Vraagje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

Onze eerste hond pearl hebben wij vroeg laten steriliseren en al vroeg op versvlees gezet. Nu zijn al haar broertjes en zusjes op brokken gebleven en niet vroeg gesteriliseert. al haar broertjes en zusjes zijn veel breder zo ook haar zus candy die wij hebben opgenomen. Zou pearl nog gespierder worden maar later omdat ze vroeg aan het vers vlees zat (sommige zeggen dat het dan langzamer gaat de groei) of komt het door het vroeg steriliseren dat de groei eruit is gehaald wat sommige beweren(beide zusjes zijn wel even hoog, pearl zelfs iets hoger). In elk geval de tijd zal het leren ze zijn nog maar 1,6 jaar oud.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

1,6 mnd oud en dan al gesteriliseerd? 
Of bedoel je 16 maanden oud?
Heeft je hond dr eerste loopsheid meegemaakt?
Zo ja dan is ze uitgegroeid  zo nee dan kan dat invloed hebben op haar bouw.
Vers vlees heeft er in mijn ogen geen klap mee te maken.
Honden worden op vers vlees juist mooier en gespierder dan op brokken.

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

" 1,6 mnd oud en dan al gesteriliseerd? 
Of bedoel je 16 maanden oud?
Heeft je hond dr eerste loopsheid meegemaakt?
Zo ja dan is ze uitgegroeid  zo nee dan kan dat invloed hebben op haar bouw.
Vers vlees heeft er in mijn ogen geen klap mee te maken.
Honden worden op vers vlees juist mooier en gespierder dan op brokken. "
Bedoel 1,6 jaar oud(aangepast) Nee de onze heeft loopsheid niet meegemaakt.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Waarom heb je de hond al vroeg laten sterriliseren?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jans, hormonen zijn nodig om een skelet naar behoren uit te laten groeien, wanneer er gecastreerd wordt verdwijnen de hormonen,voeding heeft zeker met een goede groei te maken, maar is niet de hoofdzaak.

er wordt niet voor niets gezegd, wacht met sterilisatie/castreren van de hond tot die is uitgegroeid, geld voor teef en reu.

vaak wordt er gezegd, dan kan er geen nestje meer uit voorkomen, zeker waar, geen baarmoeder onsteking meer, zeker waar, geen baarmoeder kanker meer, zeker waar.

maar er zijn vele nadelen van het sterilsieren op jonge leeftijd, geen goed skelet, wat voor problemen kan zorgen op latere leeftijd, veel meer orgaan kankers dan een intacte hond, en vaak incontinentie, hoewel er zoveel hier vertellen , nee nergens geen last van, maar is wel zo.

kijk maar in de encyclopedie hierboven, en dan bij medisch daar kan je je inlezen, hoewel dat niet meer voor jou geld natuurlijk, maar misschien wel voor in de toekomst.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Kan met verschillende dingen te maken hebben.

- erfelijkheid bij ouders vandaan, in een nest kan veel verschil zitten.
- brok/vlees met brok groeien honden vaak sneller en met vlees veel rustiger uit.
- beweging wat de hond krijgt.
- het wel al dan niet laten castreren van de hond, door castratie worden hormonen stil gelegd en kan ook verandering van groei en vacht tot gevolg hebben.
- Ben niet heel erg bekend met jou ras maar bij veel rassen kan het uitzwaren van de hond wel tot 2- 2.5 jaar duren. Je ziet dan echt nog je hond veranderen.

Dus een 1-2-3 antwoord is niet zomaar te geven op je vraag.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




mooi span Jans, ondanks de castratie/sterilisatie zwaaien ze toch naar behoren uit hoor.


ook schreef je dat de hond die gesteriliseerd/gecastreerd is, hoger is, dan kan zeker kloppen, voor de eerste loopsheid gebeurd dan groeien de honden door, ten koste van sterke botten, dat is ook een nadeel van te vroeg steriliseren, de groei van de botten worden niet stevig, ze groeien door. vandaar dat ik eerder schreef dat er problemen kunnen komen van het skelet op latere leeftijd.

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

Waarom vroeg.om al die reden boven eigenlijk.geen kans op. Onze trainer zei dat een klein percentage incontinentie kreeg.hoorde ook dat het karakter wat vriendelijker bleef.wij hoorde van alles.voor en tegenstanders van zowel fokkers, dierenartsen, eigenaren.wij wisten zelf niet meer hoe en wat en hebben de keus genomen om vroeg te doen voor eerste loopsheid aan. Het was net met auto's kopen, de een heeft aldoor problemen met dat merk en de ander weer met die.Het mooiste is dat pearl slank is, koeler is en aldoor in de zon ligt en veel conditie heeft en haar zusje candy is warm, ligt in de schaduw,  breed gebouwd en minder conditie.

honden page profiel KK

honden foto van K

door de vroege sterilisatie zal ze niet meer breder worden, dat komt zeer zeker niet van de kvv, want met kvv bouwt een hond juist sneller spieren op. het is nu eenmaal al gebeurd, dus niets meer aan te doen, maar zo'n vroege sterilisatie, voor een hond volwassen is, geeft veel kans op een instabiel karakter, en verschillende vormen van kanker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een klein percentage incontinentie, misschien bij de allerkleinste onder ons, maar zeker niet bij grote honden, en jij hebt geen kleine honden, daar is het percentage groter bij, iedere dierenarts vertelt, ach een klein percentage, het komt niet veel voor, maar het komt wel veel voor.

en vriendelijker ? als een jonge hond nog niet stabiel is dus nog niet gesetteld is kan het zijn dat ze minder vast zijn , juist doordat de hormomen weg gevallen zijn, hormonen zijn nodig om een gezonde hond mens te worden.

is een hond al reeds gesetteld, volwassen dan zal er niet te veel veranderen aan het karakter van de hond, wel vacht problemen die zullen wel ontstaan, maar daar heb jij geen last van, je hebt kortharige ras.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

conditie heeft niets te maken met sterilisatie... deze hond zal dikker zijn of te weinig conditie opbouw mee gedaan zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Waarom vroeg.om al die reden boven eigenlijk.geen kans op. "



geen kans op. ik hoop het voor je.

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

De tijd zal het leren. Ik weet nog steeds niet wat gezonder is, ben er niet over uit.Wie heeft zijn hond hier vroeg laten doen en gezondheids klachten gekregen en wie laat en ook gezondheids klachten is daar al topic over???
En al die labradoedels die zowat allemaal vroeg worden geholpen. 
Ik ken er genoeg die incontinentie hebben of kanker hebben gehad en die waren laat. Ik ken geen 1 eigenaar die net zoals wij vroeg hebben gedaan.
In elk geval de pot voorstanders is net zovol als tegenstanders.
Deze keuze was voor mij net zo moeilijk toen ik een nieuwe auto ging kopen.iedereen rade mij een bepaald merk af.ik kon geen auto meer kopen.
De tijd zal het leren

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hier een mooi en goed wetenschappelijk onderbouwd artikel over de effecten van vroegtijdig (6 maanden of eerder) laten castreren/steriliseren:
http://www.caninesports.com/uploads/1/5/3/1/15319800/spay_neuter_considerations_2013.pdf

Ik zou zelf nooit voor een (medisch gezien) onnodige sterilisatie kiezen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk niet dat je dat zo kunt vergelijken als je zelf doet. Elke hond is anders, ookal komen ze uit hetzelfde nest.

Mijn trimster heeft een ongecastreerde bouvier reu. Van het hele nest is hij de grootste. Hij is van jongst af aan op lotgering gezet. Inmiddels is ze opzoek naar kvv merken omdat hij al een tijdje allergisch reageert op lotgering.

Ik heb een gecastreerde teef, die na haar eerste loopsheid schijnzwanger werd en gelijk daarna weer loops en toen een baarmoeder ontsteking had. Ze moest met spoed onder het mes. Ze weegt maar 27 kilo. De 13 jaar oude reu van mijn pa weegt 50 kilo.
Maar de moeder van mijn bouvier was ook een kleinere bouvier (uiteraard is een reu altijd groter, maar toch is het in dit geval wel een heel groot verschil).
Maar elke hond is dus anders.

Het groeien in de breedte heeft in mijn ogen met vooral de spieropbouw te maken. Dit hangt niet alleen samen met voeding (waarbij rauw dus beter lijkt te zijn als brok), maar ook met beweging. Toch is het niet verstandig om je hond te veel beweging te geven.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik vind het altijd raar dat je je hond gaat vergelijken met het kopen van een auto. Hier is Neeltje gesterriliseerd toen ze ruim anderhalf jaar was, ze was heel erg schijndrachtig. Normaal gesproken wil ik niet laten snijden in een gezond lichaam, maar dit was noodzakelijk. De andere 2 dames zijn inmiddels 10 jaar en hebben geen problemen.

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

" Ik vind het altijd raar dat je je hond gaat vergelijken met het kopen van een auto. Hier is Neeltje gesterriliseerd toen ze ruim anderhalf jaar was, ze was heel erg schijndrachtig. Normaal gesproken wil ik niet laten snijden in een gezond lichaam, maar dit was noodzakelijk. De andere 2 dames zijn inmiddels 10 jaar en hebben geen problemen. "

Haha dat lees je verkeerd denk ik.
Het was voor ons een moeilijke beslissing om te kiezen tussen vroeg of laat omdat er zoveel voorstanders als tegenstanders waren. 
Net zoals toen ik een nieuwe auto wilde kopen riep de een nee niet dat merk terwijl de andere zweerde bij dat merk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

MARLIES..... kan jij het vertalen bij jou in het Nederlands ? ik niet, er zijn vele die geen Engels kunnen lezen.

En Jans zou dolgraag toch het zijne er van willen weten, want hij vergelijkt zijn hond in de keuzes maken toch met een AUTO. :-D

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

Mijn hond heeft nu ook richtingaanwijzers en achteruitkijkspiegel.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hahaha, dat wil ik zien! Waar  blijft die foto? ;-)

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

Tot straks willemijn.wij komen denk ik wel langs.

honden page profiel Jans HuizingJans Huizing

honden foto van Jans Huizing

Net willemijn en babse gezien.we waren net te laat om ze in actie te zien.was gezellig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hij "omhelst" kinderen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^