Ja (18) |
Nee (45) |
(3) |
We moeten onze hond(en) ieder jaar in laten enten
Ja ik ent jaarlijks. Het geeft me gewoon veel zekerheid en ik geloof nog steeds dat de niet-enters vooral meeliften op de wel-enters. Net zoals met de mazelen bij kinderen gaat dat op een gegeven moment mis.
Ik blijf gewoon enten. Mijn oudste is nu 16, dus heeft er al een mooie leeftijd mee bereikt.
Judith, ieder jaar enten, wees bewust, de enting van parvo hondenziekte leverziekte is eens in de drie jaar.
overenten is niet goed, enten als je dat wilt, okee, maar overenten is grote onzin. en ik denk dat als je in je boekje kijkt dat de cocktail niet ieder jaar gegeven wordt, eens in de drie jaar enten tegenwoording dierenartsen voor parvo hondenziekte en leverziekteen type kennelhoest, andere jaarlijkse entingen zijn type kennelhoest, en ziekte van weil.
kennelhoest zijn twee types, waarvan een jaarlijks wordt gegeven en de ander om de drie jaar, ent bewust. en niet klakkeloos.
Judith, even een uitleg voor je, kinderen die ziek zijn geworden door het mazelvirus, zijn NIMMER GEeNT HIERVOOR.
dat is wat anders dat honden meeliften met honden die jaarlijks geent zijn, pups moeten geent worden, anders hebben ze geen antistoffen bij zich. maar wil niet zeggen dat de entingen tot hun dood gegeven moet worden.
de epidimie mazelen is gekomen door dat kinderen nimmer geent zijn met de mazelen. deze groep heeft geen enkele antistof bij zich.
kinderen die als baby geent zijn tegen mazelen, die hoeven ook niet ieder jaar geent weer te worden, zijn voor hun verder leven beschermd. krijgen ze toch de mazelen, wat zeker kan, dan is het in een milde vorm.
Bedankt voor de adviezen, allemaal!
Dat is niet waar hoor, wat je zegt Willemijn..
Eerst werden de kinderen ziek die niet geënt zijn, maar doordat het nu zo heerst worden ook kinderen ziek die WEL geënt zijn.
En ik heb het ook over het enten zelf. Ze krijgen inderdaad niet elk jaar de grote cocktail. die krijgen ze 1x in de 3 jaar.. in die andere jaren krijgen ze de kleine cocktail.
kennelhoest doe ik ook niet, dat heeft geen zin om te enten, vaak worden die honden juist ziek.
de angst begrijp ik van vele, zal het nog een keer hier beschrijven....
entingen van het merk NOBIVAC.
DIT IS EEN AFSCHRIFT VAN dEN hAAG VAN fIDIN.
Basisvaccinatie..... tweevoudige enting met telkens 1 dosis per dier met een interval van 2-4 weken vanaf de leeftijd van 8 weken.
de tweede vaccinatie dient op een leeftijd van ongeveer 12 weken te worden toegediend.
Herhalingsvaccinatie.....tegen Leptospirose en virale kennelhoest veroorzaakt door canine parainfluenzavirus..jaarlijks met 1 dosis per dier.
Tegen hondenziekte, hondenhepatitis, canine parvovirus infectie en virale kennelhoest veroorzaakt door canine adenovirus type 2..iedere drie jaar met 1 dosis per dier.
hou dit schema aan, dan is je hond beschermt.
zo wordt mijn hond ook geënt Willemijn, maar dan wordt er dus jaarlijks wel geënt.. niet elke keer de grote cocktail, maar wel geënt. Dat is anders dan helemaal niet enten. Want leptospirose bv is wel een ernstige ziekte, wat niet alleen gevaarlijk voor je hond is, maar ook overdraagbaar is naar mensen (zoönose). Zeker als je een hond hebt die graag het water in gaat.
kinderen die geent zijn als baby tegen de mazelen, als ze ziek worden doordat kinderen die niet geent zijn in massaal ziek zijn, kunnen kinderen die geent zijn ook weer een tik van de mazelen krijgen, maar dat is in een milde vorm.
ook ik ben als kind zijnde geent voor de mazelen, en als volwasene, wat zelden voorkomt , de mazelen nog een keer gekregen, maar in een milde vorm, was ik niet geent.... dan zou ik ernstig ziek geworden zijn.
zo is dat ook bij honden, geent voor alles, dan kunnen ze zeker de parvo krijgen, maar in een milde vorm, niet geente honden die parvo krijgen gaan er dan aan dood, meestal halen ze het niet. honden die wel geent zijn, en toch ziek worden, halen het wel.
De enting van mensen en honden werkt wel heel anders hoor Willemijn.
Het is niet voor niets dat die entingen herhaald moeten worden.
Ik ent jaarlijks voor leptospirose en parainfluenza
en dan 1x in de 3 jaar de grote cocktail.
En ik ben duidelijk Willemijn. Dat heb ik al vanaf het begin gezegt. Het is onduidelijker wanneer je zegt dat je niet jaarlijks ent, maar dan later zegt dat je dat toch wel weer doet.
Wees voorzichtig . dat is alles wat ik aanraad.
Ziekte van Weil / Leptospirose
Aangemerkt moet worden dat deze ziekte voornamelijk door de serovars groepen, grippotyphosa, bratislava, sejroe, pomona en saxkoebing wordt veroorzaakt, waar tegen de vaccinatie NIET beschermt, omdat deze groepen in de entstoffen die momenteel gebruikt worden, niet zitten. Als u de hond laat enten voor de ziekte van weil, denkt u natuurlijk zo mijn hond is nu veilig, maar niets is minder dan waar. De dierenarts hoor je niet over, maar vaccinatie tegen weil (leptospirose) is een verraderlijke enting, omdat deze bij veel bacteriën gewoon niet werkt, en de hond gewoon deze ziekte op kan lopen. De enting werkt maar bij enkele bacteriën, terwijl er momenteel wereld wijd 200 verschillende bacterie groepen bestaan.
.
Wie kunnen er Weil ( leptospirosis) krijgen?
Dieren die geen goed immuunsysteem hebben, Pups, oude honden en dieren die al gezondheidsklachten hebben door een verminderd immuunsysteem. Enig risico is laat in de zomer in stilstaand water, wat boven de 22 graden is, als er botulisme en blauw algen heerst. Dan kunt u de hond beter niet laten zwemmen in dit water, voor de rest loopt het niet met zo’n vaart. De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren, hersenen en immuunsysteem van uw hond beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit. Deze enting is zéér belastend voor uw hond, en zeker niet ongevaarlijk .Tevens werkt deze vaccinatie niet preventief, bied maar enkele maanden bescherming, daarna loopt hij weer onbeschermd rond.
Derde keer al hè, dit stukje
ik begrijp heel goed dat er onzekerheid bestaat over enten, vandaar lees je heel goed in.
titeren is ook nog een oplossing hoewel er nog vele dierenartsen zijn die er nog niet achterstaan.
vandaar ent bewust. en nogmaals, niet enten is hier niet aan de orde... iedere pup krijgt antistoffen mee van mams, maar met acht weken is het verstandig om te enten , en dan bij 12 weken, en daarna een jaar, de rest is een keuze die je zelf maakt, hou je aan het schema van Fidin, Nobivac, dan ent je bewust.
Wat ik wel eng vind zijn die buitenlandse honden die NL binnen gehaald worden..
Mellow wordt wel geënt, 2 keer kleine enting, 1 keer grote enting.
Als ze mee gaat op vakantie (áls we ooit nog gaan...) moet ze geënt zijn. En als ze niet mee kan en naar een pension moet, dan moet ze ook geënt zijn.
Ik heb nu een paar keer gelezen dat een oudere hond niet meer ingeënt hoeft te worden omdat ze dan genoeg antistoffen in hun lichaam hebben. Vanaf welke leeftijd geldt dit ongeveer?
Kelly is nu namelijk 11 jaar en is dus niet meer de jongste. Toch vind ik het eng om haar helemaal niet meer in te enten, vooral nu ze ouder wordt. Het geeft me juist een veilig gevoel dat ik weet dat ze tegen ziektes is ingeënt...
Wie kan mij hier meer duidelijkheid over geven?
Ik zou met 11 jaar niet meer enten. Ik denk met 6 of 8 jaar al niet meer. De entingen bevatten oa kwik. Kwik is gewoon toxisch, dus het lijf moet hard vechten na de enting. Niet alleen voor de ziekteverwekkers die je gewoon in zijn lijf spuit, maar ook voor de toevoegingen die in de entingen zitten. Juist die toevoegingen zijn zo gevaarlijk.
Een oud lijf heeft al genoeg om zichzelf overeind te houden, dat een enting daar bovenop juist voor ziekte kan zorgen. Ik zag het bij mijn herder en zie het nu bij de 2 honden van mijn ouders.
Bedankt voor je antwoord! Ik zal het tegen mijn ouders zeggen, ik had namelijk nog nooit gehoord van titeren etc. en ik denk zij ook niet...
Wij hebben Kelly dit jaar nog laten enten, maar als het inderdaad slecht is voor haar gezondheid wil ik dit zeker niet meer doen.
Wat heb jij bij jouw herder gedaan, heb je hem/haar gewoon nooit meer in laten enten?
het is een keuze die je maakt. titeren kan ook, je hond is 11 jaar nu, een enting is toch weer belasting voor je hond, titeren kan, en dan weet je of je hond antistoffen voldoende bij zich draagt. wil je niet titeren en vind je het toch een eng idee. dan kan je de driejarige enting aanhouden van nobivac en er zijn nog meer meerderen merken die ook al voor drie jaar zijn.
en wat betreft Roosje, honden die uit het buitenland komen, jouw hond is geent, daar hoef je niet bang voor te zijn dat een buitenlandse hond jouw hond besmet..... parvo kan iedere hond krijgen die geent is en in aanraking komt met het parvo virus van buitenaf. maar dat is dan een milde vorm, geen angst daarvoor hebben, honden die niet geent zijn die moeten oppassen als die het virus krijgen dan is het bijna altijd dodelijk.
Ik bedoelde dus als je hond niet geent is, dat ik die buitenlandse honden maar eng vind.
In dat geval is je eigen niet-geënte hond toch net zo eng?
Ik zeg niet dat ik niet ent he
Maar die buitenlandse honden kunnen een sqala aan ziekten mee brengen. Ik ken maar 1 hond die uit het buitenland komt en ook die heeft een ziekte mee genomen (weet niet eens meer wat). Die ziekte kwam in ieder geval normaal gesproken niet in NL voor.
Mijn hond is altijd in NL. Ik ga nooit naar het buitenland. Bovendien word ze (met mate) geent. Al weet ik nog niet zeker wat ik in de toekomst wil gaan doen. Ik zie mijn hond alle dagen, ik ken mijn hond en mijn hond is niet ziek. Mijn hond is dus niet eng
Okee miscommunicatie......Mijn 'je eigen niet geënte hond' sloeg niet direct op jouw hond. Een antwoord op jouw stelling......
........"Ik bedoelde dus als je hond niet geent is, dat ik die buitenlandse honden maar eng vind."...........
Heb geen angst voor buitenlandse honden. Zit hier zelf met 2 (een duitser en een griek) en de vorige was ook een buitenlander (griek) alhoewel ik toen de buitenlander was aangezien ik in Griekenland woonde. Hartstikke gezonde kerels die vaker als de gemiddelde hond voor een (verplichte) simpele check up bij de DA over de vloer komen door het reizen wat we met ze doen. Ik zou pas bang zijn als mijn eigen hond niet gezond was maar dan ben ik net zo bezorgd bij contact met 'verwaarloosde' nederlandse honden wat ook lang niet altijd met het blote oog te beoordelen is.
Net zo eng als mensen die hen hond mee op vakantie nemen en dan weer terug naar Nederland komen. Daar hoeft een hond niet 'buitenlands' voor te zijn.
Mijn honden worden wel geënt omdat we naar de hondenschool gaan en Kiwi gaat mee naar het pension.
Ja, dat vind ik idd ook eng.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?