Hoe mijn ouders over te halen voor een Puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

..je zit op 4 havo...en doet dierenarts assistente opleiding?Hoe  moet ik dat zien?

Nu hoef je je geen zorgen te maken over werk...dat ligt wel anders als je op jezelf woont en je huis en opleiding moet betalen..
Hou je er ff rekening mee, dat je nu zo jong en goedkoop bent dat je relatief snel werk hebt...zodra je 21 bent...nemen ze weer andere 16 jarige...O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe mijn ouders over te halen voor een Puppy?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Cavalier King Charles Spaniels zijn qua karakter fantastisch lieve en leuke hondjes.

Helaas staat dit ras op de EERSTE plaats qua erfelijke aandoeningen.

ALLE Cavaliers hebben de erfelijke aandoening Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 (uitpuilende hersentjes door het achterhoofdsgat). Door de CM kan op elke willekeurige leeftijd Syringomyelie (holtes met vocht in het ruggenmerg) ontstaan. Zowel de CM met of zonder SM kan ernstige neuropathische klachten en pijnen veroorzaken. Van 0-1 jarige leeftijd heeft 25% van de Cavaliers SM oplopend tot 73% op 5-6 jarige leeftijd.

50% van de Cavaliers heeft een lekkende hartklep op 5- jarige leeftijd oplopend tot 100% op 10 jarige leeftijd. De laatste leeftijd wordt echter zelden bereikt; de gemiddelde levensverwachting van de Cavalier is 7,9 jaar.

Elke Cavalier loopt dus een groot risico op klachten/pijnen door zowel CM/SM als MVD (Mitral Valve Disease = lekkende hartklep). Het baasje van zo'n Cavalier heeft buiten de grote zorgen en verdriet om zijn/haar zieke Cavalier te maken met hoge kosten; alleen al medicatie i.v.m. CM/SM en MVD bedraagt ca. 100 Euro per maand.

Een Cavalier heeft bovendien kans op nog een waslijst aan andere erfelijke aandoeningen.

Het is doodzonde dat dit ras kapot gefokt is.

honden page profiel LL

honden foto van L

klopt! Ik heb me er inderdaad al helemaal in verdiept en meer informatie over de erfelijke ziektes is altijd goed! Behalve het feit dat omdat ik dierenartassistente wil worden ik dit soort dingen al erg interessant vindt, wil ik voor de hond zelf en voor mij en mijn omgeving ook voorkomen dat als ik een Cavaliertje zou nemen, hij/zij veel kans heeft op CM/SM.
Ik zou dan extra kijken naar de stambomen, de ouders en de zelfs de grootouders om te zien of ze bepaalde erfelijke ziektes wel of niet hebben om er zeker van te zijn.

(Heel erg bedankt over de informatie trouwens!! Helpt me echt heel veel!;-) )

En nja, elke hond heeft wel iets, en bij rashonden is het sneller voorspelbaar welke ziektes ze hebben. Maar ik zou ook nóóit bij een slechte fokker gaan kijken! Daar ga ik echt wel op letten!!:-D
Ik vind het ook echt vreselijk wat sommige mensen die beesten aan doen :'(
Geloof me, ik wil dan echt het beste voor de diertjes :-)

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

@loesje wow dit wist ik niet.. Ik schrik hier wel van.

@leah Als ik het hier zo lees denk ik dat het beter is dat je nog even wacht met het nemen van een pup.
Het zullen vast leuke hondjes zijn ik ben zelf niet echt bekend met het ras maar kan je het echt aan om je beestje misschien te moeten zien leiden?

1 van mijn honden is laatst heel erg ziek geweest.
ik had haar net 2-3 dagen en toen leek ze giardia te hebben. 
Ik ben er kapot van geweest want om haar zo te zien is echt een hel.
Ze is nu wel weer beter maar ik wil hier mee zeggen dat het gewoon echt niet leuk is om je hondje ziek te zien. Ben wel blij dat je er nog even over na gaat denken en neem alle tijd!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik sluit me helemaal aan bij Loesje.


Omdat er GEEN enkele cavalier meer vrij is van Chiari achtige Malformatie, weet je zeker dat je een zieke hond in huis haalt. Bij de cavalier is het niet de vraag; of dat de hond ziek wordt maar wanneer de hond ziekte verschijnselen krijgt.

Ik spreek uit ervaring, heb 2 cavaliers waarvan er nog een leeft en ook naast CM klachten lekkende hartkleppen heeft. Ze moet nog 3 jaar worden.............de ander is helaas met 2,5 jaar overleden...

10 jaar geleden werd de cavalier nog gemiddeld 12/13 jaar. Dat is nu dus nog 7,9 jaar.
De cijfers spreken voor zich...

Als je het wel doet kan ik je maar een tip geven..........ga maar vast flink sparen.......

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik vind het al super dat je je zo goed inleest!! ;-)
Ik ben nu ook 18 en was jonger toen ik uiteindelijk mijn hond kreeg.
Moest ik hier gevraagt hebben of ik geschikt was voor een hond hadden ze dat hier absoluut afgeraden dat weet ik wel zeker.
Maar ik ben blij dat ik nu wel mijn hond heb, en ja ik ben jong en ik ga nog naar school en dingen studeren en als ik alleen ga wonen zal ik al mijn situatie's aan mijn hond aanpassen!
Omdat ik het voor haar over heb en omdat ik voor haar koos in mijn leven zal ik het haar zo aangenaam mogelijk maken.

Ik weet niet wat je nog gaat studeren en hoe je het zal doen als je gaat werken, waar je dan je hond laat tijdens werk. Maar ik snap heel goed dat je een hond wilt!
Zet je ouders eens aan tafel en praat er eens goed over. ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" klopt! Ik heb me er inderdaad al helemaal in verdiept en meer informatie over de erfelijke ziektes is altijd goed! Behalve het feit dat omdat ik dierenartassistente wil worden ik dit soort dingen al erg interessant vindt, wil ik voor de hond zelf en voor mij en mijn omgeving ook voorkomen dat als ik een Cavaliertje zou nemen, hij/zij veel kans heeft op CM/SM.
Ik zou dan extra kijken naar de stambomen, de ouders en de zelfs de grootouders om te zien of ze bepaalde erfelijke ziektes wel of niet hebben om er zeker van te zijn.

(Heel erg bedankt over de informatie trouwens!! Helpt me echt heel veel!;-) ;-)

En nja, elke hond heeft wel iets, en bij rashonden is het sneller voorspelbaar welke ziektes ze hebben. Maar ik zou ook nóóit bij een slechte fokker gaan kijken! Daar ga ik echt wel op letten!!:-D
Ik vind het ook echt vreselijk wat sommige mensen die beesten aan doen :'(
Geloof me, ik wil dan echt het beste voor de diertjes :-) "

Bij Cavaliers heeft het naar stambomen kijken totaal geen zin. Alle Cavaliers hebben immers Chiari-achtige Malformatie en nog wel gradatie 2, wat op elke willekeurige leeftijd Syringomyelie kan veroorzaken. Bovendien is bij de Cavaliers geen database bijgehouden met de gegevens over welke Cavalier welke erfelijke aandoening heeft of heeft gehad.

Het is niet voor niets dat er nauwelijks fokkers zijn die Chiari-achtige Malformatie uitslagen op hun website noemen, want dan zouden zij bij elke fokhond CM gradatie 2 moeten vermelden. Indien de fokkers uitslagen van MRI's publiceren, wordt alleen de diagnose betreffende Syringomyelie vermeld.

Fokkers willen ook prat gaan dat ze gefokt hebben met een zgn. AAxAA combinatie. De eerste A staat voor SM (maar daar is dus altijd sprake van CM gradatie 2, waaruit op elke leeftijd SM kan ontstaan). De tweede A betreft de uitslag lekkende hartklep (MVD). Die laatste A wil geenszins zeggen dat de fokhond alsnog geen lekkende hartklep kan krijgen; immers 50% heeft MVD voor het 5e jaar oplopend tot 100%. MVD is doodsoorzaak nr. 1 bij een Cavalier.

Ik ken meerdere  Cavaliers die uit zo'n zogenaamde top AAxAA combinatie komen, die al op jonge leeftijd ernstig zijn aangedaan door CM/SM.

Bovendien beweert dr. Clare Rusbridge, veterinair neuroloog, de specialist op het gebied van CM/SM, dat de SM bij de Cavaliers per generatie zal toenemen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Super dat je je al zo goed hebt ingelezen in alles!

Mijn verhaal is een klein beetje hetzelfde. Ik was 18,5 toen ik had besloten dat ik een hond nam. Aangezien ik 18 was hadden mijn ouders er voor de rest weinig op te zeggen, alleen een aantal voorwaarden waaronder de hond in huis mocht komen. Uiteindelijk kwam ik uit op een oudere maltezer in het asiel (jaar of 14), maar mijn vader wilde wel een echte hond. Toen een cairn terrier, maar mijn vader vond die te klein. Uiteindelijk ging mijn vader zoveel regels stellen aan de hond, dat mijn moeder het niet meer eerlijk vond en besloot dat het dan de gezinshond zou worden. Toen een tijd rond gekeken in het asiel, maar iedere keer waren we niet op tijd of kon de hond niet met katten/kleine kinderen. Nadat we de tel kwijt waren geraakt op hoeveel honden we hadden gereageerd zijn we opzoek gegaan naar een pup en wilden een Golden Retriever. Sowieso vind ik ze prachtig en het karakter past erg goed bij ons gezin. Het nadeel is wel dat als ik uit huis ga, Evy bij mijn ouders blijft.

Je hebt je erg goed ingelezen in de Cavalier, maar toch wil ik je aanraden om even naar andere rassen te kijken. Heb je al eens naar een Markiesje, Vlinderhondje, Dwergkeesje of een Kooikerhondje gekeken? Super leuke kleine hondjes met erg leuke karakters en een stuk gezonder dan de Cavalier. Het zou zonde zijn als je al op 3 jarige leeftijd afscheid zou moeten nemen van je hond.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Leuk dat je je zo goed hebt voorbereid! En jullie hebben al een hond, dus zowel jij als je ouders weten wat het inhoudt om een hond te hebben. Maar wat het ras betreft...je zou nog wel eens voor hoge dierenartskosten kunnen komen te staan en mogelijk kan je je hier (ivm het ras) niet tegen verzekeren. Qua tijd en liefde denk ik dat het helemaal goed gaat komen omdat jullie toch al hondenmensen zijn en weten wat het inhoudt om een hond te hebben (want dat gaat ook wel eens mis bij jonge mensen...http://www.hondenpage.com/hondenforum/146855/hond-wegdoen-of-houden?.php), maar kunnen jullie de hoge dierenartskosten ook betalen? Natuurlijk kan er met elke hond wat gebeuren, maar je bent precies gevallen op een ras dat bekend staat om veel medische problemen. Hoewel het fantastisch leuke hondjes zijn, heb ik al zoveel trieste en verdrietige verhalen gehoord van baasjes, dat je je af moet vragen of je dat jezelf aan wil doen.

Maar je vraag was natuurlijk: hoe overtuig ik mijn vader? (Je moeder lijkt al aardig overtuigd O-) ). Tsja...je bent geen klein kind meer en je vader zal waarschijnlijk bang zijn dat jij straks studeert en een vriendje krijgt en hij vervolgens met de hond zit. Maar hij moet zich ook realiseren dat de opleiding die jij kiest heel anders is dan bijvoorbeeld een universitaire opleiding waar het studentenleven een heel belangrijke rol speelt. Ik zou je vader een vragen waarom hij eigenlijk niet wil dat er nog een hond komt. Pas als je zijn redenen kent kan je een oplossing zoeken.

Negen van de tien keer zou ik zeggen bij iemand van jouw leeftijd: niet aan beginnen, eerst lekker genieten. Maar als ik jouw verhaal zo lees, dan denk ik dat het helemaal goed komt, zeker als je ook nog de steun van je moeder hebt die ook gek van honden is.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Hartstikke goed dat je je zo aan het inlezen bent over de aanschaf van een hond.
Over het ras wil ik geen uitspraken doen, daar zijn er al genoeg van ;-)

Maar ik denk dat je je heel erg vergist in het houden van een hond op die leeftijd.
Nu zit je nog op de HAVO met misschien tijd genoeg voor een hond.
Je gaat hierna nog verder gaat leren.
Je kan niet inschatten of je dan ook nog genoeg tijd hebt voor je hondje.
Je moet nog steeds naar school, huiswerk maken, stages lopen enz.

Je bent nog jong.
Je hebt vrienden/vriendinnen, wilt misschien stappen, dagjes weg enzovoort. (dat kost ook geld)
En je wilt er ook nog bij gaan werken voor het geld voor de hond.
Enig idee hoe weinig tijd er dan over blijft voor je hond?

Even vervelend gezegd maar je wilt je ouders opzadelen met de hoogste kosten.
Het houden van een hond is al duur maar dierenarts kosten zijn nog duurder.
Zeker als je een ongezond ras koopt waarvan de kans groot is dat je regelmatig bij de dierenarts of specialist zit.
Om even een voorbeeld te geven.
Wij zijn maandag met onze kat bij de neuroloog geweest.
Een consult van een half uur, 2 röntgenfoto's en wij waren 283,- lichter.
Dan heb je het dus nog niet eens over echte onderzoeken.
Een MRI-scan kost bij die specialist 700,- excl. consult.

Vergis je ook niet in het aantal banen wat op dit moment te krijgen is.
Geen enkele studie geeft 100% zekerheid op een baan na het afronden.

Ik zeg niet neem nooit een hond, ik zeg alleen misschien is dit nu niet het moment.
Je toekomst is nog erg onzeker om voor jezelf een hond te nemen.

Maar drammen bij je ouders gaat geen zin hebben.
Laat het een tijdje rusten en geniet nog van de hond die er nog is.
Het is niet fijn voor je ouders om te horen dat je al bezig met bent een vervanger.
Er zijn heel veel goede redenen om niet aan een hond te beginnen.
Misschien moet je eerst er achter zien te komen wat de echte redenen zijn van je ouders om er niet aan te beginnen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Misschien moet je ook even de beginpost lezen van dit topic:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/146855/hond-wegdoen-of-houden?.php

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Als je echt zo veel weet over de Cavalier dan zou ik er nooit bewust voor gaan kiezen.. zeker geen pup, want je hebt gewoon garantie op een zieke hond vroeg of laat. Daar heb je inderdaad geld voor nodig, maar is het ook niet vreselijk om zo'n beestje te moeten zien lijden!? :'( Dit hele ras is kapotgefokt, geen één CM-vrij hondje meer te vinden, al jaren. Het zou misdadig moeten zijn dat deze honden gewoon nog gefokt worden.

Ik raad je dus met klem aan uit te kijken naar een gezonder ras..
Wat dacht je van een Sheltie? Kunnen lekker actief zijn, houden ook van samenwerken met het baasje, lekker kroelen.. een Border Terriër? Iets eigenwijzer maar lang niet zo erg als andere Terriërs. Een Engelse Cocker?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"
Dus het is inderdaad wel beter om te wachten tot ná de middelbare school, en eerlijk gezegd was ik dat ook van plan. Dat is een meer stabiele tijd dan de middelbare school, dat klopt helemaal.  "

Waar haal je het idee vandaan, dat je na middelbare school een meer stabiele tijd ingaat?;-)
Ik denk dat je nu in de veilige haven zit thuis...en dat studie tijd een tijd is van grote veranderingen in je leven ...
Je kan beter eerst jezelf op de rails zetten...dus eerst uit huis en aan de studie en werk..en dan kijken of je inderdaad ruimte voor een hond over hebt ..

Ik denk dat je het beter kan inschatten wanneer je ervaart hoe je leven er dan uitziet..

Heb je het topic  hond wegdoen of houden gelezen?
Ook iemand die studeert..druk druk druk...weinig geld...vrijheid ingedamd...pfff valt tegen.

Het is absoluut een mijlpaal.. maar dan begint de vorming van jou as wereld...waarschijnlijk gaat dit gepaard met vele ontdekkingen en veranderingen...kan en wil je je dan secundair opstellen aan wat je hond nodig heeft?(geld tijd en zorg..voor tien jaar of langer?)
Is het niet handiger ,om eerst je eigen leven op de rails te zetten. met alle nieuwe ontdekkingen en ervaringen die je gaat krijgen?O-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Even een idee he.. Het is misschien wat lastig om nu een hond te nemen in jou/jullie situatie. Maar kan je niet bijv. vrijwilligerswerk gaan doen in een dierenasiel bij je in de buurt :-). Daar bijvoorbeeld honden uitlaten o.i.d (doe ik ook en is heel erg leuk :-)). Of misschien kan je jezelf (samen met je moeder) aanbieden als hondenoppas/uitlater, voor mensen in je buurt die moeten werken, dan heb je toch regelmatig een hondje over de vloer, maar niet alle verplichtingen er om heen etc.?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Helemaal eens...het hoeft geen hondenloos staan te zijn...
Er zijn genoeg honden die tekort komen.
En nog vele ervaringen voor ts om op te doen ,die extreem veel voldoening geven..

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Als een Cavalier al zoveel problemen heeft met de gezondheid zou ik idd ook overwegen om een ander ras te kiezen hier in mijn buurt loopt een man met 3 van die hondjes en ze hebben alle 3 lekkende hartkleppen ect. Dure dierenartskosten medicijnen ect. Maar ja als je de hondjes al hebt doe je ze zomaar niet meer weg. Maar jij hebt nog geen hond. dus als ik jou was zou ik uitkijken naar een ander ras als je niet voor verrassingen komt te staan qua dierenarts kosten want die kunnen vreselijk hoog oplopen. Het zijn misschien leuke hondjes maar net wat er al gezegt is hierboven ze zijn kapot gefokt. Dus je koopt bijvoorbaat al een zieke hond. Ik snap dan ook niet waarom het fokken van deze honden gestopt wordt. Misschien ben ik hard maar als je bijvoorbaat al een zieke pup koopt mag je wel een hele dikke portemonai hebben om het allemaal te kunnen bekostigen. ik zou zeggen wacht nog een paar jaar zodat je je leven op de rit hebt qua studie enzo en neem dan een beslissing maar ik zou voor een ander ras gaan.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

't Is ook geen leuk idee, maar mijn hele studententijd lang had ik geen hond kunnen hebben... geen plek in een studentenkamer, geen regelmatig genoeg leven (veel weg, veel reizen), en bovenal niet genoeg geld. Het wachten duurt eeuwen, da's waar, en er zijn mensen die wel in een situatie zitten waarin het kan met bijv. een parttime studie of een partner die al wel een baan heeft, zodat je genoeg geld en ruimte hebt voor een hond. Maar dat is niet iets waar je van tevoren vanuit kunt gaan, denk ik, als je nog op de middelbare school zit en nog helemaal niet weet wat er de aankomende 5 jaar gaat gebeuren en wat jij gaat willen en doen.

En nogmaals, ik snap het heel goed, ik wil al vanaf mijn 5e een hond zo ongeveer en pas 20 jaar later gebeurt het dan eindelijk :-D;-)Maar als de situatie niet goed is, dan kun je er toch niet van genieten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe mijn ouders over te halen voor een Puppy?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fun cursus en Diva
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^