Max & pubertijd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Onze Max is morgen precies 19 weken... ruim 4 maanden (9 september = 5 maand)... de laatste dagen valt mij echter op dat Max een klein beetje tegendraads is qua gedrag buiten, zoals "niet luisteren", de andere kant op willen lopen, "klieren"... Kan dit het begin van de pubertijd zijn?

Graag tips & adviezen hoe we deze tijd zo goed mogelijk kunnen doorkomen.

Dan nog een vraag:
Ik doe het meeste met de honden (90%)... mijn man moet ze uitlaten als ik moet werken... ik merk dat hij er de laatste tijd tegenop zit, ook door bovenstaand... Hoe kan ik het voor mijn man leuk maken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Max & pubertijd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

Ik denk dat je misschien met je man moet praten, en hem moet vragen waarom hij het niet meer zo leuk vind.. Misschien vind hij het saai en helpt het als hij ook een beetje met de honden speelt (of leert te spelen met ze?) ... Pubertijd hoort erbij, daar moeten jullie samen met je hondje "doorheen".

Ik heb er zelf geen ervaring mee, want Becka is nog niet zo ver (ze is nu pas 16 weken), maar ik lees overal dat je concequent moet blijven en weer even een paar flinke emmers met Geduld in huis moet halen... Je weet dat het tijdelijk is, dat je hondje ouder wordt .. Ik weet niet of je een hondenschool ofzo doet, maar bijv. trainen met je hond is denk ik heel belangrijk. Dan blijft het leuk voor jou, omdat je verder "werkt"  met je hond en dus blijft werken aan jullie band.

succes ermee ! niet de moed verliezen ;-)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

hoe je het voor je man leuk maakt?
vraag of zijn kuiten/billen strakker zijn geworden van al dat lopen ;-)

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Hier ook een man die het in het begin niet leuk vond. Dat gedoe er om heen vond hij maar niks. Dus heel de opvoeding en curcussen heb ik moeten doen.
Maar nu is hij bijna 2 en hij vind het prachtig . Hij is net weer weg met Bennie met de woorden ik ga lekker een stuk lopen met hem en even spelen. Dus even doorbijten hier is het ook goed gekomen

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne 3 doggies

honden foto van marieke en Senne

Op onze cursus zeiden ze: je kan niet volledig consequent zijn, want we zijn nu eenmaal mensen met gevoel (de meeste toch) en niet elke situatie is hetzelfde. Voorbeeld: je hond mag niet zomaar blaffen naar voor ons onduidelijke redenen, dus 'bestraf' je hem. Maar door ditzelfde te doen wanneer hij blaft als hij bang is, kan dit weer slecht zijn voor het vertrouwen van je hond in jou als baasje. Dus altijd per situatie kijken wat te doen.
Natuurlijk zijn er wel dingen waarbij je het snelst resultaat hebt als je zo consequent mogelijk bent. Senne sprong altijd veel tegen mensen aan wanneer die in huis kwamen en wanneer hij een speeltje terugbracht bij ons. Wij hebben altijd 'laag' gezegd en wanneer hij bleef springen dan omdraaien en negeren. Het heeft 1 jaar geduurd en nu springt hij (bijna) niet meer. Zo ook met willen spelen terwijl wij daar even geen zin in hadden. Negeren werkte bij Senne het best (soms best moeilijk als hij zijn kop op je schoot legt en van die lieve puppy-ogen opzet) en als hij ging klieren, dan in de bijkeuken. Nu weet hij als ik 'nee' zeg dat het echt niet helpt als hij blijft zeuren (dan sjokt hij weg of hij gaat enthousiast op zoek naar een kandidaat die wel wil spelen).
Als je hond achter iets aangaat (vogels, katten, eenden, enz.) en uiteindelijk terugkomt, dan niet 'straffen' maar belonen, omdat hij toch terug is gekomen. Wat ik vaak deed is snel verstoppen, dan wist Senne niet hoe snel hij terug moest komen om mij te zoeken. En dan flink belonen. Als we nu in het bos lopen, wacht hij bij elke bocht op mij, om me maar niet uit het oog te verliezen.
Wanneer je andere honden en mensen tegenkomt proberen af te leiden met een speeltje of snoepjes, net waar je hond gevoelig voor is.
De puberteit is niet de meest leuke tijd nee. Maar nu merk ik dat het allemaal niet voor niets is geweest, de laatste paar maanden luistert Senne beter en heeft dingen opeens door waarvan ik dacht dat hij het nooit zou begrijpen. Dus vooral volhouden en leuke dingen met je hond blijven doen!! Veel succes!

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Het is een leeftijd waarop honden sommige oefeningen saai gaanvinden. Even kijken wat er aan de hand is, dus waarom luistert Max niet? Is die teveel afgeleid, is het teveel voor hem. Ga lekker met hem hersenwerk doen en de oefeningen even op een ietsjes lager pitje je zult zien dat het binnen twee weken weer beter gaat. Niet boos worden op hem want dan wordt die meer tegendraads. Wat zou je man leuk vinden om te doen, en waar luistert Max niet naar?

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Hier ook een man die het in het begin niet leuk vond. Dat gedoe er om heen vond hij maar niks. Dus heel de opvoeding en curcussen heb ik moeten doen.
Maar nu is hij bijna 2 en hij vind het prachtig . Hij is net weer weg met Bennie met de woorden ik ga lekker een stuk lopen met hem en even spelen. Dus even doorbijten hier is het ook goed gekomen "


.Heel mooi omschreven... mijn man vindt Jack geweldig... maar ja, die is al zindelijk & goed opgevoed... Max is al een eind, maar hij is er nog niet en volgens mij vindt mijn man dat maar niks... 
We hebben vanmiddag gepraat hierover en mijn man geeft idd aan dat hij het met Jack veel gemakkelijker vindt, maar dat hij zich erover heen moet zetten, dat deze tijd zo voorbij is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Max & pubertijd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jack leren loslopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^