Waarom een tuigje ipv halsband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Mijn honden hebben gewoon een halsband, ze trekken niet.... :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom een tuigje ipv halsband?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"

Als het goed gaat aan de halsband denk ik niet dat een tuigje een groot probleem zal zijn! :-) Mochten ze daarmee gaan trekken, dan is het natuurlijk ook mogelijk dat getrek eruit te trainen.

En die dingen zijn inderdaad vreselijk duur, de mijne heb ik ooit voor 50 euro gehaald en voor de sledehondentraining had ik weer een andere nodig van 35 euro.. Bye bye geld. :'( "
Volgens mij is je hond slim genoeg om het verschil tussen het ene en het andere tuig te maken. De context lijkt me nogal verschillen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

hier wordt ook gewoon aan een halsband gelopen
ik zie het voordeel van tuigjes niet, tenzij er iets bijzonders is met de hond

in tuig gaat hij alleen met het speur- en zoekwerk, dan mag hij er ook kracht op zetten
en dat weet hij precies.


verder vind ik persoonlijk tuigjes helemaal niet prettig, zeker bij grote honden ben je alle sturing kwijt wat nu eenmaal af en toe weleens nodig is, en als ik soms honden sleurend in zo'n tuig over straat zie gaan ontgaat mij het nut.

en ik heb nog nooit in 25jaar een probleem in hals of nek gehad van een halsband
tis maar net hoe je hem gebruikt en hoe de hond zich gedraagd of heeft leren gedragen

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

"
verder vind ik persoonlijk tuigjes helemaal niet prettig, zeker bij grote honden ben je alle sturing kwijt wat nu eenmaal af en toe weleens nodig is "


wij hebben hier ook een grote hond (tatra/owczarek podhalanski) maar zelf persoonlijk vind ik dat ik met een tuig meer sturing over hem heb en daarbij loopt hij ook veel beter bij me dan als ik met een halsband zou gaan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In het begin trok Mellow wel, voornamelijk achteruit (*plop* uit was het tuig).
Later ging ze gewoon vooruit, maar wel bij vlagen behoorlijk trekken.

Tegenwoordig loopt ze vaak best ontspannen. Soms zelfs zó dat ik me afvraag of ik alleen een riem vasthoud ;-)

In het bos kan ze nog wel eens alle kanten opschieten en het einde van de lijn niet altijd goed inschatten. Is voornamelijk enthousiasme.
Als mijn vriend of ik verstoppertje gaat doen en zij moet zoeken, dán gaat ze dus voluit in trekmodus. Heeft ze de verstopte gevonden, dan trekt ze nog een tikkie harder en is helemaal blij dat ze gevonden heeft wie ze zocht :-)
Daarna loopt ze weer gewoon mee (met soms een uitschieter ;-))

Wie weet loopt ze over een jaar of 2 gewoon normaal mee en kan ze ook haar Hurtta tuig weer aan (is ze nu ook zó uit als ze wil) of zelfs haar halsband om.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

" Mijn voorkeur gaat ook uit naar een tuigje :-)


Gaan ze er minder van trekken? Nee... misschien wel meer... maar de potentiele schade dat aangericht wordt door trekken is naar mijn mening veel minder.... het trekken moet je dan via training aanpakken.... maar dat moet ook als je hond trekt met een halsband O-) "


Vind ik ook.. Max z'n nek was helemaal roze van het trekken. Nu draagt hij wel een halsband, maar dat is voor de penning van de gemeente. 
Bij z'n tuig gebeurd dit niet.. En daarnaast.. hij loopt nu met de tekst: niet aaien.. aangezien we trainen dat alle mensen niet voor hem zijn..

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Mijn teckel Lobke draagt een halsband. heb een mooi tuig gekocht voor haar en als ik dat omdoet is ze opeens een heel ander hondje als ze er al meeloopt dan vliegt ze alle kanten op , of gaat liggen ,nee voor mij bij Lobke geen tuig om gewoon haar halsband dan loopt ze keurig mee met tuig kan ik haar naast de scoot haast niet mee krijgen de zeldzame keren dat ze naast de scoot mobile mee mag lopen in het park gaat ze zowiezo los dus prefereer ik een halsband Hein.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hier een tuig van Kebo.
Altijd halsbanden gehad en nog,maar i.v.m de vacht heeft hij meestal een tuig om.
De beharing in zijn hals is zoveel dat een halsband slecht te vinden is.Dit tuig heeft een fleece voering op de borst en hij hoeft er niet met zijn poten in.Sluiting aan de zijkant.Makkelijk te vinden en aan te klicken zonder vacht er tussen.
Doordat de vacht omvangrijk is in de nek,kan hij met de wijdte die hier voor nodig is,makkelijk uit de halsband komen.
Tevens fiets ik met hem en met het oog aan de bovenkant blijft de riem altijd op zijn plek en is makkelijk aan te koppelen.
Ook reizen wij door landen,waar bij het verplicht is om de hond in de auto te verzekeren en ook wel zo veilig.Daar is een tuig ook weer een prima keuze gebleken.Bench hier geen optie.
Nadeel van een tuig is dat het erg lang nat blijft hebben we ondervonden.Dus heb je een waterhond is het handig als je er twee hebt of net als wij,gaan we naar het strand halsband om.(in de auto tuig)
Vr gr

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom een tuigje ipv halsband?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Een nieuwe camera
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^