kan me helemaal hier in vinden, ook mijn honden (rashonden) worden hier niet meer geent, en worden ook allemaal oud (zo'n 12 jaar is het gwemiddelde) en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om die troep weer in te laten spuiten.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Onze pup is wel geent de 6 8 en 12 weken enting, voor de cursus moest ze ook geent worden voor kennelhoest dat hebben we gedaan, en we gingen naar het buitenland dus de rabies heeft ze ook gehad, ik vind het wel belangrijk, maar begrijp het ook als mensen dat niet willen bij hun eigen hond.
De vorige hond van mijn overbuurvrouw werd elk jaar ge-ent, ook voor de ziekte van Weil. De hond is gestorven aan de ziekte van Weil.Ik geef daarmee aan, dat dierenartsen titeren afraden, omdat ze liever enten, omdat daar aan te verdienen valt. De dierenkliniek waar ik met Luca altijd kwam en ook nu met Romeo, raadde het me zelfs af, omdat de testen niet betrouwbaar zouden zijn, dat ik nog negen baasjes moest zoeken, die hun hond wilden laten titeren, omdat de testen met 10 afgenomen moesten worden, het bloed moest opgestuurd worden en dus werd het een duur grapje, alles om het me tegen te maken. Toch vond ik een kliniek, die standaard titeren, als je dat wilt. Hondenscholen, asiels ed. zijn onbekend met titeren. Als elk baasje zou titeren en ze zouden de hond niet accepteren, zouden ze geen klanten meer overhouden.Ik ken een hondenschool die titerbepalingen accepteert, sterker nog, mij het adres gegeven heeft, waar ik Romeo kan laten titeren. Ik ken zoveel honden, oude, zieke honden, die elk jaar ge-ent worden, terwijl ze hartproblemen hebben, nierfalen, vocht, de dierenartsen sturen de kaart voor de uitnodiging en weinig baasjes trekken dit advies in twijfel. Het is absurd dat een hond een enting moet hebben, als er bewezen wordt dat hij of zij nog genoeg antistoffen heeft. Pure chemie die de lever en de nieren aantast, ook al zie je dit niet meteen aan de hond.
Dierenartsen hebben jarenlang honden elk jaar ge-ent, nu zijn
er ineens dierenartsen die bepaalde entingen, eenmaal in de 3 jaar geven, terwijl er ook na 3 jaar nog genoeg antistoffen
aanwezig zijn. De dierenarts zou niet standaard een kaart dienen te sturen met de uitnodiging voor de grote cocktail, maar standaard dienen te vragen of de hond getiterd moet worden. De dierenartsen verdienen veel aan entingen en door die entingen worden honden ziek, die ze dan gaan behandelen om beter te worden. Dat is pas klantenbinding.
Ik moet wel wil ik met mijn honden wedstrijden lopen. Daarnaast staan we op die wedstrijden met grote groepen honden bij elkaar (echt grote groepen, meeste mensen hebben hun hele eigen team dus ga uit van 6 honden per persoon en dan 80 inschrijvingen) en vind ik t wel zo veilig.
Jackie daarintegen had in juli gemoeten maar is nog steeds niet geweest.
Wij gaan te veel naar het buitenland, dus rabies moet Wifi wel hebben. Ik heb het uitgesteld tot deze week om het voor de eerste keer te zetten (ze is nu 20 weken), ze is de laatse 12 weken al 4 keer 'illegaal in het buitenland geweest' , volgende maand ook weer een weekendje Nederland en wil het risico niet lopen dat we gecontroleerd worden. haar puppy-entingen heeft ze gehad.
In samenspraak met de dierenarts zal ze een cocktail krijgen als ze een jaar is, die kan drie jaar mee, dus opnieuw enten als ze vier is.
dan zijn we 2016 en ik hoop dat titeren tegen die tijd 'normaal' is. ik heb gezocht naar een DA die titert in België maar nog geen gevonden.
Een waarschuwing voor de mensen die denken dat hun hond beschermd is WANT deze is is immers gevaccineerd..
Het blijkt dat vele honden die gevaccineerd zijn niet eens beschermd zijn.
De vaccinatie niet of slechts gedeeltelijk aangeslagen is..
Dus niet door de zogenaamd "' beschermende" vaccinatie beschermd is..
Wil je zeker weten OF de hond voldoende antistoffen heeft ...? Dan zal je NA de vaccinatie een titer moeten laten nemen.. Dan pas kan de dierenarts definitief uitsluitsel geven..
Lees eens over de testen die dit bewijzen..
http://iljasterre.come2me.nl/inentingenen-de-gevaren/
Wil je persé je hond laten vaccineren, ken je de gevaren.. Wil je die tot een minimum beperken..?
Dan kan een klassiek veterinair homeopaat je daarbij helpen..
Zij kunnen de vaccinaties schade tot den minimum beperken..
Er zijn gevallen bekend dat honden lichte tot ernstige neurologische aandoeningen kunnen oplopen. Zoals locomotie klachten en tremoren..
Helaas is een kundig klassiek homeopaat niet eenvoudig te vinden. Als leek weet je niet waar je op moet letten. Ik kan en wil je daar graag bij helpen..
Vriendelijke groet, Ilja
@Ilja, heb je site even kort bekeken... Zeg je eigenlijk dat wanneer een hond eenmaal gevaccineerd is, dit later niet herhaald hoeft te worden ivm 'herinneringscellen'. Dat titeren eigenlijk ook onnodig is eenmaal je weet dat je hond eens voldoende antistoffen heeft gehad?
Gezien alle informatie over de gevaren van vaccinatie ben ik voor mezelf al jaren heel beslist nooit (meer) een vaccinatie te willen en later ook mijn eventuele kinderen daartegen te beschermen. Op een of andere manier twijfel ik echter wel bij mijn hond... stom hè?
Hoi Boudi,
Ik ga niet schrijven of je wel of niet moet vaccineren.. Dit bedoel ik beslist niet naar of onvriendelijk...
Iedereen mag en vooral moet zelf bepalen wat en hoe.. Iedereen kan zelf denken, moet eigen verantwoording nemen.. 'Het leven is leren'..
Ik wil mensen graag wakker schudden..
Om op je vraag terug te komen. Als je toch voor vaccineren kiest laat dan vóór je laat vaccineren EERST een titer nemen dan zal daaruit blijken OF de hond nog genoeg antistoffen heeft of niet..
Zijn er genoeg antistof. dan hoeft die specifieke vaccinatie mogelijk niet..
Maar dit laat ik graag aan de dierenarts over die titers neemt..
Maar daartoe zal je eerst een goede dierenarts moeten vinden die zo heeft leren denken en handelt.
Zoals ikzelf zo vaak lees hier; 'Ik vaccineer wel hoor want ik neem geen risico en de mensen die die niet vaccineren zijn een groot gevaar voor mijn hond'...
Maar... je neemt mogelijk zelf een nog groter risico als je wél vaccineert en niet erna een titer laat nemen.. Je spuit wel een aantal schadelijke hulpstoffen zoals o.a. kwik en aluminium in je hond..
Horen die stoffen in een lichaam..??
Puppen krijgen 'tig' vaccinaties - veel te vroeg - toegediend..
Het immuunsysteem is er nog lang niet klaar voor om al die stoffen in de juiste vakjes te stoppen om er iets mee te kunnen.
Locomotie klachten maar ook een aantal andere neurologische klachten, naast schade aan het immuunsysteem.
Die schade blijkt vaak later pas en dan wordt er geen link meer gelegd naar de vaccinaties...
Er sterven jonge honden maar dat wordt onder de pet gehouden. Of afgedaan het het hondje al niet gezond was..
De vaccinatie fabrikanten weet dat er vele mensen en dieren ziek worden of erger..
Het is gewoon ingecalculeerd..
Mensen denken dat andere mensen wel nadenken voor hen. Zij schuiven graag de verantwoording bij bijvoorbeeld de dierenarts op het bordje..
Een snotneusje een diarree bij de hond - hoepla naar de dierenarts - dan hoef ik er niet meer over na te denken en ligt het probleem bij de dierenarts, want HIJ/ZIJ weet het wel.
Dan hoef ik er niet meer over na te denken wat te doen..
Speelgoed..?? Weekmakers kankerverwekkend...???? Nee, hoor want het mag toch anders niet verkocht..??
Denk ZELF na..!! Hondenspeelgoed is vaak wel degelijk gevaarlijk; kanker verwekkend.. Maar zolang mensen er niet mee geconfronteerd worden is het 'de ver van mijn bed show'...
Maar er is óók 'veilig' speelgoed hoor.. Ik heb er laatst een artikeltje over geschreven..
Waarom mag je hond niet even een snotneusje hebben of een keertje diarree..???
Men mag niet meer even ietsjes ziek zijn.. Men raakt onmiddellijk in de stress..
Antistoffen worden opgebouwd door een lichaam zelf..
In een tempo wat ieder dier of mens zelf kan bijbenen in zich heeft. Geen mens of dier is hetzelfde..
Dierenartsen geven vaak even een spuitje en/of een pilletje bij het snotterige hondje of katje.
Maar er zijn ook dierenartsen zeggen; "ga maar eens naar huis en kijk het maar eens aan voor een dag of wat.. 't Kan goed zijn dat het morgen al minder zo niet over is.."
Mensen zijn totaal de binding met de natuur kwijt. Dat een dier/mens ook nog zelf kan herstellen..
We maken kasplantjes van onszelf en van onze dieren..
Lees de vele zieke honden hier eens op het forum..!!
Ik heb door de jaren heen en veel lezen over antroposofie en homeopathie anders leren kijken naar en zelf leren nadenken over...
Als mijn dieren iets hebben dan bel ik geen dierenarts voor een pil of een spuit met chemische middelen..
Is mijn hond wat verkouden dan geef ik honing, bijvoorbeeld ...
Of bij wat meer ernstige klachten bel mijn homeopaat. En dan worden er gepotentieerde natuurlijke middelen ingezet die de hond weer in balans brengen waardoor het ZELF- herstellende vermogen in actie komt..
Er is altijd een aanleiding waarom een dier of mens uit balans is.. Dan kan bijvoorbeeld door schrik zijn, geen happy leven, te vaak alleen gelaten door de baas. Ziekte van de baas .
Een soortgenoot /huisgenoot waar de hond niet erg blij mee is..
Kinderen die geboren worden waardoor een hond een andere plaats krijgt in het gezin,.
Het krijgen van een nest pupjes en het verlies van pups, verdriet van een baasje om welke reden dan ook. Maar ook door dat de hond niet kan wat een baasje wel verwachte van de hond, dus op de frustratie reageert met ziek worden.. Maar ook door narcose of door vaccinaties...
Maar super goed dat je er over nadenkt baasje Boudi.
Wil je meer weten mag je mij altijd een pers.berichtje sturen..
Ilja
Dank voor je reactie Ilja... kijk er net zo tegen aan '
Klakkeloos vaccineren zal hier niet gebeuren, maar neig er zelfs toe om ook niet te titeren... vanuit m'n levenshouding dat ziekte je niet overkomt en dat de natuur, het lichaam zelf raad weet met eventuele ziekteverwekkers en dat een eventueel ziekteproces je juist sterker kan maken. Nog los van alle ziekmakende zware metalen die er in vaccins zitten...
Misschien dat ik thuis toch een compromis moet maken met het andere baasje , maar dan wordt het titeren...
@ Ilja, het veilige speelgoed hoe kan je dat herkennen? En waar kan je het kopen?
Ook veilige piepdingen? is een must voor Charlie ... piepdingen
Hoi Kath, Ja, heb ik, website's..
Even op mijn profielpagina kijken en de website zoeken kijken waar ik altijd te vinden ben. Er staat daar een artikel en daarin adressen..
Sorry, Kath: ik had al een tijdje niet meer op deze site gekeken (vakantie!).PVS is: Post Vaccinaal Syndroom.
groetjes!
Hoi Ilja,
Het is niet zo dat ik niet ent: mijn huidige hond is geën toen hij pup was en 1 jaar later een cocktail. Deze hond is nu 9. En nooit ziek geweest wat gerelateerd is aan een ziekte waarvoor ik hem zou moeten laten vaccineren.
Ik heb hier in de buurt nog eens gekeken(prov. Brabant) en er is geen enkele school die het enten niet verplicht heeft...
groetjes!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?