wel of niet inenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

wat ik mezelf dus afvraagt:


hoe doen jullie dat dan met het niet enten en ergens naar toe gaan?
want ik MOET ieder jaar enten.
en nu  zijn er mensen die zeggen je MOET niks, maar ik moet regelmatig het entings boekje van mijn hondjes laten zien...
bijv op de hondenschool, hondenshow en buitenland.
en als je niet ent mag je der niet in (of uit voor het geval buitenland)
dus hoe doen jullie dat?
want ik heb mijn hondje 1 keer later titteren maar ik moest toch enten voor de cursussen begonnen.

dus hoe doen jullie dat?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik vraag me werkelijk af waar jullie al deze zogenaamde feiten vandaan halen?
Ik zie in al jullie stukjes alleen maar dingen staan als "ik weet uit betrouwbare bron" en "vaccinatie-experts stellen dat ..."

Hebben jullie ook een bron? En dan niet een of andere website waar een of andere malloot zegt "vaccineren is onzin" maar een ECHTE bron, een wetenschappelijk gepubliceerd artikel met een double-blind onderzoek waarin bovenstaande meningen bewezen worden? "


Wat de griepprik voor mensen betreft, daar zijn al zeker geen dubbelblind onderzoeken naar verricht. De betrouwbaarheid hiervan staat al sinds jaar en dag ter discussie. Erg onafhankelijk is geen 1 vaccinatieonderzoek. http://nos.nl/artikel/306821-invloed-van-industrie-op-uitkomsten-onderzoek.html

Bronnen zoals dr. R.D. Schultz, dr. Jean Dodds, prof. M.D. Day en een aantal anderen die de voordelen van titerbepaling delen ten opzichte van het maar klakkeloos vaccineren. Ook daar is wetenschappelijk onderzoek naar verricht en diverse challenge studies zijn afgerond of weer net lopende.
Dr. Jean Dodds bijv. werkt zeer intensief samen met o.a. Dr. R.D. Schultz en kent de waarde van titerbepaling als geen ander. Zowel Schultz en Dodds onderkennen ook dat titerbepaling enkel iets zegt over titerwaardes uit vaccinatie. Als de waarde te laag is van een bepaald virus, dan zou volgens protocol hervaccineerd kunnen worden. Maar het zegt niets over de werking van geheugencellen. De challenge studies zijn er dat eventueel een levenslange immuniteit kan worden genoten bij een enkele vaccinatie met DHP op een leeftijd van 3 maanden. Een aantal weken na deze vaccinatie een titerbepaling uitvoeren, kan vaststellen of de vaccinatie dan ook daadwerkelijk is aangeslagen of niet. Zo pik je ook makkelijk de non-responders er uit. Titerbepaling is de toekomst en zeer belangrijk om dit al op pups te laten verrichten.

Intervieuw met dr. Jean Dodds voor wie daar interesse in heeft:
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/Allesovertiteren.htm
http://vaccinatiebeleid.rauwevoedingvoorhonden.nl/

" Want argumenten als "de experts zeggen" zijn natuurlijk wel leuk, maar zijn in feite meningen en geen gefundeerde argumenten! "


O jawel hoor....zeer gefundeerd zelfs uit wetenschappelijk onderzoek.

http://biogal.co.il/wp-content/uploads/2012/05/Core-Vaccine-Testing-FINAL.pdf
http://biogal.co.il/wp-content/uploads/2012/05/Core-Vaccine-Testing-FINAL.pdf
http://www.nmlhealth.com/c,,52,/VacciCheck-titerbepaling.aspx

Dodds WJ. More bumps on the vaccine road. Adv Vet Med 41:715-732, 1999.
Dodds WJ. Vaccination protocols for dogs predisposed to vaccine reactions. J Am An Hosp Assoc 38: 1-4, 2001.
Hogenesch H, Azcona-Olivera J, Scott-Moncreiff C, et al. Vaccine-induced autoimmunity in the dog. Adv Vet Med 41: 733-744, 1999.
Hustead DR, Carpenter T, Sawyer DC, et al. Vaccination issues of concern to practitioners. J Am Vet Med Assoc 214: 1000-1002, 1999.
Kyle AHM, Squires RA, Davies PR. Serologic status and response to vaccination against canine distemper (CDV) and canine parvovirus (CPV) of dogs vaccinated at different intervals. J Sm An Pract, June 2002.
Lappin MR, Andrews J, Simpson D, et al. Use of serologic tests to predict resistance to feline herpesvirus 1, feline calicivirus, and feline parvovirus infection in cats. J Am Vet Med Assoc 220: 38-42, 2002.
McGaw DL, Thompson M, Tate, D, et al. Serum distemper virus and parvovirus antibody titers among dogs brought to a veterinary hospital for revaccination. J Am Vet Med Assoc 213: 72-75, 1998.
Moore GE, Glickman LT. A perspective on vaccine guidelines and titer tests for dogs. J Am Vet Med Assoc 224: 200-203. 2004.
Mouzin DE, Lorenzen M J, Haworth, et al. Duration of serologic response to five viral antigens in dogs. J Am Vet Med Assoc 224: 55-60, 2004.
Mouzin DE, Lorenzen M J, Haworth, et al. Duration of serologic response to three viral antigens in cats. J Am Vet Med Assoc 224: 61-66, 2004.
Paul MA. Credibility in the face of controversy. Am An Hosp Assoc Trends Magazine XIV(2):19-21, 1998.
Paul MA (chair) et al. Report of the AAHA Canine Vaccine Task Force: 2003 canine vaccine guidelines, recommendations, and supporting literature. AAHA, April 2003, 28 pp.
Schultz RD. Current and future canine and feline vaccination programs. Vet Med 93:233-254, 1998.
Schultz RD, Ford RB, Olsen J, Scott F. Titer testing and vaccination: a new look at traditional practices. Vet Med, 97: 1-13, 2002 (insert).
Scott FW, Geissinger CM. Long-term immunity in cats vaccinated with an inactivated trivalent vaccine. Am J Vet Res 60: 652-658, 1999.
Scott-Moncrieff JC, Azcona-Olivera J, Glickman NW, et al. Evaluation of antithyroglobulin antibodies after routine vaccination in pet and research dogs. J Am Vet Med Assoc 221: 515-521, 2002.
Smith CA. Are we vaccinating too much? J Am Vet Med Assoc 207:421-425, 1995.
Tizard I, Ni Y. Use of serologic testing to assess immune status of companion animals. J Am Vet Med Assoc 213: 54-60, 1998.
Twark L, Dodds WJ. Clinical application of serum parvovirus and distemper virus antibody titers for determining revaccination strategies in healthy dogs. J Am Vet Med Assoc 217:1021-1024, 2000.

Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee. :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Flowy, bij de hondenschool waar je komt, zijn ze niet bekend met titeren. Ook vaak bij shows niet.Romeo is dekreu en de rasvereniging van de Jack Russell is bezig, zich te beraden, of zij titerbepalingen accepteren. Dat is gewoon een kwestie van tijd. Ik laat hem niet enten, terwijl hij nog genoeg antistoffen heeft. Dat toon je toch aan door het paspoort met de titerbepalingen te laten zien ?Ze weten waarschijnlijk niets van titeren en zullen volharden in hun beleid, om te eisen dat honden ge/ent moeten zijn. Dat is gewoon onwetendheid. Ik ken een hondenschool die titerbepalingen gewoon accepteert, sterker nog, van hen kreeg ik het adres van de dierenkliniek die Romeo getiterd heeft. Ik laat Romeo niet enten en als ze het niet accepteren, ga ik. Zo simpel is dat. Je hebt je hond chemie gegeven, terwijl je aantoont dat hij geen enting nodig heeft.Dat vind ik erg. Het is gewoon onwetendheid. In het buitenland zal je ongetwijfeld ook tegen enorm veel onbegrip aanlopen. Het enige dat je kunt doen nu, is informatie geven over titeren, de naam van Tannetje Koning laten vallen, de dierenarts die titeren op de kaart probeert te zetten en ook zegt dat er hondenscholen zijn, die het accepteren en dat zij daarin achterlopen. Maar vooral de baasjes die er met hun honden komen, ook vertellen dat ze hun hond kunnen laten titeren. Meer kun je niet doen. Als alle baasjes zouden titeren en niet meer enten, zouden ze geen klanten meer hebben. Wedden dat ze dan titerbepalingen zouden accepteren ?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" wat ik mezelf dus afvraagt:


hoe doen jullie dat dan met het niet enten en ergens naar toe gaan?
want ik MOET ieder jaar enten.
en nu  zijn er mensen die zeggen je MOET niks, maar ik moet regelmatig het entings boekje van mijn hondjes laten zien...
bijv op de hondenschool, hondenshow en buitenland.
en als je niet ent mag je der niet in (of uit voor het geval buitenland)
dus hoe doen jullie dat?
want ik heb mijn hondje 1 keer later titteren maar ik moest toch enten voor de cursussen begonnen.

dus hoe doen jullie dat? "


Inderdaad, ik 'moet' niets...
Alleen de Rabies is verplicht in het buitenland, de rest dus niet. Ik kom met alleen een Rabies zowel in als uit het buitenland...de titerwaardes van de overige virale vaccins worden in het paspoort vermeld met apart een gezondheidsverklaring. Al zijn deze niet bindend, ook op show kunnen ze worden geaccepteerd en dat is echt al gaande.
Er zijn hondenscholen die titerbepaling accepteren en er zijn shows en matches waarbij titerbepaling wordt geaccepteerd. Diverse fokkers hier in Nederland, maar zeker ook in UK en Amerika die regelmatig shows lopen, ook in het buitenland, laten titerbepaling uitvoeren. Zelfs rasverenigingen in Amerika stimuleren het nut van titerbepaling. De discussie wel of niet titerbepaling op shows in binnen- en buitenland of op sportevenementen, dat is aan degene die heel veel waarde hecht aan de titerbepaling en het gezond functioneren van hun (sport/show)hond(en). Discussie met de Fci en indirect ook met bijv. Raad van Beheer om de regels te versoepelen, dat zou al een mooi begin zijn. Fokkers zouden zich hier hard voor kunnen maken.

honden page profiel kikikiki 1 doggies

honden foto van kiki

hoi , hier in belge zijn de jaar spuit verplicht en ook het chippen van de hond en waarom weet ik niet , het kan zijn als ze weg lopen of uit brekken dan worden ze altijd terug gebracht .

gr kiki

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat chippen verplicht is, vind ik prima. Chretien, je zegt dat enten bij jullie verplicht is, maar wat houdt die verplichting in ? Ik denk niet dat iemand jou kan verplichten je hond te enten, ze kunnen je bv. wel op een hondenschool of asiel weigeren. Als een hond wegloopt ben je als baas sowieso verantwoordelijk als er iets gebeurt en daarbij is een chip toch wel gemakkelijk als een hond ontsnapt is. Ik weet van een medewerkster van de dierenambulance dat als een hond gechipt is, die binnen een paar uur, weer met de baas herenigd kan worden. Volgens mij wordt het chippen in 2013 in Nederland verplicht. Maar een verplichting om je hond te enten, is er niet. In het buitenland kunnen ze wel entingen eisen als je de grens overgaat.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

In België dient men net zoals in Nederland de 3-jarige registratie van die bepaalde geregistreerde vaccins aan te houden. Dat zijn ook voor België de 4 viralen Rabies, Distemper, HCC en Parvo van Nobivac en Vanguard.

De bijsluiter van Nobivac voor België:

NOBIVAC DHP (Intervet) - Bijsluiter via FAGG -
geatt hondenziektevirus (stam Onderstepoort): min 10exp 4 TCID50/ml
geatt hondenadenovirus (CAV2) (stam Manhattan LPV3): min 10exp 4 TCID50/ml
geatt hondenparvovirus (stam 154): min 10exp 7 TCID50/ml
gevriesdroogd vaccin voor injectie sc
Posologie:
Primovac
- Ca (lft < 12 w): 1 dosis/dier op 9 w en op 12 w
- Ca (lft > 12 w): 1 dosis/dier
Indien nodig Ca (lft 6 w): 1 dosis/dier en nadien 1 dosis op 9 w en op 12 w
Revac: hondenziekte, hepatitis, parvo: om de 3 j
OOI: 3 w (CAV1) - 2 w (CAV2) - 1 w (CDV, CPV)
DOI: 3 j (CDV, CAV2, CPV)
fles 10 x 1 dosis
R/


Bron: http://www.cbip-vet.be/nl/texts/NCAOOOL1AL2o.php

Een dierenarts die anders vermeldt, heeft andere belangen want ook in België zijn ze inmiddels op de hoogte van het 3-jarige vaccinatiebeleid.
De jaarlijkse vaccinaties Lepto en Kennelhoest zijn geen 'core' vaccins en kunnen in die zin niet verplicht gesteld worden.

Een vaccinatie heeft niets met het chippen van je hond te maken. :-D

honden page profiel kikikiki 1 doggies

honden foto van kiki

het is hier wel verplicht om de jaar spuit te krijgen vb als wij op verlof gaan en kiki moet naar een asiel gebracht worden .

gr kiki

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

De viralen jaarlijks vaccineren is ook voor België niet verplicht. Kijk naar de bijsluiter van de Nobivac (en Vanguard, die is ook 3 jaar waarvan Belgen gebruik maken). Op het moment dat jouw dierenarts die vaccinatie weg schrijft naar 3 jaar verder (zoals het dus hoort......) is het pension verplicht hiermee akkoord te gaan. Dat is nl. bindend, afgaande van de bijsluiter. Het is een officieel geregistreerde vaccinatie die geaccepteerd moet worden om de landsgrenzen over te gaan, op shows en andere kynologische evenementen en in pensions. Het pension komt daar dus niet onderuit en er ligt wat dat betreft nog flink wat discussie. Het niet op de hoogte zijn van de 3-jaarlijkse vaccinatie en het verplicht stellen dmv eigen regeltjes voor wat betreft het vaccineren van de viralen voor België klopt niet. Zie de link!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Kiki, het asiel waar je je hond onderbrengt kan eisen dat je hem laat enten. Je zou dus ook naar een asiel kunnen gaan, waar ze titerbepalingen accepteren. Dat is nu precies die onwetendheid die ik noemde. Deze asiels en hondenscholen zijn van oudsher gewend te eisen dat de honden ge/ent zijn. Weten waarschijnlijk niet eens wat een titerbepaling is ! Als alle baasjes zouden titeren, zouden ook zij titerbepalingen accepteren,anders zouden ze geen klanten meer overhouden.

honden page profiel Anita***Anita*** 3 doggies

honden foto van Anita***

" Het inenten zelf vind ik geen onzin. Het klakkeloos elk jaar maar inenten vind ik daarentegen wél onzin. Er zijn nog zo ontzettend veel dierenartsen die de hond elk jaar terug laten komen voor 'de grote cocktail', terwijl deze in de meeste gevallen toch echt vaak 3 jaar geldig is (wat overigens ook in de bijsluiter terug te vinden is).

Aan dit jaarlijkse inenten doe ik dus ook niet mee. Hier wordt er om de 3 jaar ingeent, en dan alleen de DHP en het rabiës-vaccin (rabiës-vaccin is hier verplicht), en absoluut niet tegelijkertijd!
Tegen kennelhoest en Weil wordt niet geent; kennelhoest omdat dit gewoon niet nodig is bij een gezonde hond, en Weil brengt mijns inziens veel te veel risico met zich mee, terwijl de werking ervan en dus bescherming eigenlijk maar minimaal is.

Inenten: ja, maar met beleid! Er mag best een stil gestaan worden bij de risico's die het met zich meebrengt, zodat je zélf een afweging kunt maken. Te vaak gebeurt het nog klakkeloos, 'omdat de dierenarts dit zegt', en dat vind ik jammer. "


Welke risico's brengt de enting van Weil met zich mee? en waarom DHP en Rabies niet tegelijkertijd?

Wij hebben onze hond pas met 8 maanden gekregen en is net voor hij bij ons is gekomen voor het eerst volledig geent incusief rabies en kennelhoest.(Nummers 3,4,5,6,7,8 en Rabies)
Zijn eerste enting was nummer 1 en 3 met zes weken. Met negen en twaalf weken heeft hij geen enting gehad.
Sinds hij bij ons is heeft hij gezondheidsproblemen gehad en daarvoor niet. Gaat nu gelukkig stukken beter.Zou het kunnen liggen aan deze entingen?

Hoor graag je reactie Marlies, je mag me ook een PB sturen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Er zijn honden genoeg die ziek worden van entingen en er zelfs van dood kunnen gaan. Daarom ben ik ook gaan titeren. Ook als je eenmaal in de 3 jaar een enting doet, kan dat een overbodige enting zijn en belastend voor de hond. Romeo heeft vorig jaar geen enting meer gehad en dit jaar laat ik hem weer titeren en ik ben ervan overtuigd dat hij nog genoeg antistoffen heeft. Om dat zeker te weten titer ik. Luca is gestorven door al die chemie, op advies van de dierenartsen.

honden page profiel Anita***Anita*** 2 doggies

honden foto van Anita***

" Er zijn honden genoeg die ziek worden van entingen en er zelfs van dood kunnen gaan. Daarom ben ik ook gaan titeren. Ook als je eenmaal in de 3 jaar een enting doet, kan dat een overbodige enting zijn en belastend voor de hond. Romeo heeft vorig jaar geen enting meer gehad en dit jaar laat ik hem weer titeren en ik ben ervan overtuigd dat hij nog genoeg antistoffen heeft. Om dat zeker te weten titer ik. Luca is gestorven door al die chemie, op advies van de dierenartsen. "


Wellicht voor ons ook een goede keuze om te titeren.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi jongens wat is titeren in het belgies .:-D

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik denk Kiki, dat het ook titeren heet of titerbepaling. Het is in feite gewoon het testen op antistoffen.
Amai !

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Voor het eerst da ik volgende week naar een holistische praktijk ...die ook titeren aanbeveeld...ben ik blij mee!Ik ga voor waldo's angst maar zal dit onderwerp zeker aansnijden.
Ik ben klaar met klakkeloos enten!
Mijn reguliere da is voor vers voeren...maar ook pro enten...zelfs voor mijn binnenkatten(die vanzelfsprekend hun jeugd entingen hebben gehad en ook later toen ze buiten kwamen) voordat ik honden had.
Ik vergeet steeds te vragen ,waarom ze zo pro jaarlijks enten zijn ;-)
Ik vind het verder namelijk een hele goede  da praktijk....

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

In mijn ogen zijn vaccinaties geen onzin.
Alleen is elke hond anders en zijn de richtlijnen voor vaccinaties voor de "gemiddelde" hond.
Die richtlijnen zijn opgesteld door WSAVA Vaccination Guidelines Group.

In mijn ogen is het het beste om eerst een titterbepaling bij de hond te doen om te zien of hij nog genoeg antistoffen heeft en of dit voldoende is voor een komend jaar. Dan kan je zien of je gaat vaccineren of niet.

Voor pups net hetzelfde. Sommige moederteven hebben veel antistoffen en geven dit door aan hun pups, waardoor zij hun eerste vaccinatie soms gemakkelijk 4 weken later dan normaal kunnen krijgen. Maar een teef die weinig antistoffen heeft (vaak ook bij broodfok) kan weinig doorgeven aan de pups en dan is vaccinatie toch wel een wenselijke "boost" van het immuunsysteem. MAAR de richtlijnen zeggen dus om op 6 en 12 weken te vaccineren, omdat dit het gemiddelde is.

Wat ik ook gevaarlijk vind aan het niet inenten is dat mensen hun honden ook niet meer inenten tegen rabiës. België (en Nederland ook denk ik) zijn officieel vrij verklaard van rabiës maar dat betekend niet dat het nooit meer terug kan komen. Door te blijven vaccineren is de kans dat deze gruwelijke ziekte terug uitbreekt nihil, tenzij inderdaad mensen inderdaad beslissen niet meer te vaccineren. Als er dan toch een rabiës-geval in een "vrij-verklaarde-zone" komt is het risico groter...

Voor meer informatie van de richtlijnen:
http://www.wsava.org/VGG1.htm

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Dit jaar was er een nog  pup met rabies in Amsterdam West...pup met rabies in Amsterdam
...was toch wel wat commotie in het park...mijn buitenlanders hebben nog geldende enting.
 de dieren die in contact zijn geweest met deze pup hebben  het ook niet overleeft :'(

Zolang mensen/dieren reizen....blijft er risico.
(mond en klauwzeer is bv zelfs door  menselijk consumptie vlees naar engeland gekomen..hoe dat dan weer bij een grazer terecht komt geeft ook vraagtekens over deze wereld)
Het gaat om de balans..en voor je persoonlijke situatie bekijken wat een evt aanvaardbaar risico is...en je goed laten adviseren over hoe je zo goed mogelijk kan beschermen...zonder je hond te vergiftigen met iets wat geen extra bescherming biedt.

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Casper wordt wel volgens het boekje geënt.hij gaat jaarlijks 2 keer mee naar t buitenland op vakantie en daar zijn een aantal risico's gewoon hoger. Wel krijgt hij de grote coctail eens in de drie jaar en de kleine ieder jaar. Titer Bepaling wordt ook in t buiteland niet geaccepteerd... En dat er jaarlijks heel veel honden overlijden is ook een beejte overdreven. Volgens een onderzoek van tannetje koning heebn 2 tot 5 procent van de honden binnen een week een reactie op enting. Dit kan variëren van wat spierpijn tot onderliggende tumoren die door verminder weerstand ineens duidelijk worden.... Een titer Bepaling is een prima alternatief jammer dat er nog zo weinig van bekend is...

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi iedereen , vandaag een brief gehad van de dierenarst voor kiki zijn jaar spuit het is tegen katten ziekte en hondsdolheid het is maar een spuit he dus 2 in 1, en ook iets vragen tegen wormen want hij schuurt afentoe met zijn kont over de grond of buiten op het gras .;-) 

gr kiki

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als een hond getiterd is voor rabbies, wil dat zeggen, dat hij nog genoeg antistoffen heeft en beschermd

is tegen rabbies en dit dan ook niet doorgeeft aan een andere hond.

honden page profiel ChiaraChiara

honden foto van Chiara

Altijd inenten!!

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi chiara , hoe bedoelt u met altijd inenten, de onze is gisteren ingeent voor de 8 voorkommde zieken en ontwormt voor de som van 41 € nu is hij weer in orde voor een jaar .

gr kiki

mieken (Gast)

hallo ik heb juust mijn hond laaten enten als ze uut de nest waaren dan nooit meer mijn hond is nu 17 jaar een jork mijn voorige is 18 geworden

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik laat mijn honden de 1ste  2 jaar van hun leven inenten en daarna niet meer.
tenzij ze mee op vakantie gaan natuurlijk dan moet je wel .

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als je je hond laat titeren waarvoor hij wordt opgeroepen,dus bv.de grote cocktail en de rabbies en hij heeft nog genoeg antistoffen,is dat toch prima?Mijn overbuurvrouw heeft haar vorige hond jaarlijks laten enten en liet ook de enting geven van Weil. Heel consequent, volgens schema. Haar hond is gestorven aan de ziekte van Weil. Romeo is geboren
in april 2008 en heeft tot en met 2010 alle entingen
gehad.Vorig jaar, dus in 2011 is hij de eerste keer
getiterd.Mijn dierenkliniek zou Romeo gewoon de
grote cocktail gegeven hebben, als ik niets gezegd had en toen ik hem elders liet titeren,bleek hij nog overal genoeg antistoffen van te hebben. Alles staat netjes in zijn paspoort, met handtekeningen, omschrijvingen, stempels en data. Dit jaar wordt hij
weer getiterd.

Marijke (Gast)

Ik heb een hond gehad die PVS ontwikkelde. Dat was in de tijd dat de cocktail nog elk jaar geent werd. Het begon toen hij 1 jaar was en de herhalingsenting kreeg met 3 maanden later (op aanraden van de hondenschool!) de enting voor kennelhoest. En na die kennelhoestinenting is alle ellende begonnen.
Gevolgen: wanneer hij door het gras gelopen had kreeg hij 1e graads brandblaren aan de binnenkant van zijn poten, liezen en buik.
Hooikoorts o.i.d. op zijn ogen die daardoor ontstekingsreacties kregen.
Als een magneet trok hij vlooien en teken aan. Ook oormijten waren van de partij.
Om de haverklap liep hij kreupel door blessures die niet te verklaren waren. En hij werd wat angstig voor vanalles en nog wat.
Voor al die kwaaltjes liep ik de deur plat bij de reguliere dierenarts. Totdat ik een artikel las in een rashondenclubblaadje over PVS. Toen viel bij mij het kwartje. Ik liep zelf bij een homeopaat en die verwees me door naar een homeopaat voor dieren. Het was iemand met een degelijke vooropleiding(dus geen homeopathie cursus van een jaartje).
Ik had niets gezegd over mijn vermoeden van PVS. Hij trok na onderzoek wel dezelfde conclusie.
De behandeling kon meteen beginnen. Wanneer mijn hond niet het juiste voer had gehad had ik eerst op ander voer moeten overstappen. Zijn bevindingen waren zodanig dat wanneer je niet het juiste voer had (volgens barfprincipe/samenstelling) had behandeling weinig zin.  Dan bleef de natuurlijke weerstand van de hond nl. niet goed. Dan zou het PVS weer terug komen.
Vervolgens moest ik de hond vanalles toedienen in een bepaalde hoeveelheid en op bepaalde momenten van de dag. Druppeltjes, korreltjes, pilletjes. Het was een heel gedoe, maar mijn hond is er wel vanaf gekomen.
Hij heeft alleen de spierblessures op oudere leeftijd teruggekregen, maar dan ging ik weer met hem naar die homeopaat. Dan was hij in korte tijd weer op de been.
Ik heb deze hond nooit meer laten enten.
Op de hondenschool was ik niet meer welkom omdat de entingen volgens hun regels elk jaar herhaald moesten worden. Omdat de hond het erg leuk vond om naar de hondenschool te gaan bood ik aan om een bloedtest te laten uitvoeren om zo aan te tonen dat hij wel degelijk genoeg antistoffen aanwezig waren en niet ziek was of zou worden. Dat was tegen de regels van de hondenschool en dus kon ik vertrekken. Jammer, maar de gezondheid van mijn hond was me liever!
Ook kon ik niet in het buitenland op vakantie. Ze letten daar bij controle echt op of je de juiste entingen hebt gehaald.
Hij is voor het laatst geent toen hij 5 jaar was. Daarna nooit meer. De gezondheid van de hond was veel beter dan daarvoor. Hij heeft ook nooit een besmetting opgelopen. Ik ben overal met deze hond geweest. Ook waar veel andere honden waren. Hij heeft nooit meer zoveel kwaaltjes gehad als daarvoor. Wel ben ik hetzelfde voer blijven geven.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

@ Marijke (gast), van wat is PVS de afkorting? Ik vind het namelijk niet onmiddellijk op google en ik ken het ook niet. Dank bij voorbaat :-)

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

Fijn Marijke dat je hond door middel van homeopathie weer op de been gekomen is.

Ik ben al vele jaren zéér kritisch bij vaccinaties. Ik vaccineer mijn honden reeds 25 jaar niet meer..
Nadat ooit mijn jonge hond na een inentingen steeds weer een epilepsieaanval kreeg, en epilepsie heeft gehouden na de twee de keer vaccineren.  Iets wat volgens de dierenarts toen der tijd onmogelijk kon. Ik ben gaan  zoeken en gaan lezen, stuitte op een boekje van een Engelse Poedelfokster die haar kennel uitgemoord is door de vaccinaties.. Toen zijn mijn ogen opengegaan.. Heel herkenbaar en logisch wat die vrouw toen al schreef...

Ik wil beslist niet iedereen aanraden niet meer te vaccineren, voor dat hier twijfel over ontstaat.
IK vaccineer niet meer... Dat is MIJN beslissing en ik heb daar héél goed over nagedacht en heel veel over gelezen..

Marijke, ik weet niet in welke periode  - wat jij verteld - zich afspeelt ..
Maar ik kon nog altijd met mijn honden naar hondenscholen, en ik ga nog steeds op vakantie naar omliggende landen.
Mijn honden zijn allemaal 14/15 jaar geworden.
Mijn huidige hond hond is inmiddels zes en nog geen dag ziek of mindergoed in haar vel geweest. Ze zwemt overal, speelt en ontmoet andere honden. En NEEN zij is geen gevaar voor andere honden.. Mijn hond heeft haar eigen weerstand in haar eigen tijd en tempo opgebouwd . De meest natuurlijke manier.  Wat niet wil zeggen dat ik het maar afwacht ... Ik heb ten alle tijden de vinger aan de pols.En laat niks aan het toeval over.

Gelukkig worden steeds mensen zich meer bewust van de ernst van de bijwerkingen en gevaren van de troep die in vaccins zitten en het over-vaccineren en raakt het begrip titeren steeds meer in.

Ik houd mijn hond samen met mijn klassiek homeopaat in een goede balans. Doormiddel van goede voeding, met de  juiste beweging/conditie, happy hond je 'in de kop' een optimale constitutie..
Naar mijn mening zit gezondheid niet in een vaccin..

Vriendelijke groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Jeuk van Smuldier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^