Waarom hebben jullie voor jullie huidige ras gekozen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Waarom hebben jullie voor dit ras gekozen en niet voor een ander, dat jullie bv "mooier" of atletischer vinden?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom hebben jullie voor jullie huidige ras gekozen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Mijn vorig hondje was gestorven en mijn ouders wouden liefst geen groot hondje
en omdat de chihuahua zo slecht wordt afgebeeld hadden we dan voor de chihuahua gekozen om te laten zien aan de mensen dat het niet het ras verantwoordelijk is maar de opvoeding. We hebben voor een langhaar gekozen omdat we die mooier vonden dan de kortharige
we hebben natuurlijk ook eerst info gezocht maar uiteindelijk komt opvoeding altijd op hetzelfde neer.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Mijn vader was al jaren van de Stabij, ik zelf vond het ook leuke honden, maar vooral het karakter sprak me aan. Ook Tollers vonden we leuk (nu nog steeds). Maar uiteindelijk is toch Sam op ons pad gekomen.
Maar als hier nog een hond zou komen, dan zeker een Otterhound. :-D

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Mijn vader was al jaren van de Stabij, ik zelf vond het ook leuke honden, maar vooral het karakter sprak me aan. Ook Tollers vonden we leuk (nu nog steeds). Maar uiteindelijk is toch Sam op ons pad gekomen.
Maar als hier nog een hond zou komen, dan zeker een Otterhound. :-D "

En wat vinden jullie zo leuk aan deze rassen?

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Omdat de Stabij zo eigenwijs is, wat we wel goed bij ons vonden passen O-). En het uiterlijk van de Stabij vind ik ook iets hebben, ze hebben een lekker koppie. Zelfde geld voor de Toller. Daarnaast ken ik ook een paar Tollers in levende lijven en dat zijn gewoon geweldige honden. Erg baasgericht en ze luisteren goed (die ik ken dan ;-)). En we wouden graag een grote hond, maar niet een te grote. En Stabij's en Tollers hebben eigenlijk wel de 'perfecte' grootte.
De Otterhound vind ik vooral leuk, om de "shabby" uitstraling en ik ben altijd al fan geweest van dat soort vachttypes. Verder vind ik dat ze een leuk karakter hebben omdat ze erg baasgericht zijn, rustig in huis en buiten actief en ze zijn eigenwijs O-).  Ik hoop dat ik er eentje in levende lijven mag ontmoeten. ':-)

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij houden van werkhonden en hebben toy/mini aussies, een working kelpie, een duitse herder en border collies. Allemaal werkers die graag wat voor je willen doen. Er zijn diverse andere mooie rassen, maar voor mij hebben die te weinig werkcapaciteit zoals ik het graag zie.

honden page profiel Buffy & BaileyBuffy & Bailey

honden foto van Buffy & Bailey

Ik koos voor de Labrador omdat ik nooit eerder een hond opgevoed had.
Men vertelde mij dat een Labrador een hond was die niet met harde hand opgevoed hoefde te worden en een hele goede beginners hond was.

Ondertussen ben ik helemaal verliefd op mijn hond(en) en zou ik mezelf nooit meer zonder een Labje zien.

honden page profiel jolienjolien

honden foto van jolien

vroeger hadden we duitse herders en mijn vader wou de duitse herder omdat dat dit goeie waakhonden zijn en omdat we nogal een groot terrein hadden , toen hadden we een husky dat was omdat mijn mama al altijd gek geweest is op de husky  , toen die er niet meer waren helaas overleden had mijn mama haar hart verloren aan de shar-pei Bono is nu 7jaar toen we verhuizden mocht ik nog een hond en mijn vriend was gek van de Bordeaux dog omdat die heel stoer, rustig en knap zijn dus zijn ik en mijn vriend Balou gaan halen is nu 2jaar en ik heb een zwak voor franse bulldogjes dus na lang twijfelen of een 3de hond wel goed was heb ik dan tog besloten Bass te gaan halen franse bulltjes zijn gewoon grappige , slimme en lieve hondjes en hij is idd mijn lieverd en hij is intussen ook al 1jaar

mijn top favoriet is eigenlijk de akita inu , ben er verliefd op geworden toen we een akita als loge hadden voor 3 weken dat ras spreekt me zo enorm aan wat karakter betreft , uitstraling , mits goeie opleiding is dit een top ras .... dus als er ooit 1 komt te gaan zal er hoogst waarschijnlijk een Akita bijkomen ;-) maar nu geniet ik volop van mijn 3 rakkers en wil ik ng niet denken aan een volgende :-)

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Mama en papa wouden geen grote hond. En mijn nonkel had al een franse bulldog en ik was er echt gek van. Zo'n leuk karakter, lekkere knuffelbeertjes en actief. Dus daarom heb ik voor een franse bulldog gekozen

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ik heb gekozen voor de kangal, vanwege het sterke karakter, de zelfstandigheid, de rust in huis en het zeer waakzame buiten, ook wou ik geen hond die uren wil spelen, maar een hond die zich heel zelfverzekerd gedraagd, rustig in omgang, die einden kan sjouwen, indruk maakt, tegen mijn karakter kan, lief voor gezin is en als laatste maar 1 baas heeft.

De twee kleintjes zijn ook meer leuk voor mijn dochter, die kan daar mee spelen en knuffelen mee wandelen, de kangal ligt standaard naast mij.



honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

25 jr. geleden begonnen met golden, lieve honden voor gezin en vind ze nog steeds gewelig.
Later toen we groter konden gaan wonen en kids ouder waren wilde ik graag een werkhond om iets mee te doen en kwam uit op een newfoundlander. ipv pup kwamen we met een 11 mnd newf thuis en door omstandigheden niet mee kunnen werken. 

Mijn man zijn opa had Ierse Wolfshonden gefokt en hij wilde altijd al graag een Ier. Maar zijn eigenwijze donders dus duurde even voordat ik daar de tijd voor had en eraan toe was. Maar een heerlijk ras jammer dat hart kwaal een voorkomend iets is en ook onze is op 4jarige leeftijd overleden dus durven we niet zo goed meer. 

En ook altijd de liefde voor husky gehad, vaak als we eraan dachten om een nieuwe pup te nemen hier weer over lezen maar de timing was vaak niet juist maar uiteindelijk .... en  na het lezen van verschillende sledehonden voor deze gekozen hoewel we de laika niet tegen zijn gekomen. En nu heb ik hier ook echt de tijd voor om hiermee aan de gang te gaan eerder niet. 

dus het ligt ook aan hoe woon je ... kun je het financieel aan sommige rassen vooral als je ermee wilt gaan werken kosten toch meer ... en heb je er nu de tijd voor.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Mijn vriend wilde graag een Labrador en ik een Newfoundlander. We konden het maar niet eens worden en toen vonden we Balou, zijn moeder een Newfoundlander met Labrador en vader een Landseer ECT. Zo hebben we allebei wat we wilden. (ik natuurlijk wat meer aangezien de Landseer toch ook veel weg  heeft van de Newfoundlander hihihO-))

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Ik heb altijd gezegd geen kleine hond te willen. Maar ja, met een dochter van vier vonden we een wat kleiner ras toch fijner. We zijn dus op zoek gegaan naar een klein maar wel stoer ras. De Franse bull sprak ons wel aan, maar degenen die we kenden waren erg kortademig.
Toen kwamen we de Brabançon tegen... En waren verliefd.
Het heeft zo moeten zijn ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

oh datis een heeeel lang verhaal! hihi!

Toen ik klein kindje was keek ik altijd de serie Due South. Daarin kwam een "wolf" (husky) voor. Heerlijk eigenwijs beest, die wat je ook zei altijd dr eigen plan trok.
Heb toen gezegt dat ik een husky wilde.
Maar verder niks mee gedaan, verder altijd verliefd geweest op herders.

Mijn vriend vond honden altijd wel leuk, maar ook die mocht zoals ik, geen honden thuis.
Hij was jaren geleden naar finland geweest en daar mee geweest op sledehonden tour. en dus wilde hij ook zo'n hond. Want ze waren mooi en kon je mee slee rijden. Ik dacht, ja in nederland. Hoe vaak hebben we hier sneeuw?
Maar ok, ik denk we zien het wel.

Ook naar andere rassen gekeken, alles wat maar niet klein was. Naar de karakter eigenschappen gekeken, onze omstandigheden, budget, voer, kosten, benodigheden. En toen naar fokkers.

uit eindelijk hadden we dus alleen nog een herder en een husky over. Maar omdat een herder, mits niet goed gesocialiseerd, erg waaks kan zijn, en het dan lastig is om een andere hond erbij te voegen, zijn we voor een husky gegaan. Met als belofte, onze 2e hond word een herder, als die er ooit komt.

Nou ja, zie hier onze herderloze roedel. Maar ooit komt er echt wel een herder bij hoor!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Ik heb altijd gezegd  geen kleine hond te willen. Maar ja, met een dochter van vier vonden we een wat kleiner ras toch fijner. We zijn dus op zoek gegaan naar een klein maar wel stoer ras. De Franse bull sprak ons wel aan, maar degenen die we kenden waren erg kortademig.
Toen kwamen we de Brabançon tegen... En waren verliefd.
Het heeft zo moeten zijn ;-) "

Is het een gezond ras , de Brabançon? Ik vermoed dat er hier wel gemakkelijk aan te geraken valt, vermits ik in belgie woon, zijn er veel fokkers van het ras?

honden page profiel IngeInge

honden foto van Inge

Ik wilde graag een klein formaat dat ik makkelijk mee kan nemen. Een beetje stoer uiterlijk, uithoudingsvermogen een knuffelkont maar geen pleaser , dus een tikkeltje eigenwijs.
Mijn opa had vroeger korthaar teckels en zo kwam ik bij het ras. Zelf vind ik de ruwharen stoer maar ook knuffelig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb voor de malamute gekozen omdat ik me momenteel geen enkel ander ras kan voorstellen dat zo goed bij me zou passen als dit...
Ja... zucht.. ben helemaal gek van hen ;-).

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik wilde al heel lang een dalmatiër en toen ons vorig hondje is gestorven ben ik vrij snel beginnen rondkijken op asielsites. Ik ben dan ook veel info beginnen zoeken over dalmatiërs omdat ik er toch relatief weinig over wist. We wilden eerst nog een tijdje wachten, maar toen zag ik Perdie op een site met haar schattig tongetje uit haar mond:


En ja toen was ik verkocht! Ik ben zo snel mogelijk beginnen bellen naar het asiel omdat ik zo bang was dat ze al weg was! En we hadden geluk, want blijkbaar was ze weg maar hadden die mensen haar al meteen terug gebracht! Ik ben helemaal verkocht aan het ras en zou er in de toekomst nog graag eentje bij willen :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Yasmine: ja, dat is toch het schattigste fotootje ooit! Wat een heerlijk koppie!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Mijn volgende hond wordt waarschijnlijk een podenco en geen Azawakh of Borzoi, die ik eigenlijk vele malen mooier vind. Maar ja, ik vind dat ik de lat wel (for starters) iets lager mag leggen om te beginnen.

Die droomrassen komen nog wel, als ik er klaar voor ben.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

wij hebben een samojeed (werktype) gekozen omdat als ik naar de film snow buddies keek toen ik klein was gek van sledehonden was. ik wil ook graag een active hond een redelijk grote en heel kindvriendelijk
zo heb ik de samojeed gevonden':-)

honden page profiel Hennie Hennie bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Hennie

wij hebben in de jaren tachtig een stafford over genomen van iemand die vond dat de stafford hoorde te vechten en dat deed deze staf niet, eenmaal de stafford hebben leren kennen zijn we blijven hangen aan dit geweldige ras, zelfs onze kennel is vernoemd naar onze eerste staffford die niet wilde vechten hij is 16 jaar bij ons geweest.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Mijn vorige hond was een Witte Herder. Helemaal verliefd op het ras wilde ik het liefst weer een Witte maar gezien mijn gezondheid kon ik dit beter niet doen. Een hond tussen de 10 en 15 kilo die als pup maar ook als senior ZELF in mijn gehandicaptenautootje zou kunnen springen was een beter idee. Rustig in huis en goed moe te krijgen waren ook opties waar ik blij mee zou zijn. Ik ben gaan zoeken zonder naar de plaatjes te kijken en vond de Whippet. Tja... dat was nou niet helemaal wat ik zocht. De tijd om eigenwijs te zijn was voorbij. Ik kende een lotgenoot met 3 Whippets die ik om raad heb gevraagd. Na heleboel over en weer mailen en bellen was ik om, er kwam een Whippet. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ze had me wel gewaarschuwd, eens een Whippet altijd een Whippet. Ze had gelijk, mocht er na Spikkel nog een hond komen dan wordt dat een Whippet.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mijn eerste hond (een kruising Mechelse Herder) heb ik absoluut niet op ras uitgekozen. Sterker nog, ik had altijd de grootste mond dat ik nóóit een Mechelaar zou willen, en toen ik haar de eerste keer in het asiel zag was mijn eerste reactie: Oh, man, wéér zo'n Mechelaar! (ik werkte destijds bij het asiel) Echter na vier maanden wist ze mij te overtuigen van haar geweldige karakter en mocht ze mee naar huis!
Mijn tweede hond (een Podenco Andaluz) is wel op ras uitgezocht, min of meer. Ik wilde graag een windhond type, maar vond Galgo's/Greyhounds te groot. Whippets zaten er op dat moment niet bij de stichting waar ik aan het zoeken was, maar wel een klein Podenco'tje! De reden dat ik een windhond type zocht is omdat ze zo'n geweldig zachtaardig en rustig karakter hebben. Nu moet ik wel zeggen dat dit toch meer voor de Galgo's/Greyhounds geldt dan voor de Podenco's.. :P

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik heb niet gekozen.

Ik ben er ingerold zeg maar. Mijn ouders kochten als tweede hond een border collie. En toen mijn ouders gingen scheiden trok mijn vader in bij een border collie fokster. Tja... Nu heb ik het vermoeden dat ik nooit meer van de border collies af kom/wil ;-)

Ik zou er wel heel graag 1 of 2 andere rassen naast willen hebben later. Zelf wil ik hele graag een poedel en mijn vriend wil graag een mechelaar.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Wij gingen in het asiel kijken voor een iets oudere hond, maar kwamen Dana (toen 5 weken oud) tegen en waren verliefd! Aangezien onze kat nog geen honden gewend was, werd sowieso aangeraden een pup te nemen, en aangezien we juist nu de tijd voor een pup hadden, hebben we besloten ervoor te gaan! Nog geen moment spijt van gehad overigens, het is zo'n heerlijk hondje, we zijn sinds ze in huis is alleen maar verliefder op haar geworden :-)

Wel zijn we er over uit, dat er ooit, als Dana volwassen en stabiel is, en we groter wonen, er nog een grotere hond bij gaat komen, waarschijnlijk een vizsla of een toller, om mee te gaan sporten / werken.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Tja, mijn hondjes hebben mij uitgekozen hihi. Ik ben niet specifiek opzoek gegaan naar een ras, kwa herplaatser maakt mij dat ook niet zoveel uit, zolang hij/zij maar past in mijn leven zodat ik de hond niet tekort doe.
Ik was niet opzoek naar een vuilnisbakkie uit het asiel maar toen we elkaar voor het eerst zagen was er meteen een klik. Kwa uiterlijk was hij totaal niet wat ik zocht maar ik heb er geen seconde over hoeven nadenken, die knul ging met mij mee naar huis!

honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah

honden foto van Simone & Noah

Nog vrij kort geleden: mijn moeder en ik wouden een hond. Vaders liever niet, maar een kleine herder wou ie wel. Lang gezocht, zonder resultaat. Ik begon te zoeken op zeldzame hondenrassen. Via HP kwam ik op de chodsky pes. Toen dringde het tot me door. Dit is een kleine herder! Gezocht en gespeurd op google. En ik kwam in duitsland terecht. Nu metsmart wachten op de pup. ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Onze eerste hond, Lizzie, is een sheltie. We hebben toen eigenlijk voor het ras gekozen omdat we graag een Schotse Collie wilden, maar we in een heel klein appartement zouden gaan wonen. Gelukkig zijn shelties net als collie's geweldig lief, zachtaardig, 'makkelijk' op te voeden en natuurlijk prachtig mooi! :-D Maar omdat wij toch wat meer van grote honden houden is er nu een schotse collie bijgekomen ;-) deze combinatie vinden we super ;-)

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

ik ben verzot op bull terriers & staffords ... iemand die ik van vroeger kende had een heel mooie stafford ... ze ging voltijds werken en had s avonds niet echt zoveel tijd voor haar stafford (ging max 1uur wandelen met hem) ... vond het heel er gvoor dat beestje dat hij zo weinig beweging kreeg ...
en omdat ik hem niet zoveel beweging kan geven per dag heb ik niet voor een van deze mooie rassen gekozen
maar wel voor :-D een frans bulldoggetje :-D Bruce is eigenlijk perfect qua grootte ... hij kan bijna overal mee naartoe, hij is een echt clowntje en heeft zo'n leuk snoetje :-D Bruce is ook een heel actieve hond maar natuurlijk niet zo actief als een stafford of bull terrier ... ik doe elke dag een wandeling van een uur met hem s avonds (mijn pa gaat smorgens een half uurtje met hem wandelen) en daarna ligt hij rustig op een botje te bijten of ligt hij naast mij id zetel :-D
daarom dus een franse bulldog en geen stafford/bull terrier

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom hebben jullie voor jullie huidige ras gekozen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Maandag starten met EG2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^