pup van 5,5 maand blaft veel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hallo, we hebben een hondje van 5, 5 maand. 
Hij zit nu in een mood dat hij veel blaft en ons in de broekspijpen hangt.
We weten even niet wat we hier mee aanmoeten.
Als je met hem speelt is het goed, krijgt hij aandacht. 
Maar anders zet hij het op een blaffen. 

Gaan drie x per dag een blokje met hem om. Af en toe eens spelen.
Wat te doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup van 5,5 maand blaft veel. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi maaike,

Wat doe je naast het spelen en wandelen? Hoe lang wandel je? Hoelang speel je? Maak je hem ook geestelijk moe? En als hij blaft wat voor reactie geef je?

Kortom wat is je dagindeling?

Hartelijke groetjes van Esther

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Hai, er zijn vast een heleboel redenen te zoeken waarom hij blaft en in broekspijpen hangt, maar mijn eerste gevoel zegt dat hij zich verveelt en niet genoeg wordt uitgedaagd. Is het het hondje op de foto? Ziet er leuk en alert uit!

3x een blokje om klinkt in mijn oren erg weinig. Als ze jong zijn mag je ze zeker niet te veel belasten, maar je kan ook kijken naar wat je hondje aan kan. Onze hond kon met die leeftijd al best wat meer dan gemiddelde lichamelijke uitdaging gebruiken, het hielp om hem zijn energie kwijt te laten raken en daardoor was hij in huis ook veel relaxter. Je kan dus vaker en langer met hem wandelen, stukjes rennen, zwemmen, niet te veel ballen gooien, want dan belast de gewrichten te veel, die zijn nog aan het ontwikkelen nu. Buiten kun je ook tijdens het lopen dingen met hem doen. Bal verstoppen, snoepje verstoppen in het gras. Zit je op een puppy-cursus? dan kan je die oefeningen ook doen bij het wandelen. Zo niet, ga dat doen!! het is zo leuk en jij en je hond leren er zo veel van! (Ik ben na de basiscursus gestopt, ben niet zo'n schools type ;-)maar vond t erg leuk!)
In huis een paar momenten per dag met hem spelletjes doen: wikkel snoepjes in een theedoek en laat hem ze eruit worstelen, verstop lekkers in wc-rollen en laat hem lekker slopen, zet hem op de gang en verstop iets lekkers in de woonkamer en laat hem zoeken, geef hem een lekkere kluif van runderhuid, kunnen ze ook veel energie in kwijt raken.
Laatste tip; Als hij aan het klieren is, negeren en ombuigen naar gewenst gedrag en dat belonen. of even een time-out geven in de bech/mand.. misschien is hij op zo'n moment te hyper en overprikkeld..
Veel succes!

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Te weinig beweging, teveel energie..

Ik sluit me compleet aan bij het antwoord van Lien

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik neig daar ook wel naar inderdaad, dat ie meer energie kwijt moet kunnen.

al blijft het wel observeren.

Als ie lekker heeft gerent en met andere honden gespeelt en je loopt aan de lijn met m terug gaat,
 hangt ie dan nog in de broek of oogt ie meer voldaan?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Voordat je een conclusie kunt trekken overprikkeld of verveling is handig om te weten hoelang het blokje om is en hoelang jullie af en toe spelen.

Aan de hand daarvan kun je pas een conclusie trekken. Ga je ook elke keer dezelfde route? Of ga je ook wel eens een andere kant op? Doe je oefeningen of zoekspelletjes op de wandeling? Of thuis?

En ga eens kijken wanneer hij veel blaft en in de broekspijpen hangt. Is er een patroon te ontdekken?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Hey ik zou hem 1 keer per dag zeker wel naar het park/bos meenemen, waar veeel honden komen. Zo leert hij ook omgaan met andere honden en kan zijn energie kwijtraken door te spelen met andere honden, als je een andere pup tegenkomt is het helemaal geweldig. Dan hoef je niks meer te doen behalve lachen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup van 5,5 maand blaft veel. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^