Hij "omhelst" kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

Nou heb ik een niet zo'n grappig probleem. Ik woon in een kinderrijke buurt en Rambo vind kinderen erg leuk... alleen dan om rechtop staand vast te klemmen tussen de voorpoten. Hij rijdt verder niet, maar hij kijkt een beetje suf voor zich uit.
Kinderen blijven kinderen en soms rent er wel eens eentje plotseling op hem af om hem even te knuffelen. Ik ga dan niet als een debiel reageren maar probeer hem altijd voor die tijd te laten zitten en hem vast te houden, zodat kinderen hem kunnen aaien, maar soms gaat het allemaal zo snel dat het niet tegen te houden is.  Nou maak ik er altijd een verhaal van dat hij kinderen zo leuk vind dat hij ze altijd graag omhelst, terwijl ik ondertussen mijn hond van het kind probeer af te pulken en daarna zo corrigeert dat hij blijft zitten totdat het kindje weg is. Meestal gieren die kinderen het uit van het lachen, maar het blijft onbehoorlijk en vervelend gedrag van mijn hond.

Ik weet echt ff niet wat ik ermee moet en hoe ik dit moet aanpakken. Hij is wel 2 weken geleden chemisch gecastreerd (chip) in de hoop dat dit soort (is het dominant? Is het speels?) gedrag echt ophoudt als de castratie eenmaal inwerkt over een aantal weken. Wat in ieder geval ik graag wil bereiken is dat hij niet "klemt" tegen kinderen, er gebeurt in feite niks engs, maar het ziet er wel eng uit zo'n kind die wordt "omhelst" door een hond van 50 kilo.
Ik kan moeilijk hier een kind uitnodigen om te gaan oefenen met Rambo maar ik wil dit gedrag toch wel voorkomen op den duur. Is er iemand met (opvoed)tips?

Thanks!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hij "omhelst" kinderen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou het zekere voor het onzekere nemen en geen kinderen bij hem in de buurt laten komen, je weet het nooit en beter geen risico nemen. Je hond is hier niet fout vind ik , hij vindt het gewoon te spannend,  jij moet zorgen dat hij niet lastig gevallen wordt door kinderen.

Zelf ben ik daar heel streng in en kleine kinderen mogen echt niet bij Lola in de buurt, komen, ik wil geen risico s nemen, een groter kind of volwassene leg ik uit dat de hond kan snappen uit angst en hoe ze dat kunnen voorkomen.

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

Ik probeer het ook op afstand te houden, als een kind vraagt of hij/zij Rambo mag aaien dan zeg ik altijd nee en leg uit waarom. Maar juist de kinderen die zo enthousiast zijn er sneller bij dan dat je kan schakelen naar je hond toe. Even knipperen met je ogen en de hond staat daar het kind te "omhelzen"

Overigens springt hij ook op naar volwassenen in het begin, veel te leuk en spannend allemaal, maar dan trek ik mijn hond nog gemakkelijk van ze af zonder die persoon ermee in op de grond te leggen qua gewicht hihihi. Eigenlijk komt het er gewoon op neer: ik wil niet dat ie tegen mensen op springt.

Bij mij heeft ie het alleen gedaan bij onze eerste ontmoeting vorig jaar, hoe enthousiast hij ook is naar mij toe, sinds hij bij mij thuis woont heeft ie het nooit meer gedaan gelukkig, misschien omdat ik zijn baasje bent ofzo, maar hij kán het dus wel met 4 pootjes op de grond blijven staan ;-).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan dat best voorkomen dacht ik zo, ik heb een knuffelaaibare hond en ik vind dat ook niet goed dat kinderen Bamse omhelzen, je ziet ze aankomen, een ferm nee is dan al voldoende.

en rustig vertellen geen geaai, en doorlopen. dan is dat opgelost, jij laat de kinderen naar de hond toekomen en toch zo dicht naderen dat de hond de kinderen ..omhelst. toch niet nodig, je ziet ze toch aankomen ?

zelfs hier op de cres daar zijn kleine kindjes, van 0-4 jaar, die roepen Bamse, ze kunnen er niet bij, maar corrigeer Bamse als ze tegen het hek opspringt, je bent er zelf bij, voorkom het , laat de kinderen niet te dicht naderen, een ferme nee is voldoende voor de kinderen om niet in de buurt van je hond te komen, en jij loopt dan gewoon door.

wat ik niet begrijp is, je hond weegt 50 kilo ? als tie tegen zo,n kleintje aanspringt dan valt zo,n kleintje accuut om, voorkom deze ongelukjes.
Bamse weegt 75 kilo, moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. het is een fantastische beer, een lievere hond is er niet te vinden, maar als zo,n kind komt knuffelen, blijft de hond niet stil zitten toch ? voorkom het, je ziet ze aankomen.

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

Ik kan wel ferm nee roepen naar een kind, maar ik wil gewoon dat mijn hond met zijn poten op de grond blijft. Ik heb al van alles geprobeerd maar hij blijft opspringen, en dat wil ik hem afleren maar dat lukt me alsmaar niet. En ik vraag om tips.

En nee, die kleine kinderen vallen niet op de grond. Hij duwt niet tegen ze, hij gaat recht op staan en met zijn voorpoten houdt hij ze vast en drukt het kind als ware tegen hem aan. Dat doet ie niet op een harde manier zoals jij het nu voor je ziet. Het gaat uitermate voorzichtig, maar dat gedrag van hem wil ik dus niet.

Misschien wil ik over een paar jaar ook wel kinderen en vrienden om mij heen krijgen ze ook en die komen ook op visite, dan wil ik ook niet dat hij dit soort gedrag vertoont. Ik kan wel alle kinderen leuk gaan lopen ontwijken, maar als ik zelf straks kinderen zou hebben moet hij daar ook gewoon normaal op reageren. Daarom wil ik het hem afleren.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ik denk dat je hem vóór moet zijn, dus als er kinderen aankomen (van afstand) dan al laten zitten en blijven zitten, evt belonen.
En de kinderen,.... ik zou de kinderen er wel op aanspreken om niet naar jouw hond te rennen, misschien wel betrekken in het "opvoed"spel.


Ik moet zeggen dat het mij geen prettig gevoel geeft als een hond op die manier "omhelst", maar ik ben er natuurlijk niet bij om het in te schatten, is puur gevoel.;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hier staan goede tips in over kinderen en honden, misschien heb je er iets aan voor je eigen kinderen later of voor de kinderen van vrienden.

Vreemde kinderen zou ik niet bij mijn hond laten.


https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Even geen kinderen bij hem laten, maar de hond op een afstandje laten kijken. Als er kinderen komen, direct zeggen dat ze niet mogen aaien, wel dat ze even stil bij hem mogen staan, zodat hij kan snuffelen. Dan loop jij weg met hond en dan pas de kindjes. Even een paar stabiele buurtkindjes zoeken? Zo laat je de hond wennen aan kinderen die niets doen.

Voor mij was het makkelijker, ik heb zelf jonge kinderen, maar hier was de regel, voor alle kids die kwamen spelen, de hond laat je met rust. Toen hij jong was zat hij in de bench, als kinderen kwamen. Dan kon hij kijken, maar er was rust van beide kanten. Toen hij wat groter was, liep hij los, maar ook dan de regel, hond met rust laten, niet rennen, rustig blijven.
Zodra hij sprong, commando laag, en met vier poten op de grond zetten.
En dat 10.000 x herhalen. Bij wie er ook kwam.

Maar vooral...rust! Je hond moet leren dat kinderen niks doen, ze zijn niet interessant. Pas als hij dat weet, zal hij de rust hebben om zich te laten aaien.

Mijn hond is de rust zelve met kinderen. Hij negeert ze vaak. Vorige week liep ik op het strandje en ging er een meisje op de hurken zitten, armen wijd, " kom maar"! Bruce loopt er naar toe, kijkt om zich heen en loopt weer verder. Hij vertrouwt kinderen 100 % dus heeft hij geen rede om zich druk te maken. Jouw hond maakt zich wel druk, en laat daarom dat gedrag zien denk ik. Dus ik zou het langzaam opbouwen, afstand kijken, en dan steeds dichterbij, tot de situatie gewoon is.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Oh ja, springt de hond wel, laat de kinderen en volwassenen direct de armen voor de borst slaan, en omhoogkijken, dus geen hand of oogcontact. Evt. een kwartslag draaien zodat de hond niet kan vastklemmen.
Als je dat gedrag negeert, houdt het op. Boxers zijn springers, hier wordt niet gesprongen. Puur omdat ik het consequent heb volgehouden, en dat is lastig, hoor.
Heel soms klimt hij bij visite omhoog, maar dat is alleen bij mensen die het uitlokken. Die doen direct gek met hem.Mensen die hem negeren laat hij met rust.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hij "omhelst" kinderen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: duitse herder herplaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^