wat vinden jullie nou de beste aanpak tegen trekken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"

Hier ook een boxer van 1,5jaar die voorbeeldig loopt bij mijn man,maar mij beschouwt als caravan die hem wel volgt. Soms gaat het redelijk goed, tot dat je mensen tegen komt of andere honden. Ik weet dat een boxer altijd loopt met een soort drafje, en dat hij iets voor mij loopt vind ik geen probleem alleen moet de riem los blijven hangen. Van alles geprobeerd, stoppen, boos worden, omdraaien, slipketting, halsband niets werkt. Af en toe sta ik meer stil dan dat ik loop. Soms denk je wanneer komt de dag dat het gaat lukken. ;-)
Met los lopen geen probleem loopt hij een stukje vooruit en kijkt steeds om waar ik blijf.
Dus ga ik maar stug volhouden met stilstaan!

"


Bij mij loopt hij dus naast mij, en op rustige wegen mag hij voor lopen. Maar voor lopen resulteert in trekken, en hoe meer lijn hij heeft, hoe sterker hij wordt. Als hij voor loopt, ben je veel eerder de controle kwijt.

Dus probeer het echt eens met naast je te lopen, en maak het leuk. Ik ging bijv zijwaarts naast hem huppelen, of een stukje joggen, dan weer zachtjes lopen, stilstaan, omdraaien, maar beangrijk, hou hem naast je. Als ze op een gegeven moment goed lopen, dan kun je hem ook voor je laten lopen, maar echt oefenen met naast.
En ik leerde bruce het commano, kijk eens. Zodra hij naar me keek, kwam er wat lekkers, of had ik een piepspeeltje of zo, waarmee ik de aandacht trok.

En het commando, "niet trekken" stilstaan en zeg je niet trekken. Steeds herhalen, op een gegeven moment is niet trekken voldoende en hoef je niet stil te gaan staan.

Succes! Ik ben ook vaak pissig geweet, hoor, als hij me omver trok, of naar autos sprong. Maar het is me uiteindelijk wel gelukt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat vinden jullie nou de beste aanpak tegen trekken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anita***Anita***

honden foto van Anita***

Bruce Boxers,

Bedankt voor de tips, ga het stug volhouden! ;-)

pauline (Gast)

En wat moet ik doen als mijn pup niet wil meelopen? Hij gaat na een paar meter zitten en wil niet verder. Terug loopt hij wel mee (maar dat doen we niet). Als we naar veel getrek halverwege het rondje zijn dan loopt hij wel vlot mee en wil dan zelfs zo graag dat hij flink gaat trekken. Voor het trekken heb ik hierboven al goede tips gelezen die ik eens ga proberen. Maar wat moet ik doen als hij juist niet mee wil. Hem maar meetrekken lijkt me niet juist????

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

" En wat moet ik doen als mijn pup niet wil meelopen? Hij gaat na een paar meter zitten en wil niet verder. Terug loopt hij wel mee (maar dat doen we niet). Als we naar veel getrek halverwege het rondje zijn dan loopt hij wel vlot mee en wil dan zelfs zo graag dat hij flink gaat trekken. Voor het trekken heb ik hierboven al goede tips gelezen die ik eens ga proberen. Maar wat moet ik doen als hij juist niet mee wil. Hem maar meetrekken lijkt me niet juist???? "
Dat is een kwestie van geduld hebben.
Dit had ik met Dana ook toen ik haar net had.
Het is voor je pup nog allemaal onbekent.
Mee trekken heeft totaal geen zin.
Probeer hem te lokken met wat lekkers
En loopt hij mee beloon hem dan.
Na een tijdje gaat hij vanzelf mee lopen :-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

" En wat moet ik doen als mijn pup niet wil meelopen? Hij gaat na een paar meter zitten en wil niet verder. Terug loopt hij wel mee (maar dat doen we niet). Als we naar veel getrek halverwege het rondje zijn dan loopt hij wel vlot mee en wil dan zelfs zo graag dat hij flink gaat trekken. Voor het trekken heb ik hierboven al goede tips gelezen die ik eens ga proberen. Maar wat moet ik doen als hij juist niet mee wil. Hem maar meetrekken lijkt me niet juist???? "

Hoe oud is je pup?
De meeste pups doen dit overigens en het is zoals Melanie ook zegt een kwestie van geduld en steeds kleine stukjes lopen.
Voor een pup kun je reken met 1 minuut per week, of 5 minuten per maand om te lopen. (Dat komt ongeveer op het zelfde neer). Dus is je pup 10 weken, maakt dan je wandelingetjes niet langer dan 10 minuutjes per keer.

Geef je pupje ook de tijd om rustig te zitten en alles even goed te bekijken. Als hij eventjes gezeten heeft kun je hem roepen en als hij dan komt belonen. Dan doe je 1 tot 2 pasjes heel leuk weglopen en als hij meeloopt dan weer belonen. En dit gewoon volhouden tot hij steeds beter mee loopt.
:-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Pauline, op pagina twee staat een link "accidental learning" goed om te lezen. Voor jouw pup is wachten zonder spanning op de lijn (die voldoende lang moet zijn zodat je afstand kunt nemen) en meelopen prijzen waarschijnlijk het handigst. Op de heenweg, dan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" over iedereen die zegt dat die methode van turid rugaas komt terwijl Cesar die al veel eerder gebruikte en adviseerde. "


 nee dit klopt niet hoor, dit is niet iets van CM of TR, , dit is gewoon een basis gegeven wat al jaren terug bekend was, mijn opa zei dit ook altijd al .;-) Maar het maakt niet uit wie het zegt, het is gewoon handiger om rustig te starten.

honden page profiel HaketHaket 3 doggies

honden foto van Haket

Leeftijd is heel belangrijk om te bepalen wat je van een pup mag verwachten.
Rondom 8 weken is hij net uit het nest en in zijn nieuwe huis vol met nieuwe prikkels. Als daar ook nog een buiten bij komt wordt het wel erg veel voor zo'n jonge pup.
Laat hem lekker wennen en gebruik buiten om hem zindelijk te maken.
De eerste korte wandelingetjes altijd aan de riem en bij oversteken of stoppen altijd laten zitten aan de voet. Voorlopig is dat ruim voldoende.
Vanaf 13 weken (Na zijn laatste puppy inenting) mag hij naar cursus. Eerder heeft weinig zin omdat hij eerst aan zijn nieuwe huis mag wennen.
Mocht je het met dit laatste niet eens zijn, dan zijn er genoeg dure cursussen te vinden.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Wat ik nu doe werkt (tot nu toe) best leuk :-D :

Ik pak een snoepje en zeg 'niet trekken' en dan loop ik heel gezellig een paar stappen achteruit. Al ze dan volgt krijgt ze een snoepje. Dan zeg ik weer 'niet trekken' loop ik de andere kant op. Volgt ze, dan krijgt ze weer iets lekkers. Wel alles ook met stembeloning erbij natuurlijk.

(Heb wel eerst ff thuis geoefend zonder lijn om het woord "niet trekken" interessant te maken, door het een paar keer te zeggen en er gelijk iets lekkers in te stoppen en heel blij te doen ;-) )

En nu aan de lijn als ze trekt, dan sta ik stil en zeg ik 'niet trekken' en ze draait zich dan naar mij om haar snoepje te komen halen en dan loopt ze dus keurig een paar passen mee.

Ook als ze niet trekt zeg ik af en toe 'niet trekken' en dan gaan we een hele andere kant op. En dan nog een keer en dan pas krijgt ze een snoepje, zodat het wel onvoorspelbaar blijft.

Dit gaat op ons normale rondje nu goed, dus ga het proberen uit te breiden naar routes en plaatsen met meer spanning en prikkels. Maar het viel me echt mee dat ik door dit zinnetje en leuk te lopen wel al 2 keer een uitval naar een vogel heb voorkomen, van de 3. Ik was blijkbaar toch leuker en dat is wel een super trots gevoel toen ze er gewoon langsliep. (wel met een blik van ik wil je pakken, maar dan toch op mij blijven letten :-) )

Misschien heeft iemand hier iets aan, ik heb er wel weer even nieuwe moed door gekregen.

Gr. Alexandra

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

leuk Alexandra, het lijkt ook wel wat op de methode die TR in haar boekje beschrijft, ook daar leer je eerst een woordje of zinnetje om de aandacht van je hond te krijgen en ga je eerst ergens in een rustige omgeving oefenen en dan uitbreiden.':-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" leuk Alexandra, het lijkt ook wel wat op de methode die TR in haar boekje beschrijft, ook daar leer je eerst een woordje of zinnetje om de aandacht van je hond te krijgen en ga je eerst ergens in een rustige omgeving oefenen en dan uitbreiden.':-) "


 Op onze cursus leerden wij op deze manier ook 'naast'. maar dan echt voeren naast je been enzo. Maar dit vond ik een beetje een middenweg, want ze hoeft van mij niet perse naast te lopen. (Ze mag ook voor, achter, zelfs van links naar rechts, enz. als ze maar niet trekt :-) ) Met het 'naast' verwacht ik ook haar volle aandacht en ik geef 'vrij' als ze weer gewoon mag lopen.

En dit is meer van 'blijf een beetje op me letten verder maakt het niet veel uit'.

Weet ook nog niet of het echt gaat werken, want ze blijft nu wel steeds naar me kijken.. en eigenlijk hoeft dat ook niet per se, maar ja, het is al wel een stuk beter zo. :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Volgens mij is het het beste om alles wat je leert eerst ergens waar het rustig is te oefenen. Dat leerden wij ook op cursus. Zelfs het gewone 'zit' kan thuis 100 keer goed gaan, en als je dan wilt oversteken bij een drukke weg, hondje aan de overkant, tram om de hoek.. nou dan valt dat 'zit' ook nog niet mee ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Kyra trekt ook erg ze zit vast aan de scootmobiel heeft iemand daar ook tips voor hoe je dat kan voorkomen?

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

Raar maar waar..
Hoor al van veel mensen dat een tuigje het trekken zou bevorderen..
Ik ben eens wat gaan lezen en dat klopt bij veel honden.
Maar ook las ik dat door het trekken een hond sneller last van de nek zou krijgen met een halsband.
Dus had ik toch besloten een tuigje te kopen voor Dana en zelf aan de slag te gaan met het trekken.
Ben erg blij met het tuigje want Dana trekt zelfs niet meer! :-D
Volgens mij heeft ze door het tuigje het idee dat ze los loopt.
Als Dana normaal los loopt blijft ze lekker bij me in de buurt.
Dus voor mij toch de uitkomst! :-)

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Voor ons ook!
Precies hetzelfde, hij trekt ook gewoon NIET meer!
Super he! ;-)

honden page profiel DaantjeDaantje

honden foto van Daantje

" Voor ons ook!
Precies hetzelfde, hij trekt ook gewoon NIET meer!
Super he! ;-) "
Ja heerlijk! :-D
Elke keer als de lijn ook maar een beetje strak komt te staan
komt ze meteen weer langs me lopen.
En kwispelen wat ze nu doet tijdens het wandelen!
Ze vind het helemaal geweldig

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

" ;-)Raar maar waar..
Hoor al van veel mensen dat een tuigje het trekken zou bevorderen..
Ik ben eens wat gaan lezen en dat klopt bij veel honden.
Maar ook las ik dat door het trekken een hond sneller last van de nek zou krijgen met een halsband.
Dus had ik toch besloten een tuigje te kopen voor Dana en zelf aan de slag te gaan met het trekken.
Ben erg blij met het tuigje want Dana trekt zelfs niet meer! :-D
Volgens mij heeft ze door het tuigje het idee dat ze los loopt.
Als Dana normaal los loopt blijft ze lekker bij me in de buurt.
Dus voor mij toch de uitkomst! :-) "

;-) Fijn zeg! :-D

Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat vinden jullie nou de beste aanpak tegen trekken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: darf eko, bibi of naturis?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^