Heeft mijn lieverd me zojuist gebeten???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneAnne

Ben even van de schrik aan het bekomen. Mijn volwassen hondje, wat we nu een paar weekjes hebben, heeft me net gebeten tijdens het wandelen.. pfffff het verhaal volgt nog hoor, eerst even bijkomen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft mijn lieverd me zojuist gebeten???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Dan ben ik wel benieuwd naar het verhaal eigenlijk.Dat zou flink schrikken geweest zijn!

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Oei, toch niet ernstig?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ben ook benieuwd wat er dan juist is gebeurd ? Ik ben vroeger ook wel eens gebeten, maar zette me daar snel over, het blijven honden en vaak gebeurt er iets dat dit veroorzaakt.

Dus ik ben benieuwd naar het verhaal !!

honden page profiel AnneAnne

nee niet ernstig hoor, in ieder geval niet door gebeten. Ik was samen met onze andere hond aan het wandelen, een andere hond kwam ons tegemoet. De kleine ging tekeer, maar ik zag bij mijn oudere hond dat hij zijn voet in de lijn had gezet. Dus ik buk naar beneden om bij hem zijn poot eruit te halen, mijn kleine draait zich om en grom en hap! Ik denk dat de frustratie smorgens al is ontstaan. Had bezoek met een kindje van bijna 2. Ook die vond tie niet grappig en begon te grommen..heb er eigenlijk niet veel aandacht aan besteed, maar ik merkte wel dat hij onrustig werd dat er een klein kindje was. Maar het is echt zo een lieverd de afgelopen weekjes, dus had ik hier even geen rekening mee gehouden..
pffff

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

De frustratie is niet van vanmorgen al.
Het is puur omdat hij te keer gaat tegen de tegemoet komende hond. Jij gaat daar tussen hangen om de riem van de poot te halen.

Die spanning was te veel en moet hij kwijt, jij staat toevallig te dichtbij, dus tja. Kan je de hond niet kwalijk nemen, in dat soort situaties kan je dat ook niet doen. Zorg dat de hond rustig is of ga aan de kant staan zodat de andere hond kan passeren.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat hij vooral wat overprikkeld was.Het werd hem waarschijnlijk allemaal teveel.
Met kleine kindjes is het altijd oppassen geblazen, veel honden vinden ze gewoon te druk en blijven er liever bij uit de buurt. En die optie moet er natuurlijk altijd zijn.

Hoe oud is je hondje nu?

honden page profiel AnneAnne

hij stond wel iets schuin voor me maar de lijn was van mijn andere hond die naast me stond, die had in de lijn gestapt. Ik heb die kleine niet eens aan geraakt..maar zal iid wel te dichtbij hebben gestaan

honden page profiel AnneAnne

Ongeveer 1,5 jaar. we hebben zelf ook een kindje van 6 en daar lijkt het wel goed mee te gaan. Ik let altijd enorm op, kindjes mogen nooit zomaar in de buurt van mijn honden komen. Het viel me vanochtend al op dat hij de rust juist NIET zocht. dan ging hij in de gang liggen en kwam daarna weer naar binnen.. ik ben nog niet zover dat hij lang op zijn plaatst blijft.. hij zocht het dus wel op.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

De kleine lijkt aan je verhaal te lezen enorm hard uit te vallen naar de hond die jullie tegemoetkomt, dit is ook de reden waarom hij jou beet, frustratie bij het zien van de andere hond.

Romi beet mij ook in mijn benen wanneer ik haar net uit het asiel had gehaald. Ze beet uit frustratie bij het zien van de andere hond.

Al gedacht aan hondenschool?

Jou hond hoort niet zo te reageren naar andere honden want dit kan ook reacties uitlokken bij andere honden. Hier moet sterk op getraind worden!

honden page profiel KK

honden foto van K

max doet dit ook als we andere honden tegenkomen.we zijn hard aan het werk om dat eruit te krijgen, maar dat kost veel tijd en geduld.
50 kilo die je bijt waar hij je pakken kan is niet grappig;-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zoiets gebeurt wel meer, hond overprikkeld, gefixeerd op een andere hond en opeens voelt of ziet hij iets uit zijn ooghoeken. Dan vergeet hij zich en ziet op dat moment zelfs niet dat het het baasje is !

Heel herkenbaar. Zou er inderdaad mee naar een goede hondenschool gaan, eentje die je kan helpen om dit eruit te trainen ! Gelukkig heeft hij niet doorgebeten !

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Een standaard hondenschool kan hier volgens mij niet veel mee. Bij veel hondenscholen wordt de stress alleen maar groter, te veel honden bij elkaar, te dicht op elkaar. Als je een hondenschool kan vindne die met kalmerende signalen werkt zou ik dat WEL doen.
Heb je het boeje 'Kalmerende Signalen' van Turid Rugaas al eens gelezen? Ik denk dat je daar veel aan kan hebben. Waarschijnlijk was het over je hond heen hangen te veel voor hem op dat moment.

Moet wel even zeggen dat ik het idee dat de stress sochtends al is opgebouwd helemaal niet zo gek vndt hoor. ALs een hond gestreesds is maakt hij allerlei hormonen aan waaronder adrenaline en cortisol. Cortisol blijft heel lang in het lichaam aanwezig. Het kan best dat hij alin het oranje stond, en dan is er net heel veel meer nodig.

honden page profiel AnneAnne

ik zal het boek eens bekijken. ps stond niet over hem heen, was bij mijn andere hond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft mijn lieverd me zojuist gebeten???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ruwharige honden
^