Waarom moet pret toch altijd verstoord worden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik moet weer eens wat van me af schrijven O-)

Van de week had ik expres mijn oude hond thuis gelaten en ben ik met mijn bouvier naar het meer/bos gegaan. Ze was heel anders zonder hem: veel energieker, leek meer te genieten en was gewoon een heerlijke hond om te zien. Ze maakte me keer op keer aan het lachen, inclusief andere mensen. Ik kreeg opmerkingen als 'die heeft overal plezier in' en voelde me in no time bijgetankt (had dat hard nodig).
M'n bouvier speelde met alle honden, maar hield mij keurig in de gaten. Ze is zelfs weer wezen zwemmen (deed ze nooit, maar sinds de vorige keer wel).
Ze deed lekker haar ding: geurtjes volgen, jagen, spelen, over dingen heen springen, onder dingen door, slalommen en alles op zo'n ongelooflijke snelheid en ondertussen mij geen moment uit het oog verliezen!
Het hoogte punt vond ik dat er een hond kwam die ongeveer haar maat en leeftijd was (setter). Ze gingen spelen, waarbij Dribbel achter de Setter aan ging. Ze was net niet snel genoeg en liet een 'iep' horen van 'kom nou'. Uiteindelijk ging die Setter een rondje om een bosje en direct daarna nog een rondje om dat zelfde bosje, maar mijn bouvier had het donders goed door en ging de Setter dus aan de 'uitgang' staan op te wachten. Wat een slimme hond!!

We liepen verder en vlak bij het parkeerterrein kreeg ik een telefoontje. Normaal heb ik altijd mijn foon uit, maar ik was het vergeten en dit was wel een heel belangrijk, maar niet leuk telefoontje. Ik nam op en hield mijn bouvier in de gaten die vrolijk verder speelde, rende, snuffelde etc.
Er kwam een vrouw met een andere jachthond. Die hond wilde niet met mijn bouvier spelen, maar juist op mijn bouvier rijden! Tot 3x aan toe onderbrak ik mijn gesprek om die hond van mijn hond af te halen. Die vrouw stond erbij en keek ernaar alsof ze wilde zeggen 'moet je maar niet bellen'. Uiteindelijk liep die vrouw door, maar liet haar hond mijn hond lastig vallen. Na de zoveelste poging om op mijn gecastreerde teef te duiken was ik het zat en riep mijn hond bij me, waarop ik de andere hond uit alle macht weg schreeuwde. Het was waarschijnlijk niet hond-opvoedkundig-correct (mijn houding ook niet), maar man wat was ik het zat..
Die vrouw draait zich om, kijkt, maar loopt daarna weer door.. Ze liep al een heel eind verder op en haar hond wilde nogsteeds op mijn bouvier rijden..
Ik heb uiteindelijk het belangrijke gesprek moeten afkappen vanwege die hond.

M'n hele leuke wandeling is op die manier geeindigd en heeft het op die manier alsnog negatief gemaakt. Het zit me nogsteeds niet lekker.. Bah!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom moet pret toch altijd verstoord worden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Roos, wat een afknapper voor je.Bellen mag niet meer.;-)...nee, en rijden écht niet....man man man....als je je hond niet kunt houden, dan is het telefoontje de fout geweest? hahaha

slechte ervaring vandaag, morgen een goede! ;-)

kijk nu eens bij de 'ongeschreven regels tijdens het loslopen'...;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

Nou ik moet zeggen, mijn honden mogen niet rijden op andere honden. Maar als een van mijn honden bereden word ga ik er echt geen hond vanaf halen. want dan leert mijn hond niet voor zichzelf op te komen, met gevolg dat ze vaker bereden zullen worden. Afgelopen donderdag ook weer gemerkt. Sky snauwt van zich af als er een hond op dr wilt rijden, en dan is het ook klaar na een paar pogingen van andere honden.

Terwijl Skippa die vind het wel best, die geeft niet zo snel een snauw. Hij was dan ook continu de pineut.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ze had die hond al diverse keren een 'snauw' gegeven, maar die hond reageerde niet. De eigenaar deed ook niets, dus voelde ik me genoodzaakt om in te grijpen.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

van baylee pikt goku het een paar seconden maar andere honden waarvan hij weet dat hij ze aankan die hoeven het niet te proberen om goku te berijden hoor die bijt gewoon van zich af. en baylee ? tsjah ...... gevalletje apart. ze een beetje een watje.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tja, mijn bouvier weet niet wat agressie en bijten is ;-) En dat wil ik graag zo houden O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ach Roos toch, het is vervelend zo iets, helemaal mee eens, maar tot drie keer toe heb je geprobeerd de hond van jouw hond af te halen, voortaan je hond aan de lijn en weg gaan.
Kort aan de lijn en in flink tempo gaan, en dat het telefoontje belangrijk was, tuurlijk, maar je hond gaat even voor. :-D

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Daarom onderbrak ik het telefoontje ook meerdere malen ;-) Maar dit was wel zo'n telefoontje dat niet alleen voor mij belangrijk was ;-)

Het lijkt helaas wel alsof steeds meer onopgevoede honden daar gewoon los gelaten worden. Honden die niet naar hun baasjes luisteren, honden die geen hondengedrag kennen en honden die agressief zijn. Dát is wat me zo pissig maakt.

En daarbij.. Of ik nu aan de telefoon ben of niet, zij behoort haar hond onder controle te hebben en ervoor te zorgen dat niemand last heeft van haar hond (net zoals dat ik bijvoorbeeld mijn drukke hond niet op kinderen af laat rennen). Het is niet zo dat omdat ik aan de telefoon ben, haar hond mag doen wat hij wil..

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Balen zeg, maar wel een belangrijke les, eerst hond in veiligheid brengen en daarna pas de telefoon. Hoe belangrijk ook, mijn honden gaan voor. Je kan ook zeggen aan de telefoon, ik ben aan het wandelen en moet eerst zorgen dat mijn hond en ik even een rustig plekje hebben.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik stond op een rustig plekje, namelijk in een hoekje waar normaal niemand langs komt (van het pad af) en ik heb gezegd dat ik aan het lopen was en ik heb meerdere malen mijn telefoon gesprek onderbroken voor mijn hond.
Dus een belangrijke les voor mij? Ik dacht het niet.

Daarbij wil ik juist altijd van mijn hond en de natuur genieten en bel ik dus al nooit. Ik zet op het moment dat ik de auto uit stap, mijn telefoon altijd uit. Helaas was ik dat dit keer vergeten. Maar dan nog mag dit geen vrijbrief zijn voor andere hondeneigenaren om hun hond mijn hond lastig te laten vallen en zelf geen verantwoording te nemen omdat ik sta te bellen..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het is zeker irritant als een eigenaar er een beetje als een zak zout bij staat. Het is één ding als een hond wat abnormaal reageert, maar als eigenaar maar laten gaan en gaan vind ik niet normaal.

Maar goed, ik loop daar zelf ook tegen aan. Studenten die hun agressieve labrador de mijne laten aanvallen en zelf een beetje lanterfanten.

honden page profiel gojagoja 2 doggies

honden foto van goja

misschien was jouw hond ook wel minder weerbaar omdat je afgeleid was en haar niet voor de volle 100% steunde

ik neem mijn telefoon meestal wel mee, maar het oproepgeluid gaat uit
ik heb al heel lang honden, mobiele telefoons zijn er stukken korter, zo'n oproep kan prima wachten en anders spreken ze maar wat in, de wereld zal niet vergaan

uiteraard moet de andere eigenaar ook haar verantwoording nemen en als haar hond opdringerig blijft hem aanljinen en meenemen, in jouw geval had ik mn telefoongesprek direct beeindigd, de hond van de ander gepakt en afgeleverd bij de eigenaar, is heel effectief.
netjes was het zeker niet.

ik vind trouwens dat je je hond mag en moet steunen in zo'n geval, ik zou het juist wel doen.
ik denk eerder dat ze daar zelfverzekerder van worden dan dat je ze het maar laat uitzoeken.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dat is vervelend zeg! goed dat je die hond hebt weggestuurd! dat had die vrouw eigenlijk moeten doen, maarja..
en ja. als je een belangrijk telefoontje krijgt moet je opnemen. en zo te lezen was je ook nog prima bezig om je hond in de gaten te houden, dus zie ik daar echt niets verkeerds in.
ik heb het vorige week juist andersom meegemaakt. ik liep in het bos en een vrouw voor me krijgt telefoon en neemt op. zij gaat daar dus zitten bellen maar let totaal niet op haar hond, draait zelfs de rug ernaar toe. op dat moment valt die hond ook nog eens masha aan. Jayla beschermde masha en begon tegen die andere hond te snauwen.. en die vrouw.. kijkt even om en draait dan gewoon weer om om verder te bellen. kon ik in m'n eentje die hond wegjagen. uiteindelijk gelukt door een harde schreeuw waardoor jayla en masha naast mij stonden en de hond een beetje geschrokken bleef staan. toen maar snel doorgelopen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx.

Dat vind ik idd niet kunnen en maak ik idd ook wel eens mee. Mensen die staan te bellen, maar niet op hun hond letten. Maar zo ben ik idd niet ;-)

honden page profiel J&JJ&J 3 doggies

honden foto van J&J

Het was juist goed om die hond van je hond af te halen! Hierdoor laat je juist zien dat je je hond steunt en dat geeft juist vertrouwen en zekerheid voor je hond. Dat die hond zo deed is niet jou schuld omdat jij aan het bellen was, want je lette toch op? Het zegt ook meer over het bazinnetje van die hond, Die vrouw kon het blijkbaar niks schelen, irritant he, als ze er maar bij staan en kijken en niks doen. 
Nee hoor, ik vind dat je goed gehandeld heb.;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx. Ja, ik kon haar zeker wel 'schieten'..

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik keur het gedrag van de andere mevrouw ook niet goed hoor. Dat zij doorloopt terwijl haar hond vervelend is dat vind ik ook niet oke.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Dat gedrag van die vrouw is op z'n zachts gezegd irritant en egoïstisch.

Als ik met mijn honden wandel heb ik altijd een onzichtbaar "lijntje" met ze, ook al kijk ik niet naar ze, aangelijnd of loslopend.
Als ik de telefoon zou opnemen tijdens het wandelen is dat "lijntje" verstoord en ben ik niet meer voor de volle 100% met m'n gevoel bij ze, hoe dan ook, dus neem ik mijn telefoon zowiezo al niet mee.
Dus nee, ik ben helemaal niet voor telefoneren tijdens het wandelen met honden.

Dit is geen verwijt aan jou, maar meer een algemene opvatting.;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben het helemaal met je eens ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Roos; zoals jij het zegt, bedoelde ik het ook, vandaar de knipoog.(ironie!)
Zodra die hond ging rijden had de eigenaresse moeten ingrijpen. Wachten terwijl jij belt is niet haar zaak; zij moest reageren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, ik snapte hem ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Wilde het toch maar even laten weten, omdat je je ging verantwoorden voor dat telefoontje. ':-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Omdat sommige mensen wel begonnen over dat ik hoe dan ook niet had mogen telefoneren ;-)

honden page profiel DoggyDoggy 3 doggies

honden foto van Doggy

Jammer is dat he, dat sommige eigenaren hun hond maar van alles laten doen en niet ingrijpen wanneer dat toch echt nodig is.

Wel tof dat je hond zo lief is en zo op jouw gericht is! Echt een bouvier, echt een superras!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Haha, ja.. Dat vind ik juist zo fijn aan een bouvier.. De baas is alles (net als dat zij mijn alles is), van geen kwaad bewust (als ze goed opgevoed zijn natuurlijk) en zo ontzettend zelfstandig en slim..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Inmiddels heb ik de lente/zomer in mijn bol ;-)

honden page profiel DoggyDoggy 3 doggies

honden foto van Doggy

" Inmiddels heb ik de lente/zomer in mijn bol ;-) "


hahaha, dat moet ook wel haast met het lekker zonnetje van vandaag ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Lol, ja zit net als gister heerlijk op de bank, naast de open schuifpui te genieten van al die vogel geluiden, het zonnetje, de wind.. mmm... was ik echt aan toe!!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Lol, ja zit net als gister heerlijk op de bank, naast de open schuifpui te genieten van al die vogel geluiden, het zonnetje, de wind.. mmm... was ik echt aan toe!! "

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Whahaha, zoiets ja :p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom moet pret toch altijd verstoord worden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^