Hoe denken jullie over castratie bij reuen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sabine, Diesel & Roxz Sabine, Diesel & Roxz

honden foto van Sabine, Diesel & Roxz

Wij hebben Diesel ook laten castreren, op advies van de hondenclub en van de da.Diesel is nl nogal hyper, alert, slaapt met 1 oog open en loopt heeeeeeeeeel graag weg (met alle gevolgen vandien) en aan de riem blafte hij tegen elke hond.

Dus hebben we hem laten castreren...... 
Maar Diesel is nog steeds Diesel..... Het enige voordeel wat ik eruit kan halen is dat hij zich niet voort kan planten.

Als ik toentertijd niet alles klakkeloos had geloofd en zelf onderzoek had gedaan, dan weet ik niet of hij wel geholpen zou worden....

Kijk naar je hond en volg je gevoel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe denken jullie over castratie bij reuen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Enkele maanden geleden was mijn Lance ook zo opdringerig tegenover teefjes, janken, rijen etc. Heel erg vervelend. Toen heb ik dat ook hier gepost en kreeg  de raad om te castreren. Eerst eens chemisch proberen zei men ? Ben blij dat ik er toen nog niet ben op ingegaan want nu is zijn gedrag normaal. Vandaag nog met een hoop kleine hondjes gelopen, reutjes én teefjes en zijn gedrag was rustig. Dus ge ziet maar weer.....niet te vlug zoiets beslissen.

honden page profiel cinnekecinneke

honden foto van cinneke

yoni is gecastreerd nadat ongelukje gebeurde en chloe zwanger werd yoni was 1jaar en paar maand juist enkel even de wonde losgekomen na super blij weer thuis te komen en wat wild te doen maar voor der rest alles perfect verlopen hij is er heel wat rustiger van geworden zelfs zijn speeltjes bekeek hij niet meer sedert dat hij niet chloe kon bijhouden bij het spelen :-)
Boomer is gecastreerd toen hij 6maand was (dat rade de dierenartsen vaak aan hebben ze er ook minder last van enz )boomer heeft er ook geen problemen mee gehad hij is wel nog actief met zijn speeltjes nu dan wel het zo is dat chloe hem niet meer kan bijhouden in snelheid sinds dien :-) het is een keuze die je zelf moet maken natuurlijk maar liet toch even weten hoe het bij yoni en boomer ging :-) groetjes cindy

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ik laat goku niet helpen . Goku laat zich makkelijk meeroepen zelfs met een loopse teef inde buurt . Wat dat betreft is die hond echt een geschenk uit de hemel. Goku gaat mogelijk ooit nog is dekken . Omdat ik een pup van hem hebben wil . De fokker die is er het mee eens . Ik hoop dat goku niet alleen zijn looks maar ook zijn heerlijk rustige karakter doorgeeft .  Ik ben ook biet bang dat hij na het dekken opeens onbereikbaar wordt . Gezien hij baylee ook al een keer per ongeluk met succes heeft gedekt .( ik heb haar leeg laten spuiten en ze is twee weken geleden geholpen) hij is toen ook niet verandert in gedrag .

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Mijn da is er juist niet voor te vinden, hij is van mening dat het totaal overbodig is om een jonge, gezonde reu te castreren zonder medische noodzaak. Ik volg hem daar compleet in. Op dit moment heeft hij geen last van hormonen en snuffelt niet elk paaltje of boompje af tijdens het wandelen, denk persoonlijk dat hij daarvoor zelfs te lui is O-) Kan me wel voorstellen dat je wanhopig kan zijn als er vele loopse teven de reu gek maken...maar hier geen honden in de buurt, de tuin is volledig afgesloten dus...geen castratie nodig. Een kennis van mij heeft vorig jaar haar Maltezer laten castreren, spijtig genoeg heeft hij tijdens het ontwaken uit de narcose zijn 'piemeltje' afgebeten, hij heeft nu een kunstmatige opening voor te plassen, het gebeurt dus en ik wil zeker geen risico's nemen...

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ik twijfel ook aan wel of niet castreren.
Aan de ene kant vind ik het zielig mijn reu zich van zijn mannelijkheid te beroven en aan de andere kant vind ik het ook zielig dat waneer er een loopse teef in de buurt is hij  steeds nooit 'niet mag'.
Dus hij kan niks met dit deel van zijn mannelijkheid doen.
Het opgewonde gedrag eruit trainen is natuurlijk een optie maar dat neemt niet weg dat de reu van binnen niks meer voelt, het wordt alleen van buiten zichtbaar als de training aanslaat.

Mijn vorige reu heb ik niet laten castreren maar achteraf denk ik van 'arme schat wat wou je graag maar mocht je niks, steeds maar weer die strijd naar het baasje luisteren of naar het teefje rennen, kwijlend en wel..
Haha wij mensen hebben oplossingen, maar teven van lichte zeden heb je niet;-)

Ik sta open voor een castratie voor mijn reu maar ik kijk het nog even aan voor ik een beslissing voor hem moet nemen.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

En ter info voor iedereen die denkt aan chemisch castreren : dit heeft gevaarlijke bijwerkingen, die bijna nooit door de DA worden vermeld.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Zoals?

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep is op 29 april (6 maanden en 5 dagen oud) chemisch gecastreerd voor een half jaar.Maar wat mij gisteren op viel ... Hij viel 2x uit naar een hond terwijl hij aan de lijn was. 1x naar een labrador, die wilde naar hem en hij naar haar, maar beiden mochten ze niet. Die labrador begon te blaffen naar Sep en hij toen naar haar (was geen vriendelijke blaf!).
En later naar een hondje wat uit spanje kwam ...  's avonds kwamen we dat hondje weer tegen (tenminste, volegns mij was het dezelfde ;-)) en toen deed hij het niet.

Ik weet niet of hij er nou echt rustiger van is geworden ... Ik merkte gisteren met koeler weer sowieso veel verschil dan met het warmere weer van van de week. Hij had heul veul meer energie :-D. Was wel weer lekker!

Ik weet ook nog niet of als dit uitgewerkt is we hem definitief gaan laten castreren.
De reden dat we het nu hebben gedaan? Toch een beetje bang gemaakt door verhalen over reutjes die naar loopse teefsjes kilometers verderop toe liepen ... En dat zag ik in Frankrijk van de zomer eigenlijk niet zitten ... Ook zijn ze op de hondenschool ook erg pro castratie. Zou beter zijn voor de psyche van de hond.

honden page profiel BulletjeBulletje

honden foto van Bulletje

JEntho is niet gecastreerd, maar heeft de laatste tijd wel wat last van wat pusserige afscheiding en soms komt er wat smerigheid uit zijn piemeltje wat er ook niet aangenaam uitziet...we proberen eerst van alles om het zonder castratie op te lossen, maar de optie werd wel gedaan omdat hij er dan minder last van zou hebben en we geen prostaat problemen willen die misschien chronisch gaan worden....maar echt alleen als het nodig is..

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Op zich ben ik niet anti castratie, maar Tibo is niet gecastreerd omdat ik het bij hem gewoon niet nodig vind. Ok, hij is soms wat dominant en lastig naar andere volle reutjes toe, maar daar is mee te leven. Hij heeft een prachtige vacht, is niet te dik, erg speels en vinnig, vertoont geen lastig gedrag. Dus neen, voor hem is het niet aan de orde. Ga ook niet laten casteren zomaar....enkel uit medische en of gedragsgprobleem, zou ik het doen.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

" JEntho is niet gecastreerd, maar heeft de laatste tijd wel wat last van wat pusserige afscheiding en soms komt er wat smerigheid uit zijn piemeltje wat er ook niet aangenaam uitziet...we proberen eerst van alles om het zonder castratie op te lossen, maar de optie werd wel gedaan omdat hij er dan minder last van zou hebben en we geen prostaat problemen willen die misschien chronisch gaan worden....maar echt alleen als het nodig is.. "
Je kan proberen om  vitamine C te geven met ascorbinezuur. Dit helpt heel goed tegen voorhuidsontstekingen en piemelpus. Ik heb dit gedaan bij mijn hond en het resultaat is verbluffend. Kan je gewoon krijgen in de natuurwinkel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe denken jullie over castratie bij reuen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: loops zijn zonder bloed verlies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^