Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Och, die 'arme' Spaanse honden...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
@Angela,
Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat impulsaankopen uit het buitenland in Nederlandse asiels terecht komen.
Bij de meeste stichtingen krijg je eerst een huisbezoek wat het risico van de 'impuls' aankoop al aanzienlijk verkleind.
Daarnaast is het zo dat als, om wat voor reden dan ook, de hond herplaatst moet worden de stichting hier de verantwoording voor neemt.
Natuurlijk zal er heus wel eens wat fout gaan maar om het nu te doen voorkomen dat de Nederlandse asiels volzitten met buitenlandse honden is totale onzin.
Inderdaad kan iedereen wel wat roepen, maar waar haal jij deze wijsheid dan vandaan heb je daar ook een link van?
Ik vind het ook niet echt gepast dat je spreekt over
mensen die een buitenlandse hond verkiezen boven een Nederlandse die hier al jaren in het asiel zit.
Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen om voor een bepaalde hond te kiezen, zolang jij zelf niet de honden in huis neemt die al jaren in het asiel zitten mag je een ander daar zeer zeker niet op aanspreken.
Dat jij van menig bent dat je geen buitenlandse honden hierheen moet halen is jouw goed recht, moet jij dan ook vooral niet doen.
Dat ik niet alleen Nederlandse maar ook buitenlandse honden een goed thuis wil geven is mijn keuze, dat zegt totaal niet over mijn relativeringsvermogen of objectiviteit.
Verbaast me niets. Het is gewoon een goede dekmantel voor broodfok. Problemen met het hondje? Tja, tis een straathondje hè? Maar dat betekent niet dat alle stichtingen fout zijn. Wel dat je kritisch moet zijn bij het oriënteren op een buitenlands hondje.
Overigens, over staffies in het asiel, ik kijk regelmatig op de site van het asiel in Rotterdam en daar staat bij welke rasgroep het is. Héél veel staffies.
http://www.asielen-rijnmond.nl/index.php?zoek=ja&page=database&filenr=5&file=asieldieren&filesub=1&lowestSub=1&asiel=Rotterdam&diergroep=Hond
Dit is de afgelopen 3,5 jaar al zo. Altijd veel staffies. Dit keer toevallig ook veel dog-achtigen.
Een goeie stichting haalt niet alleen honden naar nederland, een goeie stichting helpt ook in land van herkomst, met voedsel medicatie, geld, en werken daar samen met stichtingen in dat ENGE buitenland om voorlichting te geven op scholen, etc. en bij goeie stichtingen hebben adoptanten in land van herkomst zelfs voorrang op een hond.
als een stichting alleen pups of hele jonge honden heeft, dan kun je eigenlijks wel indenken dat het niet een goeie is, want over het algemeen worden honden van anderhalf tot 10Plus gedumpt.
maar men moet niet zo dom praten over honden die dan hier weer in het asiel komen, wat hier in nederland in alle asiels bij elkaar zit, zit in het buitenland vaak al in 1 asiel.
mensen moeten gewoon goed onderzoek doen, naar de stichtingen, heb je minder ervaring, ga met de hond naar een cursus, en echt goeie stichtingen blijven je begeleiden, en lukt het niet dan herplaatsen ze de hond via de stichting.
@Nikki : waarom horen die honden in eigen land?
Dierenliefde kent in mijn ogen geen grenzen.
Wel is het zo dat het niet de bedoeling kan zijn om speciaal puppies te gaan kweken om dan hier duur te verkopen.
Een beetje goeie stichting biedt inderdaad pups aan, maar ook volwassen honden en oudere honden, of honden die bijvoorbeeld levenslang medicatie nodig hebben en die in hun land van herkomst geen kans zouden gekregen hebben. Kortom, een evenwichtige mix van alle leeftijden.
Ik vind inderdaad ook dat het asiel dan de naam van de stichting mag vermelden. Nu worden ze allemaal over 1 kam gescheerd.
Lola heeft vier jaar in haar eigen land gezeten en ik zat ook ooit lange tijd in mijn eigen land. En nu wonen we allebei in een ander land en zijn dus buitenlanders, maar we zijn ook gewoon een mens en een hond. Denk mondiaal was eens een spreuk van Ghandi om een betere wereld voor iedereen te bereiken.
Ja het kan best dat een handelaar onder het mom van een zielig verhaal honden verkoopt. Of hij die eerst gaat fokken dat lijkt me sterk, want in de dodingsstations zit het overvol met honden.
Kijk gewoon goed uit, en ga de stichting die je op het oog hebt eerst goed na. Vooral de boekhouding en kjk of ze ter plekke ook iets doen en de plaatselijke dierenbeschermingsorganisaties steunen zodat hun helpen ook zin heeft. En kijk of ze ook uberhaupt verstand hebben van het herplaatsen van honden en hier de mensen mee kunnen begeleiden.
Ik ga niet meer in op de discussie over wel of niet buitenlandse honden naar Nederland halen. Ik heb er ondertussen al teveel tijd en energie in gestoken. Ik ben blij met mijn Spaanse hondenvriendje en ondanks of dankzij de rugzak die hij heeft is het 't beste maatje wat ik had kunnen wensen.
Los daarvan: het is wel heel belangrijk om de stichting waarvan je adopteert goed te checken. Behalve dat er inderdaad gefokt wordt om zogenaamde 'zielige' hondjes te verkopen, worden er ook veel honden in Spanje gestolen die dan vervolgens verkocht worden als asielhondjes.
Overigens wordt er in Spanje, mede door de stichtingen die wel goede bedoelingen hebben, wel degelijk stappen gemaakt op het gebied van honden welzijn. Er zijn steeds meer mensen die wel op een verantwoorde manier omgaan met hun honden. Deze 'nieuwe' inzichten komen vooral van de jongeren. Zo gebeurt het steeds vaker dat jagers die voorheen hun galgo's ophingen (piano-playing; zo ophangen dat de hond nog net met de tenen bij de grond kan) ze nu afleveren bij een opvang. Dit gebeurt vaak onder druk van/geïnspireerd door hun jongere familieleden. Dat is nog steeds niet ideaal maar wel een kleine stap in de goede richting.
Er wordt dus wel degelijk gewerkt aan een meer permanente oplossing en ik denk dat een beetje nuance hier wel op zijn plek is. Kijk eens naar zoiets als ontwikkelingshulp: Als een heel land acuut honger heeft kom je ook niet alleen aan met scholing en een zak zaad aanzetten zodat men over een jaar minder honger heeft. Dan breng je eten voor de korte termijn en andere zaken voor de lange termijn.
Voor de honden die nu hulp nodig hebben is een korte termijn oplossing nodig en om te voorkomen dat dit in de toekomst nodig blijft wordt er keihard gewerkt. Maar je hebt een heel land niet zo maar veranderd op het gebied van moraal, kennis en mentaliteit.
Bij een hond duurt de socialisatiefase van de 8e tot de 12e week. Als een hond in die periode geen kennis heeft gemaakt met mensen, het leven in een huis (een vaatwasser, koffiezetapparaat etc). dan zal hij daar de rest van zijn leven bang voor blijven. Waarom zou je zo'n hond naar Nederland willen halen, bij mensen in huis zetten en de rest van zijn leven dus in angst laten leven? Zo'n hond is veel beter af in het land van herkomst.
Familie van mij heeft nu zo'n hond. Die duikt al in elkaar als er een kopje koffie wordt ingeschonken.
Ik heb in het buitenland vele zwervertjes zien rond lopen, veelal waren aan de magere kant, zaten onder de vlooien. Maar het waren wel honden met een relaxte houding.
Bovendien zitten eigen asielen al vol genoeg. Dus investeer het vele geld dat er nu gemoeid gaat met het transporteren van de hondjes in kennis van de plaatselijke bevolking, neutralisatie acties en voeding.
Reactie op Kaat (gast)
Wat een onzin zeg..., juist een goede organisatie haalt niet zomaar elke hond naar Nederland.
Een hond hoeft echt niet gezond te zijn, lichamelijk of geestelijk..., maar dat weet je dan van tevoren..., dat heet screening en is een wezelijk onderdeel van het beleid wat een goede stichting voert.
Een goede stichting screent ook de adoptanten op ervaring ect.
Je weet dat je een hond met rugzak in huis haalt en daar begeleiden ze ook in als je tegen problemen aanloopt.
En zeg nou zelf...., deze dame is ook niet gesocialiseerd zoals wij vinden dat hoort...., maar om nou te zeggen dat ze de rest van haar leven niet meer van haar trauma af zou kunnen komen....,
...., dan zou ze echt niet zo relaxed op de bank liggen hoor.
@ Sjalot...er zitten wel degelijk honden jaren in onze asielen en neen, dat zijn geen probleemhonden !! Meestal zijn het honden die wat ouder zijn of volgens mensen niet zo mooi of ze zien er zogezegd angstaanjagend uit En ga zo maar door. Met de honden is meestal helemaal niets mis !
Zo is er bij ons onlangs een hond geplaatst die al meer dan 3jr in het asiel vertoefde en die geeft nu geen enkel probleem bij zijn nieuwe baasje. Dus misschien is het in Nederland zo dat er niet veel honden lang blijven zitten, maar hier dus wel. In sommige asielen halen ze dat natuurlijk niet, want wordt er veel vroeger een spuitje gegeven
Maar dat wil niet zeggen dat ik de buitenlandse hondjes het geluk niet gun, integendeel !
Iedereen maakt zijn of haar keuze ! Ik vind het vooral erg dat hier nu wordt veralgemeend, net of elke organsisatie is zo ! Als Canina opmerkingen heeft, moet ze dat ook maar met naam en toenaam doen ! En over Tabitha wordt ook veel slechts verteld, dus ik ben van mening..als ik het niet zelf ondervind, ga ik niemand veroordelen ! Van horen zeggen hoor je immers veel liegen
Natuurlijk is het zo dat een hond die in die essentiële periode niet gesocialiseerd is, dit niet meer kan inhalen. Dat wil niet zeggen dat dit automatisch een probleemhond wordt.
Daar waar in een ideale situatie wordt gesproken van socialiseren, kan een niet goed gesocialiseerde hond nog altijd prima getraind worden op het omgaan met nieuwe prikkels. Dat vraagt alleen veel tijd. Het is dan iets wat de hond niet 'eigen'is, het is niet verinnerlijkt. Hierdoor weet de hond niet om te gaan met nieuwe prikkels. Dat zal hem dus steeds opnieuw uitgelegd moeten worden. Dat is dus meer aangeleerd gedrag dan bij een goed gesocialiseerde hond. Dat vraagt veel meer tijd, geduld en moeite.
Ik ken dergelijk honden die nu, in hun tweede leven, als hulphond werken dus we kunnen concluderen dat het vaak genoeg allemaal wel mogelijk is.
Maar goed, dit heeft weinig te maken met de smeerlappen die geld willen verdienen over de ruggen van honden en mensen/stichtingen die de beste bedoelingen hebben.
Sowieso...het ging hier over dergelijke boeven en niet over de kwestie wel/niet uit buitenland adopteren. En het feit dat er mensen zijn die op die manier geld willen verdienen heeft weinig te maken met adoptie uit het buitenland.
Omdat er hier broodfokkers zijn, zeggen we ook niet dat het fokken van honden een discutabele kwestie is. Die broodfokkers zijn walgelijk, net als die boeven waar dit topic over gaat.
Jantien, ik heb, reagerende op je vraag,(heb hier nog niet alles doorgelezen, wilde snel even reageren) ook in het verleden al opmerkingen gemaakt (me afgevraagd) of dat dat daar allemaal wel volgens de goede orde gebeurt.
Er zitten zoveel pups tussen bijvoorbeeld, dat kan niet altijd zijn dat die zo massaal 'opgevangen' of 'gevonden' worden.
Aan de goede bedoelingen van de opvanggezinnen hier twijfel ik niet, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dat daar een 'broedplaats' is en wij een goede afzetmarkt aan het worden zijn....
Het hele gebeuren is zo 'een hype' op het moment, als er een slimme Spanjaard of zelfs Roemeen is die geld geroken heeft, dan kunnen wij wel bezig blijven met opvangen, terwijl er daar ondertussen voor toch redelijke bedragen aan 'marktvervalsing' gedaan wordt.
Voor de goede orde, ik heb een paar dagen geleden een mailtje gestuurd naar Canina en gewezen op dit topic. Hen gevraagd te reageren.
Is (tot nu toe) niet gebeurd!
En dat is nou net wat een goede stichting wel doet.
Even lezen voor de geïnteresseerden:
Oprichting van de Spaanse dierenbescherming
Hoe het ook kan in Spaje
...., en die verdienen dus onze steun...., via een stichting
Het is en blijft een probleem!!!
Dit gaan we niet op lossen, wat we wel kunnen doen is het vooral niet stimuleren!
Er is zoveel leed onder dieren en ......
Op het internet is genoeg te vinden en als ik het zie dan krijg ik er buikpijn van en wordt ik verdrietig.
Maar gemene en zieke mensen blijven er altijd, in zo'n wereld leven wij!
Het is frusterend dat men gemene dingen kan doen met een dier over heel de wereld.
Een klant van mij was in China en deed daar een fietstocht en kwam bij een huis waar net een hond werd gedood om gegeten te worden en dat was daar heel normaal. (dan draait je maag toch om?).
Maar ... stel je voor ... iemand uit India komt hier op bezoek in ons mooie land waar we rundvlees eten ...
is dus van een heilig dier!
Er is zoveel dieren leed en .....
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Och, die 'arme' Spaanse honden...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?