Welk hondenras past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MilouMilou

honden foto van Milou

Hallo!
Na vaak op deze site te komen bedacht ik dat het nu toch wel eens tijd werd om een account aan te maken. We willen heel graag een hond, maar weten absoluut nog niet welke. Daarom vraag ik het hier. Zouden jullie misschien zouden willen meedenken?


We (mijn broer van 17, ik, mijn broertje van 10 en mijn moeder) wonen in een vrijstaand huis met een redelijk grote tuin, dus aan ruimte zal het niet liggen. We willen graag een wat grotere hond, het liefst boven de 60 cm. Doordat ik een broertje van 10 heb is het wel belangrijk dat de hond kindvriendelijk is. Onze vorige hond luisterde matig, daardoor willen we nu een hond die gewoon goed luistert, & ook bereid is voor je te werken, en bijvoorbeeld lekker los door het bos kan wandelen. (Dit is ook een kwestie van opvoeden.)

Er is bij ons altijd wel iemand thuis, dus de hond zal niet veel alleen zijn. Wat ik belangrijk vind is dat ik af en toe (2 a 3 keer per week) met de hond een stukje kan gaan hardlopen, of in ieder geval iets actiefs kan gaan doen. We zijn absoluut honden gewend, dus ook aan de ervaring zal het niet liggen. 


Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen!':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk hondenras past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Ik denk dat jullie elke hond wel een goed thuis kunnen bieden.
Misschien is een herplaatser een idee? Van deze honden weet je al hoe groot ze zijn, en of ze kinderen gewend zijn.

Ik hoop dat jullie ouders het er ook mee eens zijn, dat jullie al een nieuwe hond aan het uitzoeken zijn..? ;-)

honden page profiel FezFez 2 doggies

honden foto van Fez

Ik denk zelf aan een Flatcoated Retriever of een Schotse Collie, beiden goed met kinderen, bereid tot werken en luisteren goed maar zijn ook weer niet slaafs of echte werkhonden. Schotse Collie heeft wel meer aandacht qua vacht nodig en is sensitiever.
Veel succes met jullie zoektocht ;-)

honden page profiel MilouMilou

honden foto van Milou

Ik zal me eens even wat meer over deze rassen laten informeren! Had nog nooit van een Flatcoated Retriever gehoord, zo zie je maar weer haha.

Bedankt!

honden page profiel MilouMilou

honden foto van Milou

Bedankt voor je snelle reactie Tamara & Odi!
Een herplaatser is inderdaad wel een idee, daar zal ik me even wat meer in verdiepen. Ik was namelijk nog niet op dat idee gekomen.

Mijn ouders zijn net een jaar gescheiden en mijn vader heeft onze hond toentertijd meegenomen toen hij vertrok. Mijn moeder stelde deze maand voor of het niet leuk voor ons was om weer een hond te nemen, dus ik ga er van uit dat ze het goed vindt haha ':-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Leuk! Goed idee van je moeder, hihi.

Vaak is er niets mis met herplaatsers, maar hadden de baasjes te weinig tijd voor de hond of iets dergelijks. Veel honden worden ook gevonden, en niet meer opgehaald door de baasjes.
En een herplaatser een leuk nieuw leven bieden, daar krijg je zooo veel dankbaarheid voor terug ;-)

Ik hoop voor jullie dat jullie een tophond vinden!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Moet eerlijk zeggen dat ik dit een beetje weinig informatie vind om een hondenras te roepen. Zou je nog wat meer informatie kunnen geven en de onderstaande vragen beantwoorden?
- mag de hond jachtinstinct hebben?
- mag de hond drijfinstinct hebben?
- mag de hond waaks zijn?
- hoeveel tijd wil je in de vacht verzorging doen? Is het erg als de hond naar de trimmer moet?
- moet de hond hond-sociaal zijn?
- hoeveel wandel je per week met de hond?
- ga je cursussen of (honden)sporten volgen? (Je gaf hardlopen al aan, maar ben benieuwd of je nog meer wilt gaan doen)
- zijn er bepaalde uiterlijke kenmerken die je trekt?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 2 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik denk ook dat een schotse collie voor jullie wel heel geschikt zou zijn. Goed luisteren heb je natuurlijk deels zelf in de hand met de opvoeding, maar de schotse collie wil graag voor je werken. Let wel op dat ze niet tegen een harde opvoeding kunnen, ze zijn heel gevoelig! Boze stem gebruiken is uit den boze ;-) De vachtverzorging valt echt reuze mee. 2x per week achter de oren en de oksels, en de rest heeft vaak zelfs aan eens per 2 weken genoeg :-) daarnaast kunnen ze heel rustig zijn, maar ook heel actief. Ze hebben het niet per se nodig maar vinden beide prettig, dus ermee hardlopen kan zeker (als het geen pup meer is) maar als je eens een weekje overslaat vinden ze dat ook prima. Als je meer over de collie wilt weten moet je maar een pb'tje sturen ;-)

honden page profiel Laura met Gaia en JimmyLaura met Gaia en Jimmy 2 doggies

honden foto van Laura met Gaia en Jimmy

eentje uit het asiel misschien?onze mechelaar komt ook uit een asiel en het is een schat. hij was aan komen lopen. hij isheel kindvriendelijk en wij gaan er ook vaak mee hard lopen. ze was in het begin wel druk en was niet veel gewend. we vroegen ons af of ze wel geschikt was. maar daar merk je nu niks meer van. dus de eerste indruk is niet meteen juist. je kan altijd de hond een paar keer uitlaten om te kijken of hij bij je past.
laat weten wat je doet ik ben benieuwd':-)
succes!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Het hangt er inderdaad ook vanaf welke activiteiten je met je hond wil doen inderdaad, om te weten welk ras goed bij je past. Soms heb je trouwens ook van die testjes om te kijken welk ras bij je past, je vindt er redelijk wat als je ernaar googled. 
En dat je graag een hond wil die luistert, met een goede opvoeding kunnen ze allemaal wel goed luisteren. Maar de ene hond is al wat koppiger dan de andere natuurlijk, en doet enkel dingen die nuttig lijken in zijn/haar ogen. 
Maar veel succes met je zoektocht naar de juiste hond, en ik hoop dat je er binnenkort een goede vriend en familielid bijhebt :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk hondenras past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn 2 gezonde Engelse Bullen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^