Waarom heeft de pitbull zo'n slechte naam?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Nav enkele topics van de laatste dagen.
Het moet toch ergens vandaan komen? Ik ken ze persoonlijk niet, zie ze wel vaak bij animal prescinct langs komen, en ik vind het leuke dieren :j
Heb wel een am. Staf. Gekend, en dat was ook een hartstikke leuke hond.

Misschien toch omdat een bepaald slag volk ook vaak voor een dergelijk ras kiest ? (al dan niet juíst vanwege de slechte reputatie)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom heeft de pitbull zo'n slechte naam?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

krant, tv, kortom alle media, klein handje niet goed ingelezen eigenaren, handjevol negatieve incidenten die dan weer opgeblazen worden maakt dat deze honden een slechte naam krijgen helaas en wel willende eigenaren die elke dag hun best doen om een goede ambasadeur voor hun ras te zijn eigenlijk vechten tegen de bierkaai. Maar toch blijf ik van mening dat de media hier in een heel groot aandeel in heeft en graag sensatie zaait of dit nou postief of negatief is, dus verhalen ook worden opgeblazen.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Helder, maar ook dat moet toch ergens vandaan gekomen zijn? Ze hebben toch niet random een ras uit gekozen om het zwarte schaap te laten spelen?

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Omdat de meeste mensen een vooroordeel hebben, en dat is jammer.Apart  slag volk, tja , wat heet apart...zelf de meeste uilskuikens kunnen een Golden b.w.v tot een vreselijk karakter/hond maken..
De verkeerde mensen met de verkeerde intenties maken een hond 'slecht'.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Door vooral sensatiezoekers (krant, radio en andere media) etc....

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Onverantwoorde eigenaren en media.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Ik denk inderdaad dat het een vicieuze circkel is van bepaalde mensen die voor een bepaald "merk"hond kiezen puur gebaseerd op het uitertlijk en de status die het ze opleverd (denken ze)
waardoor het "merk"nog populairder wordt onder dat soort types waardoor er nog meer van die types zo'n hond aanschaffen. Waardoor er nog meer incidenten plaatsvinden waardoor de mythe rond dat merk hond nog groter wordt...

Maar helaas kiezen die types een hond puur voor het uiterlijk en de mythe erom heen.
Daarbij vergeten ze dat je, ongeacht het ras, een hond moet opvoeden.
Met alle gevolgen van dien..
Niet elk ras is voor iedereen geschikt..

Overigens, nu is "iedereen"(de media en paniekzaaiers) helemaal anti-pittbul maar in de jaren 70 waren het de dobermans, in de jaren 80 was iedereen van mening dat de duitse herder levensgevaarlijk was. Toen waren in de jaren 90 de rottweilers aan de beurt en nu de pittbulls.
Het enige was al die rassen met elkaar gemeen hebben??
Ze hadden allemaal een "mens" als baas...
Need I say more? O-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel ..

honden foto van .

Tja... antwoorden hier boven hebben alles al vertelt wat ik wou doen haha, denk niet dat er verder nog iets aan toe te voegen is. Natuurlijk ook de mensen die ze gebruiken voor hondengevechten, alhoewel ze meer rassen gebruiken dan alleen de Amstaffs en Pitbull dacht ik. Dus waarom alleen pitbulls en pitbull-achtigen genoemd worden, tja...
Dit is misschien wat off-topic maar ik kom net terug van 't plantsoen met Bandit, we kwamen een prachtige kruising tegen... het was een kruising Rottweiler x Pitbull, beestje had de bouw van een pitbull en de kleuren van een rottweiler, hij was wel dominant maar der was helemaal geen sprake van agressie, hij luisterde zelfs keurig en z'n baas was gewoon een man; een aardige, wel jonge maar goede baas, tenminste geen stereotype hangjonger of stereotype drugsgebruikende buitenlander...

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Denk aan hondenvechterij, bijtincidenten, de afkeer voor andere honden, het lastige open krijgen van de kaken, media en het deels slag mensen wat ermee loopt, type joggingbroek grote bek.

Daarbij wat sommige hier mythe eromheen noemen, in Rotterdam worden deze beesten ruimschoots nog ingezet als vermaak, knokken tot de dood erop volgt, bepaalde mensen vinden dat prachtig en ontzettend stoer zo'n woest apperaat te hebben.
Verder doen de halsbanden en spullen voor deze honden, dikke leren banden met punten en dan overal tekeningen en dergelijke met die lelijke gesnoeide oren ook geen goed.

Maar goed dit soort dingen heb je met meerdere rassen een x aantal jaar geleden moest en zou half asociaal Nederland een Rottweiler, deze aktieve honden werden in woonwijken in tuinen gepropt om langzaam gek te worden, broodfokkers fokten maar flink aan en iedereen vond het prachtig.

En dit is met meerdere rassen zo, ineens lijkt iedereen zo'n beest te willen en iedere Henk en Truus op de hoek fokt zonder na te denken met hun hond en krijg je weer veel gedragsproblemen en gezeik met zo'n ras.

honden page profiel PeterPeter

De rede dat een pitbull een slechte naam heeft, is simpelweg omdat een pitbull grote schade kan aanrichten aan mens en dier.

Zo is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat een teckel over het algemeen agressiever is dan een pitbull. Alleen een teckel kan veel minder schade aanrichten.

Een teckel die een andere hond"je" een klein beetje schade aanricht, komt niet in het nieuws. Een pitbull die daarentegen een andere hond zwaar gewond bijt, doet dat wel.

honden page profiel PeterPeter

" Omdat de meeste mensen een vooroordeel hebben, en dat is jammer.Apart  slag volk, tja , wat heet apart...zelf de meeste uilskuikens kunnen een Golden b.w.v tot een vreselijk karakter/hond maken..
De verkeerde mensen met de verkeerde intenties maken een hond 'slecht'. "

Dit is voor een groot deel waar. Alleen het is niet zo zwart/wit. Men moet ook gewoon durven toegeven dat het goed kunnen vechten nu eenmaal in een pitbull zit.

En ja, dat is de schuld van de mens, die hebben immers die beesten zo gefokt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Voor mij is het herhaaldelijke persoonlijke ervaringen met verschillende exemplaren van dit ras.

Wel opvallend trouwens dat Rotterdam genoemd blijft worden als probleem-stad wat betreft deze honden. Misschien ligt het gewoon aan waar ik woon, maar dat maakt mijn ervaringen niet minder legitiem.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Omdat er veel mensen zijn en heus niet alleen het type joggingbroek want khou er ook van om lekker in een joggingbroek te lopen maargoed veel mensen dus vinden het stoer om met zo'n hond te lopen en deze lekker op te jutten naar andere honden, deze gaan hier dus ook niet verantwoordelijk mee om!
Maar ook de media, vaak zie je weer staan chihuaha (of andere ras) dood gebeten door Pitbull maar ik denk dat dit vaak niet eens een pitbull is , het word soms zo opgeblaast en de mensen reageren daar weer op! De hond word overal op aangekeken terwijl die alleen maar doet wat zn baas wilt! 

Komt er btw nog een topic over de RAD? Ben hier wel heel benieuwd naar moet ik zeggen!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Onverantwoorde eigenaren en media. "

eensch! En gewoon het feit dat ze vaak niet zo makkelijk zijn met andere honden. En dat kan dan in combi met die overantwoorde eigenaren en media uitdraaien op een slechte naam.
Sowieso vind niet iedereen een hond leuk die niet heel makkelijk is met andere honden, en dat snap ik opzich wel, het is niet een hond voor iedereen en sommigen vinden bij het kiezen van een hond hondsociaalheid wel heel belangrijk.

honden page profiel KK

honden foto van K

dat heeft verschillende redenen. aan de ene kant inderdaad de verkeerde mensen die om de verkeerde reden dit ras kiezen, als verlengstuk van hun penis.aan de andere kant worden bijtincidenten met dit ras uitgebreid in de krant vermeld, terwijl niemand erover schrijft als een herder een hond bijt.
dan heb je ook nog de mensen die totaal niets weten over het ras, maar gewoon meeblaten met de rest die een kruistocht is begonnen tegen het ras.
en dan natuurlijk nog de mensen die een stafford of pitbull kopen omdat ze ze zo leuk vinden, maar zich totaal niet verdiepen in het ras, en door die mensen gebeuren de bijtincidenten dan weer(doet ie anders nooit).

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Veel mensen weten niet eens wt een pitbull is... Denk dat daar ook een groot deel van t probleem ligt. Een bull terriër, boxer dogachtigen zijn toch heel iets anders. Voor buitenstaanders zijn ze groot en ' bedreigend ' en vallen dus onder pitbull... Denk dat vaak de naam pitbull gebruikt wordt terwijl mensen geen idee hebben wat voor soort hond er tegen over ze staat...

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

eens, in de media word ook vaak zat bij incidenten de naam pitbull gebruikt, terwijl het net zo goed een dogo argentino of stafford ofzo zou kunnen zijn geweest. Maar het woord pitbull, dat kent iedereen! Terwijl als je dogo argentino noemt of stafford mensen niet altijd weten wat dat is.Dus vandaar bij incidenten met soortgelijke honden denk ik snel de naam pitbull word gegeven door de media, want dat kennen mensen en dat klinkt eng!

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Juist! En niet alleen door de meda maar ook door omstanders die zogenaamd verstand van honden hebben... ;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

" eens, in de media word ook vaak zat bij incidenten de naam pitbull gebruikt, terwijl het net zo goed een dogo argentino of stafford ofzo zou kunnen zijn geweest. Maar het woord pitbull, dat kent iedereen! Terwijl als je dogo argentino noemt of stafford mensen niet altijd weten wat dat is.Dus vandaar bij incidenten met soortgelijke honden denk ik snel de naam pitbull word gegeven door de media, want dat kennen mensen en dat klinkt eng! "

net als met die boom, niemand heeft de dader gezien, maar het is wel een pitbull(of stafford). zo knap, al die helderzienden.

honden page profiel HelenHelen

honden foto van Helen

" krant, tv, kortom alle media, klein handje niet goed ingelezen eigenaren, handjevol negatieve incidenten die dan weer opgeblazen worden maakt dat deze honden een slechte naam krijgen helaas en wel willende eigenaren die elke dag hun best doen om een goede ambasadeur voor hun ras te zijn eigenlijk vechten tegen de bierkaai. Maar toch blijf ik van mening dat de media hier in een heel groot aandeel in heeft en graag sensatie zaait of dit nou postief of negatief is, dus verhalen ook worden opgeblazen. "


Helemaal mee eens....

En het feit dat als t mis gaat er veel schade kan zijn...

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik ben niet echt van mening dat de angst voor pitbulls iets van de laatste jaren is. Ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of 5 was. 20 jaar geleden. Toen stonden ze al bekend als gevaarlijk. Dus een hype zal het niet zijn en het zal ook niet overgaan. Het word alleen maar erger omdat er steeds meer pitbulls in de handen van onverantwoordelijke mensen vallen.
Heel marktplaats staat vol met pups. In 5 km omtrek van mijn postcode al 5 nestjes. Asielen zitten vol...

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel KK

honden foto van K

" http://www.zinloosgewelddieren.nl/joomla/index.php?option=com_facileforms&Itemid=73
Wie heeft hem goed? "
ik had hem lekker goed

honden page profiel Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

" Voor mij is het herhaaldelijke persoonlijke ervaringen met verschillende exemplaren van dit ras.

Wel opvallend trouwens dat Rotterdam genoemd blijft worden als probleem-stad wat betreft deze honden. Misschien ligt het gewoon aan waar ik woon, maar dat maakt mijn ervaringen niet minder legitiem. "



Capelle aan den ijssel ook en dan voorral de wijk Schollevaar
Je kent ze wel de figuren die ermee lopen


honden page profiel ..

honden foto van .

" http://www.zinloosgewelddieren.nl/joomla/index.php?option=com_facileforms&Itemid=73
Wie heeft hem goed? "

jeeeeh had hem goed ;-) nu herken ik ze wel maar als je een pitbull naast een AMStaff zet dan moet  je me het niet meer vragen want dan gok ik geheid verkeerd O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"


Capelle aan den ijssel ook en dan voorral de wijk Schollevaar
Je kent ze wel de figuren die ermee lopen "


Dat geld hier dus niet. Oudere mannen, oudere vrouwen, veertigers/vijftigers, en ook een paar jonge meiden van in de 20. Nu moet ik wel zeggen dat hoe ouder, hoe beter de baasjes lijken.

Die stereotypen die ik wel eens hoor, die zie ik hier dus niet. Daarom denk ik ook niet dat het 100% aan de bazen ligt.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier loopt 1 wat oudere vrouw met een pitbull, maar die is dan weer van haar zoon (geen idee wat voor type dat is).Voor de rest jonge stafford/pitbull-eigenaren hier in de buurt, waarvan ook een aantal stereotype eigenaren.
Zelf ben ik absoluut niet het stereotype stafford-eigenaar haha, ik denk dat als we in stereotypes zouden denken mensen mij eerder in de categorie labrador/retriever eigenaar zouden plaatsen..
(Even offtopic; Ik krijg trouwens een grappig idee voor een nieuw topic.. haha)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" http://www.zinloosgewelddieren.nl/joomla/index.php?option=com_facileforms&Itemid=73
Wie heeft hem goed? "

Klopt het dat niet alle foto's vakjes en nummers hadden? Ik had die foto aangeklikt met nummer 15 erbji..maar hoe zie ik nu of ik het goed heb? Volgens mij doet die site vreemd bij mij haha, ik zie sommige letters dubbel daar..
En hoeveel pitbulls zitten er tussen verstopt?

Ps; kan goed zijn dat ik hem fout heb haha..na al die tijd kan ik het verschil vaak nog steeds niet goed zien.. Sommige foto's waren heel duidelijk, maar bij een paar twijfelde ik wel..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat testje werkte bij mij ook niet.

Wel grappig, toen Dobby aangevallen was en ik tegen een Amerikaan meldde dat hij aangevallen was door een Stafford wist hij niet wat voor een ras het was. Ook niet toen ik de volledige naam gaf. Pas toen ik zei "pitbull" wist hij wat voor een soort hond ik bedoelde. Ik denk dat dat niet alleen een Amerikaans probleem is, maar waar dat nou vandaan komt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom heeft de pitbull zo'n slechte naam?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^