Is dit nou zielig of niet? Vervolg blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Geeuwen, wegkijken, achter de oren krabben en 'zingen'! (klinkt als: Whoeiiii'aaahaaahaaa''') Zijn allemaal dingen die Rocky doet op gehoorzaamheidstraining (overigens deed hij dat op de twee voorafgaande cursussen ook)
Hij gehoorzaamd goed, maar kan ik er toch uit opmaken dat hij het er niet naar zijn zin heeft???
Op de cursus zelf heb ik deze vraag uiteraard ook al een gesteld, maar zij noemen het ongeduld of verveling, of seinen naar andere honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dit nou zielig of niet? Vervolg blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Cotons (Gast)

Dat zijn idd signalen om zichzelf wat te kalmeren. Ik zeg niet dat hij het niet naar z'n zin heeft. Ongeduld of verveling ....':-)
In zuid holland zit zag ik hondenschool.biz  of (dacht ik) ook Gerdine van 't Hof (zit ook hier op het forum)
Kijk ook eens op hondenschoolfeedback.nl, daar staat ook uitleg over kalmerende signalen.
Ik kan als gast geen links plaatsen,

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Suzan;

dat zijn waarschijnlijk toch tekenen van spanning/opwindendheid, deze signalen is een onderdeel van hondse communicatie, hiermee wil de hond iets zeggen, het kan zijn om een ander maar ook om zichzelf te kalmeren.
Veel mensen denken dat het niets betekend maar niets is minder waar!!

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

"
Ik lees nergens dat je iets echt SAMEN met je hond doet. Jij werkt buiten, de hond gaat mee. De hond loopt in de wei, de hond knaagt op iets. Maar wat doen jullie samen? Samen speuren, samen op onderzoek, samen door het kreupelhout kruipen, verstoppertje spelen, verzin het zo gek je kan, maar doe iets MET je hond. Je kan geen band op bouwen door naast elkaar te leven. De hond moet jou vertrouwen, hij moet je leren kennen en jij hem. En eens dat vertrouwen er is, komt er ook rust in de kop. "


Christel slaat, denk ik, de spijker op zijn kop! 't Belangrijkste wat je nu moet doen is positief contact maken met je hond. Je moet zien dat je een band met haar opbouwt. Dat wil ze graag, ze kruipt niet voor niks bij je op de bank. Probeer niet alsmaar om haar dingen af te leren, maar leer haar dingen aan. Kleine spelletjes, met fluisterstem en zonder wilde gebaren. ( in welke hand zit 't koekje, kruip onder mijn been door, handtouch ) Lekker belonen, en ook vooral belonen als ze dan stil is. SSSSSSt, kijk eens? Goed zo! Dat blaffen moet je voor zijn. Als je goed op let kan je het zien opbouwen. Laat haar dan naar je toekomen, geef een opdracht, en beloon de stilte. Zo heb ik het mijn Kobus ook geleerd. Het kost wel wat tijd, maar als een keeshond stil kan zijn, kan een beagle het ook!

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Dat geef ik grif toe. Buiten wandelen weet ik echt niet wat ik met hem zou kunnen doen. Balletje gooien dan geeft ie de bal niet af en elk speeltje sloopt ie.Als ik een koekje in een hand zou hebben springt ie als een gek boven mijn kop uit in plaats van te zoeken enz.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Er zijn genoeg activiteiten e.d. genoemd, die je zou kunnen gaan proberen.
Ik zou zeggen, ga eens meer info opzoeken over bv speuren en hersenwerk voor honden en probeer wat uit!
;-)

Cotons (Gast)

Rust.....doet heel veel.
Een leuk voorbeeld. Vorige week maakte ik een wandeling (zonder hond). Zie ik op ongeveer 300 mt. afstand een heel gezin naar hun hond roepen en schreeuwen. De hond was los en liep op straat.  Ouders roepen , kinderen druk erom heen springen. Hadden de hond bijna te pakken dan eroverheen buigen enz. .....hond werd allen maar drukker en wilder. Ik heb dat van een afstandje gade geslagen, ben toen op m'n hurken gaan zitten zijwaarts naar de hond met uitgestrekte arm en in m'n hand iets lekkers (wat ik altijd bij me heb) en mijn gezicht van de hond afgewend. In begin zag de hond me niet maar na een halve minuut had ie me gezien. Komt naar me toe en snuffelt in m'n hand, neemt het lekkers en ik pak hem rustig aan z'n halsband en breng hem naar de met de mond open staande te kijken familie.:-D
Ik werd bedankt en ze liepen met het hondje weg onderwijl het hondje weer flink werd toegesproken en met het vingertje gewezen. Den k niet dat ze het gesnapt hebben.....jammer.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dat geef ik grif toe. Buiten wandelen weet ik echt niet wat ik met hem zou kunnen doen. Balletje gooien dan geeft ie de bal niet af en elk speeltje sloopt ie.Als ik een koekje in een hand zou hebben springt ie als een gek boven mijn kop uit in plaats van te zoeken enz. "

Kom nou! Een beagle is zo'n interessante hond! Hij is enthousiast, leergierig, slim, eigenwijs, vrolijk, en speels. Bijna elke beagle houdt van graven. Gebruik dit dan! Je hebt blijkbaar heel wat natuur rond je, ga dan aan de slag.
Laat je hond even binnen, en ga allerlei lekkers begraven op verschillende plaatsen. Een lekker bot, een bullepees, een runderreep,... als het maar lekker is en lekker ruikt. Dan ga je je hondje halen en ga je samen zoeken. Begint ie op de juiste plek te graven? Goed zo, flinke meid! Laat maar lekker weten dat je apetrots bent op dit hondje! Waaaaw! Ze heeft het gevonden, ja, eet maar lekker op. Kom, nog zoeken... weer samen op pad, naar de volgende schat om uit te graven.
Zoek samen naar konijnenkeuteltjes in die wei achter je huis, naar molshopen, keuter er met een stokje in, zoek mee. 
Elke hond is anders, elke hond heeft z'n eigen voorkeuren. Dus leer van je hond! Kijk naar je hond, en je zal snel zien wat ie werkelijk prettig vindt. Misschien is dit graven, misschien is dit speuren, misschien is dit in de grachten baggeren,... wie weet. maar geef hem de kans te tonen wat hem interesseert, en dan kan jij dit gebruiken om hier samen iets mee te doen!

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Ik heb de hond laten gaan en heb het daar best heel moeilijk mee.Maar het slopen werd erger en erger en het blaffen ook. 
De hond was duidelijk niet gelukkig.
Hij is nu mee met mensen die in dat half uur dat ze hier waren al beter met hem overweg konden als ik na al die tijd. Mensen die buiten wonen, met speelwei, andere honden en kinderen.
Ik hoop dat hij daar heel gelukkig gaat zijn en hoewel ik al heel lang dolgraag een lieve hond wil durf ik denk ik even niet meer.
Mijn verstand zegt dat het goed is zo maar mijn gevoel heeft enorm spijt.
Houden van is loslaten..................maar 2 hondjes in 14 dagen tijd laten gaan is wel heel erg moeilijk.
Dag Luna, word gelukkig. Ik zal je missen................

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Klinkt als een mismatch, in temperamenten. Dat kan gebeuren en, hoe pijnlijk ook, dan is het beter om de hond te laten gaan naar een andere stek. Klinkt misschien hard maar is niet zo bedoeld. Integendeel, je hebt in het belang van je hond gehandeld, complimenten daarvoor.

Gun jezelf de tijd om een nieuwe vriend te vinden, er zijn zoveel verschillende honden die een nieuw mandje zoeken, er is er vast wel een die wel bij jou past!

Mireille

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Dat is ook wat ik in mijn advertentie schreef...........de verkeerde hond op de verkeerde plaats.Het is een lieverd maar hij was te energiek voor wat ik zocht en voor hem was het leven bij een vrouw alleen te saai.
Ik wou dat ik een hondje kon helpen waarvan bijvoorbeeld de baas overleed ofzo. Gewoon, een rustig hondje om lekker mee te wandelen en gezellig te doen.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Anneke, ik heb respect voor je. ;-)

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Dank je wel voor de reacties. Ik was erg bang om het hier te melden. Een herplaatser en dan weer herplaatsen.Jullie reacties helpen me om te blijven geloven dat ik voor haar de juiste beslissing genomen heb.
Het is stil hier maar ook wel weer rustig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dit nou zielig of niet? Vervolg blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: GT in Noord Holland eo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^