Engelse Bulddog laten castreren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnoukAnouk

Hallo

Onze Juul, 3 jaar sinds mei, is een Engelse Bulldog.
Sinds zijn 3e verjaardag is hij niet meer te houden. Hij staat zo hevig!
Er is een hondenweide om de hoek. Sinds het "goede weer" komen daar uiteraard heel veel honden. Ook teefjes, wat logisch is! Maar sommige staan loops. Hij riekt dit denk ik van onze tuin af. Hij staat tegen onze poort te duwen, tegen de draad te duwen. Als we gaan wandelen trekt hij de kant van de hondenweide. Gaat hij plat op zijn buik liggen, protest! Hij staat echt heviger dan ooit. Ook verliest hij sindsdien enorm veel groen/geel vocht. Daarbij komt ook nog eens dat hij nu 1 keer per dag op onze andere hond probeert te rijden. Dita is een gesteriliseerde teef, en laat het ook echt niet toe... Echt een vervelende zaak! Ik heb nu, na lang uitstellen, contact opgenomen met onze Dierenarts. Hij is tegen het castreren. Want elke reu komt gemiddeld 5kg bij, en een Engelse Bulldog kan het hem niet permitteren om bij te komen. Onze Juul is absoluut niet dik, hij weegt nu op 3 jarige leeftijd 25kg. Wij hebben een jaar geleden chemische castratie laten doen, want Dita stond toen voor het eerst loops, en toen is hij niet bij gekomen. Dus ik vermoed persoonlijk dat het ook nu zo niet zal zijn. Waarom nu mijn vraag hier. Wie heeft er ervaring met castratie bij Engelse Bulldog op "latere" leeftijd, zijn jullie honden bij gekomen? Hebben ze kwaaltjes er aan over gehouden? Het is dan ook een heel apart ras. Hopelijk kunnen jullie mij raad geven. Want de twijfel slaat toe, maar de afspraak staat nu vast op dinsdag.... Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse Bulddog laten castreren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Geen ervaring met een engelse bulldog wel met een Wheaten terriër. Een tijdje naar zijn castratie heeft hij wel meer trek gekregen en is nu dus meer voer georiënteerd. Aan gekomen is hij niet. We hebben hem goed in de gaten gehouden en zijn hoeveelheid voer aangepast. Nu bijna een jaar later is hij nog net zo slank als voor dat we hem hebben laten castreren.

suc6 dinsdag ;-)

ps hij is nu bijna 3

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Heb een Engelse Bull gehad, Buck. Heel herkenbaar verhaal! Buck was daar alleen wat vroeger mee. Erg dominant, zelfs naar zijn baas, opstandig, doen waar hij zin in had en als je hem iets wilde laten doen waar hij geen zin in had, lag ie plat op zijn buik. Zelfs een paar keer midden op straat. Buck woog toen (ongeveer een jaar of 2-2,5) al zo'n 30 kg. Ook niet dik, maar Buck was een flinke vent.

Wij hebben hem laten castreren en ik ben begonnen met gehoorzaamheids trainingen op de hondenschool. Laat je nooit wijsmaken dat een EB dat niet kan! Buck vond het GEWELDIG, we zijn zelfs tot GGB (zeg maar 3e of 4e klas) gekomen en hebben zelfs meegedaan aan wedstrijden waar hij menig Border Collie verslagen heeft..

Hij werd na de castratie een heel stuk makkelijker, dat was al binnen een maand te merken. Natuurlijk bleef hij wel zo zijn voorkeuren houden (wij vinden oojk niet elk mens even aardig, dus dat mag van mij), maar andere reuen uitdagen zoals hij altijd deed, was nagenoeg klaar.
Met castreren voorkom je op later leeftijd ook verschillende kankersoorten, lijkt me ook mooi meegenomen.
Buck is toen hij ouder werd natuurlijk wel wat aan gekomen, denk dat we allemaal onze oudjes wel eens wat extra's toestoppen, ookal is dat niet zo goed voor ze.. Je moet er gewoon een beetje rekening mee proberen te houden dat je hem niet teveel eten en lekkers geeft. En vooral dat hij voldoende beweging krijgt! Ze kunnen echt aartslui zijn, maar de meeste vinden het ook wel leuk om een eind te gaan wandelen, voetballen of (zoals Buck) te gaan zwemmen. (Wel even opletten, ze kunnen niet allemaal zwemmen, maar er zijn hele goede zwemvesten voor honden te koop).
Buck is op 1 mei ingeslapen, 4 dagen voor zijn 9de verjaardag, hij woog toen 33,5 kg. Op zijn zwaarst was hij 35 kg. Hij ging toen nog steeds elke dag een uur mee voetballen, heb hem wat minder eten gegeven en hij viel weer af..

Zoals ik al zei, opletten met eten, voldoende bewegen en ik ben zeker een voorstander van castreren!!
Succes met je vent!

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen!

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Het stukje dat een hond standaard dik word na een castratie heeft een baasje altijd zelf in de hand ;-)
Goed in de gaten houden dat ze niet te dik worden, vetjes komen sneller dan dat ze weggaan O-)

Onze Franse Bulldog is chemisch gecastreerd, om te kijken wat het met hem deed om zo de keuze voor een castratie goed te kunnen maken.
Onze Engelse Bulldog is niet gecastreerd, das ook een echte sul en totaal niet dominant.

Voor nu laten we het even zo bij onze mannen, als de chemische castratie is uitgewerkt kunnen we kijken of het dominante gedrag "tijdelijk" was en zijn hormonen wat rustiger zijn straks. Mocht dat niet zo zijn dan kunnen we altijd nog castratie laten doen, ik heb ze liever niet onder narcose als het niet noodzakelijk is namelijk :-)

Beide zijn ze trouwens 2 jaar, FB van juni en EB van maart.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse Bulddog laten castreren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Spaiky is jarig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^