Wat kan ik doen als ze een andere hond aan valt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joanyjoany

honden foto van joany

Hallo allemaal,
Gisteravond was ik met mijn teefje van bijna 1 jaar naar het strand, ze was lekker aan het graven en met haar balletje aan het spelen.
Opeens zie ik dat er 2 honden aan komen de baasjes liepen zeg maar boven op de dijk en die 2 honden langs het water.
Omdat ik weet dat mijn hond niet altijd even aardig is tegen andere honden pakte ik de bal zodat ik haar aandacht had, in de hoop dat de 2 honden door zouden lopen.
Die 2 honden vonden het denkt ik juist wel interessant en kwamen naar ons toe waarop mijn hond zich omdraait en ze aanvliegt...
Ik had de bal nog in mijn handen en die heb ik in lichte paniek tegen mijn hond gegooid dat deed haar niks en bleef vechten toen heb ik haar bij dr nekvel gepakt en is het op de een of andere manier opgehouden..
Ik denk dat ze ze aanviel om dr balletje te beschermen (haar balletje is haar namelijk alles en is ze erg op gefixeerd) maar dit kan natuurlijk niet.

Aan de lijn tijdens het wandelen heeft ze ook af en toe de neiging om een andere hond aan te vallen (2 van de 10 ongeveer) ik zeg dan NEE! trek haar weg en loop door.
Loopt ze los en ik heb geen balletje of iets mee dan is er geen probleem en gaat ze met andere hondjes spelen.
Hebben jullie enig idee wat ik hieraan kan doen en hoe ik moet handelen als zoiets gebeurt?? alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan ik doen als ze een andere hond aan valt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Diesel de GoldenDiesel de Golden

Als je met je hond losloopt, en er komen andere honden bij, is je hond dan dichtbij jou, of verder weg van jou? Het kan namelijk ook zijn dat ze jou wilt beschermen?! Als je zegt dat het aan de lijn soms ook is, of heeft ze dan ook haar balletje bij?

Als ik jou was, zou ik, wanneer er een andere hond is, en jij merkt dat je hond iets van plan is, je hond de aandacht vragen en de andere kant oplopen en de aandacht bij jou houden, ook je hond niet achterom laten kijken. Als de andere hond losloopt, vragen of de eigenaar hem of haar bij hem wil roepen of ook aanlijnen.


Aan de andere kant, te vroeg aanlijnen als er honden komen, kan in mijn ogen ook tot je hond overkomen dat er iets niet pluis is, en het gedrag juist opwekken.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

volgende keer aanlijnen, dan laat je aan de andere baasjes zien dat er iets is.
daarnaast kan je vragen of ze afstand willen houden van je hond met hun honden, dan heb je tenminste gewaarschuwd.

ik heb zelf ook zo'n lastig type. het gaat steeds beter, maar t verschil ''aan vliegen om te spelen'' en ''aanvliegen om te vechten'' ligt bij hem akelig dicht bijelkaar

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

de enige voorzorgsmaatregelen die je op die momenten nemen kunt is zorgen dat je je hond aanlijnt en een flinke schreeuw naar de bazen geeft om hun hond terug te roepen. 

ik heb een onzeker manneke hier aan lopen die ook in sommige gevallen geneigd is om te snauwen... ik zorg op die moment dat ik zeker weet dat het verkeerd gaat dat ik hem aan de lijn heb en als de ander zijn hond niet terug roept, vraag ik of ze hun honden willen roepen aangezien de mijne niet altijd even lief is... 
zijn het mensen met een plaat voor de kop ... ga ik voor Dusty staan en blok ik de andere hond. ik zorg dat dat ik Dusty kort achter me heb en probeer met een flinke stem de andere hond weg te sturen, in het gunstigste geval loopt de andere hond dan van de situatie weg waarna ik Dusty ook weer de situatie uit kan begeleiden. 

wat marloes zegt inderdaad het is soms moeilijk in te schatten wat nu hyper doen is vanuit enthousiasme en spelen en wat echt aanvliegen uit angst/aanvallen is. die lijn is vaag en zo overschreden, ik denk maar zo voorkomen is beter dan genezen. Vooral als er bezittingsdrang van het balletje bij komt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou gaan oefenen aan de lange lijn en je hond tijdelijk niet losmaken! Als je hond een kleine hond grijpt dan zijn de gevolgen erger.
Ikzoi gewoon gaan oefenen aan de lange lijn dan heb je de volledige controle. 
Haar los laten en aanlijnen wanneer er een hond nadert zou ik zeker niet doen . Je hond weet dan dat er iets gaat komen wat hij niet "leuk" vind.
Dus dan zal je het erger maken denk ik.
Succes!

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Niet met een balletje buiten spelen zodra er een andere hond in zicht is. Balletjes trekken andere honden aan, en je zegt zelf dat je hond geneigt is haar bal te verdedigen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik zou gaan oefenen aan de lange lijn en je hond tijdelijk niet losmaken! Als je hond een kleine hond grijpt dan zijn de gevolgen erger.
Ikzoi gewoon gaan oefenen aan de lange lijn dan heb je de volledige controle. 
Haar los laten en aanlijnen wanneer er een hond nadert zou ik zeker niet doen . Je hond weet dan dat er iets gaat komen wat hij niet "leuk" vind.
Dus dan zal je het erger maken denk ik.
Succes! "


Het laatste stukje ben ik niet helemaal met je eens ;-) misschien dat een hond die link legt dat er iets spannends gaat gebeuren, maar zeker een onzekere hond kan juist baat hebben bij het feit om toch even aangelijnd te worden in situaties waarin hij/zij dit erg moeilijk vind en dit makkelijker kan escaleren. los betekend ook dat ze sneller geneigd zijn "problemen" zelf op te lossen en dit gaat bij een onzekere hond 9 op de 10 keer fout. even terug roepen, belonen en aanlijnen. en daardoor postieve ervaringen hebben dat de hond de situatie niet alleen aan hoeft te gaan, steun, hulp en bescherming van de baas krijgt maakt dat je ook kunt belonen voor gewenst gedrag en je negatieve situaties een postieve wending kunt gaan geven zodat je uiteindelijk alleen nog terug hoeft te roepen en de riem niet meer nodig hebt. maar dat is een persoonlijk ding. hier werkt aanlijnen en loslaten erg goed. Want dat zou anders beteken dat Dusty hier bijvoorbeeld niet meer los zou kunnen lopen omdat we op de hele wandeling 1 of 2 korte situaties tegen komen waarin het zou kunnen escaleren.

maar juist ook in de situaties van de TS waarin de hond nog eens bezittingsdrag bezit is het handig om gewoon niet plekken op te zoeken waar je veel mensen en honden tegen komt als je toch met het balletje wilt spelen. Wat ik heb mogen leren is dat staffies etc een bijzondere band hebben met een balletje en hier voor door het vuur gaan, Dit betekend ook met hand en tand verdedigen tegen andere honden. Werken aan de zelfbeheersing van de hond, en het balletje achterwege laten op plekken en situaties waarin je weet dat je je zelf en je hond opzet voor fouten en verkeerde afloop. dan heb ik het niet eens over vechten of aanvliegen van andere honden. maar elke uitval, moment van stress, moment dat de hond nodig vind om die bezittingsdrang zo hoog op te voeren is al een ervaring die je het liefst wilt vermijden. Je wilt niet dat het emmertje in het hoofd constant overloopt. Tijdig voorkomen dat situaties uit de hand lopen en werken aan de hond zijn zelfbeheersing aan de lijn (ten opzichte van andermans tennisballen en die van je zelf natuurlijk en de lijnfrustratie die ik in de OP lees). Wil je toch lekker spelen met de bal zou ik kiezen voor een afgelegen en rustige plek waar je weinig tot geen andere honden tegen komt. Wel zo relaxt voor je zelf en je hond.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

TS geeft duidelijk aan dat de hond dit meer doed (2op de 10 honden) als ie aan de lijn is
Wanneer men een verandering doed wanneer er een hond aankomt bevestig je dat er iets gaat komen. Daarom lijkt het mij verstandig om de hond altijd aan te lijnen (lange lijn) tot het "probleem" opgelost is.

Ik denk dat het verstandiger is om eerst te gaan oefenen met lijn en dan na verloop van tijd los 

Ik ben het met je eens dat je niet de situatie moet gaan opzoeken
Maar daar ts aaanhaald dat de hond dit vaker doed (aan de lijn) ligt het probleem niet enkel bij het balletje:-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben het volledig met je eens dat de hond aangelijnt moet zijn wanneer het "probleel" nadert.  Maar ik denk dat het beter is hem dan gewoon altijd aangelijnd te houden tot het probleem van de baan is. Zo hoeft er geen verandering te komen wanneer een hond nadert .

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik heb hier ook zo'n balletjes gek die kwam laatst van het strand met 3 tennisballen en ik had er geen een meegenomen om confrontaties uit de weg te gaan. Bij haar mogen ze haar eten en drinken kluifjes koekjes maar waar ze mee speelt dat is van haar althans dat denkt ze en zolang ze de run wint is er ook niks aan de hand maar wanneer een andere hond haar te snel af is gaat ze ook snauwen

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Balletje gek???????????? Dat word veroorzaakt door de mens....JIJ dus...Weg met die achterlijke ballen .. leer een hond op een natuurlijke manier zich te vermaken..ga meer wandelen..onderneem meer..gewoon gemakzucht van de mens/baasje..heerlijk wandelen op het strand..laat hem kennismaken met kwallen.kreeften ..zeewier en geraamte van dooie vissen....geef gewoon OPVOEDING op hun niveau...

honden page profiel Diesel de GoldenDiesel de Golden 3 doggies

Leer jij eerst eens normaal te reageren zou ik zeggen? Geraamte van dooie vissen? Toevallig ben ik een visser en weet ik dat een vis niet zo maar doodgaat, dit is 6/10 keer door een ziekte, of door een aalsgolver, maar dan, wanneer het geraamte te zien is, zit het alweer vol met bacteriën, of heeft er een lopende bacterieverzameling (rat/muskusrat) aan liggen knagen. Leuk, je hond aan misschien een doodzieke vis te laten kennismaken, volgende dag zit jij misschien met een doodzieke hond bij de dierenarts.

Ik denk eerder dat jij eens je eigen opvoeding moet bijspijkeren, aangezien je, merk ik op uit je reactie, jouw hond aan zulke dingen laat kennismaken. Hartstikke verantwoord om je hond aan een kwal of kreeft te laten ruiken, totdat deze steekt of knijpt.

By the way, als jouw hond(en) niet met balletjes mogen spelen, dan ben je in mijn ogen een geval apart. Lijkt me vrij sterk dat jij een sprintje trekt om je honden leuk achter je aan te laten hollen.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Lees even verder, naar mijn andere bericht....niet zo kortzichtig zijn

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Doe toch normaal zeg.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Balletje gek???????????? Dat word veroorzaakt door de mens....JIJ dus...Weg met die achterlijke ballen .. leer een hond op een natuurlijke manier zich te vermaken..ga meer wandelen..onderneem meer..gewoon gemakzucht van de mens/baasje..heerlijk wandelen op het strand..laat hem kennismaken met kwallen.kreeften ..zeewier en geraamte van dooie vissen....geef gewoon OPVOEDING op hun niveau... "


DUHUHWATETEH???!!!

My God! Zit jij wat een kwaaie dronk te schrijven ofzo??

Spreek lekker voor jezelf, en niet voor andermans honden. 

Ik heb 2 honden.. de een is met een stok in zijn bek geboren, de ander is met een bal in zijn bek geboren! 

Gemakzucht??? Dan zou ik wel een klapstoel meenemen naar het strand met een stapel tijdschriften. 

Ik sta me lens te gooien met die stokken en ballen!

En wanneer ik genoeg heb van het wegwerpen.. gaan ze ieder met hun stok of balletje hun eigen spel spelen. 

Er eindeloos mee rondhobbelen, begraven en weer opgraven, noem maar op! 

Mijn honden zijn niet bejaard en willen wel eens actie. Met mijn schoen of handtas gaan gooien vind ik een minder goed plan dus he'.. dat is een handig! daar kun je een bal of stok voor gebruiken!!!!

Daarnaast is er nog plenty tijd om heerlijk rustig te wandelen en te snuffelen. 

Een geraamte van doden vissen lijkt me overigens het minst wenselijk.. kunnen ze lelijk in stikken... doe mij dan maar zo'n ACHTERLIJKE bal! ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Balletje gek???????????? Dat word veroorzaakt door de mens....JIJ dus...Weg met die achterlijke ballen .. leer een hond op een natuurlijke manier zich te vermaken..ga meer wandelen..onderneem meer..gewoon gemakzucht van de mens/baasje..heerlijk wandelen op het strand..laat hem kennismaken met kwallen.kreeften ..zeewier en geraamte van dooie vissen....geef gewoon OPVOEDING op hun niveau... "


ho wacht even ... word veroorzaakt door mensen? huh? Weg met die achterlijke ballen?

sorry maar ik ben op sommige moment heel erg blij dat mijn jongste hond heel erg gek is op ballen. Dit zorgt namelijk dat ik soms in momenten dat haar jachtinstinct wil overnemen ik haar aandacht weer naar mij kan verleggen door middel van een bal spelletje. Dan verkies ik toch liever die achterlijke bal dan dat ze constant achter de konijnen aangaat O-) Is het daarnaast gemakzucht als je een leuke interactie door middel van spelen hebt met je hond tijdens een wandeling? Dacht juist dat aandacht, samen dingen ondernemen ook een pre waren op wandelingen met je hond... En ach laat Dusty nou net de hond zijn die weinig interesse heeft in interactie met vreemde honden, en ik weiger om hem daarin te pushen als hij verkiest dit juist niet te willen. die geniet juist heel erg om even op een wandeling met mij gek te doen ook al is dit met de bal of juist gewoon even mij uitdagen tot tikkertje spelen of gek doen. ;-)

ga ik gezellig naar kwallen, dode vissen kijken hebben mijn honden een gratis barf maaltijd. en dit vind ik nou niet echt een prettig idee omdat je geen idee hebt of t dier in vies water heeft gezwommen, hoe lang het er al ligt en of het ziektes bij zich draagt ;-) dus nee ik hou er liever van als mijn honden dode dieren juist negeren en gewoon laten liggen. Wist je trouwens dat kwallen niet zonder gevaar zijn? O-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Je hebt een stafford. Ie staan bekend dat ze niet altijd zo goed met andere honden kunnen. Ookal zijn ze nog zo goed gesocialiseerd.
Hond bij je roepen, balletje wegstoppen, aanlijnen en de andere kant oplopen. Bij iedere hond die je tegenkomt... Jouw hond heeft ruimte nodig.
Dit is helaas een nadeel van staffords. Het enige dat je als baas kunt dien is hier verstandig mee omgaan.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik wil niet vervelend gaan lopen doen, maar ergens (afgezien van het kwallen en dode vissen ruiken) heeft Haarlemse wel een punt. Soms zie je bij honden (zo ook bij die van mij) dat de bal niet zomaar meer een leuk speeltje is, maar dat er echt obsessie en enorme fixatie bij komt kijken. Lady was zo obessief met die bal, dat als ik hem in mn hand had ze vaak niet eens mijn hand meer zag als ze die bal wou pakken en dan regelmatig per ongeluk mijn vingers mee pakte (ze liet wel gelijk los als ze dat door had)..Ook kon ze gerust een half uur tot een uur voor de achterdeur zitten als haar bal nog in de tuin lag en ondoorbroken staren. Het was echt niet gezond meer hoe gek die hond werd van de bal, dus ja, opgeruimd en nu gaat het gewoon een stuk beter. Het is echt niet relaxed of leuk voor een hond om zo gefixeerd te zijn op een object. Ik durf ook te wedden dat als ik Lady ergens los zou laten met tennisbal ze elke hond die in de buurt zou komen ook wel een lesje zou willen leren.
Dus nee, voor mij geen balletje gooien meer. Ook haar jachtinstinct is veel lager geworden nu we geen balletje meer gooien, dat is ook wel fijn, want zo word ik niet meer constant achter katten, eenden en konijntjes aangetrokken.

Verder inderdaad de bal opruimen als er andere honden in zicht zijn.. En aanlijnen als je andere honden ziet. Een stafford is geen gevaarlijke hond, maar kan wel flinke schade toebrengen als er niet goed opgelet word/geen rekening mee gehouden word dat een hond niet altijd even makkelijk is met soortgenootjes.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wil ook nog even reageren, :-D

je weet dat je hond gek op de bal is, als er een andere hond aankomt, ben je eigenlijk al te laat om de bal op te bergen, je hond heeft zich al gefocust op de bal, en wil die bal nog steeds hebben, zodat de honden die er aankomen, niet meer interessant zijn voor je hond. En je hond dan deze honden afsnauwt, wegwezen.

spelen met een bal is voor iedere hond heerlijk, maar de jouwe is te geficceerd erop. ga je op een tijdstip wandelen dat er genoeg honden buiten zijn, geen bal bij je hebben. daar ligt het punt al.

speel met je hond als er echt niemand in de buurt is, en je weet dat er niet achter een hoek er een aan kan komen, dan is spelen met de bal voor jouw hond geen enkel probleem. maar wel op het tijdstip dat er altijd honden aan kunnen komen.

de bal wegstoppen heeft op dat moment dan geen enkele zin meer, je hond weet dat tie in je zak zit, en verwacht dat tie er weer uitkomt , niet het geval natuurlijk want je hebt hem weggestopt, maar dat weet je hond niet voor hoelang dat gebeurt, dus de ficcatie blijft, vandaar dat tie de anderen honden dan toch uit zijn buurt snauwt.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega

" Balletje gek???????????? Dat word veroorzaakt door de mens....JIJ dus...Weg met die achterlijke ballen .. leer een hond op een natuurlijke manier zich te vermaken..ga meer wandelen..onderneem meer..gewoon gemakzucht van de mens/baasje..heerlijk wandelen op het strand..laat hem kennismaken met kwallen.kreeften ..zeewier en geraamte van dooie vissen....geef gewoon OPVOEDING op hun niveau... "


Mensen hap toch niet zo..daar moet je gewoon niet op reageren. De persoon heeft gewoon een rare mening. Er lopen genoeg rare mensen rond. :-)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Als je iets NIET snapt, had je ook gewoon kunnen vragen "waarom", zie berichtje van mij even verder..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik wil niet vervelend gaan lopen doen, maar ergens (afgezien van het kwallen en dode vissen ruiken) heeft Haarlemse wel een punt. Soms zie je bij honden (zo ook bij die van mij) dat de bal niet zomaar meer een leuk speeltje is, maar dat er echt obsessie en enorme fixatie bij komt kijken. Lady was zo obessief met die bal, dat als ik hem in mn hand had ze vaak niet eens mijn hand meer zag als ze die bal wou pakken en dan regelmatig per ongeluk mijn vingers mee pakte (ze liet wel gelijk los als ze dat door had)..Ook kon ze gerust een half uur tot een uur voor de achterdeur zitten als haar bal nog in de tuin lag en ondoorbroken staren. Het was echt niet gezond meer hoe gek die hond werd van de bal, dus ja, opgeruimd en nu gaat het gewoon een stuk beter. Het is echt niet relaxed of leuk voor een hond om zo gefixeerd te zijn op een object. Ik durf ook te wedden dat als ik Lady ergens los zou laten met tennisbal ze elke hond die in de buurt zou komen ook wel een lesje zou willen leren.
Dus nee, voor mij geen balletje gooien meer. Ook haar jachtinstinct is veel lager geworden nu we geen balletje meer gooien, dat is ook wel fijn, want zo word ik niet meer constant achter katten, eenden en konijntjes aangetrokken.

Verder inderdaad de bal opruimen als er andere honden in zicht zijn.. En aanlijnen als je andere honden ziet. Een stafford is geen gevaarlijke hond, maar kan wel flinke schade toebrengen als er niet goed opgelet word/geen rekening mee gehouden word dat een hond niet altijd even makkelijk is met soortgenootjes. "


obessies zijn nooit goed, in geen elke situatie of dit nu ballen, jachtinstinct of wat anders. 
gene waar ik even over viel is het generaliseren van balletjesprobleem. 
want niet iedere hond heeft zo'n obsessie met ballen, of heeft de drang dit te beschermen. heeft je hond dit wel dan doe je er inderdaad goed aan om hier aan te werken of ballen achterwege te laten. Want je wilt niks stimuleren wat de stress in het hoofd van de hond zo kan laten overlopen. Dus in jou geval snap ik ook helemaal waarom je ballen en balspelletjes niet meer doet, super toch dat je met iets kleins laten meer rust en kalmte in het hoofd kan creëren. in de situatie van de TS doet ze er ook goed aan om dit in iedergeval niet meer te doen in gebieden waar veel honden rond lopen. Voorkomt al een hoop problemen.  

maar mijn honden hebben een band met hun bal die goed te hanteren is, ze vinden het leuk om er mee te spelen, accepteren als ik hem opruim, blijven niet door zeuren om toch de bal weer te krijgen, hebben ze geen zin meer dan laten ze hem zelf al liggen. het zal ze een zorg zijn als een andere hond de bal zou pakken en er mee weg wandelen, (gaan we vrouwtje toch aankijken voor een nieuwe ;-))  maar hier wordt het spel even stop gezet op moment er een andere hond aan komt. ze laten andere ballen die niet van hun zijn met rust of ik kan ze er met een "niet van jou" vandaan krijgen zonder snauwen of wat dan ook. dus zou ik niet inzien waarom als een hond geen overmatige bezittingsdrag of obsessie er voor heeft niet met een balletje mag spelen. 

natuurlijk moet dit geen volledige wandeling zijn, korte momenten en we lopen er ook niet mee... sowieso ben ik dan de gene die uiteindelijk de bosjes in kan om t ding te gaan zoeken. Want komt er iets interessanter langs laten ze m gewoon liggen. maar op sommige momenten dan vinden ze het hier heerlijk om even een bal spelletje te doen, hem in het water op te halen. en zelfs is het een trainingshulp voor commando's oefenen. Want Gaya heeft juist meer aandacht en wil juist heel graag haar commando's opvolgen en uitvoeren voor de bal. nog liever dan voor een koekje.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Maar ik denk eerlijk gezegt dat het probleem niet bij het balletje ligt

Ts: je kan misschien gaan oefenen op het negeren van andere honden aan de lijn? Zo zal je hond geen contact zoeken met de voorbijganger

honden page profiel joanyjoany

honden foto van joany

Bedankt voor alle reacties !
Ze is echt geobsedeerd door de bal eerst maakte ik daar gebruik van door als er een andere hond aan kwam de bal in me zak te stoppen, ze had dan geen interesse in de andere hond en liep met me mee (de bal achterna)
Ik zie nu in dat dat dus niet de manier is want als een hond dan te dicht bij komt jaagt ze ze weg.
Dat uitvallen aan de lijn (heb dan geen bal mee) ligt inderdaad nauw samen met spelen ze maakt een hoop geluid maar bijt niet soms twijfel ik en trek ik aan de lijn en het lijkt wel of ze dan juist beginnen. Ze is niet onzeker eerder te zelfverzekerd
Maar idd ik denk ook dat het verstandig is om op drukke plekken haar aan de lijn te houden en geen bal meer mee te nemen.
Wil haar het loslopen ook niet helemaal ontnemen dus dan ga ik wel opzoek naar een plek waar geen andere honden zijn en opzoek naar een speeltje die ze ook leuk vind maar niet zoooooo leuk als dr bal..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Succes!;-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

;-)

Succes

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Je hebt eigenlijk maar 1 keuze en dat is de hond aanlijnen als er andere honden aankomen. Als jou hond niet altijd betrouwbaar is richting andere honden is dat het enige juiste wat je als verantwoorde eigenaar kan doen. Daarmee geef je meteen een signaal af naar andere eigenaars om de honden bij je te houden.

Die bal kan best een deel van jou uitdaging zijn hoor. Als een Stafford zich uitgedaagd voelt zullen vrijwel nooit een stapje terug doen. In dit geval zal ze de aandacht van die andere honden misschien gezien hebben als een uitdaging.

Je kan hier best op trainen. Het kunnen negeren van andere honden is een basisonderdeel van gehoorzaamheidstraining. Ik weet niet wat je tot nu toe met je hond hebt gedaan, maar ga eens naar een hondenschool en kijk of je daar iets mee kan bereiken.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Zo heel wat reacties gekregen van mensen die het allemaal verkeerd begrepen van het leren, aan je hond, dat ze juist niet aan de kwallen mag komen en niet de dode vissen mag oppakken, maar dan moed je ze wel kennis laten maken met het  "beestje", mijn hond weet ondertussen dat ze daar niet mag aankomen, maar moest het wel LEREN...
Dus als jouw hond het balletje zat is( denk het niet.. haha )dan kan ze wel in die drijvende kwal happen en dan??? paniek..
Dus er valt op het strand heel veel te leren en ben je op een gezonde manier met je hond bezig!!!!!!!!!!!

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Jammer .....dat nu niemand meer reageert!!! 
Zal de volgende keer meer uitgebreider mijn worden formuleren, net als of ik weer voor de klas staat met kleine kinderen..
Een excuus was meer op zijn plaats..

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Een excuus van jou bedoel je?

Mee eens, dat zou zeker op zijn plaats zijn van jouw kant!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan ik doen als ze een andere hond aan valt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy gedrag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^