Cosmic, 6 maanden later

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Gisteren was het precies zes maanden geleden dat ik Cosmic ophaalde bij haar gastgezin in het westen van het land. Ik wilde dit topic gisteren al plaatsen maar dat ben ik dus vergeten, hihi!

Onze eerste ontmoeting was afgelast. Destijds sneeuwde het enorm en had de ANWB een weeralarm afgegeven. Maar vrijdag 25 januari was het dan toch zo ver. Punk in de auto, mijn zus mee, en daar gingen we. Erg spannend, een plaats waar ik nog nooit geweest was. Het gastgezin was erg aardig, zij hadden ook nog een Basset reu maar die vond Punk absoluut NIET leuk. We kregen limonade en een stukje taart en na wat kletsen gingen we een stukje wandelen. Cosmic was terughoudend naar mij en mijn zus, maar aanhankelijk naar haar gastgezin, dus daar deed ik het mee, dat is immers hoe ze later ook op mij zou gaan reageren. De wandeling ging niet geweldig. Cosmic wilde liever niet mee, en op de terug weg trok ze als een gek om maar terug thuis te komen, haha. Zodra we binnenkwamen werd er gevraagd of ze mee mocht. Een beetje overvallen, want ik had overwogen om naar huis te gaan en er een nachtje over te slapen, ook al was het bijna 1,5 uur rijden, heb ik uiteindelijk "ja" gezegd. Alle papieren getekend en toen terug naar Tilburg gereden, we werden bijna de deur uit geduwd, haha. Later hoorde ik dat het gastgezin erg veel moeite had met haar vertrek, en dat ze zelfs enorm spijt hadden dat ze Cosmic hebben laten gaan.

En toen kwamen we thuis met Cosmic. Eerst een stukje gewandeld om het roedelgevoel met Punk en mij te versterken. Daarna naar binnen en haar even lekker laten doen. Een uurtje later begonnen zij en Punk elkaar af te tasten door middel van spel. De eerste nacht was Cosmic onrustig, ze heeft niet geblaft o.i.d. maar rende wel als een idioot het hele huis door, midden in de nacht. De volgende morgen was ze al weer vroeg van de partij. 


Cosmic voor de tweede dag bij mij, met een permanent verbaasde blik!

Tijdens mijn eerste lange wandeling met Cosmic merkte ik dat ze OVERAL bang voor was. Auto's, fietsen, andere honden, andere mensen. Het was allemaal eng. Ik had een stuiterbal aan de andere kant van de riem, overal sprong of rende ze voor weg. Ik had enorm met haar te doen.

Met het idee van socialisatie in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar een gehoorzaamheidscursus. Die vond ik, maar Cosmic was hier nog lang niet aan toe, bleek. Ze was overal bang voor en veels te veel bezig met haar omgeving, en ze had moeite met de oefeningen uitvoeren. Dit leidde tot frustratie, wat zich uitte in binnen plassen. Het binnen plassen heeft 2 maanden aangehouden. Eind maart heb ik een bench in de huiskamer gezet en is het binnen plassen gestopt. We zijn met de cursus gestopt.

Cosmic werd iedere dag dapperder, iedere dag durfde ze meer. Toen het goed bleef gaan hebben we een andere cursus gezocht, en zijn opnieuw begonnen. Deze keer ging het SUPER! Helaas kwam met haar zelfvertrouwen ook het vertrouwen dat ze mij in het bos heus wel terug zou vinden, en Cosmic begon met weglopen.



Cosmic heeft, in de afgelopen zes maanden, mijn leven al enorm verreikt. Ik zocht een hond die mij uitdaging bood. Waar ik uren mee kon gaan wandelen, en daarnaast misschien iets van hondensport doen. Uitdaging bied ze me, iedere dag weer. Dus ondanks dat ik wel eens over haar klaag, heb ik precies gekregen wat ik wilde.

Dankzij Cosmic ben ik hier op het forum gekomen, omdat ik hulp zocht met het binnen plassen. Al mijn eerdere topics gaan over het binnen plassen, ik zat er écht gigantisch doorheen. Nu ben ik blij dat we doorgezet hebben. En vaak als ik me erger aan Cosmic dan realiseer ik me dat ik net als haar ben.. Dat we zoveel gemeen hebben en dingen zo op dezelfde manier doen. 

Dankzij Cosmic heb ik een hele hoop nieuwe leuke mensen leren kennen. Ik heb helaas nog niet iedereen op het forum mogen leren kennen in het echt, hihi, maar ik ben erg blij dat ik Corina en Scotty, Sally en Ruby, Sanne en Evy en Alexandra en Fenna heb mogen leren kennen tijdens wandelingen! Ook de groepswandelingen in de Loonse en Drunense duinen vinden we zó ontzettend leuk, evenals de niet-wandelingen, de ontmoetingen met Janneke (van Joep) en Inge (van de Canadeesjes). 

Soms wil ik te hard, moet ik even pas op de plaats maken, foto's terug kijken, en zien van hoe ver we gekomen zijn. Ik ben trots om mijn kleine Mikske en kijk uit naar de komende 10 (+) jaar die we samen door gaan brengen! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cosmic, 6 maanden later" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

wauw, wat een mooi verhaal!! en wat knap dat je al zo ver bent gekomen met haar!!!! leuke foto's ook, hihi die eerste is wel heel verbaasd idd :-D
ik hoop dat jullie nog heeeeeel lang van elkaar mogen genieten!
groetjes Angelique

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ha,ha,, dan moest je eens zien wat voor een blik ze heeft wanneer ze Pauline op de WC aantreft!

Hi,hi,hi,hi, Sorry Paulien, ik kon het niet laten! 

Die foto blijf ik hilarisch vinden! ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hahaha, die foto was inderdaad geniaal! Eens kijken of ik wat "gekke" Mik foto's hier neer kan zetten.. Om deze mijlpaal te vieren.. ;-)


Warm..




Verlangend naar de Spaanse zon?


Smelt ;-)


Wiiieeee!


Moeders mooiste


Samen TV kijken


Poseren


Pretbek


En het fameuze WC-incident O.O

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

blij dat jullie zo happy met elkaar zijn en dar cosmic helemaal is opgeleeft bij jou en punk!
ik wens jullie nog veel blije, sportieve en geweldige jaren!

honden page profiel Annika & BinkyAnnika & Binky 3 doggies

honden foto van Annika & Binky

Mooi verhaal, leuk dat je dit plaatst!,
Cosmic is een mooie hond.
Enne...jij kent misschien nog niet veel hpers, ik ook niet, maar ze kennen jou wel hoor, je bent een active hper ;-)
Ik ben zelf ook meer een lezer en leer nog elke dag van de reacties!
Succes en poot van Binky

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Pauline, ze is een prachthond, en jij een prachtmeid! Super wat je al bereikt hebt!

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Leuk hé Pauline, dat je toen hebt doorgezet :-)
En Cosmic heeft het reuzefijn bij jou...

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bedankt voor de leuke reacties! :-D Het is jammer dat ik Cosmic's exacte verjaardag of leeftijd niet weet, maar ik denk dat ik ieder jaar onze "gotcha" datum ga vieren, de datum dat ik haar kreeg, haha.

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Wat leuk om te lezen! Ik zit nog niet zo lang op HP dus ik ken de meeste verhalen niet, maar op deze manier kom ik toch weer wat meer te weten. En zo leer ik sommigen van jullie toch een beetje kennen. Echt knap van je hoe je het vertrouwen van dat angstige beestje hebt gewonnen, jullie drie zijn denk ik echte maatjes...en zo hoort het ook

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Mooie terugblik Pauline!
Je hebt echt al zulke sprongen met Cosmic samen gemaakt en moet je kijken wat je in 6 maanden al hebt kunnen bereiken! Zo dapper dat je, toen het echt even moeilijk was voor jullie beide, dat je zo hebt doorgezet.... want moet je nu eens kijken.... er ligt ineens een hele toekomst open! ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ach ja. Het gaat misschien nog niet perfect (of eigenlijk verre van, haha!) maar ik denk dat je met een Podenco in huis perfectie beter kunt laten varen.. ;-)

Het gaat in ieder geval al een stuk beter dan 6 maanden geleden, mijn vloerbedekking is droog en mijn kabels zijn heel! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cosmic, 6 maanden later" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Uitslag DNA Test Lady binnen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^