Hoe vind ik een goede hondenschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eline (Gast)

Hallo allemaal,
Ik heb sinds een week een pup. Mijn eerste hondje.
Ik wil het graag goed doen en ben op zoek naar een hondenschool.
Er is zo veel keus dat ik niet zo goed weet waar ik moet beginnen. Ook heb ik gelezen dat er verschillende manieren van opvoeden zijn. Ik heb nu een aantal hondenscholen in de buurt gevonden maar hoe weet ik welke goed is? Het is voor mij allemaal nieuw dus ik hoop op deze manier wat meer informatie te krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe vind ik een goede hondenschool?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nicke, Martin, Shiva & nalaNicke, Martin, Shiva & nala

honden foto van Nicke, Martin, Shiva & nala

waar in de buurt ben je op zoek naar een hondenschool????

Eline (Gast)

Hoi,
Ik woon in Rotterdam. Dus het liefst iets in de buurt.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Meestal mag je wel een lesje komen kijken op hondenscholen dus dat zou ik sowieso doen. Zo kun je kijken of je een goed gevoel hebt bij hun methodes. Ik vind zelf dat er op sommige scholen te hardhandig met pupjes wordt omgegaan dus let daar op. Rukken aan riemen en tikken en porren is geen goed teken.
Namen heb ik helaas niet voor je want ik kom uit Den Haag, maar iemand anders hier heeft vast wel een suggestie...

Gefeliciteerd met je hondje trouwens! Wat is 't voor hondje?

Eline (Gast)

Dank je wel,
Ze is een Border Collie genaamd Nora.

Dus het is niet raar als ik bij de hondenscholen die ik gevonden heb een proefles ga volgen en dan pas een keuze maak?
Ik hoop inderdaad dat er andere zijn met ervaringen bij hondenscholen in Rotterdam misschien kan ik er dan al een paar van mijn lijstje schrappen, wat je zegt over porren, tikken en en rukken enzo. Dat dat soort dingen voorkomen?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ja hoor. 'Corrigeren aan de riem' noemen ze dat dan. Maar voor je het weet trek je je pup een hernia ;-)

Proeflessen of een keer gaan kijken bij een les is meestal geen probleem. En of het raar is? Ach, wat kan jou het schelen ;-) jij wil gewoon het beste voor je hondje, daar is niks raars aan.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Eline ik weet niet waar je precies in Rotterdam woont maar ik ben zelf met Brody naar Martin Gaus Rotterdam gegaan (Charlois). De cursussen worden binnen gegeven in een zaal, er is een kantine en een vergaderruimte waar de theorielessen worden gegeven.

Ivonne is echt een hele aardige vrouw (geld voor zo'n beetje alle instructrices). Mijn ervaring is dat ze rekening houden met jou en jouw hond, als jouw hond alles wat sneller door heeft dan zien ze dat ook en dan mag je ook sneller naar de volgende stap gaan, gaat het wat moeizamer dan zullen ze jou en jouw hond ook meer begeleiden. Ook kunnen ze jouw hond best goed aflezen en kan je er ook heen voor gedragstherapie. 

Ik moet wel zeggen dat het allemaal wel een stuk duurder is dan wat je betaald bij een Kynologen Club. Maar als ik dan hier bepaalde mensen met hun hond te keer hoor gaan...

Dat brengt mij meteen tot een andere hondenschool die in het Lage Bergse Bos zit. Het komt op mij niet echt over als een school waar ik graag heen zou willen gaan. De baasjes die ik tegen kom die daar cursus hebben gevolgd hebben nou niet altijd honden die even goed luisteren en volgens mij zijn ze daar toch wat meer van de harde handen. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik daar zelf geen cursus heb gevolg maar dat dit alleen een aannamen is.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

martin gaus ben ik nu niet dol op en Ivonne heeft geen inzicht in honden. Ze wist waarvoor ik kwam met mijn hond maar moest maar achter het gebouw de oefeningen doen anders koste het te veel tijd voor de groep. Tot 2 x toe die cursus achteraf gedaan toen werd er gezegt dat ik hem beter weg kon doen want mijn hond zou nooit "goed" komen. Misschien is ze anders voor puppen die ze kan vormen maar niet voor honden met problemen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Gerdine van hondenschool mijn baas en ik is een hondvriendelijke hondenschool , ze is geen standaard school. Kijk maar eens op de site. Ze zit in Barendrecht.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Welkom! Ik zat met hetzelfde probleem, maar wat ik heb gedaan: eerst zonder pup gaan rondkijken, dan kan je je echt even concentreren op hoe ze met de honden omgaan en hoe de honden zelf reageren. Dat bij enkele hondenscholen doen, want er is echt ontzettend veel variatie en ze zijn niet overal even positief in de manier van opvoeden. Kijken wat bij jullie past, waar je je goed bij voelt. Want als je je er goed voelt, ga je ook liever gaan. ;-) Succes iig.

PS; heb je foto's van je pupje? :-D

honden page profiel Nicke, Martin, Shiva & nalaNicke, Martin, Shiva & nala

honden foto van Nicke, Martin, Shiva & nala

ik kan je helaas niet helpen. Ik hoop dat je een goeie hondenschool vind waar jij je fijn bij voelt. succes ;-) ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hier in Noord-Holland hebben we de KCWF. Die is aangesloten bij de raad van beheer en dus erkend. Mijn ervaringen bij die hondenschool zijn zeer goed, terwijl ik die niet erkende hondenscholen 3x niets vind..

Ik zou dus de raad van beheer bellen en vragen welke kynologenclub bij hun aangesloten is in de omgeving van Rotterdam.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik ben ook eerst zonder pup bij een hondenschool wezen kijken. ik heb daarbij vooral gelet op hoe de instructeurs met de honden omgaan. welke adviezen ze geven, hoe ze uitleg geven aan eigenaars.

Uiteindelijk gaat het er ook gewoon om hoe jij je erbij voelt. voel je je er goed bij, is het gezellig en lopen de honden er vrolijk bij?!

dan heb je je hondenschool gevonden!
ik zou in ieder geval iets kiezen wat niet heel ver weg is. gewoon lekker in de buurt.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ben ik het niet helemaal mee eens. Het kan nog zo gezellig zijn, maar als je er niets leert, is het sonde van je geld..

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb heel wat hondenscholen gezien met al mijn honden. Mijn advies is ook ga eerst kijken zonder hond en dan vragen om een proefles. Ik train momenteel in Schiedam dat is echt positief trainen en in krimpen a/d ijssel zit ook een goede hondenschool die heet ons schooltje. Ik heb altijd gedacht lekker dichtbij maar dat waren niet de beste nu rij ik iets verder waar ik het wel naar mijn zin heb en positief train.
Ik weet niet waar in Rotterdam je zoek ik ken er iig heel veel.

Eline (Gast)

Wat fijn al deze info.
Ik heb die in het lage bergse bos op mijn lijstje staan in eerste instantie omdat die het meest in de buurt zit. Martin gaus is ook een optie alleen hoor ik daar zoveel wisselende dingen over. Bij de dierenarts hadden ze het over een nieuwe hondenschool bij blijdorp met een quiebus keurmerk? Zegt dat jullie iets?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hier in den haag zit ook een quibus maar het loopt er geen storm... geen idee of dat een teken is of gewoon toeval ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ben ik het niet helemaal mee eens. Het kan nog zo gezellig zijn, maar als je er niets leert, is het sonde van je geld.. "


ik denk dat je mijn reactie dan even wat beter moet lezen, want als eerste noem ik ook dat het gaat om de adviezen en uitleg die gegeven wordt en op welke manier. maar voor mij gaat de puppycursus eerlijk gezegt niet helemaal om de info. want heel eerlijk gezegt heb ik daar niet zoveel van geleerd na meerdere pups opgevoedt te hebben en op een dierenopleiding te zitten

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik heb met masha op een quiebus hondenschool gezeten en vond dat eigenlijk helemaal niets. erg oppervlakkig, we hebben in al die tijd maar een paar oefeningen gedaan, en dat dan steeds weer overnieuw.

maar ze hebben natuurlijk allemaal verschillende hondenscholen, dus misschien is die bij jou in de buurt wel goed.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

ik denk dat je mijn reactie dan even wat beter moet lezen, want als eerste noem ik ook dat het gaat om de adviezen en uitleg die gegeven wordt en op welke manier. maar voor mij gaat de puppycursus eerlijk gezegt niet helemaal om de info. want heel eerlijk gezegt heb ik daar niet zoveel van geleerd na meerdere pups opgevoedt te hebben en op een dierenopleiding te zitten "


Bij ons kreeg je juist een theorie cursus naast de puppy cursus. Dat zat in 1 pakket. Het was wel vrij simpel (niet dat je je daarna gelijk instructeur kunt noemen ;-)). Maar je leerde er wel degelijk belangrijke dingen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ligt er denk ik ook een beetje aan hoeveel je zelf al weet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik had het er ook niet over wat ik wel/niet wist ;-) Ik had het erover dat voor iemand die van begin af aan begint, wel degelijk goede info kreeg in die theorie cursus.

Die theorie cursus hoorde ook bij de honden cursus. Als je 1 van de 2 niet goed deed, dan zakte je.

Eline (Gast)

in de omgeving van Rotterdam centrum zoek ik. Maar heel veel hondenscholen zijn er niet. Misschien moet ik dan toch ook maar verder van huis zoeken.

Ze is echt een heel lief hondje ik wil graag een goede band met haar en leuke dingen doen. Ik woon alleen dus ze is mijn beste vriendinnetje zeg maar ':-).


Ik zie soms mensen heel streng doen tegen de hond, dat is niet iets wat ik mezelf zie doen. ze hoeft van mij ook niet aan mijn been geplakt naast me te lopen. maar ik wil haar bijvoorbeeld wel los laten dat ze lekker kan rennen alleen vind ik dat dus spannend omdat ik bang ben dat ze weg loopt.  en ik moet zeggen dat ik hier het een en ander over puppys gelezen heb maar Nora doet het in huis dan eigenlijk best goed. dus ben wel een beetje trots.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Eline ik denk dat er geen hondenscholen in het centrum zitten, omdat de ruimtes daar toch wat duurder zijn. Er zitten ook een hondenschool bij de Brienenoordbrug, misschien is dat wat dichter bij?

Eline (Gast)

Ik zou graag nog wat meer ervaringen van mensen willen weten met de hondenschool in het bergse bos en die van quiebus. Want hoe ik het nu heb gaat het een beetje tussen die twee. Op de website van die van quiebus staat dat ze geen correctiemateriaal gebruiken en positief trainen, ik weet niet zo goed wat correctiemateriaal is maar het klinkt als iets dat ik niet wil gebruiken. En die van het bergse bos heeft wel een hele leuke site, moet wel zeggen dat het daar wel duur is(denk ik) ik weet niet wat gebruikelijk is.Klopt het ook dat ze vanaf 8 weken op cursus mogen.
Zit een beetje sites te vergelijken dus kom van alles tegen waar ik heel eerlijk gezegd nooit echt over na gedacht heb. niet echt heel erg slim van mezelf.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als je nieuwe dingen tegen komt is dat toch juist goed. Je kunt er nu dus mooi over nadenken voordat je beslist wat je wil.
Als het om twee scholen gaat zou ik bij beide gaan kijken.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat je vooral moet kijken naar (nadat je bij allemaal hebt gekeken) wat je gevoelsmatig denkt dat de beste past bij jou en je hond. Wat voor opvoeding heeft je voorkeur.Is al bekend of je pup dominant aangelegd is of juist niet. 
Een training, scholing kan daarop aangepast worden.

Positieve benadering lijkt me sowieso altijd belangrijk daar bereik je het meest mee en blijft het beste hangen. 

Je kan informeren naar wat het correctie materiaal is, ze zouden bijvoorbeeld ook met de clicker kunnen werken (positieve beloning kan ook als correctie middel benoemd worden/geïnterpreteerd worden).

Je kan beter nu er achter komen dat je over bepaalde dingen nooit nagedacht heb, je pup is nu nog jong dus je kan nu je plannen nog aanpassen etc. en informatie vergroten, bijstellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe vind ik een goede hondenschool?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Brokken + KVV vraag!
^