'Voedingsdeskundige' Eukanuba

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ben inmiddels al twee keer in onze lokale dierenwinkel geweest toen en er een 'voedingsdeskundige' van Eukanuba aanwezig was. Was twee keer iemand anders, de eerste keer sprak die dame me aan met de vraag wat ik mijn hond voerde. Toen ik vertelde dat ik Wolfsblut voerde, kende ze het niet en waren we snel uitgepraat. 
Vandaag moest ik een kledingroller hebben en stond er een jong meisje dit keer. Ze sprak me aan met de vraag "mag ik u iets vertellen over het belang van goede voeding bij uw hond?" Ik heb haar toen vriendelijk aangegeven dat ik niet geïnteresseerd was. Ergens ben ik wel nieuwsgierig naar wat ze te vertellen hebben en hoe ze mensen overtuigen dat Eukanuba goed voedsel is, maar zo open in een dierenwinkel heb ik geen zin in discussie. Bovendien was het nog een erg jong meisje, en ik wilde haar zaterdagbaantje niet lastiger maken dan het al is.

Heeft een van jullie wel eens een gesprek gehad met deze vertegenwoordigers van Eukanuba?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'Voedingsdeskundige' Eukanuba" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Nee ik heb nog nooit geen gesprek gehad met zo'n persoon maar gegarandeerd dat ik wel een confrontatie aanga :-D Gewoon om eens te weten wat ze gaan antwoorden :-D

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee 3 doggies

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Goede verkoopster is het als ze meteen is uitgepraat als jij zegt dat je brokken geeft van een merk wat ze niet kent..
Maar nee ik heb verder nog nooit met z'n iemand gesproken. Geen behoeften aan mooie verkoop praatjes, net zoals jij haha ;-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Nee ik kom eigenlijk nooit in een dierenwinkel...

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Weet niet of je wel eens op shows komt maar daar word je overspoeld door goedbedoelde verkopers van slechte brokken.Vaak is zelfs Eukanuba één van de hoofdsponsors van een show,bijv. de winner in de Rai.Vind het wel een sport om dan als geinteresseerde eens een babbel aan te gaan met zo,n verkoper.Kan je vertellen dat je daar nog een flinke klus aan hebt als je niet beslagen ten ijs komt ,maar weet je voor jezelf dat je goed voer geeft dan kan je zo,n discussie best wel aangaan.

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Nee, wel met zo'n meisje van Nutro Choice.
Ze was helemaal 'flabbergasted' over wat ik haar allemaal vertelde over voeding, ze wist dat allemaal nog niet hahaha.
Ze heeft me daarna niets meer aan durven praten.
Ze wist zelf niet eens de ingredienten van de Nutro, die ik zelf wél kon vertellen aan haar.

Ze stond letterlijk met haar mond vol tanden.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ik heb al eens een zeer heftige discussie gehad met een vertegenwoordiger van een brokkenfabrikant.. ;-) Heb haar eerst uit laten praten, gewoon een verhaal die ze uit hun hoofd moeten leren maar ze had er verder totaal geen verstand van.. ;-)

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Met Eukaneuba ben ik zo uitgepraat, zoek maar eens op Eukanueba/aims exposed! Dan schrik je je kapot hoeveel honden enorm hebben geleden onder het tot stand komen van dat brokje.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb er niet zo'n zin in, denk ik. ;-)
Ooit bij Pet's Place, toen ik Tinlo haalde daar die jongen horen zeggen dat er geen brokken waren zonder granen. Pardon, ik heb hem beleefd gevraagd hoe hij aan die kennis kwam.
Nou, zonder graan kan een brokje geen brokje zijn.
Ik heb gevraagd of hij eens wilde googlen op de merken die ik toen opnoemde.
Kan zijn dat je het niet weet, wat best jammer is, maar zeg niet dat het niet bestaat.O-)
Want dat vertelt hij zijn andere klanten dus ook...
Je hebt wel gelijk, zo'n meisje hoeft geen vurige duscussie, die weet ook maar wat haar baas vertelt. Dan kun je beter de filiaalhouder ofzo aanspreken.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ik heb eens met iemand van Royal Canin gesproken die er zo verbaasd over was hoe goed Dobber er uit zag ;-). Prachtig in de vacht, mooi glanzend, goed op gewicht en maar een beetje tandsteen (overblijfsel van de brokken). Ach ja, als Dobber het er zo goed op deed moest ik het maar blijven geven zei ze ;-).

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet zo'n expert ben als de meesten hier, maar dat Eukanuba rotzooi is, dat weet ik wel.
Die dame de eerste keer doe Wolfsblut niet kende vroeg wel "oh is dat vers vlees?" met een hele vieze uitdrukking op haar gezicht. Heb haar toen aangegeven dat het een graan vrije brok is waar ik erg tevreden over was. Ben benieuwd wat ze had gezegd als ik wel vers had gevoerd, daar had ze blijkbaar wel een verhaal over klaar ;-)

Vind het wel erg jammer dat iedereen zich zomaar 'voedingsdeskundige' mag noemen... Het blijft toch heel erg "wij van WC eend adviseren WC eend", maar vraag me af hoeveel mensen zich dat ook echt realiseren. 

Geen van beide keren hadden ze het erg druk... dus denk toch niet dat hun verhaal erg aanslaat, dat hoop ik in ieder geval. Misschien volgende keer toch eens het gesprek aangaan

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

ik ben ook voedings deskundige van hill's (voor katten) en r.c. voor honden.2 hele avonden aan besteed....

en weet je wat ik voer:  vers....
zoals die vrouw van de hills al zei: het beste is om je kat een muis te geven maja wie doet dat nou??? (umhhh zo te bedenken heel veel mensen....)

ne maar van eukanubah moet je gewoon aan vragen waarm ze bha en bht in hun brok stoppen?
terwijl voor kanker onderzoek het juist in muizen wordt gestopt om ze kanker te laten krijgen!!!

honden page profiel DaintyDainty 3 doggies

Oh ja een hele preek aangehoord over bozita en slachtafval in brokken. Toen ik vertelde dat ik mijn hond dingen geef die voor menselijke consumptie geschikt zijn en geen rottende darmen was het stil.
Dezelfde persoon doet zich voor als gedragstherapeut maar adviseert eigenaren van kleine hondjes ze op te tillen als ze tekeer gaan naar een andere hond dus waarschijnlijk heeft ze daar ook geen verstand van.. Type mens wat een ander alles wijs wil maken zodat er bij hem thuis brood op de plank komt te staan.
Discussies aangaan met zogenaamde voedingsdeskundigen of verkopers doe ik al niet meer, verspilling van tijd en energie.
Vooral verkopers weten zelf vaak wel dat wat ze willen verkopen niet het beste is, maar doen alsof om centjes te verdienen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'Voedingsdeskundige' Eukanuba" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dromen van een tweede hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^