Ik schrok me rot deze morgen!! Mijn beide bullen zaten vol met deze vieze beesten. Ze zijn echt toegetakeld, ik ben niet zeker of dit teken zijn! Iemand een idee? Ik heb om 18uur een afspraak bij de dierenarts want ze zijn nog niet allemaal weg pff.. Ik neem dat potje mee. Ik hoop niet dat ze hier iets aan overhouden.
Die beesten zaten overal op hun dekentjes , kussens... Alles is uitgewassen overal gestofzuigd en gedweild. Man man wat een chaos.
Ja dat zijn inderdaad teken. Wat ontzettend veel zeg :o
Het lijken mij wel teken ja. Zag net de foto op de beginpagina, ik zoeken, want wilde weten hoe en wat.
Lelijke bultjes in haar oksel trouwens, maar dat trekt op zich wel weg hoor (in de meeste gevallen).
Getver, krijg d'r kippenvel van. Ik gruwel al van 1 teek...
Ik dacht ook aan teken, maar ze zijn zo anders dan de gewone teek ? Ze hechten zich ook niet zo heel erg vast. Ik kan ze er gewoon met mijn vingers af halen. Ja ze hebben allebei bijt wondjes onder de oksels, op de pootjes, aan de liezen. Ik heb de wondjes ontsmet, meer kan ik op dit ogenblik niet doen.
Als ik de teken zo zie zitten ze er allemaal niet lang. ze zijn nog erg klein. Je bulletjes zullen er dus hoogstwaarschijnlijk niets aan overhouden. Ik zie dat je het ook al ontsmet hebt. Ik ga ervan uit dat je dit hebt gedaan nadat je de teken had verwijderd?!
Ik zou in ieder geval even een goed tekenmiddel halen bij de dierenarts. Teken op zich zijn niet gevaarlijk, maar wanneer een zieke teek langere tijd zit kunnen ze er wel ziek van worden. Een goed tekenmiddel zoals bv advantix zorgt ervoor dat de teek doodgaat na bijten.
Jasses, dat zijn allemaal teken!
Arme bulletjes.
Zou even wat calendula zalf op de bultjes smeren, verzacht wat.
Stekte er mee, moet er niet aan denken zeg!
tja. wat ik zie zijn gewoon normale teken, maar weet niet wat voor teken jij normaal ziet? Als een teek zich volzuigt worden ze echt wel een stuk groter hoor (het achterlijf zuigt zich helemaal vol en dat zie je bij de teken van jouw niet)
Die rechtste is inderdaad wel wat volgezogen, maar ook die zit er nog niet zo heel lang anders was die wel voller geweest.
Voor zover ik weet zijn er verschillende soorten teken in verschillende stadia. Ik zie deze regelmatig op mijn honden, maar ik heb er nog nooit zoveel gezien! Ben je in een natuurgebied geweest of zo?
Mijn honden doen ze altijd op bij een natuurgebied hier in de buurt. Er lopen daar veel reën, edelherten, schapen, e.d.
Ik heb niks zinnigs toe te voegen aan dit topic maar GETVER!!! Ik krijg gelijk jeuk!!!! :S
Mellow heeft een aantal mini-teken gehad. Zag ik een héél klein donker zilverkleurig bolletje, wat er zo af viel.
Heb er een keer een (tussen plakband) geplet, maar kwam gewoon bloed uit.
Dit is zo'n volgezogen miniteekje, met als vergelijking het kleine koevoetje (en de letters op de folder):
Brrrr...., wat een enorme hoeveelheid beestjes.
Voor mij zien ze er ook uit als teken, maar wat het ook moge zijn....., ongelofelijk wat een 'invasie'.
Brrrr ja... Wij waren een aantal jaren geleden aan't pic-nic'ken. Ik op m'n blote voeten en ineens zag ik ook zo'n massa kleine puntjes op m'n voet... "Nest" teken! Bah !
Die kleintjes zijn volgezogen dus bijna net zo groot als de 'gewone' teken die ik wel eens van haar afhaal in het bos. Die zie ik negen van de tien keer lopen (ik controleer onderweg ook altijd een paar keer).
Waar een 'gewone' teek een bijna plat lijfje heeft, zijn deze echt al bol en lopen ze niet meer zo makkelijk als een lege teek.
Gelukkig heeft ze er nooit zó ontzettend veel gehad.
gruwel gruwel...ik vermoed dat je honden in een tekennest zijn geweest inderdaad...hebben de boosdoeners 6 of 8 poten? Als ze 6 poten hebben zijn het larven. Het eerste stadium van de levenscyclus van de teek..vandaar dat het er dan zoveel zijn...die komen allemaal uit het ei en zoeken op dezelfde plek een gastheer.
Net als alle ongewervelden kent de teek verschillende levensstadia die na iedere vervelling veranderen. De meeste geleedpotigen hebben óf een nimfstadium, óf een larvestadium maar bij de teek komen beide stadia voor. Als de jonge teek uit het ei kruipt wordt deze larve genoemd, de teek heeft nog 6 poten in plaats van acht. Het extra potenpaar verschijnt na de eerste vervelling, dit stadium wordt de nimf genoemd. Na een volgende vervelling is de teek meestal volwassen en kan zich voortplanten, het kan jaren duren voor de teek volledig is ontwikkeld. Ieder stadium van de teek heeft bloed nodig, sommige teken blijven hun hele leven op dezelfde gastheer parasiteren zonder deze te verlaten of blijven in het nest van de gastheer. De meeste teken hebben verschillende gastheren nodig, die niet altijd van de zelfde soort hoeven te zijn. Er worden een-, twee- en driegastherige teken onderscheiden. Van deze laatste soorten wordt hieronder de ontwikkeling beschreven.
De larven kruipen nadat ze uit het ei zijn gekomen op een grasspriet of plant op enige hoogte boven de grond. Als een mogelijke gastheer langskomt klampen ze zich vast en zuigen zich vol waarna ze zich weer laten vallen op de grond en vervellen. Een teek in het larvestadium kan nog geen ziektes overbrengen, in tegenstelling tot nimfen of imago's. De meeste larven van soorten die meerdere gastheren nodig hebben verhongeren voordat ze een gastheer tegenkomen, dit is de reden dat een vrouwtjes-teek zeer veel eitjes produceert, tot enkele duizenden. Hierdoor is de kans groter dat een aantal van de larven zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen teek. Na de vervelling van de larve zoekt de nimf naar een nieuwe gastheer, waarna het proces zich herhaalt: de teek klampt zich vast, zuigt bloed, laat zich op de bodem vallen en vervelt. Nu is de teek volwassen en wordt een derde maal een gastheer opgezocht. Ditmaal wordt niet alleen bloed opgezogen maar ook naar een partner gezocht waarna de paring plaatsvindt.
Het vrouwtje zet na haar laatste bloedmaaltijd een aanzienlijk percentage van haar lichaamsgewicht (50% of meer) in eieren om voor zij sterft en produceert dan honderden tot enige duizenden eieren. Er is een waarneming bekend van een vrouwtje dat meer dan 23.000 eitjes afzette in een enkel legsel.
Bron: Wikipedia
Hier krijg ik jeuk van!! GETVER!!
Gruwel echt van teken!
Goed tekenmiddel meenemen bij de dierenarts straks.. (en vergeet ook niet even jezelf (en eventueel partner en kids) te controleren..)
hoe erg
en dat allemaal op 1 hondje
zoveel had ik er nog nooit bij mekaar gezien,
een stuk of 3 - 4
ik ken gelukkig wel de vol gezogen en ook de niet vol gezogen
zo herken ik ze ook tijdig moesten de hondjes hier er eentje hebben
vorig jaar CD vet gebruikt maar dat was geen succes
dit jaar bio spot on van beaphar gegeven (ook op basis van natuurlijke oliën) en geen enkele teek gezien
als je honden er veel last van hebben, misschien toch eens overwegen om ze preventief te behandelen
Ow bah..
De hond van mijn vriendin zat ook continu vol. Zij heeft toen een teken pipet bij de da gehaald en is gelijktijdig begonnen met de CDvet vlo en teek exit. Na dat ene pipetje is ze gewoon door gegaan met de CDvet en zo lang ze dat deed bleven de teken eigenlijk weg. Zij haalde er normaal dagelijks enorme aantallen vanaf..
Ik ga nog even extra goed door met de CDvet met Dribbeltje.. Gelukkig heb ik bij mijn honden nog nooit problemen met teken gehad, maar dit klop ik even heel hard af!
Overigens kunnen honden met een verlaagde weerstand ook sneller teken en vlooien aantrekken. Mss is het een idee om even kritisch naar de voeding en gezondheid te kijken?
Ben terug van de dierenarts. Het waren inderdaad teken, Mira was zelfs zo fel toegetakeld dat de dierenarts er niet gerust op was om ons zonder antibiotica Weg te laten gaan. Ze hebben allebei ook druppels gekregen tegen teken.
Brrr, wat een invasie van die vieze teken... Krijg er de kriebels van... Sterkte!
Zoiets heb ik ook gehad. Blijkbaar door een tekennest gelopen. Vandaar ook misschien dat ze zo klein waren?
http://www.kennislink.nl/publicaties/van-bladerlaag-tot-tekenbeet
"Een paar dagen tot weken na de maaltijd zet het vrouwtje een cluster van ongeveer tweeduizend eitjes af in de strooisellaag. Daarna sterft ze. Uit dit pakket van eitjes kruipen na een paar maanden de larven uit de bodem, soms met honderden tegelijk op één plek."
Ik snap het even niet.. Waarom anti biotica?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?