Ja (18) |
Nee (45) |
(3) |
We moeten onze hond(en) ieder jaar in laten enten
Dat weet ik, ik reageerde op de tekst van iemand op pagina 1 dat die het eng vind om de honden niet elk jaar te enten.
Ik weet gewoon niet beter dat de honden in mijn familie vroeger nooit ge-ent werden,met de pot meeaten en ook allemaal een hoge leeftijd, in goede gezondheid hebben gehaald. Het is gewoon heel logisch dat chemie nooit goed is. Niet in pipetjes, niet in ontwormingen, maar zeer zeker ook niet in entingen. Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent, waarom honden dan wel ? En voor Judith : ik vind het nogal wat, wat je meldt ! Je begrijpt schijnbaar niet hoe titeren werkt ! Waarom zou je je hond enten, als aangetoond wordt, dat er nog genoeg antistoffen zijn ? De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort met handtekeningen, omschrijvingen, data en stickers. Ingevuld door dierenartsen ! Is dat meeliften ? Toen ik een hele tijd geleden een baasje met hondje tegenkwam, waarvan het hondje in elk geval minstens 14 jaar is, vertelde het baasje dat ze de uitnodigingskaart voor de grote cocktail had gekregen. Toen ik het baasje vertelde dat ze haar hond ook kon titeren, heeft ze dat tegen de dierenarts gezegd en wat zei deze dierenarts, die gewoon wilde enten : dat is ook absoluut niet meer nodig ! Een teken dat het voor hem niets uitmaakt of de hond wel of niet ge-ent wordt. Als ik niets had gezegd, had deze hond gewoon een grote cocktail gekregen, ondanks dat ze het aan het hart, de longen en vocht heeft en per maand iets van euro 90,00 aan medicatie krijgt. Deze hond komt nergens, alleen een klein stukje op een grasveldje buiten, komt niet in contact met andere honden en toch moest ze ge-ent worden ! Het is gewoon een kwestie van geld. Je hoeft geen universitaire opleiding te hebben om te weten dat chemie in een hondenlichaam slecht is !
De enige die beter wordt van entingen is de dierenarts !
Als mijn hondje 1 jaar is, zal ik laten titeren en eventueel laten enten indien er niet voldoende antistoffen aanwezig zijn.
Voor degenen die toch willen enten; dit is het entingsschema van Nobivac
ik heb een schema van nobivac, beginnend met 8 weken , met zes weken is al lang achterhaald.
dan met 12 weken, en dan na de 12 weken een jaar, dan iedere drie jaar enz. zie topic.
Wij laten Shadow wel jaarlijks enten. Puur omdat het verplicht is om wedstrijden te kunnen lopen.
de angst begrijp ik van vele, zal het nog een keer hier beschrijven....
entingen van het merk NOBIVAC.
DIT IS EEN AFSCHRIFT VAN dEN hAAG VAN fIDIN.
Basisvaccinatie..... tweevoudige enting met telkens 1 dosis per dier met een interval van 2-4 weken vanaf de leeftijd van 8 weken.
de tweede vaccinatie dient op een leeftijd van ongeveer 12 weken te worden toegediend.
Herhalingsvaccinatie.....tegen Leptospirose en virale kennelhoest veroorzaakt door canine parainfluenzavirus..jaarlijks met 1 dosis per dier.
Tegen hondenziekte, hondenhepatitis, canine parvovirus infectie en virale kennelhoest veroorzaakt door canine adenovirus type 2..iedere drie jaar met 1 dosis per dier.
hou dit schema aan, dan is je hond beschermt.
Ach ja. Het is wat..... Net als met de voeding. Ieder doet zijn eigen ding
Want ook Smuldier zou slecht zijn etc. Sorry, maar Max doet het er goed op.
En er kunnen eeeeuwige discussies over gehouden worden, maar dat heeft geloof ik weinig zin
Max krijgt Smuldier en Carnibest, wordt jaarlijks geënt, en joh. Tis nooit goed in een ander zijn ogen toch?
Veel hondenscholen, maar ook asiels "eisen" entingen, gewoon omdat ze niet weten wat titeren is. Ze zijn gewend dat te vragen en dus blijven ze tot in lengte van dagen dit van hun klanten eisen. En klanten volgen dan hun beleid. Als alle klanten honden zouden hebben die getiterd worden, zouden ze gegarandeerd overstag gaan, omdat ze dan geen klant over zouden houden. Ik ken 1 hondenschool die titerbepalingen accepteert, sterker nog van hen heb ik het adres van de dierenkliniek die titeren. Ik ben nu aan het mailen met hondenopvang/hondenschool de Peelhorst en deze gaan zich nu inlezen in titeren en hebben besloten dat Romeo welkom is. Ik laat Romeo eigenlijk zelden of nooit in een hondenopvang, maar doe het nu omdat ik een bruiloft heb. Nu ze titerbepalingen accepteren gaat hij daar eenmalig naar toe voor 2 dagen. Maar het is even zoeken. In de USA is titeren al heel gewoon !
Ik volg.
ja dat heb ik hier, ik zal even alles er van opschrijven hier.
ik heb dat toegestuurd gekregen, nog niet zo lang geleden uit Den Haag.
stamt uit ...6-1-2010
Fidin
Hogeweg 16
2508 GM
Den Haag.
Productrapport
Fidin Repertorium - Nobivac L+DHPPi 25 + 25 x 1d
leverancier
intervet/schering-plough animal Health
entingen van het merk NOBIVAC.
DIT IS EEN AFSCHRIFT VAN dEN hAAG VAN fIDIN.
Basisvaccinatie..... tweevoudige enting met telkens 1 dosis per dier met een interval van 2-4 weken vanaf de leeftijd van 8 weken.
de tweede vaccinatie dient op een leeftijd van ongeveer 12 weken te worden toegediend.
Herhalingsvaccinatie.....tegen Leptospirose en virale kennelhoest veroorzaakt door canine parainfluenzavirus..jaarlijks met 1 dosis per dier.
Tegen hondenziekte, hondenhepatitis, canine parvovirus infectie en virale kennelhoest veroorzaakt door canine adenovirus type 2..iedere drie jaar met 1 dosis per dier.
de link
http://repertoriumonline.fidin.nl/displayProduct.html?productid=10772&chapter=&indi...
Dank voor de link; ik krijg dan de bijsluiter van Nobivac en daar staat o.a. in:
quote Actieve immunisatie van honden, vanaf de leeftijd van 8 weken unquote
Ga ik dan naar de site van de leverancier MSD Animal Health dan is het vaccinatieschema niet te vinden ook niet via de zoekfunctie. Dan moet je je eerst registreren.
Ik ga hier volgende week over mailen met de leverancier.
ik heb het hier thuis. en gekregen .
ja zou mailen of je een informatie formulier krijgt, ze sturen je dat op , ik heb het via Den Haag gekregen van een dierenarts die dat ook weer via Fidin verkregen heeft.
Ik heb op de 3e optie gedrukt, dus geen nee en geen ja, ik vind het vooral belangrijk dat je je informeert en op basis van je eigen situatie een weloverwogen keuze maakt.
W.b. hier, hebben wij Santa nu eenmaal laten inenten, en 1 x de rabiës, hij is nu 2,5 jaar bij ons.
Dit jaar hebben we de inenting niet gehaald, omdat we met teveel andere dingen bezig zijn w.b. Santa's gezondheid.
Of we hem nooit meer laten inenten weet ik niet, misschien dat ik eerst zou kijken voor de mogelijkheden om te titeren.
er zijn twee types kennelhoest influenza, een type wordt volgens het schema ieder jaar gegeven de ander een x in de drie jaar.
kom je met je hond in aanraking met vele honden,dan zou ik daar wel voor gaan voor de aparte enting , zoals in pensions, waar het tot nu toe nog verplicht is.
Ik laat ieder jaar enten, maar ja, wij gaan ook op reis met de hond dus ik vind dat ik in deze mijn verantwoordelijkheid moet nemen.
Vandaag per email antwoord gekregen van een dierenarts van MSD Animal Health (voorheen Intervet/Schering Plough Animal Health), dochtermaatschappij van Merck Animal Health.
Merck Animal Health ontwikkelt, produceert en MSD - de dochtermaatschappij - is leverancier van o.a. Nobivac.
Het Basisvaccinatieschema Nobivac voor puppies is hetzelfde gebleven
Quote uit de door mij ontvangen email:
Ons schema is voor de puppy is nog steeds vaccineren op 6, 9 en 12 weken.
Ik stuur u hierbij ook onze folder voor diereigenaren mee. Hierin staat ons vaccinatieschema en ook wat achtergrondinformatie over de ziekten waartegen gevaccineerd wordt.
Unquote
Quote uit de folder:
BASISVACCINATIESCHEMA
Leeftijd Vaccin
6 weken Nobivac Puppy DP
8 - 9 weken Nobivac Lepto + Nobivac Parvo-C + Nobivac KC
12 weken Nobivac DHP + Nobivac Lepto
1 jaar Nobivac DHP + Nobivac Lepto + Nobivac KC
• Voor de rabiësvaccinatie, vanaf 12 weken, kan zowel Nobivac Rabiës als
Nobivac RL worden gebruikt
Unquote
Ik heb vandaag bij de dierenarts waar we waren voor Sadi haar 2de enting (9 weken) geïnformeerd. Titeren is mogelijk, en ze houden zich aan de huidige norm van eens per 3 jaar enten en indien gewenst nodig afhankelijk van wens en omstandigheden jaarlijks wheil kennelhoest indien buitenland rabiës en hondsdolheid.
Buitenland doen we sowieso niet en vakantie doen we als we dat doen binnen Nederland met hond en zeker niet zonder en anders mag vriendlief alleen of met familie of vrienden en blijf ik bij de hond.
Rabies is de naam voor hondsdolheid. Rabies kan ook getiterd worden. Ook bij een schema van eens in de 3 jaar enten, kan een titerbepaling juist goed zijn. Want ook na 3 jaar kan de hond toch een overdosis krijgen. Bij een titerbepaling wordt juist gekeken naar de antistoffen. De antistoffen kunnen pas bepaald worden na bloedafname. Een dierenkliniek die na 3 jaar ent, ent dan ook op datum en niet na titerbepaling. Het is juist de bedoeling te titeren en adhv daarvan de antistoffen te bepalen. Ook na 3 jaar laat ik niet enten, als de antistoffen nog voldoende aanwezig zijn !
Ja en nee hier. DHP om de 3 jaar. En Lotje (16 jaar) al een aantal jaar niet meer. Ik heb verder ook geen keus, gevaccineerd zullen ze wel moeten of je komt hier geen enkele hondenschool binnen, ben al blij dat ik nu DHP om de 3 jaar kan laten doen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?