Tico eet niet twee maal per dag. dan voor de hele dag laten staan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

Onze puppy van 4 maanden kreeg in het begin zijn brokken over 5 keer vedeeld over de dag.
Toen eten hij het al niet nu krijgt hij het s' morgens en s ' avonds.
Maar dan eet hij het nog niet op als wij het binnen een half uur of uur weg halen
Als wij het voer de hele dag laten staan dan heeft hij wel s' avons zijn bakje leeg.
Het is toch niet verkeerd als je de brokjes de hele dag lst staan zodat Tico als hij zin heeft een hapje eten kan pakken.
Tico is een boomer hondje die graag heel lang uitslaapt en alles in zijn tempo doet :-)
Hij is in twee en halve maand ook drie keer zo groot geworden dan dat hij als puppy was . Hij is niet te zwaar volgens de dierenarts mag hij zels wat dikker worden. Nu wij het voer s morgens neer zetten heeft hij in ieder geval s' avonds zijn bakje leeg.al

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tico eet niet twee maal per dag. dan voor de hele dag laten staan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Misschien vind hij het gewoon niet zo lekker? Heb je al eens iets anders geprobeerd? Hier word de bak bijna uit mijn handen gesprongen en gaat ze met moeite zitten, omdat ze het zo graag wil eten.

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

Wij geven tico royal canin voer

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet gewenst om de bak de hele dag te laten staan, dan werkt zijn maag niet meer voldoende, smorgens savonds eten geven, niet ? dan haal je het na tien minuten weg, en geef je niets meer, de hele dag niets, ook geen kluifjes of beloningkjes, savonds kan die weer zijn portie weer krijgen.

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

Tico krijgt al niks extras per dag omdat we willen dat tico gaat eten.
We hebben wel net ander voer gekocht pro plan van purina.
Hopen dathij nuwel 2 keer per dag wil gaan eten:-D

honden page profiel --

honden foto van -

Misschien een eetlepeltje magere yoghurt erover heen? 
En als dat goed gegeten word, elke keer minder erdoorheen mengen?
Deden we ook met Max, en die eet zijn bak altijd met smaak leeg :-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Als hij wel gewoon snoepjes wilt, denk ik dat hij het voer gewoon niet meer zo lekker vind.
Gewoon weghalen, als hij niet wilt eten pech. 's avonds weer geven.
En misschien overstappen naar ander voer. Ik zou er niks lekkers doorheen doen. Dan kan de hond gaan denken dat het succes heeft niet te eten want dan komt er lekkers bij en dan eet hij wel. En hij gaat natuurlijk voor het lekkerste

Keeto at ook niet meer zijn RC voer (zodra die het rook maakte hij kotsgeluiden en bewegingen o-0) en nu krijgt hij wolfsblut en taste in the wild vanwege dat die veel smaken hebben. In 1 maand heeft hij 4 smaken want hij eet het gewoon niet als hij een week hetzelfde krijgt.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

" niet gewenst om de bak de hele dag te laten staan, dan werkt zijn maag niet meer voldoende, smorgens savonds eten geven, niet ? dan haal je het na tien minuten weg, en geef je niets meer, de hele dag niets, ook geen kluifjes of beloningkjes, savonds kan die weer zijn portie weer krijgen.

"


.Vraagje, hoe bedoel je dat zijn maag dan niet meer voldoende werkt?

honden page profiel ..

honden foto van .

"
.Vraagje, hoe bedoel je dat zijn maag dan niet meer voldoende werkt? "


pin me er niet compleet op vast maar, de maag is een spier, deze kan oprekken en weer terug trekken. De honden maag is er voor gemaakt om grote hoeveelheden voedsel op te nemen in een keer. voor een goede onderhoud van deze maagspier is het dus wenselijk dat deze niet de hele dag "vol" is, Daardoor kan de maagspier dus erg lui worden en naar verloop van tijd niet meer goed werken, de maag is immers toch altijd vol. 

ook maakt de maag natuurlijk maagzuur aan om het eten te verteren. ga zelf maar eens na als je gegeten hebt en direct gaat hardlopen. Dat vind je maag niet echt prettig en zul je snel een brandend gevoel krijgen van het opspelende maagzuur. ook kan een volle maag en activiteiten eerder zorgen voor scheuringen, en maagtorsies. 

beste is dus om de hond 1 of 2 maal per dag eten te geven en na het eten verplicht een half uurtje tot uurtje even rusten, of lage activiteit. Geen losloop wandelingen, geen heftige spelletjes. 

hoop dat ik het goed heb uitgelegd maar anders vult willemijn me wel aan ;-) O-)

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

okay, dank je wel

honden page profiel ..

honden foto van .

persoonlijk zou ik dus ook niet de hele dag brokken laten staan. gewoon twee maal aanbieden, niet eten? Dan na 30 minuten de bak weg. Geef verder ook geen snackjes tussendoor of iets anders. Want waarom zou je dan je brokjes eten als je toch lekkere koekjes krijgt om je buik mee te vullen! 

Dusty heeft ook een zeur-periode gehad met eten. Hier ben ik de strijd met hem aangegaan. Eten wat hij kreeg, niet? Dan na 15 minuten ging de bak weg en kreeg hij savonds weer. Het heeft totaal een weekje geduurd waarin hij savonds af en toe een hapje nam want hij had toch wel honger. (ik heb vooraf wel gecheckt bij de DA of hij gezond was natuurlijk), Op een bepaald moment kreeg meneer door dat er echt niks anders kwam en ik nog net een paar stapjes eigenwijzer was dan hij, 
Nu kan ik hem zowat alles voorzetten en hij eet het op. Weigert hij nu nog iets dan lust hij t ook echt niet. 

Je kunt ook kritisch kijken naar de voeding, RC bestaat voornamelijk uit granen en toevoegingen met een smaakje er overheen gespoten. Kan ook gewoon zijn dat je hondje weet wat goed voor hem is en daarom het niet lekker vind. 

kijk eens rond op www.voerwijzer.nl brokken vergelijken. Daar vind je een hoop brokjes met hoog vlees aandeel. Waarvan ik bijna durf te wedden dat hij zijn bakje 2 maal per dag met smaak zal leeg eten ;-). maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

Bedankt voor je reactie we hebben net pro plan van purina gekocht voor tico.
Ik hoop dat hij nu beter gaat eten

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou zeker ander voer gaan geven. Royal canin is slecht voer. Een pup heeft toch wel meerdere keren op een dag eten nodig.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

astrid goed uitgelegd. :-D

wanneer de hond de hele dag door kan eten is er geen hongerprikkel meer en gaat de hond graag de liflafjes eten. geen trek, maar wel in wat lekkers, voorkom dat . wanneer de maag leeg is komt het hongerprikkeltje weer te voorschijn, en dat moet je proberen erin te houden. :-D

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Sowieso het voer weghalen.

Is ook zeer belangrijk voor het ouderwetse rangen en standen gebeuren... al is dat weer een ander onderwerp, maar zou voor mij wel meewegen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tico eet niet twee maal per dag. dan voor de hele dag laten staan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^