Waarom heeft de pitbull zo'n slechte naam?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Oke een vraag aan jullie,

is dit een zuivere apbt (pitbull)



en deze
is dit een zuivere apbt (pitbull

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom heeft de pitbull zo'n slechte naam?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Mijn angst voor de pitbull komt dus vanuit mijn gevoel en niet mijn verstand. Toch lijkt het mij niet verstandig dergelijke honden in angst en onzekerheid te benaderen, dus loop ik liever een blokje om. Ook al ziet dat er, voor de eigenaren, uit als een afwijzing. "

bij een goed gefokte en opgevoede pitbull mag je als mens doodsangsten uitzweten dan kan je er nog bij. de agressie die in het ras zit is echt puur hond gericht, met mensen en kinderen zijn ze beter te vertrouwen dan de doorsnee gezinshond. natuurlijk blijft het wel zo dat je een kind nooit met eender welke hond mag alleen laten.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

de ene pitbull is de andere niet ik denk dat het met de genen van de hond heeft te maken en waarvoor de pitbull eigenaren de hond gebruiken. Ik heb toevallig van de week op tv een ongelooflijke lieve pitbull gezien die zelfs een klein poesje zat af te likken en met alle dieren ongelooflijk lief was. maar er zijn ook pitbulls die ongelooflijk agressief zijn. Ik denk dat het deels met de opvoeding te maken heeft deels ligt het aan de genen van de hond. Als bijvoorbeeld de vader of de opa van een pitbull pup gebruikt is geweest voor de vechtsport dan kan je ervan uit gaan is mijn mening dat het vechten is doorgegeven aan de pup omdat het in de bloedlijn zit. Gelukkig zijn de vecchtsporten in Nederland en misschien wel in Europa verboden. Maar de angst zit er bij sommige mensen er nog in. vorig jaar reed ik met Kyra naast mijn scootmobiel door het bos liep er ook een pittbull los althans ik dacht dat het een pitbull was ik zag de hond en de eigenaren in de verte Kyra was aangelijnd maar toch onbewust ben je op je hoede wat gaat er gebeuren is die hond te vertrouwen. Wat zal ik doen Kyra ook los laten? of Kyra op de scootmobiel neer zetten. we kwamen dichterbij die pitbull kwam al kwispelend naar ons toe en de eigenaren zeiden ook al die hond doet niks dus toen ze dat zeiden heb ik Kyra ook los gemaakt en ze hebben bijna een half uur met elkaar lopen rennen en spelen. En ik heb nog nooit zo'n lieve pitbull gezien. Die hond sprong op mijn scootmobiel was echt een knuffelkont eerste klas zat met zijn neus in mijn jaszak omdat ik altijd wat lekkers bij mij heb. Dus het ligt net aan de hond zelf en aan de bloedlijn. Maar ik kan nog steeds niet het verschil zien tussen een Amstaff en een pitbull.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Ook ik vind Fays reactie niet echt toepasselijk. En welk hondenras dan ook, geen enkele hond geef je een hengst......... "


Nou, geloof me, als je in zo'n situatie komt waar je hond vast zit en de aanvaller niet los wil laten en normale technieken werken niet, dan ga je toch echt steeds ietsje verder. Ik heb er serieus over gedacht om een aardappelschilmesje in mijn tas te doen, zogenaamd "voor fruit", zodat ik tenminste mijn eigen hond kan redden mocht het echt mis gaan.

Dat doet me wel bedenken... hoe vaak zijn de hond(en) van de Stafford/enz. fans het slachtoffer geweest van de honden variant van zinloos geweld? Want geloof me, dat vasthouden en gewoon helemaal niets kunnen doen om je eigen hond te helpen is de hel. Dan mag ik misschien geen Staff in huis hebben en daarom "geen kennis van zaken hebben", maar hoe is het andersom? Hoe vaak zijn jullie honden zomaar aangevallen door zo'n exemplaar, en hoe ernstig was dat?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Deze mevrouw nam inderdaad haar verantwoordelijkheid niet. De hond kwam met onduidelijke achtergrond uit het asiel en had in februari al eerder een hond ernstig aangevallen.
We hebben alles gedaan wat we konden bedenken om de hond te laten loslaten. De eigenaresse kwam naar buiten gerend en tilde zijn achterpoten op om hem uit balans te trekken, ik sloeg met mijn vuist op zijn kop, probeerde met mijn handen zijn kaken van elkaar te trekken, een man schopte hem, een andere man sloeg de hond met een verkeersbord, een vrachtwagenchauffeur stapte uit en riep dat we water moesten halen. We zullen veel fouten hebben gemaakt, maar we wilden allen alleen maar dat hij losliet. We konden op gegeven moment alleen maar toezien.
Huilend riep ik wanhopig "waarom laat je nou niet los" Dat alles ging gepaard met veel gehuil van mijn hond die zich totaal onderdanig gedroeg.
De instanties zijn ingelicht en deze hond heeft een muilkorfverplichting. Dit alles is vier huizen verderop van waar ik woon. We laten ons niet klein krijgen en lopen langs het huis, maar mijn honden gaan rennend er langs.
Nu nog afwachten of de hond in de zomer weer in de tuin komt, want dan zoeken we een andere looproute. "

als ik dit zo lees verbaasd mij het niks dat die hond 10 minuten aan je hond heeft gehangen. julie hebben heel wat dingen gedaan dat de hond net stimuleerde om je hond nog meer vast te houden.

honden page profiel KK

honden foto van K

"

Nou, geloof me, als je in zo'n situatie komt waar je hond vast zit en de aanvaller niet los wil laten en normale technieken werken niet, dan ga je toch echt steeds ietsje verder. Ik heb er serieus over gedacht om een aardappelschilmesje in mijn tas te doen, zogenaamd "voor fruit", zodat ik tenminste mijn eigen hond kan redden mocht het echt mis gaan.

Dat doet me wel bedenken... hoe vaak zijn de hond(en) van de Stafford/enz. fans het slachtoffer geweest van de honden variant van zinloos geweld? Want geloof me, dat vasthouden en gewoon helemaal niets kunnen doen om je eigen hond te helpen is de hel. Dan mag ik misschien geen Staff in huis hebben en daarom "geen kennis van zaken hebben", maar hoe is het andersom? Hoe vaak zijn jullie honden zomaar aangevallen door zo'n exemplaar, en hoe ernstig was dat? "
ik heb rottweilers en een herder gehad, en die lieten ook echt niet los. mijn herder heb ik zijn luchtpijp dicht moeten knijpen, en de eigenaar van de rottweiler was hem tussen zijn ribben aan het stampen, maar loslaten nee. het ligt dus niet aan het ras, maar aan de agressie van de hond.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Het topic is opgeschoond door niet hond gerelateerde off-topic berichten te verwijderen.

Mocht je vragen of klachten hebben over het moderatorbeleid kun je dit in een PB voorleggen aan het Moderatorteam. Wil je met elkaar dit soort dingen bespreken kan dit ook in PB.



-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 maart om 12:10 --

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Jeeeeehhh topic staat weer open, mijn vraag is zeker gestuurd naar het modteam... snapte de reden niet van opslot zetten...

Maarja nu hopelijk verder ongestoord doorkunnen praten zonder ''opslot gevaar''

Nu ontopicO-)
Zo worden helaas heel veel honden bevooroordeld, zo ook mijn vorige hond een amerikaanse buldog, nou echt die had geen hondagressie en ook geen mensagressie... die liet je spelen met andere honden, werd die gebeten rende die weg en pakte een tak om alleen verder te spelen... zo heeft elk ras een uitzondering en dit was een volwassen reu.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Weetje wat ik wel een beetje jammerlijk vind. Er word iemand geband en de gene die het met hem eens zijn die berichten worden verwijderd en nu mag het topic wel weer open en krijgt ie waarschijnlijk geen slotje meer. 

Zon beetje alle berichten van de gebande persoon zijn gebaseerd op waarheid en ervaring en juist die berichten worden weggehaald en de foute informatie blijft staan! We willen mensen toch goede informatie geven? Laat die berichten dan staan!

Edit, zie voor de verandering is een keer dat er nu wel wat berichten zijn blijven staan terwijl deze meestal worden verwijderd.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Tsja, weet je wat het is.. Mick breng dingen nogal op een uhm.. 'directe' manier haha. Ik denk dat als ie wat ie wil zeggen in een iets ander jasje verpakt, de boodschap beter aankomt en er  minder snel weer zo'n felle discussie bij komt kijken.
Wel vind dat wat Mick zegt qua botheid nog al meevalt in verhouding met andere dingen die ik heb gelezen op het forum en ik verbaasd ben dat andere mensen die veel raardere of onaardigere dingen hebben gezegd (niet in dit topic) geen ban hebben gekregen..

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Kan je het mensen kwalijk nemen dat ze niet weten hoe te handelen als hun hond gegrepen wordt of hun hond grijpt? Mijn hond is een x door een golden en een x door een husky gegrepen, beide keren heb ik de grijper een rotschop verkocht.Niet aan mijn hond komen...

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ik heb de rest allemaal niet gelezen en ben ook zeker geen tegenstander van pitjes, staffjes etc..
Maar vind t wel heel toevallig, dit topic wordt geopend en kijk wat er in de kranten te lezen is..

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3416852/2013/03/28/Heldhaftige-chihuahua-redt-meisje-8-van-pitbull.dhtml

http://www.ed.nl/algemeen/buitenland/engeland-rouwt-om-doodgebeten-jade-anderson-1.3736949

Zo zonde dat sommige mensen dr hond zo verprutsen!
Denk mede door dit soort berichten, dat mensen wel uitkijken met dergelijke rassen en een negatieve mening ontwikkelen..  Jammer dat er nooit positieve nieuwsberichten over dergelijke rassen verschijnen!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Kan je het mensen kwalijk nemen dat ze niet weten hoe te handelen als hun hond gegrepen wordt of hun hond grijpt? Mijn hond is een x door een golden en een x door een husky gegrepen, beide keren heb ik de grijper een rotschop verkocht.Niet aan mijn hond komen... "

ik kan begrijpen dat je uit reflex een schop of slag geeft maar zo... echt? met een verkeersbord op de hond slaan... neen dan wordt ik zelfs als ik de eigenaar van de aanvallende hond was behoorlijk kwaad.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Poe hee, dat van Engeland had ik al gehoord (roedel hitst elkaar op misschien?), maar dat meisje is wel heel erg. 100 hechtingen is niet niks.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Ze zien er voor veel mensen ook gewoon minder vriendelijk uit he....

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Ik heb de rest allemaal niet gelezen en ben ook zeker geen tegenstander van pitjes, staffjes etc..
Maar vind t wel heel toevallig, dit topic wordt geopend en kijk wat er in de kranten te lezen is..

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3416852/2013/03/28/Heldhaftige-chihuahua-redt-meisje-8-van-pitbull.dhtml

http://www.ed.nl/algemeen/buitenland/engeland-rouwt-om-doodgebeten-jade-anderson-1.3736949

Zo zonde dat sommige mensen dr hond zo verprutsen!
Denk mede door dit soort berichten, dat mensen wel uitkijken met dergelijke rassen en een negatieve mening ontwikkelen..  Jammer dat er nooit positieve nieuwsberichten over dergelijke rassen verschijnen! "


Het krantenbericht zou een minder spectaculair krantenbericht zijn al had het een andere hond geweest.

Wat niets af doet aan hoe vreselijk het bericht is en dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren.

Positieve berichten zijn niet leuk genoeg. Dus dat doen ze niet zo snel, zeker niet over pitbulls.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Ik heb de rest allemaal niet gelezen en ben ook zeker geen tegenstander van pitjes, staffjes etc..
Maar vind t wel heel toevallig, dit topic wordt geopend en kijk wat er in de kranten te lezen is..

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3416852/2013/03/28/Heldhaftige-chihuahua-redt-meisje-8-van-pitbull.dhtml

http://www.ed.nl/algemeen/buitenland/engeland-rouwt-om-doodgebeten-jade-anderson-1.3736949

Zo zonde dat sommige mensen dr hond zo verprutsen!
Denk mede door dit soort berichten, dat mensen wel uitkijken met dergelijke rassen en een negatieve mening ontwikkelen..  Jammer dat er nooit positieve nieuwsberichten over dergelijke rassen verschijnen! "

Hier nog duidelijker omschreven http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4861473/dogs-went-for-jade-lomas-anderson-throat-when-she-came-back-with-pie.html

staan ook de foto's bij van de honden, waarvan 2 overduidelijk geen pitbulls of stafford.

Maar even om niet iets goed te praten, ik mensagressie de grootse fout bij honden, daarom heb ik ook voor een apbt gekozen (en om veel meer redenen) heeft een hond mensagressie vind ik spuit erin, tenzij het dier nog te ''redden'' is en dit niet zo gemaakt is

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vind het wel een beetje een raar verhaal... ''Jenna was golfballen aan het oprapen toen een pitbull door het hek heen stormde en zijn kaken in haar hoofd zette.''

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

ik heb de verwijderde berichten niet gelezen, maar begrijp uit de andere berichten dat het een reactie is op mijn verhaal. Misschien is het een idee, voor de positiviteit, dat iemand een topic opent over wat de juiste reactie is wanneer je hond aangevallen wordt. Graag een topic vol goede tips.Want je gaat inderdaad door een hel als je machteloos moet toezien hoe je hond aan gort gebeten wordt.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

"
ik kan begrijpen dat je uit reflex een schop of slag geeft maar zo... echt? met een verkeersbord op de hond slaan... neen dan wordt ik zelfs als ik de eigenaar van de aanvallende hond was behoorlijk kwaad. "

Maar wat dat? Ik zou me echt geen raad weten als mijn hond van angst en pijn ligt te gillen en de andere hond niet los laat....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind dan eigenlijk dat je als eigenaar dan maar moet weten hoe je je hond moet doen lossen en/of de juiste middelen daarvoor bij je hebt. Als je dat niet toe dan moet je niet vreemd opkijken als mensen de technieken om hun hond te bevrijden gaan escaleren als normale manieren niet werken.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Wilma: eens hoor, maar dan krijg je weer het "dat doet ie anders nooit" verhaal

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zelfs in schoolboeken trouwens ;-) Laatst een aantal pagina's in m'n biologie boek door zitten bladeren (over omnivoren, carnivoren en alles wat met voedsel en honden te maken heeft). Staat er een plaatje van een poedel die lekker op een grasveldje in het zonnetje staat, met eronder geschreven: "Toy Poedel."

Daaronder een plaatje van een hond, tanden bloot, ogen wijd open achter een hek met zijn poten tegen het hek leunend met als beschrijving: "Dit is een Pitbull."

Jammer vind ik dat. Heel erg jammer.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik zie dat mijn verhaal weer geheelmisbegrepen word, een kwaaie hond die op je af komt rennen reageert heel verschillend,maar omdat mensen maar kleine delen qouten halen ze alles uitverband, als er een agressieve Chihuahua op je af komt rennen om je te bijten die zal na een veeg afdruipen, een pitbull niet.
Misschien dat nu word gesnapt wat ik bedoel, een agressieve gezeldschapshond druipt sneller af dan een agressieve Pitbull.

Maar als men het hele stuk had gelezen had men vast wel gesnapt wat ik had bedoeld.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Ik zie dat mijn verhaal weer geheelmisbegrepen word, een kwaaie hond die op je af komt rennen reageert heel verschillend,maar omdat mensen maar kleine delen qouten halen ze alles uitverband, als er een agressieve Chihuahua op je af komt rennen om je te bijten die zal na een veeg afdruipen, een pitbull niet.
Misschien dat nu word gesnapt wat ik bedoel, een agressieve gezeldschapshond druipt sneller af dan een agressieve Pitbull.

Maar als men het hele stuk had gelezen had men vast wel gesnapt wat ik had bedoeld. "

Een echte pitbull is gefokt op zijn menslievendheid, de gene die dat niet in zich hadden, werden afgemaakt en zeker niet mee gefokt... dit omdat als die honden in de ring stonden jij als eigenaar de hond gewoon kon benaderen en er weg halen (stukje geschiedenis).

Ik snap jouw punt maar een pitbull (dus niet die neppe die het nieuws halen, de wanabe pitbull) zal geen mens bijten, dus liever een pitbull bij mijn kind dan een agressief gezeldschaphondje.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Ik vind dan eigenlijk dat je als eigenaar dan maar moet weten hoe je je hond moet doen lossen en/of de juiste middelen daarvoor bij je hebt. Als je dat niet toe dan moet je niet vreemd opkijken als mensen de technieken om hun hond te bevrijden gaan escaleren als normale manieren niet werken. "


Dat is gewoon het vervelende van onverantwoordelijke baasjes... maar mocht je een onverantwoordelijk baasje tegen komt die jouw hond te grazen neem, ga aub niet schoppen slaan, gillen en dergelijke.. dit maakt de hond alleen maar feller, waardoor ze helemaal niet los laten. Eigenaren van dit soort honden moeten gewoon een breakstick bij zich hebben, zoniet geef ik als advies aan de mensen die niet dit ras hebben, knijp hun strot dicht net zo lang tot ze los laten (en dit doen ze) zorg dat iemand anders jouw hond gelijk weghaald voordat ze opnieuw kunnen bijten, maar in geval van keel dichtknijpen, moeten ze na loslaten toch luchthappen

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Als men de verantwoordelijkheid wilt nemen door een pitbullachtige hond te nemen, vind ik ook dat deze bazen moeten weten wat ze moeten doen in geval van gevecht. Rustig blijven, niet slaan, niet schreeuwen etc. Dit hitst alle honden in zoon geval alleen maar op. en ja ik weet makkelijker gezegd dan gedaan.

Honden reageren op uit evenwicht gebracht worden en blazen in hun oren. Daarnaast helpt een plens water erover heen ook erg goed. maar naast dit alles ben ik van mening dat de pitbulleigenaren de honden door en door moeten trainen op het commando los in ieder geval. Met voedsel, met spelen etc.  Mocht er ooit een gevecht ontstaan dan zal het moeilijk zijn om contact met een hond te krijgen, een baas hoort zijn hond te kunnen lezen en hierop te kunnen reageren, maar dan komen we weer op goede/slechte baas.

honden page profiel ..

honden foto van .

"
Een echte pitbull is gefokt op zijn menslievendheid, de gene die dat niet in zich hadden, werden afgemaakt en zeker niet mee gefokt... dit omdat als die honden in de ring stonden jij als eigenaar de hond gewoon kon benaderen en er weg halen (stukje geschiedenis).

Ik snap jouw punt maar een pitbull (dus niet die neppe die het nieuws halen, de wanabe pitbull) zal geen mens bijten, dus liever een pitbull bij mijn kind dan een agressief gezeldschaphondje. "

toch hoor ik dit veel om me heen hoor, en ik denk ook dat dit veel nog van tientalle jaren terug komt toen de pitbulls verboden waren door de RAD. Althans het fokverbod. de verhalen over de doorgeslagen honden die zo blind waren geworden van woede dat ze zich ook op mensen keerde. Ze zijn in die jaren ook wel gebeurd, nu zal dit ook toen niet in het ras gezeten hebben maar een hond kan je zo opgefokt maken als je zelf maar wilt en kan je uiteindelijk met genoeg moeite ook mens-agressief maken, zal misschien nu niet meer gebeuren of inderdaad bij de achtertuin fok pitbulls en pitbull achtige. Alleen blijft negativiteit lang hangen en worden verhalen erger in der loop van jaren. 

Net zoals het verhaal nog altijd leeft dat je een herder je rug niet toe moet keren want die pakken je altijd in je rug, of dat een herder in zijn leven minstens een keer zijn baas aanvalt. Het zijn en blijven incidenten die tot waarheden en realiteit gemaakt worden door mensen, terwijl het toch echt maar incidenten zijn die 1 op de 1000 keer voor komen. 

beetje zoals je iemand zou vertellen dat je je enkel hebt verzwikt, als dit door verteld wordt aan 100 andere mensen en je hoort het verhaal weer opnieuw dan mag nog van geluk spreken dat je nog leeft. Verhalen worden altijd dramatischer dan dat ze in eerste instantie waren omdat er dan door de verteller weer een beetje eigen draai aangegeven wordt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat het inderdaad komt omdat er bepaalde mensen zijn die zo'n ras kopen en misbruiken (bv een persoon die slechte bedoelingen heeft gaat geen golden retriever nemen)
Bij ons in de buurt zijn er enkele dogachtigen met verstandige eigenaren en in onze buurt hebben wij nog geen problemen ondervonden

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

" Positieve berichten zijn niet leuk genoeg. Dus dat doen ze niet zo snel, zeker niet over pitbulls. "
Daarom, dat is toch erg.. alles wordt alleen maar versterkt door de (sociale) media, puur omdat die erop kicken! Erg jammer!
Ik ben op internet ook wel eens een bijtincident met n golden tegengekomen. die zat in t asiel.. en waarom. mensen kregen n baby, hond geen aandacht meer, golden bijt en dan mag die oprotten..
daarom zeg ik al, mensen verprutsen zelf dr hond, of t nu n golden, n maltezer of n pitbull is.. vaak doen ze het allemaal zelf!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom heeft de pitbull zo'n slechte naam?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^