hond bijt kleed in bench kapot hoe af te leren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BanjerBanjer

honden foto van Banjer

Hallo,

Ik heb een pup van 7 maanden, omdat ze als we weg zijn overal aan zit zit ze in de bench,
maar nu bijt ze het kleed kapot, heeft ze een poosje op de plaat gelegen maar nu het kouder word vinden we dit toch eigenlijk wel zielig, hebben we een nieuw kleed gekocht, ligt er nu 4 dagen in en heeft hem nu vanmorgen kapot getrokken.
WEET iemand HOE ik dit haar kan afleren? Ze heeft een groot kauw bot bij de bench in liggen maar daar doet ze niets mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond bijt kleed in bench kapot hoe af te leren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi


misschien kun je een gevulde kong in de bench leggen
daar is hj dan wel een poosje zoet mee :-D

leuke foto van je pup :-D

ik heb ook een lab maar dan zwart en 6 en half maand oud
dus ongeveer even oud? :-D

honden page profiel BanjerBanjer

honden foto van Banjer

het probleem is als ze langere tijd vast zit. eventjes gaat wel goed.

Dank je ja zwart is ook mooi

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

of voordat ze langere tijd de bench ingaat ff lekker
moe maken door een goede wandeling en lichamelijk en geestelijk moe maken
dmv zoekspelletjes verstop tijdens het wandelen bv brokjes die hij of zij dan moet zoeken

hoelang moet jou hond in de bench dan>?

paar uurtjes? :-D

honden page profiel Brenda, Kibo & Charlotte Brenda, Kibo & Charlotte

honden foto van Brenda, Kibo & Charlotte

Ik heb net hetzelfde probleem. Mijn hond doet dit niet alleen in de bench maar ook als hij buiten in zijn mand ligt dan bijt hij dat kussen ook kapot en inderdaad nu met de winter wil je toch liever dat ze niet op de grond moeten liggen..

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

het kan ook de puberteit wezen dat is ook een periode hoever ze kunnen gaan
of soort van verveling

die van mij doet het ook ik was boven bezig heeft hij in tussentijd de vloerbedekking op de onderste traptree kapot gebeten

nu heb ik een hele kale traptree ;-)

toen ik naar beneden kwam kon ik hem betrappen ben op kniehoogte voor hem gaan zitten en naar die vloerbedekking gewezen en gezegd

foei mag tog niet! daarna heb ik hem even 5 minuten genegeert om hem te laten weten hij fout was

als ik weg ben heb ik max in de mand in de keuken een kluif of een gedroogd runderoor of iets dergelijks waar ze even mee bezig kunnen wezen

en weet ook als ik hem in de keuken in de mand heb hij ook niks kan slopen :-D

honden page profiel JudeJude 2 doggies

honden foto van Jude

Wat een toeval... Allemaal labjes! :-)

Haha... Nee, gekheid... Hier een heidewachtel en die heeft een poos het zelfde gedaan. Hij kreeg toen 1 dun fleecedekentje om op te liggen, beet ie die kapot? Jammer dan... Het fleecekleedje bleef er in liggen, kapot en al... Ziet er niet uit, maar ga niet continu iets nieuws kopen omdat meneer zijn tanden moest uitproberen.

Dit een paar maanden vol gehouden en uiteindelijk merkte ik dat het bijtgedrag in zijn kleedjes en kussentjes af begon te nemen. Nu heeft ie een kussen, 2 kleedjes in de bench en nog een groot kussen op de vloer... Het ligt er al meer dan een maand en alles is nog heel! :-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

kleed weg. heel simpel... hier bij mijn jongste reu blijft het ook niet heel. WE blijven het proberen, maar hij maakt het elke keer kapot. En nu komt er gewoon niks in :-)

Is echt niet zielig hoor!

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

ja Jude honden zijn soms net kleine kinderen :-D
zijn jullie honden ook niet vooruit te branden?
die van mij is 6 en halve maand ligt en slaapt bijna de hele dag

miss het tijdsverschil?
gisteren ook beetje gal overgegeven
maar eet en drinkt wel
lichaam beetje van slag denk ik mensen hebben er last van dieren nog meer heb ik wel is gehoord
zit tog al een uur verschil in met eten geven uitlaten etc

honden page profiel BanjerBanjer

honden foto van Banjer

ze doet het echt alleen in de bench ik vermoed verveling, eerder hadden we haar snachts ook los lopen maar als men vriend naar zijn werk ging werd ze dus wakker en daarna ging ze slopen, daarom zit ze nu als we weg zijn vast, ze is verder heel lief, maar ze begint nu sinds een maand geleden haar kleed te slopen in de bench, ze heeft een groot kauw bot in der bench maar daar doet ze niks mee. heb  al een bal in zen bench gehad met brokjes er in maar daar speelt ze alleen overdag mee.

ik weet dat het eigenlijk niet zielig is om haar op de kale plaat te laten liggen maar nu het winter word, en de bench op een stenen vloer staat die erg koud optrekt en dus ook door de plaat heen komt, merk ik aan haar dat ze moeite heeft om in de benen te komen, nu hadden we die kleed er weer in liggen, heeft ze geen moeite meer, daarom heb ik zo iets van er moet wel wat in zen hok want dit is niet goed voor haar.

en kleed in hok laten liggen vind ik nogal eng idee aangezien er toch spul binnen in zit dat ze dan binnen krijgt.

honden page profiel mijn (honden) mannen.mijn (honden) mannen. 2 doggies

honden foto van mijn (honden) mannen.

Ik heb vetbedden tussen de plaat vd bench en de bodem, misschien een idee...
Mijn Dalmaat heeft zijn biabedmatras stukgemaakt toen we een keer langer wegbleven dan normaal. Nu heeft hij ook alleen een fleecedekentje. Hij is nu ruim 11 maanden, maar ik durf nog geen nieuw biabed te kopen.  Mijn ervaring is dat het moeilijk af te leren is, ik hoop dat als hij ouder is het gewoon over is.

honden page profiel BanjerBanjer

honden foto van Banjer

dat is inderdaat een idee ja ik hoop dat ze er mee op houd ik ga denk ook proberen een oud kleed in zijn hok te doen kijken hoe dat gaat laat maar kapot gaan is die toch al kijken of het volgende maand minder word iedereen bedankt voor jullie adviezen top

honden page profiel JorienJorien

honden foto van Jorien

hetzelfde probleem, haar hele benchkleed gaat eraan. Hier ligt ze dus gewoon op niks totdat het misschien weer kan en de pubergedrag voorbij is. Als ze los is knaagt ze ook rustig de hoekjes van alle kussens stuk.

Dus ja naar mijn idee alles wat stuk gaat en te maken valt gaat weg. Dan maar niks, elke week een nieuw kleed is mij te duur;-)...Hier ligt haar bench dan wel vlak bij een kachel en zo snel hebben ze het niet koud naar mijn idee..

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik heb hetzelfde probleem met mijn 9 weken oude pupsel. Hij sleept er alles uit terwijl wij er gewoon bij zijn en terug stoppen heeft weinig zin omdat hij het er toch weer uit sleept. Hij wordt er nog hyper van ook. 's nachts gaat het gelukkig wel goed met kleedjes. Mijn vriend is nu een houten plaat op maat aan het zagen zodat hij overdag niet op die koude plaat hoeft te liggen. Niet dat ie dat al doet.... we zijn nog aan het bench trainen. Hopenlijk past de plaat goed en gaat hij daar niet aan liggen knagen!! :-p

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Ik zou me er niet al te druk om maken.

Hier zijn 2 kussen gesloopt en een paar fleece dekens. De kussens hebben we meteen weggegooid toen ze kapot waren, maar de fleece dekens hebben een hele tijd kapot in de bench gelegen. Als hij erop wou liggen deed ie dat en als hij er niet op wou liggen duwde hij ze aan de kant.
Nu hebben we een vetbed, kosten weinig en die blijven tot nu mooi heel, maar hij ligt net zo lief op het koude metaal, ook al kan ik me niet voorstellen dat het lekker ligt.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Kyra heeft nooit een bench gehad maar ze ligt of op de deurmat van de achterdeur of lekker op haar dekbedje in haar mand ja mevr. heeft 2 dekbedden tot haar beschikking ;-) nog meer als het vrouwtje maar ik zit te denken om voor haar een keer een kanvast kussen te kopen want het is toch wel iedere keer een gedoe dekbedden en overtrekken te wassen. Ik moet dan eerst ffies iets beter bij kas zitten omdat ik die kussens nog al duur vindt ze kosten hier gauw tussen de 50 a 60 euro en dat is nog even niet voor mijn portemonee weg gelegt.

honden page profiel marianna marianna

honden foto van marianna

Hier ook alles kapot gebeten in de bench. Nu hebben we een stuk tapijt er in gelegd. En zo klem en met dubbel plakband er in. 
En dat werkt uitstekend , we haddden van de week zijn kussen uit de kast gehaald en hij begon gelijk weer te knauwen, dus weer weg gehaald en over een paar maanden weer proberen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je weg gaat, eruit halen. :-D

ben je er, kan je alert erop zijn.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Niets meer er in, gewoon op het kale staal.

Diesel deed het vroeger ook, paar maanden niets op de bodem, en het was over.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Niets meer er in, gewoon op het kale staal.

Diesel deed het vroeger ook, paar maanden niets op de bodem, en het was over. "


precies.

VOor de kou kan je evt een doek tussen de grond en de bench doen en de benchplaat en de metalen dingetjes :-) Dan ligt hij nog wel op de kale benchplaat, maar niet meer dat het zo koud word :-)

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Onze houten plaat ligt er in en dat voelt al een stukje warmer :-) Vond zonder echt te koud voor hem.  Hij is er al een paar keer ingeweest dus nu maar gaan oefenen met het deurtje!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Nadat ik 3 keer een nieuw kleedje had gekocht was ik er klaar mee. Mijn honden schoven de kleedjes helemaal naar de zijkant van de bench en gingen er dan naast liggen. En in het proces van het verplaatsen van de deken zat het ding binnen no-time vol gaten. (of ze begraven hun kluif er onder en bijten er dan doorheen om weer bij de kluif te komen)

Mijn honden hadden dus al heel snel gewoon helemaal niks meer in de bench. Gewoon op de plaat en dat vonden ze prima.

Inmiddels kunnen ze allemaal los en hebben ze een eigen kussen. Mijn jongste border heeft alleen de neiging om de rist er af te bijten (echt alleen dat dingetje van de rits), dus de kussens zijn wel dichtgenaaid :P

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

*zucht* sorry voor de dubbelpost

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Wat eng, ik ging net exact hetzelfde plaatsen!! Juno heeft in zijn gehele leven nog nooit wat gesloopt als hij alleen thuis in de bench zat, maar nu is het dag 2 op rij dat hij zijn kussen heeft aangevallen. Wij gaan een stapje terug naar een kleedje, en ik heb ook de theorie dat als hij die ook stuk maakt dat het dan maar lekker blijft liggen.

Ik wist dat sommige honden echt 'puberden', maar dat het gedrag op zoveel punten verandert had ik niet verwacht ;-)

Laten we hopen dat het over gaat!!!

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Hie in het begin in de bench beet Milo ook zijn mat kapot. toen werd me aangeraden een vetbed met antislip in te leggen. Dat vetbed trok Milo dan in repen. Nu ligt er een fleece deken in en deze blijven intact en blijven mooi liggen. Ik weet niet of het aan de fleece ligt, of gewoon dat hij ouder aan het worden is. Sinds 2 maanden doet hij dit niet meer. hij is nu 1 jaar.

Bij ons is het overgegaan. Dus als Milo het zo kan volhouden,mag hij binnen enkele maanden vrij in de woonkamer lopen als we weg zijn ;-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

@ Milo, dat zou ik wel weer rustig ook afbouwen. Ik heb kennissen die de hond ook altijd in de bench deden, maar toen ze merkten dat zij niks meer sloopten hebben ze in een keer de bench weggehaald. Toen kregen ze toch weer een mooie verrassing toen ze terug kwamen van het werk O-)

honden page profiel MiloMilo 1 doggies

honden foto van Milo

Het is de bedoeling om het benchdeurtje open te laten en te beginnen met 5min weg en dan 15min weg en zo opbouwen. En dan uiteindelijk de bench wegenemen en een mand zetten. Als we voelen dat dit niet lukt, terug in de bench of in de berging waar er wat meer plaats is.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chels doet dit ook, dan haalt ze de voering eruit en heb ze zo'n heel sneeuwpaleis in d'r bench waar ze dan ook nog trots op is als ik thuiskom.. Ik doe er nu gewoon 2 fleecedekens in, gaat prima, die sloopt ze niet..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond bijt kleed in bench kapot hoe af te leren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^