Hoe nemen jullie de honden mee op vakantie???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Kleine honden vinden vaak sneeuw idd niet leuk omdat ze laag bij de grond staan.
Ook krijgen ze vaker last van sneeuwvoetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe nemen jullie de honden mee op vakantie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kaikai

" Kleine honden vinden vaak sneeuw idd niet leuk omdat ze laag bij de grond staan.
Ook krijgen ze vaker last van sneeuwvoetjes. "


Tja, die Malthezers enzo zijn ook net sneeuwballenO-)

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Wanneer wij met de hond op vakantie gaan passen de bestemming daar wel op aan. Afgelopen zomer zijn we met Lycan naar Duitsland geweest, het Beierse Woud. Hij heeft het heerlijk gehad, elke ochtend voor hem een flinke wandeling want hij was de jongste en had het nodig. De andere honden van vrienden van ons (twee akita's) zijn beide boven de 10 en hebben niet zo veel beweging meer nodig bleven dan bij hun baasjes in het huisje. Daarna gingen we met zn allen ontbijten. Verder hebben we lekker terasjes gepakt, gezwommen in een meertje met de honden, eind van de middag nog een lekkere wandeling met zn allen en elke avond uit eten en de drie honden gingen gewoon mee en lagen heerlijk te slapen onder en naast de tafel. Natuurlijk kregen ze allemaal na ons eten de restjes vlees van tafel..

Vliegen met de hond of naar een warme bestemming in de zomer doen we hem niet aan. Komend jaar gaan we naar Hongarije en dan passen mijn ouders op hem.

Zo reist hij trouwens met ons mee in de auto:

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Wij gaan altijd camperen, met onze caravan, dus dan kan de hond mooi mee :-) Wij hebben soms dagen dat we lekker niks doen (behalve dan wandelen met de hond) en de meeste andere dagen gaan we in een bos ergens wandelen of een stadje bezoeken. Soms willen mijn ouders ergens heen waar honden niet welkom zijn (musea e.d.) en dan blijf ik gewoon op de camping met Kobus, want ik hoef daar ook niet zo nodig naartoe ;-) Of met boodschappen, blijf ik ook op de camping met hem. Heel af en toe laten we 'm weleens een uurtje alleen, maar dat is echt zelden en alleen als het niet anders kan.

Wij gaan dus sowieso nooit met het vliegtuig en willen ook niet langer dna 2 dagen hoeven rijden, dus echt heel erg warm gaan we niet (geen Zuid-Italië of Spanje o.i.d. ;-)), meestal Noord-Italië (redelijk koel tussen de bergen) of Noord-Frankrijk, hoewel we afgelopen jaar in Zuid-Frankrijk zijn geweest. Wel zorgen we er altijd voor dat we een plek krijgen met véél schaduw en een meertje of rivier in de buurt is op loopafstand, liefst recht aan de camping. Dat hadden we afgelopen jaar ook, en dan gaan we gewoon een paar keer per dag lekker zwemmen met Kobus, kan ie ook lekker afkoelen. Hij had ook een koelbandana om zijn nek, zodat dat ook voor wat verfrissing zorgde. En verder lag ie gewoon los op het gras, in de schaduw onder een boom, een beetje te slapen :-) Als we 'm bij oma laten (wat we zouden doen als ie niet mee zou gaan), dan zou ie ook niet zo heel veel doen, behalve wandelen. Oma is er wel heel lief voor hoor, maar die gaat niet met hem spelen en kunstjes zitten doen met 'm.

Ik speelde 's avonds laat, als het wat koeler was, met hem. Of als ie net gezwommen had. Overdag wandelden we altijd in de schaduw en vaak ook langs de rivier, of in een bos. En 's avonds kreeg ie dan z'n lange wandeling. En overdag dan af en toe mee naar stadjes of zo. Hij vond het allemaal wel prima, en wij hebben dit altijd zo gedaan :-) (Ook met Sara.) Zolang ze maar bij ons zijn, ze af en toe het water in kunnen en genoeg schaduw hebben, vinden zij het prachtig.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Overigens zaten beide honden in de kofferbak van de auto in de reis ernaartoe. Sara gewoon los en Kobus in z'n bench. Beide sliepen gewoon de hele weg, maar we hebben natuurlijk wel genoeg stops gemaakt en daarbij ook wat balletjes enzo gegooid, voor de nodige beweging ;-) Ja, het is allemaal wel wat minder fijn voor de hond, maar echt vervelend vond ie het niet hoor. Het is alleen een beetje "saai" voor 'm. Maar daarna wordt dat weer helemaal goed gemaakt :-D

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"

Tja, die Malthezers enzo zijn ook net sneeuwballenO-) "


Of ze krijgen zelfs sneeuwballen ... Vriendin van mij heeft een hus met een woolly vacht, de fijne haren rondom de ballen zorgen voor nou ja, ijsballen dus..

Mireille

honden page profiel kaikai

"

Of ze krijgen zelfs sneeuwballen ... Vriendin van mij heeft een hus met een woolly vacht, de fijne haren rondom de ballen zorgen voor nou ja, ijsballen dus..

Mireille "

Kerstballen, blauwe ballen...

nou is het weer genoeg O-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit problemen heb gehad, en ze laten zich over het algemeen niet zien want ze liggen heerlijk achter de wagen of eronder in de koelte.
en al zou iemand ze aaien is er geen man overboord , ook al zouden ze ze losmaken blijven ze liggen waar ze thuishoren , en eten en dergelijke pakken ze ook niet aan van vreemden. "


Verschil van hond, die van ons moeten altijd alles zien en laten zich ook wel zien.
Aaien is ook geen probleem, losmaken wel, dan gaan de heren op avontuur.. En waarschijnlijk op zoek naar ons! Vooral Spot vindt alleen achterblijven op onbekend terrein geen goed idee. Ik vrees dat er dan geruchten komen over wolven dat gebied, want dan gaat het koppie achterover en wordt er gehuild (ik ben hier waar ben jij heet het liedje). Overigens is het in de auto wel goed, dan is hij stil (ik wil ze niet altijd meenemen een restaurant in) maar dat kan weer niet als het te warm is.

Mireille

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Wij gaan met motorvakantie zonder honden en naar Rock am Ring (of een ander festival) zonder honden. In de zomervakantie gaan de honden wel mee. Ik heb een uitlaatservice en daarom een volkswagen transporter met benches erin. Onze honden liggen in een bench met kussen en kleedjes. Vinden ze prima. Ze gaan lekker slapen.
Afgelopen september zijn we met ze naar de Cevennen in Frankrijk geweest. We hadden daar een huisje met een hele grote afgesloten tuin en een privé strandje. De honden konden gewoon los lopen. Heerlijk!
Ze zagen het huisje ook gelijk als thuis. We konden ze daar ook wel even alleen laten. We hadden de motoren mee. Als wij gingen motor rijden dan bleven de honden op het huisje letten. Was echt prima te doen! En met wandel uitstapjes en uitstapjes naar stadjes gingen ze lekker mee. Ze zijn ook mee op de stoomtrein geweest. Was echt een top vakantie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe nemen jullie de honden mee op vakantie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Teefje neemt pup mee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^