte kan doen en niet op mij hoeft te wachten

verder plast hij altijd buiten als hij buiten kan

vind ik erg gemakkelijk, en indien je het regelmatig verschoont stinkt het echt wel niet zo erg hoor!

groetjes

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Wij hadden vroeger een dwergpinscher die ging ook op de kattenbak, ze werd verder wel gewoon uitgelaten hoor maar als het dan een keer voor kwam dat wij iets langer niet thuis waren of zijn gewoon nodig moest dan hoefde wij en zij zich geen zorgen te maken en hoefde ze het niet op te houden...ideaal;-)

honden page profiel Debbie Debbie

Hallo

Ik heb zelf ook een Chihuahua die bijna een jaar is. In het begin ging hij altijd op zijn puppytrainer maar in de zomer ging hij meer en meer buiten op onze koer en raapte ik dit op. En nu ga ik gewoon driemaal per dag wandelen met hem en leert hij perfect op te houden tot wij gaan wandelen!

Ik kan iedereen die raad meegeven! Stap voor stap je chihuahua ook leren buiten zijn behoefte te doen want het blijft een hond! En mijn hond geniet er van om te wandelen!!!

Groetjes

chloe (Gast)

Mij hondje doet haar behoefte wel op de kattenbak en dat vind ik heel handig vooral 's nachts. verder laat ik haar gewoon uit en dat vind ze heerlijk. maar moet ze onverwacht toch een keer dan kan ze gewoon op de bak. ik heb het haar geleerd door de bak te plaatsen waar ze automatisch haar behoefte deed en daarna steeds een stukje opschuiven. Ik vind ze wel hardleers maar de aanhouder wind. En als het nu hart regent kunnen mijn hondje en ik lekker op de bank blijven zitten.

nunu (Gast)

wij hebben ook een chi en op de bak laten doen is helemaal geen probleem! die van mij doet het buiten en als hij thuis is en hij moet nodig dan kan hij op de bak. als hij gepoept hebt dan haal je dat weg met een schepje en spoel je het door de wc heen.. hij is nu 4 maanden en hij doet het perfect..en niet te vergeten als het heel erg sneeuwt of regent dan is het makkelijk dat ze het op de bak kunnen. beweging voor de mens en hond is erg belangrijk dus probeer wel 3/4 x per dag naar buiten te gaan dat vind mijn chi helemaal

Anoniem (Gast)

wij hebben ook een chi en op de bak (alleen een krant) laten doen is helemaal geen probleem! die van mij doet het buiten en als hij thuis is en hij moet nodig dan kan hij op de bak. als hij gepoept hebt dan haal je dat weg met een schepje en spoel je het door de wc heen.. hij is nu 4 maanden en hij doet het perfect..en niet te vergeten als het heel erg sneeuwt of regent dan is het makkelijk dat ze het op de bak kunnen. beweging voor de mens en hond is erg belangrijk dus probeer wel 3/4 x per dag naar buiten te gaan dat vind mijn chi helemaal geweldig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chihuahua op de kattenbak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: levi weer helemaal verliefd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^