jullie ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Roos (Gast)

Hallo,
Ik wil graag een stafford  teef kopen.
Ik heb veeeeeel over het ras gelezen en nu heb ik een vraag... Wat is jullie ervaring met stafford teven en andere honden, ik weet dat ze niet altijd sociaal zijn maar wat betekend dat precies? Kunnen jullie ze uit laten zonder dat ze andere honden proberen aan te vallen?  moeten ze altijd aan de riem? en vallen ze nog steeds uit als ze aan de riem zitten? 

mijn moeder heeft twee teven (teckels) hoe groot is de kans dat ze goed met elkaar omgaan?

Alvast bedankt!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jullie ervaring?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Het ligt heel erg aan de hond, maar een goede start is sowieso van belang. Dat begint al bij een goede fokker, de juiste (sociale) voorouders, een gedegen socialisatie...
Máár!
Wil je een Stafford, dan moet je rekenen op een hond die je niet bij andere honden los kan laten. Dat betekent dus of altijd aan de riem, niet in losloopgebieden lopen of hooguit op zeer rustige plekken op tijden dat er geen andere honden lopen. Voorkómen is het toverwoord, jij bent als baas verantwoordelijk voor je hond en je dient ten alle tijden te voorkomen dat er andere honden verwond raken! Aan de riem ook nooit kennis laten maken met andere honden, dit lokt vaak juist negatief gedrag uit.
Er zijn Staffords die gericht andere honden aanvallen, er zijn ook Staffords die dit niet doen. Echter, een andere hond zal ze maar uitdagen en dan is het vaak raak. En de gevolgen kunnen dodelijk of zeer schadelijk zijn, helaas. Dit is een groot risico want lang niet alle honden zijn sociaal. Een Stafford zal zelden over zich heen laten lopen, dit zit niet in hun aard.
In ieder geval, wil je graag een hond die je lekker los kan laten lopen in parken, bossen en stranden? Waarmee je gezellig op bezoek kunt gaan bij andere mensen met honden? Een hond die je mee kan sturen met de uitlaatservice? Waarmee je rustig in een groep met andere honden kunt wandelen? Lekker je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland? Neem dan geen Staffordshire Terrier!
Ik zeg hiermee niet dat het geen leuke honden zijn. Nee, voor mensen zijn ze geweldig, maar je moet absoluut rekening houden met de natuurlijke aard van de Staffordshire en er dus rekening mee houden dat ze op volwassen leeftijd niet meer met soortgenoten om kunnen gaan. Dit is je plicht als baasje van een dergelijk ras!
Hier moet je én mee om kunnen gaan én je moet er mee om willen gaan. Wil je graag een hond die sociaal is, begin er dan niet aan, dan zijn er honderden andere rassen die hieraan voldoen. Denk niet dat je dit gedrag er wel even uit kunt socialiseren want dit is vrijwel onmogelijk. Je hebt heus sociale Staffordshires, maar dit zijn uitzonderingen op de regel en je mag er niet vanuit gaan dat jij het ook zo treft.

Wil je per se een Staffordshire maar meer zekerheid over het sociale aspect? Kies dan voor een volwassen hond (uit het asiel of herplaatsing). Hiervan weet je het karakter en hierop kan je dus selecteren.

http://ikzoekbaas.nl/zoek-asieldieren/honden
http://www.herplaatsingstaffords.nl/
http://dierenasiels.com/

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

Mijn ervaring, met een goed gesocialiseerde pitbull/rottweiler-combie (heel veel pit van een pitbull en het lui zijn van een rottweiler). Mijn hond kan heel leuk zijn met andere honden, maar niet (meer) met honden die de zelfde "pit" hebben als hem. Dat loopt uit tot ruzie en en als het fout gaat kan de andere hond naar de dierenarts, want mijn hond is extreem sterk (en dominant). Ik heb een keer meegemaakt dat het mijn schuld was, het was (godzijdank) niks ernstigs, maar dat wil ik echt nooit meer meemaken. Ik kan hem alleen loslaten bij honden die "te goed voor deze wereld" zijn (om het zo maar even te noemen), daar kan hij heerlijk achteraan rennen en heel leuk mee spelen maar toch blijf ik altijd letten op zijn houding. Maar dat hij echt leuk speelt zonder "raar gedrag" met andere honden is misschien 1 op de 20 ofzo. Kennismaking aan de lijn is met geen 1 hond echt een daverend succes, los gedragen honden zich heel anders dan vast maar dat risico wil je op een gegeven moment echt niet meer lopen.

Mijn hond valt niet meer uit naar andere honden als ik hem uit laat. Dat deed hij eerst wel (ik heb een herplaatser dus), maar ik corrigeerde mijn hond voordat hij op het punt kwam om uit te vallen (letten op houding) en ik kan hem nu uitlaten zonder dat hij direct op andere honden reageert (ondanks het keffen / grommen / uitdagen van andere honden) natuurlijk is hij nog wel enthousiast en dat mag hij zijn, maar het blijft opletten op de houding van mijn hond en dat vergde mij toch wel een heel hoop tijd om die te leren kennen en erop te anticiperen, en dat ook te blijven doen zonder zelf te stressen maar wel consequent blijven. 

Ik vond het eerst wel een beetje jammer, maar ik heb mijn hond uiteindelijk niet om andere honden te pleasen. Ook zijn er veel hondeneigenaren die bang zijn voor mijn hond, daar moest ik ook heel erg aan wennen. Maar mijn hond heeft wel weer een zeer groot will to please naar mij toe. Ik kan hem alles leren wat ik wil en hij zal alles voor mij doen wat ik hem vraag (van de dingen die ik hem geleerd heb dan haha). Hij is heel erg lief naar andere mensen toe en is gek op kinderen. 

Anders dan dat ik bij mijn andere honden heb gehad is zijn gevoeligheid (ik denk toch echt dat dat zijn pitbull-karakter-kant is of hij is gewoon raar) dat als hij bij mij op de bank ligt niet zijn best doet om mij eraf te gooien (plaats toe-eigenen) of andere dominante handelingen, maar tegen mij aan kruipt en niet lomp in de weg gaat liggen. Als ik verdrietig of bijvoorbeeld ziekjes ben neemt hij op zulke momenten geen loopje met mij, maar legt hij zijn poot of kop op mijn schoot alsof hij wil troosten. Hij zou door het vuur gaan voor mij, dat weet ik zeker.

Jaja, ik ben een beetje verliefd op mijn hond hoor. O-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat dacht je van deze lieverd? Super sociaal, een echte Staff en ze ziet er nog schitterend uit ook! Met haar leeftijd heeft ze al bewezen dat ze naar alle waarschijnlijkheid niet ineens meer de omslag naar hondagressie zal maken.
http://ikzoekbaas.nl/asiel-dieren/hond/10893/edo-hammers-kampen

Of deze mooierd:
http://dierenasiels.com/specshond.cfm?id=272417

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jullie ervaring?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Niet speelse pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^