Hoeveel beweging krijgt jullie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Zoë is 10 maanden en wij lopen ongeveer 2 uur per dag met haar. Verdeeld over 2 wandelingen van 45 min en 2 kleine rondjes. Ik krijg alleen het gevoel dat het teveel is. Nu moet ik zeggen dat ze moeite heeft met thuis rust te nemen. Ze loopt de hele dag mee met mij en blijkbaar blijf ik niet lang op 1 plek.(wat leer je toch veel over jezelf als je een hond hebt :-D )
's Avonds lopen is dan ook niet mogelijk want dan is ze helemaal overprikkeld.

Daarom was ik benieuwd wat andere baasjes aflopen per dag, ff vergelijken.

Groetjes Marleen en Zoë

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveel beweging krijgt jullie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Wij lopen 's ochtends een kwartiertje, 's middags een  uur en 's avonds weer een kwartiertje.

Voor de rest is Odi pretty onverstoorbaar, die wandelt de hele dag in de tuin. ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Oh, vergeet ik nog te zeggen dat we dat kwartiertje 's avonds soms ook nog vervangen voor een avondje rennen en zwemmen in het losloopgebied. Dat is dan ongeveer 1 à 2 uur.

Dus wij komen aardig in de buurt van jullie...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een volwassen hond, smorgens ongeveer anderhalf uur, vroeg, daarna om ongeveer kwart voor 11 nog een grote ronde, van ongeveer een uur. smiddags nog een keer een grote wandeling, ook een uurtje, en savonds nog een kleine ronde, maar ..... er zijn dagen dat de hond de hele dag mee gaat en dan de hele dag banjert, dus exacte tijden en lengte van wandelen is altijd anders. geen vaste tijden, alleen smorgens vroeg en wel kwart over vijf. de rest is wisselend, er zijn ook dagen bij dat er gewoon een rust dag ingelast wordt, kleine rondjes gedaan wordt.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik loop net ietsje minder met onze collie van 11 maanden: 's ochtends 30 minuten (aangelijnd) en 's avonds een uur (meestal los)
sommige dagen doen we een wandeling van 2u of gaan we niet wandelen, maar trainen.
tussendoor kan ze in de tuin spelen/rondlopen of doen we een klein plasrondje.

ze krijgt nog ca. 3 à 5 uur per dag verplichte rust (tijdens onze werkuren) dan ligt ze op haar slaapplek in de gang. als ze echt moe is en de deur staat open, dan gaat ze daar zelf liggen pitten.

Ik denk niet dat je teveel gaat wandelen, ik denk dat je hond niet voldoende rust. laat je hond overdag een paar uurtjes op zijn slaapplek (gang? bench? mand?) na de wandelingen/ het eten, als je weet dat ze moe is.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

gemiddeld hebben ze hier 3 uur per dag beweging. De indeling kan nog wel eens verschillen.
meestal is het smorgens een kwartiertje en smiddags een lange wandeling van 1,5 uur, savonds nog een uurtje of iets meer en voor het slapen gaan is het nog een kwartiertje. 

sommige dagen vooral met deze mooie dagen is het wel eens nog meer. maar dan loop ik in 15 minuten naar het water en blijf ik lekker aan de rand van het strandje zitten voor een poos. de honden struinen dan lekker in het gras, zand en water of komen lekker bij me liggen. en daarna lopen we het rondje af om weer naar huis te gaan. 

soms gaat er tijdens de wandeling nog een werpstok met tennisbal mee, of even commando's oefenen. Al zijn ze ondertussen hier al wel allebei volwassen ;-) toen Gaya 10 maanden was liep ze ook al wel een uurtje of 2 per dag dus denk ik ook niet dat dat het probleem is dat jullie te veel doen. maar misschien toch meer verplicht rusten zodat ze de prikkels ook echt kan verwerken ? Sommige honden vinden het lastig om hun eigen rust te pakken en hebben daarin nog wat extra hulp nodig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Nu moet ik zeggen dat ze moeite heeft met thuis rust te nemen. Ze loopt de hele dag mee met mij en blijkbaar blijf ik niet lang op 1 plek.(wat leer je toch veel over jezelf als je een hond hebt :-D )
's Avonds lopen is dan ook niet mogelijk want dan is ze helemaal overprikkeld.
"

Dan komt de overprikkeling niet vd wandeling, maar van de 'spanning' die ze tijdens de dag opbouwt. 
Probeer es na te gaan waarom ze de hele dag achter je aanloopt. Ga es samen rustig op de bank zitten (jij met een boekje of je laptop) en zij om een slaapje te doen. Wordt de hond dan rustig? Wat doet ze? Hoe voel jij je?

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Nu je het zegt tot een maand of 2 geleden was ik fanatiek aan het lezen en dan ging ze lekker tukken. Nu is het lekker weer buiten en doe je andere dingen waar je blijkbaar veel bij beweegt.lol

Verder zit je tot later buiten, terwijl ik normaal na het avondeten op de grond ging zitten en kwam zij lekker kroelen en viel ze inslaap.

Arm meisje....gooi ik haar hele vertrouwde ritme in de war. Volgens mij is ze blij dat ik boodschappen ga doen ofzo...is er ook een forum voor honden met over- actieve baasjes. Lol

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

Hier lopen ze ongeveer 1,5 uur per dag gemiddeld. Vinden ze prima en ik ook :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Bij ons is het wel heel verschillend dag tot dag. Sowieso in de ochtend een 20-30 min. Dan in de middag nog eens 20-30 min. maar dat kan ook langer zijn (tot 2 uur). En dan in de avond nog zo een 20-30 min. Voor Perdie is alles goed, zij slaapt altijd tussen de wandelingen en is voldaan. Maar ze kan ook evengoed een hele dag mee op pad, dan is ze s'avond wel héél moe :-)

Bij Orga is het wat anders, langs de ene kant dacht ik een Weimaraner heeft véél beweging nodig. Maar ik merk dat het voor hem snel teveel is. Teveel prikkels buiten en daarna binnen nog een hele tijd hijgend rondlopen om vervolgens urenlang te slapen. Dus ik probeer bij hem de wandelingen wat korten en saaier te maken, want als we buiten wandelen is hij ook niet ontspannen. Heel de tijd hijgen en nergens de tijd voor nemen. Héél stilletjes aan merk ik al wel wat verbetering buiten :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik begin 's morgens met een rondje aangelijnd van 20-30 minuutjes. Dan ga ik later op de ochtend het bos in, als Punk mee gaat 30 minuutjes wandelen, 30 minuutjes bij het water/spelen zwemmen, zonder Punk gaan Cosmic en ik een uur wandelen, niet aangelijnd. Later op de middag, voor het eten, nog een rondje in de buurt, aangelijnd 20-30 minuten. Dan na het eten nog een plasrondje, soms wat trainen, soms wat foto's schieten, en dan voor het slapen gaan nog een aangelijnd rondje van 20-30 minuutjes.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Met Binky lopen we 's morgens gemiddeld 45 minuten, 's middags 15 minuten, in de namiddag een klein 15 minuten en 's avonds 30 minuten. De ene keer langer dan de andere keer.

Vandaag zal langer zijn met de HP meeting in Delft, maar morgen dan weer korter.;-)

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

Hier gaat beau 's ochtens een kwartiertje uit. dan na vier uur, dat is ongeveer 11 uur een half uurtje. na weer 4 uur gaar hij een 1/1.5 uur uit(in losloopgebied, met de fiets of lekker intensief trainen o.i.d.). Weer 4 uur late, ongeveer 7 uur, een rondje van ongeveer 20 minuten. En om 10 uur het laatste rondje van een kwartier.

Gemiddeld krijgt hij 2 en half uur beweging per dag soms meer, maar dit is wel zo'n beetje minimaal, anders krijgen we een etterbak die alles gaat slopen. bij hem heb je wel meteen door wanneer je hem te weinig beweging geeft namelijk.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Normaal gezien een wandeling in het bos van anderhalf uur. Dan is hij wel los en gooi ik regelmatig met een balletje. Dan nog later op de dag een wandeling van een halfuur, aangelijnd. En dan thuis nog dagelijks een halfuurtje spelen, waarbij hij nog goed kan lopen ( frisbee, balletje etc), en dan nog een halfuurtje mentale spelletjes. En hijzelf vindt dat blijkbaar nog niet genoeg , want hij speelt nog veel op zichzelf waarbij als een zot de tuin rondcrost. Volgens mij heeft die van mij geen bloed in zijn aders, maar Redbull . :-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Olly loopt 4x per dagIk kan wel een uur weg zijn, Lekker rond struinen in de ochtend (Weekend)
Doordeweeks ga ik wel rondje lopen van 10-15 min. Zelden

En dan heeft Olly nog een grote tuin

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hier voordat ik ga werken een uur het bos in.
Tussen de middag een  half uur, soms iets korter, soms langer.
Eind van de middag weer een uur, meestal een gedeelte ervan spelen met anderen in het park.
's Avonds voor het slapen nog een minuut of 20.

honden page profiel CharlesCharles 3 doggies

honden foto van Charles

Ik loop 's ochtend een 15-20 minuten met Charlie, vroeg in de middag 45-60 minuten, aan het begin van de avond 45-60 minuten en voordat we naar bed gaan nog 15 minuten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier gaat het momenteel weer iets minder, het is echt afhankelijk van het seizoen (en vooral het weer) hoe lang we lopen.  

De laatste 2 weken 's morgens 5 minuten; na 1 grote plas wil ze écht naar huis (normaal gesproken rondje van 15 á 20 minuten). 
Kom ik uit mijn werk, dan is ze even heel blij en gaat vervolgens lekker tegen me aan liggen op de bank. Om stress voor ons beiden te vermijden gaan we niet naar buiten, ik laat haar binnen lekker wat brokjes zoeken ofzo (normaal gesproken ging ik óf een uur naar het bos óf een klein uurtje naar het veldje).
Rond half vier, vier uur geeft ze aan dat ze toch wel een plas moet doen, ik rek het dan nog even een minuut of 5 á 10 voordat we naar buiten gaan (nog even afmaken waar ik mee bezig ben en dan weet ik tenminste zeker dat ze ook echt moet). (Normaal gesproken ging ik eind van de middag een rondje van een minuut of 20 door de wijk.)

Afgelopen week ben ik niet zo vaak naar het bos geweest als anders (ma, wo, vr), we hebben gewoon hier in de wijk kunnen lopen, toch elke dag wel ongeveer een uur. Het kan dus wel. 
's Avonds is het ook weer niks, 1 of 2 plasjes (omdat het moet...) en vlug naar huis (normaal gesproken was ook dit een rondje van 15 á 20 minuten). 

Het kan zeker beter, maar dit is voor haar momenteel genoeg, dus daar laten we het lekker bij. 
Ik ben 's middags toch altijd vrij, dus ben niet gebonden aan bepaalde uitlaattijden.

Als het weer herfst wordt, met veel wind en losse blaadjes en minder fietsers gaat het waarschijnlijk weer beter ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dribbel is 3 jaar, maar het is heel wisselend hoeveel wij met haar doen. Zowiezo is ze erg goed met zichzelf vermaken door achter glinstertjes/schaduwen van de zon te gaan. Daarnaast doen we 1x per week 30 minuten lang aan 1 stuk een privé les behendigheid (dus weinig stilstaan voor Dribbel).

De minimale hoeveelheid dat ze loopt per dag is 4x 15 tot 30 minuten, maar vaak is dit meer hoor :-) Ik laat  haar ook graag met andere honden spelen en zwemmen in een meer, dan nog de behendigheid, haar eigen beweeglijkheid in huis en in onze tuin en we gaan met regelmaat naar mijn ouders, waar ze bijna non stop los loopt, rent en zwemt in het natuurgebied dat grenst aan de tuin van mijn ouders.

Ik moet hierbij vertellen dat ik (nog) niet zo goed mobiel ben doordat ik aangereden ben geweest. Dit gaat gelukkig wel steeds beter en dus onderneem ik steeds wat meer met Dribbel. Gelukkig is Dribbel een hond die het niets uit maakt hoeveel of hoe vaak ze loopt. Ze past zich keurig aan en zodra ze los is, gaat ook echt even alle energie eruit en laat ik haar gewoon lekker haar eigen gangetje gaan. Dat kan gelukkig met mijn hond.

Je moet dus naar je hond kijken hoeveel beweging die nodig heeft.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

hier is het elke dag verschillend.nu met dit mooie weer spreek ik vaak af met vriendinnen of vrienden ook met honden.of we gaan naar het park waar wij lekker in het zonnetje gaan zitten en de honden lekker kunnen zwemmen,graven en spelen.en dat kan dan meestal uitlopen tot zo een uurtje of 4.omdat ik geen lange stukken meer kan lopen is dit een superoplossing.of we gaan naar het bos waar ze ook kunnen zwemmen en ga zo maar door of af en toe gaan we naar het strand.dus elke dag is anders. ;-)
en het kan ook voorkomen dat we soms gewoon in de wijk blijven.en 1 dag in de week lopen we alleen hier in de wijk want dan hebben we lekker rustdag.en dat is altijd op zondag.dan hangen we lekker met zijn drietjes op de bank.dat hebben ze ook nodig. ;-)

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Zo te lezen lopen wij niet te veel. Ik zit nu rustig op de bank en Zoë ligt rustig te tukken bij mijn voeten. Moet eigenlijk nog wat dingetjes doen maar het is zondag, morgen weer een dag ;-)

Ze heeft vanmorgen hardgelopen met de baas en daarna 2 uur liggen kauwen op een stuk paardennek. Straks nog een kort rondje en de dag zit er weer op voor onze jongedame.

Ik ga maar weer even op zoek naar een paar goeie boeken ;-)

honden page profiel Iris & TaraIris & Tara 3 doggies

honden foto van Iris & Tara

Vrij veel, om de 3 uur naar buiten behalve 's nachts. Maargoed Tara is ook nog niet zindelijk ;-)Wij willen toe naar 5x per dag wandelen en dan in totaal tussen de 2 en 3 uur. Dus af en toe minder vaak maar langer mag ook. Zo te lezen is dat wel redelijk normaal voor een grote hond.

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

fenna in de ochtend 10 minuten los
in de middag half uur tot anderhalf uur aan de lijn
voor het eten nog kwartier/half uur los
in de avond aan de lijn 10 min

Dus samen ongeveer 2 uur

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Rambo ongeveer 3 uur per dag.

s 'ochtend 25 minuten. (9 uur meestal)
11 uur een uur.
2 uur half uur.
4 uur een uur.
half 7 25 min.
8 uur 15 min.
en dan voordat ik naar bed ga nog even een plasje in de tuin.

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip 3 doggies

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Hier gaan ze minimaal 1,5 uur per dag...soms dus langer!

honden page profiel Ella & LiaElla & Lia 3 doggies

honden foto van Ella & Lia

Hier gaan we elke morgen een half uur à 3 kwartier wandelen en 's avonds nog eens 3 kwartier à 1 uur (op weekdagen dan; in het weekend trekken we er vaak op uit naar de bossen of het strand). Verder hebben wij ook een grote tuin waar ze heel vaak in spelen, rondsnuffelen en natuurlijk ook kattenkwaad in uit halen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveel beweging krijgt jullie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^