mijn pup agresief?!?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

michelle (Gast)

Ik heb wat vraagjes over mijn langharige chihuahua pup! Hij heet balou en is 12weken oud, hij is echt een schatje maar hij bijt erg veel soms pak ik hem op en dan gromt hij naar mij, niet altijd maar vaak wel en dan zeg ik " foei " of " nee " maar vaak wordt hij dan echt vel en gromt hij echt luidkeels en hij hapt dan ook naar mij!! Ook als ik iets afpak van hem wat niet mag gromt hij heel erg, ik weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet ! Dit is toch niet normaal??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn pup agresief?!?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

het is een pup van 12 weken.......dus dat is normaal
probeer hem eens afteleiden als hij gromt pak een speeltje gooi het weg als hij dan stopt doe je dat ffe een paar dagen en dan gooi je het niet meer als hij gromt en zeg je bv stil
als hij dan stil is gooi je het weer

maar pupjes bijten grommen vanalles dat is een pup
jij moet hem opvoeden je krijgt geen kant en klaar schattig chi pakket of van wat voor hond dan ook

maar doe het positief alleen als hij het echt bont maakt hup in zn mand doen en even negeren en daarbij nee/foei zeggen

maar kijk is hier op HP bij het stuk over opvoeden van een pup helpt misschien

sorry voor de spelfouten lang leven een telefoon

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

ow  en oppakken moet je niet zomaar doen op de grond gaan zitten en zn vertrouwen winnen tot hij bij jou komtookal is hij klein het is en blijft een hond die je pas hebt
jij wil ook niet dat iemand die je ween paar weken je kent je op gaat pakken.......
dus grommen is dan een waarschuwing

michelle (Gast)

Hihi maak niet uit ik snap het! Ik ga je advies opvolgen want verder is hij echt een schat en ik heb hem ook op ze rug gelegt als hij zo doet maar dan wordt het alleen maar erger dus daar ben ik ook mee gekapt Ik ga even kijken dankje:-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Grommen is een waarschuwing. Je pup moet vertrouwen krijgen en dat krijgt hij doordat je hem dingen leert en toont hoe hij iets moet doen.Als hij bijt, negeer je hem, draait hem de rug toe en zwijgt. Niet roepen dat hij op moet houden, want dat is voor hem het sein om juist te gaan bijten. Lukt dat niet meteen, loop je de kamer uit, wacht totdat hij rustig is en komt dan terug. Doet hij het weer, doe je weer hetzelfde en loopt de kamer uit. Ook als de pup in de riem gaat hangen, draai je hem de rug toe, zwijgt en als het kan, laat je de riem vallen en gaat erop staan, zodat hij niet weg kan. Met wandelen kun je het beste de riem laag en losjes houden.De pup probeert nu alles uit, weet niet hoever hij kan gaan en moet nog alles leren, net zoals zindelijk worden. Een pup is niet agressief, maar probeert alles uit, door te bijten. Daar hebben de meeste baasjes wel ervaring mee, met bijtende pups. Het gaat allemaal over. Een duidelijk en consequent baasje is belangrijk voor hem. Als je hem iets wil afnemen, kun je beginnen met ruilen, want straks zal hij gewend moeten zijn, dat je bv. zijn tanden poetst of iets in zijn oren druppelt. Als hij dat nu leert, heb je daar levenslang voordeel van.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Het happen en bijten is doodnormaal puppygedrag. Vrijwel alle pups doen dit, meestal is het na het wisselen al veel minder of zelfs over. Dit is een periode waar je doorheen moet. Het is nog maar een baby, pups ontdekken de wereld met hun bek en op die leeftijd hebben ze bovendien een zeer grote kauwbehoefte. Vaak gaan pups erg druk doen en happen als ze vermoeid zijn. Leg Balou daarom regelmatig even in de bench/mand om te rusten en even bij te tanken. Is hij niet moe, leid hem dan af met iets waar hij wél op mag bijten! Bijvoorbeeld een speeltje of een kluifje. Heb je niets bij de hand, negeer dan het gehap en draai hem de rug toe terwijl je het plafond bewonderd.

Als Balou gromt wanneer je hem oppakt laat hij merken dat hij het niet prettig vindt wat je doet (dit kan onzekerheid zijn). Een Chihuahua is geen truttig gemakkelijk schoothondje, maar een echte hond met een sterk karaktertje. Door te grommen geeft hij zijn grens aan. Dit betekent niet dat hij agressief is. Hij vindt het oppakken dus blijkbaar niet leuk. Als zijn baasje dan ook nog bestraffend 'Nee' of 'Foei' gaat roepen wordt het allemaal nog vervelender. Sowieso zal ik een hond niet straffen voor grommen, want dit is puur een signaal om stress aan te geven. Stel je voor dat je hond afleert te grommen, en hij zonder waarschuwing direct bijt als iemand te ver gaat?
Wat je wél kunt doen is het leuk maken en hem rijkelijk belonen wanneer het wél goed gaat. Geef hem een lekker snoepje of stukje kaas terwijl je hem oppakt, waarschijnlijk is hij te druk met het snoepje om te grommen. Laat hij het toe, dan beloon je hem met je stem en eventueel nog iets lekkers. Gromt hij wel, bestraf hem dan niet maar ga het in stukjes knippen. Dus eerst een hand onder zijn buikje, en belonen. Dan heel zachtjes een paar centimeter optillen, en belonen. Stapje voor stapje. Oefen dit in korte sessies en niet te lang of te veel achter elkaar. Zorg ervoor dat oppakken LEUK wordt!

Het verdedigen van voedsel of voorwerpen heeft niets met agressie of vijandigheid te maken. Zelfs de ranglaagste hond (of wolf) binnen de roedel heeft het recht zijn eten te verdedigen. In de hondenwereld geldt 'Wat je hebt, mag je houden!' Afpakken wordt niet getolereerd. Sommige honden zijn meer verdedigend ingesteld, anderen weer minder. Wat je absoluut niet moet doen is het voorwerp afpakken of de signalen die je hond afgeeft negeren. Met het grommen laat hij weten dat hij het niet prettig vind en dat hij bang is dat je het af wil nemen. Wat moet je dan wel doen? Maak er een feestje van en leer je hond dat je helemaal geen bedreiging vormt in de buurt van zijn voorwerp. Dit kan je doen door het voorwerp te ruilen met een nog véél interessanter bot of een snoepje. Stapje voor stapje zul je hem moeten leren dat de baas in de buurt van het voorwerp alleen maar iets léúks betekent, in plaats van iets bedreigends.
Als het om iets gaat dat geen kwaad kan (bijvoorbeeld een sok of een handdoek), negeer hem dan volkomen en doe alsof je zelf met iets heel interessants bezig bent (een leuk piepspeeltje of zo). Hij zal het voorwerp links laten liggen en zo leren dat het de moeite niet waard is om te stelen en dat het met jou samen veel leuker is. Verplaats je maar eens in de hond: als het baasje ineens vol belangstelling voor het voorwerp op je af komt en het probeert af te pakken, dan moet het wel een heel bijzonder voorwerp zijn, niet waar?

Het is trouwens ook de kunst dit te voorkomen. Zorg dat hij niet bij verboden voorwerpen kán komen, dan kan hij ook niet de fout ingaan.

Je pup is absoluut niet abnormaal of agressief, sterker nog: dit is heel natuurlijk hondengedrag. Het gaat erom hoe jij er als baasje mee omgaat om het in goede banen te leiden. Veel succes!

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

" Hihi maak niet uit ik snap het! Ik ga je advies opvolgen want verder is hij echt een schat en ik heb hem ook op ze rug gelegt als hij zo doet maar dan wordt het alleen maar erger dus daar ben ik ook mee gekapt Ik ga even kijken dankje:-)





Op zijn rug mag je NOOIT doen dat is veel te grote straf "

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Em;-)

Grommen is een waarschuwing, in plaats van dat gelijk af te straffen kan je er beter naar luisteren;-) Door het af te leren krijg je straks het gevaar dat hij meteen bijt in plaats van je eerst te waarschuwen, dat wil je ook niet. Luister naar je pup.

Pak je puppy ook niet op als dit niet noodzakelijk is. Hij heeft 4 pootjes om op te lopen en als hij met je wilt knuffelen dan komt hij vanzelf naar je toe. Mocht het wel nodig zijn hem op te tillen (omdat je een trap op/af moet bijvoorbeeld), let dan altijd op je lichaamstaal. Zeker voor een klein hondje is het zeer bedreigend als je ineens voor over leunt en hem op pakt. Of nog erger; er achter aan rennen en hem vervolgens op pakken.

Ga op je hurken zitten en roep/lok hem bij je en til hem dan op de juiste manier op. Altijd met twee handen.

michelle (Gast)

Super! Bedankt voor de tips! Ik ga het toepassen !! Hoop dat het dan betergaat!! ps: hoe kan ik me aanmelden?? bedamkt nogmaals van mij en balou;-)

michelle (Gast)

Okee super dankjewell :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

honden page profiel michelle&baloumichelle&balou

honden foto van michelle&balou

Bedankt het is gelukt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn pup agresief?!?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Inentingen/titeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^