cesar millan toch niet zo erg als de meesten zeggen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hier ben ik het helemaal mee eens!! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cesar millan toch niet zo erg als de meesten zeggen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ook heel jammer dat dit in het topic verschijnt.. . Moet een topic over CM nou ALTIJD vervuild worden?!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Vervuild? De TS vraagt om meningen over CM, eigenlijk specifiek naar de meningen van mensen die hem NIET tof vinden (is je mening nu veranderd?). Dan kun je verwachten dat er ook minder positieve meningen over hem geuit worden, toch?

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik vind Cesar Milaan een kundig mens. Die de kunst en kans heeft gekregen dit wereldwijd uit te kunnen dragen. Daardoor steek je je nek uit en in de huidige maatschappij word je dan bijna vogel vrij verklaart. 
Natuurlijk mogen mensen een eigen mening hebben Juist moedig ik die aan. Maar wij kijken altijd aflevering die al een aantal jaren oud zijn. In de tussentijd is zijn methode mee veranderd met de de ervaringen die hij in die tijd heeft op gedaan. Jammer vind ik het dan ook dat mensen die tegen zijn daar mee blijven schermen en zich erin lijken vast te bijten.
Als je naar bv Martin Gaus kijkt is zijn methode ook veranderd door de ervaringen die hij op heeft gedaan. Doet hij nu alles goed Nee. Bv die actie dat hij de hond over de tafel liet lopen een paar jaar geleden bij ik dacht Paul en Witteman vond ik ook een domme actie. Betekent dit dan gelijk dat hij niks kan nee. Zo werkt het bij iedere methode en iedere trainer. 
Niemand verplicht je tot kijken of het nadoen van Cesar Milaan. Heeft hij de mens anders laten denken over de hond in het algemeen? Ja zeker !!!! 
Voor mij als rugpatient is het hakje ideaal op deze manier kan ik mijn hond AANTIKKEN, dus ik geen hem geen schop, zonder dat ik buk en mijn rug belast. Ik vind dit namelijk vriendelijker als een ruk aan de halsband.
Daar kan ik mij namelijk mateloos aan irriteren. Dat gesjor en getrek aan de halsband en net zo erg als de vlieg en zweef lessen die honden krijgen die aan een tuig lopen. Betekent dat dat iedereen zo werkt nee natuurlijk niet maar het is wel iets wat ik bijna dagelijks om mij heen zie gebeuren.

Ik ben het met K*Y*L*I*E* eens.
 
 ONDERZOEK ALLES EN BEHOUD ALLEEN HET BESTE.

Ik denk dat als je zo leeft je ook gelukkiger bent en dat heeft weer zijn weerslag op de hond dus een win win situaties zou ik zeggen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat een deel van zijn methodes goed te combineren zijn met andere methodes. Geen enkele trainer is perfect.
Zolang je goed de taal van je hond leest en daar ook zeker wat mee doet kan je dat echt wel combineren met bepaalde dingen die cm zegt.

Oké dat hakje is overbodig maar ben eerlijk dat ik het ook wel eens gedaan heb.
Natuurlijk niet hard, alleen even aangeraakt.
En ja het werkt mits op het goede moment gebruikt.
Hij was echt uit "zijn" situatie en weer gefocust op mij.
Hij is zijn vertrouwen in mij niet kwijt en wandelt nog steeds ontzettend graag.

Ik denk dat iedereen moet doen wat goed voelt en waar de hond goed op reageert.
Je kan niet iedereen het positieve door de neus drukken en zeker niet als een andere aanpak ook werkt.

Ik van cm ook zijn hele levensverhaal gezien op tv.
Erg indrukwekkend.
Begonnen met echt helemaal niets en nu dit bereikt.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ik ben geen voorstander en geen tegenstander ik haal eruit wat voor mij bruikbaar is net als bij alle andere hondentrainers.

Vaak doen de mensen zelf maar wat thuis en dat maakt het zo moeilijk.
Wanneer corrigeer je een hond op een dusdanige manier bv rug leggen.
Voor veel hondeneigenaren die zich nergens in verdiepen maar dit soort programma's kijken is dat al heel snel terwijl voor de ervaren hondeneigenaar die zich wat meer verdiept heeft pas als allerlaatste maatregel gebruikt wordt of in de meeste gevallen helemaal niet toegepast wordt.

"straffen" kan op vele manieren fysiek maar ook geestelijk denk aan negeren.

Door zijn toedoen zijn vele honden gered die anders een enkeltje hemel hadden gekregen en vooral in Amerika heeft hij mensen laten inzien dat een hond hebben veel werk is en dat je die niet de hele dag in huis moet hebben maar er ook mee moet wandelen enz.

Waar de ene zijn hond lekker "pittig" noemt gebruikt de ander daar "dominant" voor.
Dominant is een makkelijk woord waar de meeste mensen de betekenis niet van weten en onder het mom dominant lekker kunnen corrigeren.

Laatst was er iemand die via facebook zijn diensten aanbood als hondentrainer, ik nieuwsgierig en vroeg even door deze persoon deed het op de CM manier had een boek gelezen en tv gekeken en liet mensen nu betalen voor zijn zogenaamde kennis.
Verder totaal geen opleiding of iets met honden gedaan, tja dat vind ik dus echt niet kunnen omdat er dan denk meer fout gaat dan goed. "


.helemaal eens

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Nog voor dat elke aflevering begint, staat er ook duidelijk bij dat je hem niet na moet doen zonder er een professional bij te betrekken. Slim dus dat je dat ook niet doet. Vaak maak je daar meer problemen mee dan dat er al waren! Hetgeen wat elke serieuze trainer die hart heeft voor z'n werk, en naar mijn menig dus ook CM wil bereiken met media en boeken, is dat er meer "awareness" komt voor hoeveel fouten er wel niet worden gemaakt met honden en hoeveel je altijd nog te leren hebt. (Deels doen ze het ook voor het geld uiteraard, maar uiteindelijk werk je ook voor je geld, niet?)

Maargoed, er is geen enkele trainingsmethode is de beste. Degene die het beste begrijpt hoe je met honden om moet gaan, is een hond, en zelfs die maakt daar fouten in. Het belangrijkste is dat jij een band met je hond hebt, dat hij/zij gelukkig is, en dat je een trainingsmethode hebt die bij jullie als team past. Het enige wat een methode, imo, "verkeerd" maakt, is de reden waarom de hond naar je gaat luisteren. Het is de bedoeling dat de hond naar je gaat luisteren uit respect voor je leiderschap, en niet uit angst.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

Ik denk dat het probleem van CM ook ligt bij het kopieeren van hem. Mensen zien wat hij doet en willen dit ook bereiken.. Maar de timing naar de honden toe is ZO belangrijk.
Verder eens met de TS!

honden page profiel --

honden foto van -

ik heb de neiging om het hele boek te vertellen, maar dan moeten jullie t zelf maar gaan lezen

en ik denk dat zelfs mensen die cm 'haten', het een goed boek is, omdat je eindelijk uitleg krijgt hoe het in cm`s kop gaat... waar hij begint etc.

en dan denk je: ahh... best logisch eigenlijk (vind ik trouwens) O-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Heb het boek maar nog niet gelezen. Ga het zsm doen :-) Bedankt voor het delen :-)Ik vind dat hij zeker goede dingen heeft en iedereen er uit moet halen wat past en werkt voor zichzelf en de hond. Heb er zeker veel van geleerd en overgenomen al doe ik met dat hakje bv niet.

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Vergeet niet dat filmen ook een hoop kan beinvloeden. Wat zendt je uit, welke belangrijke maar niet boeiende stukken worden gedelete......

Over positief opvoeden:
Ik heb ook paarden. In de paardenwereld was het iets eerder in de hondenwereld hip om positief op te voeden. Een in mijn ogen een ontzettend positief punt, maar helaas slaan ook hier enkele mensen in door. Het paard werd alleen nog maar beloond of genegeerd. Maar het zijn wel wezens die flink schade aan kunnen richten wanneer ze slechte bedoelingen hebben.

Voor honden geldt dit ook. Als eigenaar ben jij verantwoordelijk dat jouw dier zich zo kan gedragen in de maatschappij dat het geen overlast veroorzaakt of er gevaarlijke situaties ontstaan.

De honden die CM onder zijn hoede krijgt zijn vaak al op het dieptepunt, er zijn zoveel aanmeldingen verwacht ik dat alleen de ergste exemplaren uitgekozen worden. Ik kan me voorstellen dat de basis leefregels even goed duidelijk moeten worden gemaakt. Nee, ik sta niet altijd achter zijn methode, maar ik begrijp wel dat wereld soms niet zo rooskleurig is als de boekjes van noemmaareenwillekeurigenaam.

Daarnaast vind ik dat de nadruk teveel wordt gelegd op hakjes en dergelijke.
Als CM ergens naar kijkt is het wel waar wordt de hond blij van, hoe kan ik hem belonen?
Ik heb eens een aflevering gezien waar hij een zwembad had opgezet voor een retriever omdat hij helemaal gek van zwemmen was. Wanneer hij iets goed deed in de training mocht hij zwemmen. Beest helemaal blij!

 En wat ik ook sterk van hem vind is dat hij de fout vrijwel altijd bij de eigenaren zoekt en niet bij de hond.

Natuurlijk kan ik gaan roepen wat me niet aanstaat, maar hé wie help ik daarmee?
Deze man heeft al zoveel honden van een enkeltje asiel/euthanasie gered, al doet hij het voor het geld, who cares?

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

De meeste problemen komen dan ook door mensen die ondoordacht een hond kopen zonder zich eerst goed verdiept te hebben in wat het dier nodig heeft, die denken niet verder dan eten en een mandje. Als je niet weet wat je doet ontstaan er gedragsproblemen en als er niks gebeurt en/of je het toelaat wordt het alleen erger, zonder fouten van de baas kan een hond nooit echt zo'n dieptepunt bereiken. Het mooie aan zijn methode is inderdaad dat hij kijkt vanuit de hond, iets wat meer mensen zouden moeten doen. Als je goed op let zie je ook dat hij elke hond net even anders behandeld, dat komt ook omdat geen enkele hond hetzelfde is. 

Dat bij de paarden zie ik ook gebeuren, ik rijd ook al 12 jaar en heb veel gezien. NH is tegenwoordig echt een hype en zonder rules, boundries and limitations, kom je ook bij paarden niet ver. Ook paarden zijn niet altijd zo zacht voor elkaar in de kudde. Ze lijken veel op honden, als het gaat om opvoeding. Je moet ze dan wel met respect behandelen en al die bitten, hulpteugels, sporen, al die rare dingen zijn ook niet nodig, maar dat wil niet zeggen dat straffen uit den boze is.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat hij ook echt een passie voor honden heeft, en het niet (alleen) voor geld doet...geloof ik best

hij is gewoon een typisch voorbeeld van the american dream, als imigrant, illegaal in the states komen, met letterlijk niks...begonnen met honden trimmen enzo geloof ik? en dan dit opgebouwd...ik gun het hem hoor, heel fijn voor hem

maar nee, anders ga ik hem niet zien ofzo hoor...een echte geldwolf heb ik hem ook nooit gevonden. een beetje media geil misschien, maarja, als je ineens zo bekend bent, mag je er van mij ook best van genieten, dat zou ik ook doen :-)

al met al, uhm ja, het verandert weinig voor me...

ik snap alleen je drang niet zo heel goed om hem te verdedigen, en als dat je bedoeling is werkt dat hier niet zo heel goed denk ik haha. aangezien cm hier niet echt met open armen ontvangen wordt...

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Ook heel jammer dat dit in het topic verschijnt.. . Moet een topic over CM nou ALTIJD vervuild worden?! "


.Nog even en dan komen de bekende YouTube filmpjes weer. Over Holly bv. 
Inderdaad heel jammer! Ik heb persoonlijk een enorme hekel aan Martin Gaus. Hij was degene die in Nederland de stroomband heel lang gepromoot heeft als dat dit DE uitvinding was voor hondentrainers. Daarnaast (heb ik al eens verteld) heb ik geen vertrouwen in een trainer die zijn eigen hond weggedaan heeft omdat hij er niet mee om kon gaan. Ik weet dat er bij de gausopleidingen geen fysieke correcties gebruikt mogen worden. Ik weet ook van mensen die de training daar gevolgd hebben dat ze soms mee naar een andere ruimte genomen waren om daar de desbetreffende stroomband te krijgen. Volgens mij is er zelf iemand op HP die deze ervaring heeft met de gausopleidingen. Maar ja, Martin Gaus heeft geen tv programma. Niet meer! Buiten dat interview over Cesar Milan bij Pauw en Witteman waarbij je de jaloezie van zijn gezicht kunt lezen.......

Voor de goede orde........ik gebruik geen fysieke correcties! Dus nee, ik vind ook niet alles geweldig aan Cesar Milan.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Inderdaad. En als gevolg dat het topic wordt gesloten, terwijl de begin post super positief is...
Ik heb dan zoiets: Als je niks nuttigs kwijt kan over CM en in elk topic hetzelfde filmpje plaatst, hou dan a.u.b.je mond......

Martin Gaus, brrrrr. Ik heb zo'n spuughekel aan die kwal.... Bah. Je zou hem niet eens GT mogen noemen als je het mij vraagt... 

En zoals ik al zei, ik ben het ook niet altijd eens met CM zijn methodes. Maar dat heb ik met niemand, ook met hondeneigenaren ben ik het wel eens niet eens met hen.... Dus tja, dat ga je niet tegen...

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Niemand is het compleet eens met Cesar, iedereen die dat wel is loopt blind achter hem aan en verdiept zich dus niet in het dier waar ze mee werken. Geen enkele trainingsmethode is perfect en je moet gewoon kijken naar wat het beste werkt voor jouw team :-) Ben het helemaal met je eens ook wat betreft Gaus, zo'n stroomband vind ik persoonlijk nog veel erger als dat hakje waar zo op gescholden wordt.

honden page profiel --

honden foto van -

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

ik heb martin gaus nooit gezien..

alleen bij ushi en dushi... of ehh.. ze kreeg een ander karakter, dat omaatje

dat omaatje deed net of haar hond haar kind was... deed de verkeerdste dingen
martin wist zich geen raad...

ik denk: als therapeut... moet je toch alles aan doen om iets aan te leren? hij zei alleen maar tzelfde en behandelde de 'klant' als klein kind haha

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik ben fan van CM!

Uiteraard is niet elke hond, baas, situatie hetzelfde, dus er is ook geen 'vaste' manier van opvoeden en corrigeren. Je moet naar jouw specifieke situatie kijken en uitzoeken wat voor jou en je hond het beste werkt... Wat ik zo goed van hem vind, is dat hij de situatie en de energie die het baasje uitstraalt zo goed kan inschatten en hier op in speelt.

Heb ooit een aflevering gezien bijvoorbeeld, over een klein hondje dat uitviel naar het vrouwtje als ze iets terug wilde pakken. Dan probeerde ze 'dominant' over te komen, een 'commando' te geven, zoals haar ooit was geleerd.
Dat hondje geloofde haar op dat moment niet. Als ze echter heel lief en vriendelijk aan het hondje vroeg of 'mama dat misschien mocht hebben', liet het beestje alles direct vallen en zette een stap achteruit..

Dit hondje reageerde duidelijk op een hele zachte benadering, waar andere honden compleet over je heen zouden lopen en er problemen zouden kunnen ontstaan. Voor mij was hieruit voornamelijk de les dat je denk ik vooral dicht bij jezelf moet blijven; als je je anders voor gaat doen dan je echt bent, kijkt je hond daar doorheen en zal hij je niet serieus nemen..

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

" Ik ben fan van CM!

Uiteraard is niet elke hond, baas, situatie hetzelfde, dus er is ook geen 'vaste' manier van opvoeden en corrigeren. Je moet naar jouw specifieke situatie kijken en uitzoeken wat voor jou en je hond het beste werkt... Wat ik zo goed van hem vind, is dat hij de situatie en de energie die het baasje uitstraalt zo goed kan inschatten en hier op in speelt.

Heb ooit een aflevering gezien bijvoorbeeld, over een klein hondje dat uitviel naar het vrouwtje als ze iets terug wilde pakken. Dan probeerde ze 'dominant' over te komen, een 'commando' te geven, zoals haar ooit was geleerd.
Dat hondje geloofde haar op dat moment niet. Als ze echter heel lief en vriendelijk aan het hondje vroeg of 'mama dat misschien mocht hebben', liet het beestje alles direct vallen en zette een stap achteruit..

Dit hondje reageerde duidelijk op een hele zachte benadering, waar andere honden compleet over je heen zouden lopen en er problemen zouden kunnen ontstaan. Voor mij was hieruit voornamelijk de les dat je denk ik vooral dicht bij jezelf moet blijven; als je je anders voor gaat doen dan je echt bent, kijkt je hond daar doorheen en zal hij je niet serieus nemen.. "


Beter had ik het niet kunnen verwoorden!

honden page profiel --

honden foto van -

ulg heb neiging om nog wat te vertellen over t boek... maar dan verklap ik alles O-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" dat hij ook echt een passie voor honden heeft, en het niet (alleen) voor geld doet...geloof ik best

hij is gewoon een typisch voorbeeld van the american dream, als imigrant, illegaal in the states komen, met letterlijk niks...begonnen met honden trimmen enzo geloof ik? en dan dit opgebouwd...ik gun het hem hoor, heel fijn voor hem

maar nee, anders ga ik hem niet zien ofzo hoor...een echte geldwolf heb ik hem ook nooit gevonden. een beetje media geil misschien, maarja, als je ineens zo bekend bent, mag je er van mij ook best van genieten, dat zou ik ook doen  :-)

al met al, uhm ja, het verandert weinig voor me...

ik snap alleen je drang niet zo heel goed om hem te verdedigen, en als dat je bedoeling is werkt dat hier  niet zo heel goed denk ik haha. aangezien cm hier niet echt met open armen ontvangen wordt...

"


.De drang om hem te verdedigen snap ik wel, gezien de vaak felle reacties in het verleden. Hij heeft niet gekozen voor de gemakkelijke weg, denk ik. Hij is de eerste die zo succesvol is. 
Er wordt, mi, vaak wel een beetje overtrokken gereageerd op hem. Ik vind hem goed. Wat kun je meer doen dan vermelden dat je zelf hem niet moet nadoen? Er zijn veel gemakkelijkere manieren om in de VS veel geld te verdienen, daar wordt hij immers vaak van beschuldigd.
Een hakje.... als ik Moos zie stoeien met een andere hond, houd ik mijn hart wel eens vast O-), zo fel... Dan zal een duwtje wel meevallen...
Ik probeer alleen te corrigeren  met mijn stem of door negeren. Maar ik zal niet zeggen dat ik hem nooit een tikje zal geven, als de situatie te heftig of te plotseling is...

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Dat geld verdienen vind ik dus heel normaal. Dat gezeik erover vind ik heel vreemd.
Of zouden die mensen die vinden dat hij het alleen voor het geld doet zelf vrijwilligerswerk doen? 
Het is zijn baan. Dan verdient hij daar dus zijn loon mee ja. Niks vreemds aan hoor om betaald te krijgen voor je baan.

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

En heb je gezien hoeveel honden hij te onderhouden heeft? Ik denk dat een groot deel van die centjes die hij met de honden verdient er ook weer terug in gestopt worden, hoor. ;-)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik vind hem super. Net het boek van hem besteld. Bedankt voor de tip.

honden page profiel --

honden foto van -

hij gaf in t boek ook toe dat hij een paar honden niet heeft kunnen helpen....

dan moet het toch vrij ernstig zijn O-)

honden page profiel Astrid Astrid 3 doggies

honden foto van Astrid

Hoi Juud,

ik vind het knap van je dat je deze topic durft te starten hier omdat ik door de tijd heen wel heb gemerkt hoe men over CM denkt. Ook ik kijk graag naar de Dog Whisperer en heb boeken gelezen van hem. Ik denk ook dat als je een aflevering kijkt je er je voordeel mee kunt doen, dat hoeft niet en natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben.

Maar bij deze ;-) voor jou.

Groetjes Astrid

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Dominantie:
Latijns: dominus.  
Betekend: Meester
Spaans: Maestro --> onderwijzer
Maestro wordt in andere talen gebruikt als dirigent van een orkest
Dat is een plezieriger associatie van het woord 'dominantie', want een dirigent doet iets wat een dominante hond in een roedel ook doet: leidinggeven

Gezag:
beginnen-veranderen-staken van bepaald gedrag in een opdracht.

vb:
- onderwijzer: voerd gezag uit --> zegt wanneer de kids moeten beginnen en stoppen

- verkeersagent: voerd gezag uit --> verkeer omleiden ivm ongeluk --> andere route kiezen

Je dient als mens te moeten bepalen wanneer iets begint, veranderd en ophoudt.
Als een hond dat beslist, heb jij geen gezag over het dier.


Zo bedoeld hij dus 'Dominantie' en 'Gezag'

"


.
Dat is ook niet zo het probleem van CM.. Maar meer de uitvoering van dit leiderschap.. Zijn visie m.b.t dominantie zoals hierboven is praktisch dezelfde die je bij veel trainers vind.. Maar het gaat over de manier van leiderschap.
Leiderschap kan op vele manieren.. Je kan een leider hebben die d.m.v angst inboezemen en onderdrukken reageert en met geweld.. Of een leider die heerst dmv natuurlijk gezag, die een natuurlijke overheersing heeft en niks af hoeft te dwingen d.m.v angst of pijn/geweld, maar werkt met wederzijdsrespect en duidelijke communicatie ipv commanderen..

En met betrekking tot het onderzoek over correctie.. Wat voor correctie gaat dat dan over.. want in principe is correctie heel breed.. Je hebt ook correctie in de zin van; de hond vraagt  opdringerig aandacht van bezoek; hij krijgt een time-out in de bench. Dat is ook correctie (definitie correctie;  Een correctie is een bepaalde handeling die gedaan wordt om het gedrag van een hond te stoppen). En ook het wegnemen van speelgoed of aandacht bij te ruig spelen is in principe een correctie.. Daarnaast heb je correcties's als 'nee' of 'stop'.. En dat zijn in principe niet de soort correcties die je bij CM ziet..die kiest eerder voor een slip, hakje, por of overheen hangen o.i.d.. 
Dus ja, dat onderzoek zegt (zonder duidelijker op het principe van correctie in te gaan) in principe niks over de CM methode.. en ook niet dat deze beter zou zijn.. ;-)..


Ik heb ook de boeken van CM in huis.. en er zijn wel positieve dingen te vinden aan zijn methode..maar ik ben absoluut tegen het leiding geven aan een hond d.m.v overheersen of angst inboezemen..of methodes te gebruiken waarbij pijn komt kijken (slip, stroomband..en ja..zelfs het hakje in de lies kan erg gevoelig zijn bij de hond)..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

.Nog even en dan komen de bekende YouTube filmpjes weer. Over Holly bv. 
Inderdaad heel jammer! Ik heb persoonlijk een enorme hekel aan Martin Gaus. Hij was degene die in Nederland de stroomband heel lang gepromoot heeft als dat dit DE uitvinding was voor hondentrainers. Daarnaast (heb ik al eens verteld) heb ik geen vertrouwen in een trainer die zijn eigen hond weggedaan heeft omdat hij er niet mee om kon gaan. Ik weet dat er bij de gausopleidingen geen fysieke correcties gebruikt mogen worden. Ik weet ook van mensen die de training daar gevolgd hebben dat ze soms mee naar een andere ruimte genomen waren om daar de desbetreffende stroomband te krijgen. Volgens mij is er zelf iemand op HP die deze ervaring heeft met de gausopleidingen. Maar ja, Martin Gaus heeft geen tv programma. Niet meer! Buiten dat interview over Cesar Milan bij Pauw en Witteman waarbij je de jaloezie van zijn gezicht kunt lezen.......

Voor de goede orde........ik gebruik geen fysieke correcties! Dus nee, ik vind ook niet alles geweldig aan Cesar Milan. "


En andersom...in het topic over CM verboden in Oostenrijk staken de CM-aanhangers ook weer de kop op met hun voorbeelden over heldhaftige reddingen etc.. 
Dus ja.. Dat zul je altijd houden met topics.. Je kan niet verwachten van tegenhangers niet te reageren op deze topics.. als mensen die pro zijn ook reageren op topics die over de minder leuke kant gaan..
Het forum is toch voor discussie..en ik vind dat het een heel eenzijdig beeld zou geven als in dit topic alleen gereageerd mag worden door de aanhang..
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cesar millan toch niet zo erg als de meesten zeggen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
^