Helaas worden we aan het eind van het seizoen alsnog geconfronteerd met vlooien.
Als PEPIJN ontspannen is en ik hem op zijn rug kan leggen zie ik er zo een of twee over de buik en in de liezen zitten. Als je ze wilt pakken lopen ze vliegensvlug weg.
Nu heb ik zelf de volgende oplossing bedacht en het helpt...
Als ik op zoek ga naar een vlo heb ik een potje met nivea (of iets dergelijks) bij de hand en één vingertop ingedoopt in de nivea. Zodra ik de teek zie raak ik hem aan met de 'vette vingertop' en tot mijn verbazing loopt hij dan niet verder en kan ik hem op mijn gemak tussen de haren vandaan halen en 'vermorzelen'.
Na het vangen van de vlo veeg ik de rest van de nivea af.
Iedere vlo is er een, denk ik maar.
Haha wat een tip! Hier heb ik echt nog nooit van gehoord! Maar als het werkt, super toch!
Simpel, maar eigenlijk wel een briljant idee
hahah geweldig!
een soort vlooien lijm
Elke vlo is er 1 ...haha...goed bedacht
Ik zie ze nooit op hun buik...dus hier gaat er een vlooienkam doorheen met bakje met warm water en dreft doet de rest
Goeie tip, maar mijn hond is helemaal zwart dus ik kan vlooien niet zomaar spotten als ze ligt. Ook niet op haar buikje want zo ligt ze haast nooit. Dus ik blijf gewoon met de kam aan de gang '
goed zo. hahaha, een bakje met dreft daar kan de vlo dan snel in gedompeld worden, weg vlo.
is het zo dat je hond maar vlooien behoudt, ga eens de omgeving na, meestal als je hond vlooien behoudt is de omgeving ook aan de beurt.
misschien heb ik iets gemist maar waarom niet gewoon behandelen met anti vlooienmiddel?
@ Erika : uiteraard is PEPIJN behandeld met anti-vlo middel, 16 dagen geleden heeft hij zijn maandelijkse dosis Advantix gekregen, maar dat helpt nu blijkbaar niet (meer?).
Zouden jullie nu alweer een dosis durven geven?
Nu waren we de afgelopen week met vakantie in een bungalow en daar zag ik pas voor het eerst vlooien bij hem, dus misschien heeft hij ze daar opgedaan ?
En ik zal zeker wat vaker stofzuigen, Willemijn!
nee dat moet je echt niet doen!
Het werkt gewoon nog, zodra die vlooien bijten zijn ze dood.
Maar je nivea werkt dus ook
wat vreemd dat dat niet werkt, maar misschien is het nog te vroeg om al van alle vlooien af te zijn.
En als het echt niet werkt zou ik opnieuw naar de DA gaan en een ander vlooienmiddel vragen.
Was in de week naar de DA en die vertelde dat ook bij katten een bepaald vlooienmiddel niet meer werkte omdat ze resistent zijn geworden.
Ondertussen is je nivea een handige oplossing, krijgt Pepijn ook meteen een zachte huid
Omgeving tapijt bekleding van stoelen kieren e.d. met een flacon met dethol vermengt met water insprayen (even je hond in andere ruimte en doen voor je aan een wandeling start) als je zeil pakket of laminaat hebt kun je ook preventief dweilen met dethol, werkt hier echt super. Dweilen doen we hier al jaren met dethol gewoon emmer water met een klein dopje dethol.
Bij beiden zowel preventief als goed hulpmiddel bij bestrijden van. Mijn vriend had in zijn vorige woning (had 2 katten "nog steeds die zijn mee gekomen naar hier) een vlooienplaag gehad en heeft naast behandeling van de katten alle bestrijdings middelen geprobeert die er te koop waren voor behandelen van de omgeving niets hielp. Pas toen iemand hem zei dat dethol ook hielp heeft hij uiteindelijk ook de omgeving vrij gekregen van vlooien. Bij gebruik van bestrijdingsmiddelen die er voor te koop zijn dan leek het even weg en kwam het net zo hard weer terug en dethol hielp hem er vanaf en gezien ik t niet zo heb op dergelijke beestjes dweilen we hier preventief met dethol, en zo gauw ik ook maar 1 vlo zie mag alles van stof en gaten en kieren om het zo maar te noemen er aan geloven en ook kozijnen e.d. kun je er gewoon mee doen.
Edit: Mijn vriend Tjaard die dus de ervaring met die vlooienplaag heeft zegt: als t erg is 2 keer per dag even sprayen. laten drogen en stof zuigen omdat je met die eitjes zit die uitkomen. Tjaard was er met deze methode met een week helemaal vanaf (ook Tjaard had een houten vloer met kleine maar ook ruimere kieren "oud huis zonder beton".
Op zich preventief blijven dweilen met dethol inderdaad wel van belang want die eitjes kunnen ook even liggen voor ze uitkomen.
Ook even nagaan of je misschien een tas of zak met lompen of kleding hebt staan of iets dergelijks (bij tjaard zat uiteindelijk de bron in een tas met kleding die hij van iemand had gekregen, moet je ook maar aan denken)
Je zou zelfs de omgevingsspray kunnen vervangen voor de dethol
...nou ik ga ook maar eens flesje dettol kopen dan..
Al moet ik het ook beetje tijd geven moet morgen 2e behandeling met ecostyle omgevingsspray doen
(wel dodend niet giftig)
kleedjes en beddengoed ect zijn ook gewassen en behandeld.
stofzuiger word elke keer geleegd en dan behandeld met ecostyle
Toch blijf ik er elke een vlo of 10 a 15 uitkammen (dat is dan totaal voor 4 dieren) en na meerdere keren kammen
Meestal zijn het kleintjes .
Ik ben echt in geen jaren vlooien tegen gekomen en nu kom ik er bijna niet vanaf.
Renate dank je wel voor de tips, wij hebben wel omgevingsspray gebruikt en voor als nog merken we dat het helpt. Onze hond heeft Stronghold gekregen. Ik ben eigenlijk tegen al die chemische middelen maar aangezien de CDvet niet voldoende bleek moest ik wel wat anders gebruiken nu. Hopelijk zijn we er snel vanaf. Maar het gaat heel langzaam heb ik het idee. Het is hier dagelijks 21 graden in huis en er is genoeg trilling maar ik vind nauwelijks wat bij onze hond tijdens het kammen. Vandaag een dode vlo die uit haar vacht viel en die ik er dus niet met eerdere kam beurten er uit had gekamd. Gisteren bijvoorbeeld niets. Misschien is de temperatuur niet ideaal, of waren we er uiteindelijk toch op tijd bij. Heb geen idee hoor...
Eitjes kunnen wel twee jaar liggen voor ze uit komen, vroeger was je in deze tijd van het jaar zelfs dat je niet preventief hoefde te behandelen maar tegenwoordig steken die ondingen zowel zomer als winter de kop op. Ze zijn dus duidelijk hardnekkiger geworden.
Tot ik Tjaard leerde kennen had ik nog nooit last gehad van vlooien, maar hij heeft een hele vriendelijke familie (niet sarcastisch bedoeld) alleen laten ze het niet even weten als ze last hebben van vlooien zodat je daar direct bij thuiskomst op kan handelen zo hebben we een keer of 4 a 5 vlooien meegekregen bij Tjaard zijn vader vandaan en 2 keer bij zijn zus vandaan terwijl ik als we ook maar 1 vlo hebben gezien gelijk als mensen op bezoek willen komen aangeef joh ik heb hier een vlo ontdekt, je bent nog steeds welkom maar hou rekening met het risico dat je wat mee kan nemen dus dan gelijk thuis de kleding in de was etc en schoenen afspoelen met goed heet water. En zo lang ik niet zeker ben dat er geen vlooien meer zijn zal ik niet bij een ander op bezoek gaan en met onze dieren afstand houden van andere dieren etc. Was erg teleurgesteld toen ik bij Tjaard zijn familie ontdekte dat niet iedereen er zo over denkt. Maar voor je het weet bezorg je een ander een vlooien plaag als je je mond dicht houd.... vind ik...
Lol. Sinds een maand vang ik vlooien ook met nivea. Ik tikte "vlooien nivea" in en kwam hier terecht.
Het is me ook opgevallen dat als ik de hond insmeer met nivea, buik en liezen, dat de vlooien daar niet meer komen.
We hebben een specifieke kat (3 buitenkatten) die constant vlooien meeneemt. Dat wordt nog vaker stofzuigen, maar het is toch ellendig. Vandaag haal ik dus Dethol in huis. (houten vloer met kieren).
Groetjes,
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?