Pup bijt naar kinderen, doe ik het goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jenkiejenkie

We hebben sinds anderhalve week een enthousiaste Australian Labradoodle. Zoals elke pup hapt hij lekker naar m'n kinderen (8, 7 en 5) Ik heb ze geleerd om stil te gaan staan en hem te negeren. Maar dat is zo moeilijk als je in je blote benen staat en er hangt een pup in je kuiten. Vooral mijn zoon van 5 moet hij steeds hebben. Nu corrigeer ik hem door steeds heel hard euh (ofzoiets :-D)  te roepen. Als de kinderen buiten spelen is het helemaal bal. Moet ik hem mee laten doen en steeds corrigeren of toch alleen binnen zetten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup bijt naar kinderen, doe ik het goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

koppel een woord aan het niet bijten in handen, voeten ed

filmpje met uitleg:

http://www.youtube.com/watch?v=ZKjk84OkzcI

honden page profiel jenkiejenkie

Bedankt voor de tip!

honden page profiel GoldenxRetrieverGoldenxRetriever

Hoi,

Dit deed mijn hond ook, die hing ook steeds in je kuit of broekspijp. Mij werd aangeraden (door iemand op de puppycursus) om bevroren boter(??) op je te smeren, hij/zij zou dan niet bijten maar likken, en dit zou je dan moeten belonen. Ik vond dit maar een "lulkoek" verhaaltje, maar ik heb het toch maar eens geprobeerd omdat er ondertussen 4 broeken in de vuilnisbak lagen, en het heeft wel gewerkt, het is wel even irritant eigenlijk, dat hij je benen volop loopt af te likken, maar naar 3 keer 10 minuutjes, hing hij vrijwel niet meer in mijn broekspijpen, het laatste beetje dat hij het deed heb ik afgeleerd door hem een trektouw te geven om te laten zien dat hij daar wel in mag bijten, na 2 dagen daarna waren ook de enkele keren dat hij het toch nog probeerde afgelopen.

(ik ben overigens wel meer van het positief afleren dan hem bijv. van spreken te straffen)

Succes :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Probeer nu je pup er net is niet teveel te corrigeren. Ik ga 3x de pup afleiden.

De 1ste keer = naam roepen en speeltje de andere kant opgooien en bij de 2de keer doe ik dat ook en bij de 3de keer geef ik een time out in de bench. Niet boos worden maar gewoon verwijdering van de pup uit de ruimte.

Hoelang ik de pup in de bench laat zitten is verschillend van hoe lang de pup al wakker is op dat moment. Is dat 1 uur? Dan zou ik de pup 2 uren laten rusten.

honden page profiel GoldenxRetrieverGoldenxRetriever

Hoi Esther,

Als je hem voor straf in de bench doet, gaat hij de bench aanzien als "slechte" plek en zal dan waarschijnlijk niet graag meer in zijn bench zitten. Terwijl zijn bench juist een plekje moet zijn waar hij met een veilig en vertrouwd gevoel zit. Ik had het eerst ook zo gedaan, totdat de golden de bench niet meer in wou, en als hij er in moest als wij weggingen, hij de hele buurt bij elkaar piepte (dit deed hij buiten de bench niet).

honden page profiel bassiebassie

" Als je hem voor straf in de bench doet, gaat hij de bench aanzien als "slechte" plek en zal dan waarschijnlijk niet graag meer in zijn bench zitten. "

De manier die Esther beschrijft is geen time-out, maar verplicht rust. Een time-out duurt maar 30 seconden. En ben jij als kind nooit naar je kamer gestuurd? Er is geen kind, maar ook geen hond die bij een goed uitgevoerde en met mate toegepaste time-out de eigen plek als strafplek gaat zien.

honden page profiel GoldenxRetrieverGoldenxRetriever

Nou, als je hem/haar ná een incident, in de bench doet, vind ik dit toch wel meer de kant opgaan van straf. Als je hem gewoon zo in de bench doet, zou ik het pas verplichte rust noemen, zeker als dit oploopt tot twee uur.
Ik zeg niet dat ik nooit naar me kamer ben gestuurd, maar mijn kamer is gelukkig wel een stukje groter dan een bench, en ben ik geen hond, althans niet de laatste keer toen ik in de spiegel keek O-).

Ik ben immers wel meer van het positief trainen, wat ook heel goed helpt bij mijn hond, maar niet iedere hond is hetzelfde, en ook het baasje en zijn/haar manier van training ook niet.

honden page profiel bassiebassie

" Nou, als je hem/haar ná een incident, in de bench doet, vind ik dit toch wel meer de kant opgaan van straf. "

Als de oorzaak van bijterig gedrag vermoeidheid is dan is het in de bench doen geen straf, maar DE oplossing voor dat gedrag en zeker geen straf! Overigens heeft straffen NA het gedrag geen zin. Dan is het sowieso geen straf. Straffen heeft alleen zin bij de start van het inzetten van het gedrag.

Dat jouw kamer groter is dat kan, maar groter of niet een hond kan ook in een kleine ruimte prima slapen. Als het goed is is het helemaal de plek van de hond, net zoals jouw grote kamer.

honden page profiel jenkiejenkie

Ok, ik voel me op het moment net een politieagent en krijg een zere keel van het UH roepen ':-) Dus ik ga hem proberen af te leiden. Die boter is op zich een goeie tip hoewel ik het niet echt zie zitten om 3 kindjes met boter in te smeren ':-) Komende tijd dus goed in de gaten houden wanneer hij op de kinderen afloopt. En het huilen en gillen proberen voor te zijn.....

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Niks insmeren met boter. Dan krijg je dadelijk een hond die obsessief
Ikgedrag ontwikkeld dat wil je al helemaal niet.
Wat Esther zegt hondje afleiden. Werkt dit niet dan is een rustmoment nodig, ds even in de bench met bijv een koekje en lekker laten slapen.

honden page profiel jenkiejenkie

Leek me ook niet handig ':-) Vervelende is dat de kinderen natuurlijk ook overal rondlopen en ik er dus steeds als de kippen bij moet zijn. En speeltje bij de hand houden. Tegen de kindjes zeggen dat ze stil moeten staan en niet gillen werkt niet met die blote beentjes :-D Ik hoop dat deze fase snel voorbij is!

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Een pup slaapt erg veel. Toch wel 18 uur per dag. Die paar uur dat je pup wakker is wandel je, zindelijk maken, trainen, spelletje, eten, socialiseren. Dus de tijd dat ie samen met je kids rondloopt zou ik er zeker bij blijven. Nu tijd investeren scheelt je later erg veel. Kids leren met pup omgaan en andersom ook!

honden page profiel jenkiejenkie

Dan moet ik hem duidelijk ook meer in de bench leggen.... Hij gaat nu alleen verplicht van 11.00 tot 13.00 in de bench. Hij ligt nu ook te slapen maar in de woonkamer. Ik moet hem dus echt vaker verplicht in de bench leggen?

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

wakker 6-7u, 9-10u, 12-13u, 15u-16u, 18u-19u, 22u-23u
als je hond tussen deze uren wakker is, dan slaapt hij voldoende. meer hoeft je pup niet op te zijn (kan natuurlijk zolang hij rustig blijft). als ie bijterig wordt, dan is hij moe (zie het als een jengelend kind)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Dat stolstaan en negeren is goed. Jij moet hem idd weghalen en nee zeggen, bij springen of happen.
Verder moeten de kinderen niet rennen of springen, dat wakkert het gedrag aan. En zet je hond gewoon in de bench, bij veel drukte. Dat deed ik hier ook. Konden de kinderen spelen en Bruce bekeek alles van uit zijn bench. Hij heeft het nooit als vervelend ervaren.
Zodra hij los liep moesten de kinderen rustig zijn.
Ook niet aan hem gaan zitten, gewoon met rust laten.
Misschien wat lastig, maar hier waren mijn kinderen net 5 en 8 jaar en ook alle vriendjes kenden de regels. Hond met rust laten, niet optillen, en geen geren en gegil.

Resultaat, ik heb een hele rustige boxer bij kinderen. Dus even doorzetten en vooral ook de kinderen regels opleggen.

honden page profiel jenkiejenkie

Ok, dankjewel! Het is inderdaad meer de kinderen opvoeden dan de pup ;-) Ik zal eens kijken wat Tommie ervan vindt om vanuit de bench toe te kijken.... En anders gaat gewoon de deur dicht. De kinderen moeten met dit lekkere weer wel door de sproeier kunnen rennen ;-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Dan laat je de kinderen onder de sproeier rennen terwijl je pup met een kluifje of kong in de bnch ligt. Kleed over de bench zodat er zo min mogelijk prikkels van buitenaf komen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ok, dankjewel! Het is inderdaad meer de kinderen opvoeden dan de pup ;-) Ik zal eens kijken wat Tommie ervan vindt om vanuit de bench toe te kijken.... En anders gaat gewoon de deur dicht. De kinderen moeten met dit lekkere weer wel door de sproeier kunnen rennen ;-) "


Dat moet ook kunnen. Zet de bench buiten in de schaduw en laat je pup lekker toekijken. Tuurlijk moeten de kids lekker kunnen spelen nu. De hond hoeft ook niet overal bij te zijn. Hij moet ook leren dat spelen niet altijd samen met hem is. :-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Hoi Esther,

Als je hem voor straf in de bench doet, gaat hij de bench aanzien als "slechte" plek en zal dan waarschijnlijk niet graag meer in zijn bench zitten. Terwijl zijn bench juist een plekje moet zijn waar hij met een veilig en vertrouwd gevoel zit. Ik had het eerst ook zo gedaan, totdat de golden de bench niet meer in wou, en als hij er in moest als wij weggingen, hij de hele buurt bij elkaar piepte (dit deed hij buiten de bench niet). "


.nee dat loicht er aan hoe boos jij hem in de bench zet Diva ging altijd nu nog heel hard door de kamer holen en de zette ik haar in de bench na een tijdje hoefde ik dan alleen er heen te lopen of ze ginge er in en ze vond de bench nog steeds leuk.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik deed het zo: max beet in hand,  riep ik aa en draaide ik mij en stond recht en liep door..na verloop van tijd snappen ze dat handen bijten niet om te spelen is.

honden page profiel jenkiejenkie

Het gaat al veel beter. De oudste van 8 sowieso. Daar luistert ie ook naar. De jongste van 5 hou ik heel goed in de gaten. Zogauw de hond erop afloopt, ben ik erbij. En dat scheelt enorm in bijten. Verder laat ik hem ook zit-oefeningen doen en leer hem meteen hoe hij de hond dan moet benaderen. Dat geeft hem duidelijk vertrouwen. Als de hond echt vervelend is gaat hij in de bench (hij ligt meestal in de kamer te slapen en de kinderen laten hem dan met rust). Ik geef hem dan een handje brokken in z'n bench. Maar ik merk wel dat hij steeds minder enthousiast meeloopt naar de bench. Hij weet al wat er van hem wordt verlangd :-D Ik ga dus ook nog een kluif halen voor in z'n bench. Maar het gaat zeker beter!!! Bedankt voor alle tips!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Tja, dat pupje wordt ook slimmer, die denkt ja, doei, droge brokjes, daar ga ik mijn bench niet voor in, haha. Gewoon iets heel lekkers geven, alleen voor in de bench. Dan legt hij de link met bench en een lekker hapje.

Fijn dat het beter gaat. Het begin is moeilijk, dat heb ik ook ondervonden, maar als je er actief mee bezig bent en de kids meewerken heeft hij het binnen korte tijd door.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup bijt naar kinderen, doe ik het goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^