Krijgen jullie ook wel eens zo'n reactie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

ik kreeg toen ik nog in Rotterdam woonde een hele rare seksistische opmerking van een oude opa. Ik liep dan met mijn vriend en dat zei die dingen over mij tegen mn vriend ik had echt zoiets van ja hallo ik sta ernaast je kunt ook tegen mij praten. Dan zei hij dingen over dat ik te dik was voor mijn vriend en waarom hij met mij samen was en 1x liepen we met een krukje en zei hij nou daar moet zij niet op gaan zitten want dan breekt ie gelijk. Nouja ik heb me maar getroost met de gedachte dat hij een hele zielige eenzame man was, waar iedereen bij uit de buurt blijft ( rede lijkt me duidelijk) die eenzaam zal sterven omdat hij zo ontzettend onbeschoft is. Mijn vriend kreeg stoom uit zijn oren elke keer als we hem zagen was het rechtsomkeer.

Verder krijgen we de standaard: Oh kijk daar lopen wolven en het is in Nederland veeeeel ste warm voor dit ras waarom heb je er ooit voor gekozen, waarop ik antwoord heeft u enig idee hoe warm het in de zomer in Siberië is? ook gewoon 30 graden.

Maar gelukkig nu ik ben verhuist eigenlijk nooit meer een rare opmerking gehad de mensen zijn hier erg beleefd hahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Krijgen jullie ook wel eens zo'n reactie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Het valt me wel op hoor, hoe lelijk hondeneigenaren tegen elkaar kunnen doen. Terwijl je dan nota bene beide dezelfde liefde voor deze wezens deelt!
Maar man, wat een onverdraagzaamheid vaak!

Rondlopen met jouw hond alsof iedere straat die je bewandeld jouw eigendom is en een grauw en snauw geven naar elke andere passerende hond. 

Dat geldt zeker voor een vrouw bij mij uit de straat. trekt bij voorbaat al een chagrijnige bakkes als ze al een andere hond ziet naderen. 

Ik heb er persoonlijk 'kak' aan! 
Ze blerde naar mij ook wel eens wat en toen ging ik gewoon keihard lachen, ze liep toen gauw door!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Overigens had de dame die ik tegen kwam geen hondje bij zich hoor!

De hondeneigenaren hier in de buurt zijn eigenlijk allemaal heel vriendelijk tegen elkaar...

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Was afgelopen dinsdag in het roggebot sluis bos met een vriendin. We zaten in het gras over het water te turen en wat te kletsen. Allebei onze honden gewoon los, aan het badderen en spelen. Komt er een jogger langs. Swift kijkt nieuwsgierig op, nadert de man en blijft op respectvolle afstand staan. De man loopt in de eerste instantie door, maar draait zich toch om en zoekt contact met Swift. Swift komt dichterbij, maar op de een of andere manier bedenkt de man zich plotseling en gooit zijn handen in de lucht (zoals bij een overval), slaagt een gil en begint in paniek rondjes te draaien... Ik veer snel op en leid Swift naar mijn vriendin aan zijn harnas. Zegt die man tegen mij "Ik vind dit niet prettig hoor!" en jogged snel weer door...;-)Naja zeg, waarom haal je dan mijn hond aan? Hij deed niks...

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

hahahaha dat klinkt echt alsof diegene schizofreen is ofzoiets!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Van luna gaan er een hoop van lopen want die kijkt kei gevaarlijk en is daarom dus ook kei gevaarlijk maar een opmerking zoals Christel .... nog iet gehoord ( lig er nog stiekem van in een deuk ) 

Maar met onze grote honden en vooral toen ' H ' de Ierse Wolfshond er nog  was:
zo die zullen veel eten, dat zal het nodige kosten. 

puppy golden was natuurlijk een page hond.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Jullie maken rare dingen mee..
Ik heb nog nooit een opmerking gekregen op Vino of het was een keer voor de grap dat iemand tegen zijn zoontje zei 'kijk, een gevaarlijke hond' en dit wanneer Vino nog pup was maar dat was voor mij ook duidelijk dat een grapje was.

Ik heb enkel een keer een opmerking gekregen toen ik met Vino aan het fietsen was (ik heb haar altijd in de hand, dat vind ik het veiligste), er kwam een vrouw voorbij gefietst en die zei 'dat mag wettelijk niet'. Dat is het enige 'negatieve' wat ooit tegen me was gezegt voor zover..

Vind het heel onbeleefd dat mensen zo reageren op jullie honden en vooral die chihuahua zijn ratten opmerkingen ben ik zo zat, vind het ook helemaal niet grappig.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Mij wordt echt héél vaak gevraagd of Shado blind is aan een oog (omdat die blauw is) en ooit heeft zelfs een oude man mij gevraagd of dat een glazen oog was.. Moet ik toch altijd om lachen.
"


.Ik krijg precies het zelfde te horen of ze zeggen dat ie 2 verschillende ogen heeft, volgens mij heeft iedere hond een linker en een rechter, maar goed

honden page profiel  Ans Ans 3 doggies

honden foto van  Ans

Roy ging heel vaak met mijn man mee met de vrachtwagen.
 Op een dag  vroeg iemand of Roy beet. Antwoord van mijn man: Hij bijt alleen lelijke mensen, mevrouw. 
Nou was die mevrouw niet bepaald moeders mooiste en bovendien zeer zwaar opgemaakt. gelukkig had Roy geen trek ;-)

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

oh dat ik deze ben vergeten!
Deze irriteert mij zo ontzettend erg en ik weet nooit wat ik terug moet zeggen misschien hebben jullie tips. 

situatie: er komt een vrouw met een chihuahua langs (de honden mijn vriend en ik maken dan altijd ruimte. we laten de honden die aan de lijn zitten even rustig naast ons zitten) de chihuahua voelt zich de koning te rijk en gaat de boel lekker terroriseren, je kent het wel zo'n onopgevoede gemene vals krengetje wat keft en gromt en lippen optrekt.

en nu komt ie, dan zegt de baas:

Pas maar op hoor want die honden eten je zo op. ( de ene keer klinkt het meer als een grap dan de andere keer maar dan nog) Het zijn allebei honden en mijn honden doen 1 geen vlieg kwaad en 2 zouden nooit een hond opeten en dat is wat er geïnsinueerd word. Ik heb dan altijd het idee dat die hondenbaasjes niet kunnen relativeren en niet inzien dat ze een hond hebben. mijn vriend zegt dat ik me er niet druk over moet maken maar ik voel me beledigd.

wat kan ik dan terug zeggen?

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

De enige die hier honden lijkt op te eten is de jouwe?

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Jaaaa da's perfect hahaha

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Och ja de chihuahua - ratten opmerkingen hoor ik ook nog geregeld, van mensen zonder of met hond. Erg flauw maar ach, ik heb ook ratjes thuis en die zijn super slim en lief. Rat is dus geen belediging!

Het stomste dat ik ooit heb meegemaakt was een man die geen gevoel voor humor had! Twinko draagt namelijk een tuigje met 'bodyguard' erop, lijkt hij nog een beetje stoer ;-) Komt er een man aan en die zegt spottend:"Nou lekkere bodyguard zeg, mijn hond kan hem makkelijk aan!" ... ;-)

Ik merk trouwens wel dat baasjes met grote honden (ik hoop dat ik nu niemand beledig) vaak letterlijk en figuurlijk neerkijken op kleine hondjes als chihuahua's. Ik weet niet precies waarom ze dat doen maar de vuile of meewarige blikken die ze je soms toewerpen zijn niet leuk. Een beetje alsof ze je niet serieus nemen... of vinden dat die kleintjes niet thuis horen op het veld omdat ze zogenaamd niet kunnen spelen... Ik besef dat veel kleine hondjes niet opgevoed zijn maar geef ons op z'n minst het voordeel van de twijfel! En als je iets vind moet je het zeggen of negeren maar niet met je ogen gaan staan rollen of schamper gaan staan lachen. Dat vind ik eigelijk nog veel vervelender dan flauwe opmerkingen. 
Zo! Dat wilde ik ff kwijt! Amen. O-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik moet eerlijk toegeven dat ik ook wel eens moet lachen met de onkunde van sommige hondenbezitters of die nu groot of klein zijn maakt mij niet uit.
het gekke vind ik dat het sommige kleine rassen zoals de jack russel en de engelse stafford niet echt aanzien worden als 'kleine' honden en dus niet blijken te vallen onder de vooroordelen wat vele mensen over kleine honden hebben.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik vind het juist altijd leuk om te zien hoe mijn grote hond en een klein hondje met elkaar om gaan...

honden page profiel DreamteamDreamteam 3 doggies

honden foto van Dreamteam

wij kregen laatst politie over de vloer omdat iemand had gemeld dat onze honden verwaarloost waren. wie dat heeft gedaan weet ik niet en waarom ook niet want die honden zijn zo verwent als wat, haha. Maar ik krijg verder wel veel complimentjes van mensen met dat ik ze zo goed onder controlle heb en dat ze zo mooi zijn;-) Krijg ook vaak de vraag of Libby een boxer of een pitbull is,haha. ik kan er wel om lachen.':-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Hilde,
Ik moet toegeven dat ik eerst totaal niks met kleine hondjes had, hoe groter hoe liever eerst.
Maar toen werd ik vorig jaar helemaal verliefd op een yorkje uit het asiel waar ik vrijwilliger ben, ik was echt gek op hem, het deed me ook echt zeer dat ik hem niet kon adopteren.
En sinds dien ben ik gewoon zot van kleine hondjes, ik begon alle voordelen ervan te zien en ik merk dat als er een chihuahua ofzo ter adoptie is in welk asiel dan ook, dat ik toch even ga piepen.O-)
Haat het ook dat mensen meteen achterlijk gaan doen als je een klein hondje op je schoot pakt ofzo.. Ik zou Vino ook graag op mijn schoot pakken maar dat is niet zo handig!
Dat kan je nu eenmaal doen met een klein hondje!:-D
Weet niet goed wat mijn punt nu is..O-)
Ik wil dus maar zeggen dat ik snap hoe je je voelt en dat het vervelend is want een hond is gewoon een hond.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb pas een probleem met een hond (groot of klein) wanneer zijn gedrag voor problemen zorgt.

Of het nu het terroriseren van een chi' is, het onophoudelijke opdringen van een Lab, of het intimideren van een Herder is,, dat maakt me dan niet uit. Het is storend en laks van de eigenaar wanneer ze er maar wat bij staan te lachen of zelfs vinden dat het allemaal maar aan andere honden ligt, maar vooral niet aan aan die van hun!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wat mij ook best irriteerd zijn baasjes die hun honden groot gelijk geven als hun honden naar de mijne uithalen want ze 'verdedigen' zichzelf immers... euhm... ja want een stel honden die rustig voorbij wandelen is zoooo'n bedreiging ;-)

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Inderdaad,.. dan hoor je ''Goedzo'' of ''Groot gelijk hoor, bijt maar van je af!'' ;-)

Nog even terug naar de 'opmerkingen'. 
Opmerkingen als gemuteerde rat, mislukte cavia enzovoort,, man wat vind ik dat misselijk! Dat het uberhaupt in een gezond volwassen brein opkomt om met zo'n uiterst kinderachtige opmerking aan te komen.

Ik wandel wel eens met een hond, beest heeft geen oren meer helaas, het was niet anders (kanker) 

Loopt een vrouw met wandelwagen voorbij, kindjes bij zich.. roept ze: ''Chernobyl hond!''

Ik liep naast mijn moeder en zeg heel hard: ''Wat een achterlijke idioot he' mam?!, en ze mogen zich nog gewoon voortplanten ook!''

Pak aan! denk ik dan..

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

"Chernobyl hond!?" Daar zou ik wel heel verdrietig van worden.... En al die opmerkingen tegen kleine hondjes, erg flauw!!


Bij Pooh blijven veel opmerkingen meer binnen de categorie boerderij dieren gelukkig...

Doorgaans krijgt Pooh vooral veel bewondering...

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Wel als je ongeloofelijk gevaarlijke honden hebt als die van u e linneke.O-)
Wij waren laatst ook eens met de asiel staffie's een terrasje gaan doen, met natuurlijk lieve Alex, Cosmo(geadopteerd) en Raya, we zaten gewoon rustig binnen want dan is Alex makkelijker met eten (anders durft hij gewoon je bord van tafel sleuren.O-)) Voor Raya was het de eerste keer dat ze meeging, moest wel want ze zat bij Cosmo (die nam ik). We waren gewoon gezellig wat aan het drinken en eten met de lieverds, komt daar een meisje (het type dat je verwacht met een chi) met een chi dus. Man man man, die hield ons heel nauw in de gaten hoor ookal zaten we aan de andere kant en konden de honden niet eens in hun buurt komen. Ze dacht waarschijnlijk dat ze los zouden breken en heel haar chihuahua zou verscheuren..O-) Vooroordelen e.

honden page profiel Marissa & LodewijkMarissa & Lodewijk 3 doggies

honden foto van Marissa & Lodewijk

Ahh, herkenbaar, opmerkingen over de hond. Ik werk in de dierenartsenpraktijk en Lodewijk zit bij mij achter de balie. Mensen denken heel vaak dat hij ziek is (omdat hij vlekjes heeft), en ja, daar moet altijd een opmerking over gemaakt worden...

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik heb even naar je foto's gekeken.... Knap dat mensen daar rare uitslag in zien, hahaha!
Mooi hondje

honden page profiel Marissa & LodewijkMarissa & Lodewijk 3 doggies

honden foto van Marissa & Lodewijk

Nou moet ik toegeven, hij zit in een dierenartsenpraktijk, dus ja, daar vind je vaak zieke beestjes (doorgaans niet achter de balie, maar oke).

Ik heb zelfs ooit een discussie gehad met een mevrouw, die stond mij glashard te vertellen dat Lodewijk geen teckel was, dat dat niet kon met die kleur, dat het een afwijking was, hij niet goed gefokt was en ga zo maar door..

Mijn reactie was (al weet ik beter, Lo heeft gewoon een stamboom en komt bij een goede fokker vandaag):
'Mevrouw, u heeft helemaal gelijk, gelukkig is hij wel heel lief'. Zij ging voldaan weg en ik heb heel hard gelachten met mijn collega!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Eigenlijk tot voor kort nooit echt rare opmerking te horen gekregen, behalve als ze horen dat Misty geadopteerd is uit Spanje wil er nog wel eens iemand vinden dat er in Nederland genoeg honden in het asiel zitten...., en dat klopt, dus daar heb ik eigenlijk nooit een weerwoord op, behalve dat die mij niet aanspraken O-)

Tegenwoordig met onze nieuwe Spaanse aanwinst is het bijna elke wandeling raak qua reactie...., en bijna altijd van 'niet honden eigenaren'
Op de één of andere manier spreekt een Galgo erg tot de verbeelding en een veel gestelde vraag is dan ook 'of ze hard kan lopen' ;-)

Verder alleen maar positief wat mij betreft, mensen zijn onder de indruk van haar zachtaardige karakter dat ze toont, ondanks de (nog) duidelijk zichtbare oude wonden, zolang ze aandacht krijgt en geaaid wordt kan je rekenen op een plakker aan je been :-D


Ik heb me trouwens wel bijna schuldig gemaakt aan het bevestigen van een Chihuahua vooroordeel..., ik liep de dierenwinkel in waar net een jonge griet naar buiten wilde die er 2 bij zich had....., 1 volwassen en 1 pup, maar allebei zo klein dat voor mij het verschil miniem was ':-)
Nu kom je hier niet veel Chihuahua's tegen, dus ik vroeg heel braaf 'mag ik ze aaien'...., geen probleem was haar reactie...., ik door m'n knieen...., puppie komt vrolijk aangehuppeld...., en wat wil ik doen......, hem oppakken ;-), terwijl ik dat nooit zou doen met een andere pup, maar op de één of andere manier was dat mijn eerste reactie.

Terwijl ik de pup nog net op tijd losliet zei ik 'sorry ukkie, je hebt 4 poten van jezelf, je hebt mij niet nodig op vooruit te komen'
Het meisje keek me verbaasd aan, dus ik zeg braaf dat ik vind dat een Chi ook gewoon hond is en het niet nodig is om die opeens op te pakken (terwijl het mijn hond niet eens is) omdat ik dat bij een andere pup ook niet zomaar zou doen.

Ze moest heel hard lachen...., haar ervaring was inderdaad dat iedereen maar haar honden oppakt, vaak zelfs zonder te vragen of ze mogen aaien......, maar dat ze dan meestel lief zegt dat dat mag...., maar alleen als ze de volgende keer ook haar duitse dog op schoot nemen, die ze dus helemaal niet heeft...., maar ik vond heb geniaal ;-)

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Jaa herkenbaar zulke reacties  ;-)

Ik kreeg wel eens te horen dat ik Rambo niet zo veel moet uitlaten ,omdat dat zielig is voor zo'n klein hondje O-)
Nou rambo rent het liefst te hele dag als het kan.

Of de vreemde gezichten van mensen als ik met rambo aan het trainen ben.
Of ze gaan lachen ,alsof ze nog nooit iemand met een "schoothondje"  hebben zien trainen/werken. O-)

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik krijg eigenlijk nooit negatieve opmerkingen moet ik zeggen. Sta altijd wat te kijken wat anderen wat dat betreft meemake

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

zeggen dat hij wel bij de bovenste kastjes kan zonder op een trappetje te staan? ;-)

niks van aan trekken hoor!

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

of als rambo geschoren in word hij vaak ratje genoemd :P
Mensen kennen het verschil duidelijk niet:

Rat:


Rambo:


tweede plaatje 

Jaa sprekend O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Krijgen jullie ook wel eens zo'n reactie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Oppashond is niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^