De harlekijn is een niet-erkende kleurvariant, moest zijn: De harlekijn is niet langer een erkende kleuvariant!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een goede prijs voor een (konings) grote poedel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik snap Angela's reactie wel.
Een markiesje kost E425. Maar goed die hoeven alleen op Patella Luxatie getest te worden. Daarom is het dekgeld ook maar rond de E200.
Als je een cavalier king charles spaniel hebt, die een echo, een mri-scan en op PL is getest, dan snap ik zo'n prijs van 1200 wel.
Onze reu is dekreu ik ben al 500 euro kwijt en dan hebben we alleen de testen gedaan en shows gelopen, min 2x zeer goed.
Verder nog niets, de dek koste zijn dus ook 500 euro per nest.
Voor de teef ben je die koste dus ook al kwijt en heb je ook nog niets. Dan moet je nog entingen, ontwormen, chippen, stamboom en alle andere bijkomede koste.
Zit je dus al aan een hoog bedrag.
Owkeej dat de harlekijn niet langer een erkende kleur variant is wist ik niet. Zo goed ben ik niet op de hoogte van poedels. Wel jammer eigenlijk want dat vond ik nou net een mooie kleur variant.
Groetjes Hetty
Maar die testen dienen toch niet bij elk nestje opnieuw te worden uitgevoerd, of wel?
Veel oogtesten en harttesten moeten elk jaar weer herhaald worden. Andere testen zijn meestal voor het leven. Maar de meeste fokkers doen maar 2 nestjes met een teef, dus is het ong een halve test per nest
Ik vind dat ze het de eerlijke fokkers wel heel erg moelijk maken. Oké, die erflijkheidstesten vind ik zeergoed. Maar voor iemand die maar 1 of 2 nestje met een teefje fokt vind ik het heel veel geld.
En dan die 2x zeer goed moeten behalen vind ik er wel over. Ik denk dat er veel eerlijke fokkers afhaken door die nieuwe regels.
Ik weet nog dat enkel rontgenfoto's van de heupen en knieen van 2 van mijn ouders hun teefjes 250euro was/ hond. dan heb je dus enkel nog maar een rontgenfoto en een bloedonderzoek.
Dus wat is het resultaat hiervan, de goede fokkers haken 1 voor 1 af. En de broodfokker die gaan rustig door want hun honden hebben geen stamboom en zijn dus niets verplicht.
Vele doen hun honden al weg met veel verlies en fokken gaat inderdaad niet over het geld. Maar als je bijna een deeltijdse job moet bijnemen om het verlies te compenseren is het niet meer te doen om te fokken eh.
Volgens mij is het wettelijk is vastgelegd dat een teef niet meer dan 5 nestjes mag hebben. Ook zijn er zijn minimum- en maximum leeftijden aan de teef gesteld.
Maar ik denk dat de meeste fokkers het bij hóóguit drie (in uitzonderingsgevallen misschien vier) nestjes houden.
De slechte fokkers haken juist af omdat ze moeite moeten doen..
Waarom zou je niet willen testen en de ZG's halen?
Omdat het geld kost..
Maar dat is iets wat je wel moet over hebben vind ik. Je wilt toch gewoon alleen met gezonde honden fokken? Dan zijn die testen gewoon nodig.
Mexx is ook helemaal doorgelicht en heeft nog niet eens gedekt. Maar ik vind het alleen al fijn omdat ik weet dat hij gezond is, en voor mijn fokker is het fijn dat ze weet dat nakomelingen gezond zijn.
En de 2x ZG is gewoon ook nodig, op een show leer te meer over de zwakke en sterke punten van je hond. Zodat je er een reu bij kan zoeken die ze compenseert en aansluit bij je teef.
Ja, mee eens Mexx.
En een goede fokker doet het niet om het geld, maar verbetering en uirbreiding van het ras. Dus hoeven ze er niets aan te verdienen, maar doen ze het omdat ze het leuk vinden.
Broodfokkers haken af omdat er steeds meer testen gedaan moeten worden en dan houden ze steeds minder geld over.
En de kosten vallen best wel mee, je doet het voor een goed doel. En in een hobby moet je nu eenmaal geld steken.
Groetjes Veronique
Maar een broodfokker heeft meestal geen stamboom hondjes, dus dan moeten ze zich toch niet houden aan die testen en shows en doen ze gewoon verder zoals vroeger?
Dus moeten mensen gewoon stamboomhondjes kopen als ze een rashondje willen :-p
Haha, ja mexx nu moeten we alleen nog de mensen overtuigen eh
Er moet gewoon meer voorlichting op tv komen, soort postbus 51 spotjes.
Ja zoals op animal planet. Daar zijn echt reclamespots te zien waarvan je zo zou beginnen wenen.
Maar ik denk dan als de mensen informatie zoeken over honden op internet kunnen ze de waarschuwingen voor broodfokker toch niet missen?
Ik snap dan niet dat er nog zoveel mensen zijn die er toch niet naar kijken. Het lijkt wel of ze liever het risico nemen een ziek hondje te hebben dan 200euro meer te betalen.
Veel voorlichting geven, kijk maar eens naar Animal Planet daar wordt veel spotjes gemaakt over hoe de hondjes gehouden worden.
Dat zouden ze eens op de nederlandse tv laten zien, dan weten de mensen wat ze kunnen verwachten en waar ze in ieder geval geen hondje vandaan moeten halen.
Maar ja er zijn altijd wel mensen bij die het weer zielig vinden. In mijn familie zitten ook van dat soort mensen, ze doen het dan toch, want wat gebeurd er dan met dat hondje.
Dat is wat ze mensen moeten wijs maken, ook het kopen van dieren (in het algemeen) via marktplaats, dit zou ook weggehaald kunnen worden. Het is nu te vrijblijvend zet maar een dier op MP en je bent hem kwijt en komen ze soms in verkeerde handen terecht.
Groetjes
Inderdaad!!!
Mensen die op zoek zijn naar een hondje (vaak voor het eerst van hun leven), hebben over het algemeen ábsoluut geen flauw idee wat een broodfokker is!
Ze weten meestal wel dat je beter geen hondje in een winkel kunt kopen. En als ze dan bij een broodfokker terecht komen, die meerdere rassen fokt en in hún ogen heel vakkundig overkomt, denken ze dat ze bij een goed adres terecht zijn gekomen.
Pas ná aankoop komt het besef dat het toch niet helemaal in de haak was...
Ik ben een Belg en ik vind de "gangbare" prijzen voor de rashonden ook torenhoog.
Daar komt nog bij dat ik niet al te veel te kiezen heb tussen de zovele rassen. Mijn man is allergisch. Toch zou een Labradoodle geen problemen geven, maar die kosten (hou jullie vast) 1500 euro en meer!
Ik wou eerst geen poedel (je kent dat wel, zo parmantige diertjes met hun bollekes op de poten en kop). Ik wou zo een windhond adopteren van 'Greyhounds in nood'. Ofwel wou ik een slanke, sportief en iets stoerder uitziende hond. Dat mocht ik dus vergeten, hé.
Dan zag ik een superlieve poedel (medium, denk ik) met een normaal kapsel (overal gelijk getrimd) en zij was zo schattig en zacht.
Toch wil ik een iets grotere hond, een koningspoedel dus.
HA. Na deze uitgebreide vertelling komt dan nu de vraag.
Heeft iemand ervaring met personen allergisch aan honden en het houden van een (konings)poedel?
Ik weet dat een hond, niet zomaar "een hond" is. Voor mij betekent een hond verschrikkelijk veel. Ik ben opgegroeid met deze beste vrienden en ik mis die verschrikkelijk hier bij mij in huis. Dus ik wil er geen aanschaffen om na enkele weken of maanden tot de ontdekking te komen dat mijn man er wel degelijk allergisch aan is en dus zal verlangen dat de hond verhuist...
Help?
Je zou eens kontact op kunnen nemen met de vereniging en ze de vraag voorleggen. Wat voor ervaring zij hebben.
Daarnaast kan je dan eens een middagje bij een fokker gaan kijken (even vragen of ze niet willen stofzuigen :-p). Je man kan dan eens flink gaan knuffelen etc en kijken of je hij reageert.
ik ga me toch eens bemoeien
een poedel word niet geboren met bolletjes zo word hij getrimd
mijn opa en oma hebben een koningspoedel en verglijk het maar gerust met een herder maar iets rustiger ze zijn niet suf en ze zijn niet kak
ze zijn net als elke andere bewegelijke grote hond speels vrolijk en gezellig
het is het imago wat ze hebben maar zo zijn ze gewoon echt niet hoor
ikzelf zou ooit wel een koningspoedel willen hebben maar voorlopig hou ik me bij de vastgotaspets maar ik heb altijd gezegd ooit komt er een poedeltje of koningspoedel
ik ben er mee opgegroeid en weet hoe lief ze zijn en t zijn totaal geen mietjes want die van mn ouders kon wel van zich afweren hoor als hij geen zin in je had
mn opa en oma hebben in de gulden tijd 1000 gulden betaald eigenlijk was de pup toen 1600 gulden.
maar mijn opa en oma kwamen daar helemaal verkeerd ingelicht aan door mijn oom ze gingen voor een kleine poedel voor 600 euro hahaha ze kwamen binnen en zagen een pup groter als een kleine poedel totaal overdonderd maar totaal verliefd
de fokker is met ze rond de tafel gaan zitten en ze zijn eruit gekomen dus de normaale prijs kan gerust rond de 1200 euro zitten.
ik heb voor tula 900 betaald en wat is 300 euro erop dan vraag ik me af?
ja ik denk misschien te makkelijk kan het ook zijn hoor hihihi
Was hier niet een topic van geopend gisteren??? Met precies dezelfde vraag?
Mexx, bedankt voor de respons.
Ik had inderdaad al verschillende mails naar (hopelijk goede) fokkers gestuurd, maar kreeg tot nu toe nog geen antwoord. Ik zal eens proberen bij de 'vereniging'... Dank.
Tanja, oei oei zo prikkelbaar.
Ik denk dat iedereen inderdaad wel weet dat die "bolletjes/ponponnekes" getrimd zijn. Ik denk dat uit deze zin wel bleek dat ook ik dat wist/weet: "Dan zag ik een superlieve poedel (medium, denk ik) met een normaal kapsel (overal gelijk getrimd) en zij was zo schattig en zacht."
Ik denk dat je verschillende zaken ofwel misbegrepen hebt of er over hebt gelezen. Het kwam er op neer dat inderdaad de poedel zo'n imago aangewreven kreeg in de loop der hondengeschiedenis.
Ik ben het volledig met je eens dat de koningspoedel een even fantastisch hondenras is als de meeste andere rassen.
De poedel staat erom bekend om heel intelligent te zijn. De kleinere kunnen venijnig zijn (met individuele verschillen uiteraad), maar de koningspoedel zou een zachtaardig karakter hebben (met eveneens de individuele verschillen).
Maartje, ik reageerde gewoon op de vorige berichten. Zoals gezegd ben ik op zoek naar een koningspoedel en/of fokkers, prijzen, tips, kennis aangaande allergieën, ... Zo kwam ik op dit forum terecht. Zo zit het.
He Sofie, bedoelde het ook niet vervelend hoor.
Dacht gewoon, he dezelfde vraag??
Meer aan KElly gericht, de opener van dit topic
Ik nam het ook niet als vervelend op, hoor, Maartje.
Ik ben verdraagzaam, hoor.
Hey Maartje,
Ik had dit topic al geopend op 22september
Dus ik was eerst
Oh haha, oke dan!
Hallo allemaal,
Het is niet alleen de prijs voor een poedel pup die erg hoog kan zijn zo ook het dekgeld.
Juist omdat de harlekijnen niet meer veel voorkomen in Nederland betaal je erg veel dekgeld, zo´n 1250 euro ,waardoor de pups ook weer duurder worden....
En dat inderdaad voor honden die geen stamboom meer krijgen..
Tja, kan je wel zeggen dat je een aparte variant hebt.
Niet dat ik er persoonlijk achter sta dat dit gebeurt, maar schaarser en aparter zijn ze daardoor deste meer.
Maar om even terug te komen op het feit dat er gekeken wordt op markplaats e.d. Ligt het nou aan mij of ben ik de enige die dit (in de meeste gevallen) geen goed plan vind i.v.m broodfokkers?
Persoonlijk zou ik altijd informeren bij de fokkers die aangesloten zijn via de rasvereniging en er nooit een kopen over 'internet'. Ook met die stambomen (die soms nog niet eens officeel zijn) wordt geknoeid.
Puppen zonder stamboom en dan 750 euro??
Erg veel geld vind ik voor een stamboomloos nestje.
Bovendien is dit geen marktplaats om je puppen te verkopen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een goede prijs voor een (konings) grote poedel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?