Wat komt er allemaal bij kijken..?!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Hoi lieve hondenbaasjes!
Een tijd geleden had ik al de zekerheid van mijn ouders (ik ben 16) dat ik een eigen hondje mocht kopen. Gelukkig is dit niet een actie van mij die ik thuis heb voorgesteld en de dag erna dat mijn ouders meteen ja hebben gezegt. Eigenlijk, totaal niet.'

Mijn vader heeft niets met honden, mijn moeder is allergisch en mijn broertje vind honden wel oke. Ik heb zo ongeveer elk jaar gevraagd thuis voor de grap of ik een hondje zou mogen, maar telkens was het antwoord direct nee. Door de afgelopen 4 jaar is mijn 'verlangen' naar een hond zo sterk toegenomen dat ik zelf een heel verslag heb gemaakt over honden. Hier stond in welke honden ik qua uiterlijk mooi vond en ben toen naar het karakter gaan kijken welke bij ons gezin zou passen. Mijn moeder heeft wel altijd interesse gehad in honden dus haar had ik overtuigd dat we een keer naar een fokker konden gaan. 
Voor vaderdag heb ik mijn vader een cadeaubon gegeven om een keer bij een fokker te gaan kijken. Hij vond het een leuke actie maar moest er niet zo veel van hebben. Mama heeft voorgesteld dat we dan met zijn 3en naar de fokker moesten gaan. Als zij allergisch zou zijn ging het feest sowieso niet door. Dit vond mijn vader ook niets en heeft toen besloten om mee te gaan naar een fokker.

Bij de fokker was het ontzettend leuk. Ze hadden 6 spelende honden, waar mijn moeder niet allergisch op reageerde. Mijn vader vond dit ras ook wel grappig en ging ze zelfs aaien. Mijn broertje en ik waren meteen helemaal verkocht. 

Na mijn ouders een paar maanden met rust te laten en niet meer over een hond te beginnen hebben ze besloten dat ik er een mag aanschaffen. Mijn vader vond het erg lastig, aangezien je hele leven verandert bij aanschaf van een hond/pup. Met veel argumenten ("Als mijn broertje en ik het huis uit zijn mis je het opvoeden en zorgen voor iets. Dan neem je wel een hond, en nu mag ik er geen!") etc, hebben ze besloten dat deze toestemming een verjaardagscadeau zou zijn voor mij. Helaas liep het anders. De fokker wilde geen hond aan mij verkopen omdat ze bang was voor mijn moeders allergie. Door veel afspraken te maken, vaak langs te komen etc zijn mijn ouders en fokker overeen gekomen.

Gister is het teefje loops geworden en zal dus volgende week gedekt worden. Dit is mijn eerste hondje (niet die van mijn moeder maar ik wil hem graag opvoeden en heb die mogelijkheid met school er ook voor) en wil hem niet 'verpesten'
Hebben jullie tips voor mij? Zoals zindelijk maken, wat moet ik allemaal aanschaffen, hoe leer ik hem luisteren/commando's etc. Misschien boeken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat komt er allemaal bij kijken..?!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

hier een leuke site waar je vast wat kan lezen.
http://www.puppyopvoeden.nl/
Alles vertellen hier wordt een heel verhaal.;-)
Als je dit gelezen heb kan je hier altijd vragen stellen.
Veel plezier met je pup straks.

honden page profiel InaIna 2 doggies

honden foto van Ina

Wat leuk dat je een puppy krijgt.
Er zijn heel veel boeken te krijgen....maar eerlijk gezegd zou ik niet weten welk boek ik je zou moeten aanraden. Er zijn de laatste jaren nogal wat nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opvoeden/opleiden van honden. Dus ik weet eigenlijk niet of er al boeken zijn uitgegeven volgens de nieuwe methodes.

Ik weet dat je in de encyclopdie van deze website heel veel nuttige info kan vinden.
En uiteraard kan je hier altijd vragen stellen.

Verder kan je veel informatie halen van de website www.minderhondenbeten.nl
Ik heb ook al een aantal keren gekeken op youtube en ik heb een aantal fimpjes van kikopup gezien en die vond ik wel goed. Maar ik weet niet of ze allemaal goed zijn hoor.

Verder raad ik je aan op puppy cursus te gaan met je pup. Dat is heel goed voor jullie band, socialisering en de opvoeding. Waar je vooral op moet letten is dat ze een positieve trainingsmethode hebben en dat ze ook aandacht besteden aan theorie.

Ik zou lekker veel deze website door gaan lezen, ook de vragen en reacties op het forum kan je heel veel leren.

Alvast heel veel plezier en geluk met je pup toegewenst.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 2 doggies

honden foto van B met D&A†

Om wat voor ras gaat het?

Hartstikke leuk voor jou dat je een hondje mag kopen maar ik vind het wel op een manier gegaan die eigenlijk niet hoort.
Iedereen in het gezin hoort het er mee eens te zijn omdat de opvoeding door het hele gezin gebeurd.
De pup gaat niet begrijpen dat iemand zich er niet mee wilt bemoeien (je vader in dit geval).

Dat een bezoekje aan de fokker goed is gegaan met de allergie van je moeder geeft ook geen garantie dat het bij jullie in huis ook goed gaat.
Een eigen hond hebben is anders.
Misschien is het verstandig voor jullie om toch langs de huisarts te gaan en met zekerheid te laten testen of je moeder echt een allergie heeft.

De site die Anja je heeft gegeven staat veel info op.
Ik denk dat je daar al een heel eind mee komt.
Een puppycursus is zeker aan te raden.
Je leert de basiscommando's en je bouwt ook een goede band op met de pup.

Een korte boodschappenlijst voor je pup:
- halsband
- lijn
- voeding
- voerbak/drinkbak
- mand
- bench (niet verplicht natuurlijk)
- kluifjes
- beloningssnoepjes
- speelgoed

En er is ook een socialisatielijstje op internet te vinden.
http://hondentraining-adviescentrum.nl/opvoeding-training/socialisatie-pup-2/

Ik denk dat je zo al een heel eind bent ;-)

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Mijn moeder is vroeger wel eens langs de huisarts gegaan om te laten testen of ze echt allergisch is voor honden. Ze is voor een heleboel dingen allergisch. Ze heeft regelmatig prikken toen gehad zodat ze minder last kreeg voor de allergie voor honden en voor katten. Toen ze zwanger was voor mij is ze tijdens zo'n prik flauw gevallen en het verhaal eindigde in het ziekenhuis. Daarom is ze er maar mee gestopt. Van de dokter heeft ze toen het advies gehad om gewoon bij verschillende rassen te gaan kijken want op het ene ras reageert ze wel allergisch en op het andere ras niet. Ik snap namelijk heel goed dat mensen denken van, allergisch is allergisch. Maar er is ook een verschil tussen 6 (nu 7 bij haar) en bij ons maar 1. We hebben ongeveer dezelfde grootte qua huis. En mijn moeder was bij de fokker ook echt niet afstotelijk naar die honden. We hebben ze juist expres erg aangehaald omdat we dat in onze thuissitatie straks natuurlijk ook doen. Mijn moeder is 4 keer daar geweest en elke keer ging ze echt met grote plukken haar weg aan haar kleding maar ze had nergens last van. 
Als straks de pups geboren zijn mogen we met zijn allen natuurlijk komen kijken na 3 weken. Maar mijn moeder moet vervolgens elk weekend nog langskomen om zeker te weten dat ze er niet allergisch op reageert.

Ik begrijp dat het in jullie ogen misschien op een verkeerde manier is gegaan in opzichten van mijn vader. Ik heb hem alleen nergens toe gedwongen. Dat moeten jullie ook begrijpen. Hij is uit zichzelf mee gegaan een keer kijken naar de fokker, hij is daarna nog 2 keer daar geweest. Ik onderneem regelmatig iets met de fokker en hij brengt me weg zodat hij ook even de hondjes kan zien. 
Buiten op straat is hij telkens aan het kijken of hij het zelfde ras ziet (pembroke welsh corgi), hij is er zelf mee gekomen om het als 'verjaardagscadeau' te geven etc. Hij heeft erg veel met mijn moeder gepraat. De voordelen afgewogen aan de nadelen etc, dus het is niet 'Kom we kopen een hond' met deze 'actie' ben ik al ruim 1 jaar/ 1,5 jaar bezig (:

Het gaat dus om de pembroke welsh corgi

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Mijn bericht is ook niet verkeerd bedoeld ;-)
Het zou alleen ontzettend naar zijn dat de hond misschien weg zou moeten omdat je moeder er toch echt niet tegen kan. Langdurige blootstelling aan een hond is nog steeds anders dan op visite bij iemand die honden heeft.
Nogmaals ik bedoel het echt niet vervelend maar het zou een gigantische teleurstelling zijn voor jou (en vervelend voor het hondje) als het achteraf toch niet gaat.

Het is dus 16 jaar geleden dat je moeder is getest?
Misschien toch nog even terug gaan omdat er wel een hoop is veranderd in 16 jaar.
Zekere voor het onzekere!

Hartstikke leuk ras heb je gekozen!

honden page profiel MirjamMirjam 2 doggies

honden foto van Mirjam

Ik vind dat jullie het goed overwogen doen.Houd ons op de hoogte van het "proces" met foto's ed.
Leuk voor jullie;-)

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Joh...misschien gaat je vader het wel hartstikke leuk vinden zodra je hondje er is.
Ik woonde niet thuis toen ik mijn eerste hondje nam...maar mijn ouders moesten er ook niets van hebben...ze zeiden altijd dat ze nooit op mijn hondje zouden passen. Ze waren beide al heel snel verknocht aan mijn hondje..(inmiddels hondjes) en passen heel graag op ze.

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

@ Bianca, Amy & hoverdog Djago
Mijn reactie was ook niet verkeerd bedoeld ! Sorry als je dat idee kreeg haha! Ik probeerde alleen toe te lichten dat wij allemaal niet het beeld hebben over dat een hond makkelijk is. Omdat je nu gewoon weer met iets rekening moet houden als je een dagje weg wilt. Daarom heeft voor mijn vader de beslissen er komt wel een hond, zolang geduurt. We staan er nu allemaal achter, en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. 
Mijn moeder realiseert zich ook wel dat er best een dag kan zijn dat ze wel allergisch reageert want als ze moe is reageert ze er ook gewoon sneller op. 
Ik zal eens tegen haar zeggen dat ze weer eens naar een dokter moet gaan om te laten kijken of zulke prikken haar nu misschien kunnen helpen.

@ Mirjam 
De pup komt aan het begin van mijn vakantie dus ik heb lekker de tijd. En wanneer de pup alle inentingen heeft gehad zou hij elke schooldag mee naar school mogen. Ik weet nog niet of ik dat wil. Sowieso gaat hij 1 dag in de week mee, ik denk dat dat namelijk goed is voor de socialisatie. Hij komt dan in aanmerking met de bus, trein, mensen, andere honden etc.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Nee ik had zeker niet het idee dat je het verkeerd bedoelde.
Maar ik dacht ik benadruk even wat ik bedoelde haha.

Vind het hartstikke goed van je dat je er zo mee bezig bent!
Ik denk dat je vader wel omgaat als er eenmaal een pupseltje in huis rond wandelt ;-)

Bij welke fokker komt het a.s. pupje vandaan als ik vragen mag :-)

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

hij komt van Y Ddraig Goch (:
Ze hebben echt super lieve honden daar!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Mooie honden hebben ze.
En van welke combi krijg jij een pup?
Zie dat ze dit voorjaar 2 nesten verwachten.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Even over de allergie.
Laat je moeder anders een keer of een paar keer de hond van de fokker kammen.
Zo zie je heel snel een reactie als ze allergisch is.
Ben zelf ook 25 jaar geleden getest en was heel erg allergisch voor honden en katten. ( op schaal van 4 zat ik aan de top )
Ook ik heb spuiten gehad tegen de allergie en nu heb ik dus al jaren een hond en totaal geen last meer , ik heb zelfs ook katten gehad maar daar reageerde ik wel meer op.

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Ik krijg van Rita en Guthrie, de bovenste combinatie (:

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Vind dat qua uiterlijk de mooiste combi :-)
Spannend joh!

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Ik vind het ook erg spannend!
Ze zeggen ook wel over een aanschaf van een pup dat het hetzelfde voelt als een zwangerschap. Je kan nergens anders meer aan denken, vooraf allemaal spulletjes aanschaffen en een slaapplaatsje creeren etc. Heb er echt zo veel zin in!

Eigenlijk zou het teefje in november loops moeten worden, maar helaas. Ze is dus een teefje dat maar 1 keer in het jaar loops word. Ik wacht dus al een tijdje! haha. Maar wat mijn fokker ook zelf zegt: waar je het langst naar uitkijkt en verlangt wordt het meest gewaardeerd en gekoesterd. 

Is de kans groot trouwens dat een dekking mislukt?
En hoe hebben jullie dat gedaan met de eerste nacht je pup/hond in huis?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik weet niet hoe het zit met de slaagkans van een dekking.

Wij hebben Djago de eerste nacht gewoon in de bench gehad op de gang.
Maar dat was hij vanaf de fokker al gewend.
Hij heeft ook de eerste nacht vol doorgeslapen omdat hij zo moe was van alle indrukken.

De tweede nacht is mijn vriend eruit geweest 1 keer en de derde nacht ben ik er ook 1 keer uit geweest maar meneer wilde alleen maar spelen en niet plassen ofzo dus daar zijn we niet meer ingetrapt.
We hebben toen een handdoek over de bench gelegd en sindsdien hebben we hem nooit meer gehoord 's nachts tenzij er echt iets aan de hand was.

Och ja die tijd ervoor.
Dat vergeet ik echt nooit meer!
De dagen duren zo lang en je ziet zoveel leuke dingetjes.
Ik had het bijna nergens anders meer over haha. Volgens mij werd iedereen gek van me O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat komt er allemaal bij kijken..?!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^