Rambo gromt ineens heel erg maar tegen wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hallo ik moet dit toch even voorleggen aan jullie.
Gisteren begon Rambo onze kruising bulldog x mastino ineens vreselijk te grommen.
Hij kwam van achter en blaffend en grommend. Ik ben gaan kijken wat er was maar kon echt niks ontdekken. Dus ik corrigeerde hem door NEE te zeggen. Daarna heb ik hem gewoon zachtjes angetikt.Hij ging gewoon door. Heb ik hem meegenomen om te laten zien dat er niets was maar het gegrom kwam uit zijn tenen zo ongeveer.het vreemde was ook nog dat de andere honden hem totaal negeerde en bleven liggen waar ze lagen. Dit gekke gedrag heft zo'n 45 min geduurd.
Toen kwam mijn oudste dochter binnen met haar zoontje en was het over was hij weer blij.
Iemand een idee wat het geweest kan zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rambo gromt ineens heel erg maar tegen wat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Ik denk dat hij toch wat heeft gezien wat voor jou misschien normaal was maar voor hem niet.

Mijn honden zaten pas te grommen en het duurde even voordat ik zag wat het was.... Onze overbuurvrouw had de trap tegen haar huis aangezet om de ramen te gaan zemen dat vonden ze heel vreemd.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Tja ik heb me suf gepiekerd en hij was er eigenlijk best overstuur van. Hij was op zijn manier ook echt een held op sokken want ik moest voorop en hij volgde voorzichtig

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Weet je zeker dat het agressief grommen was? Zeker omdat de andere honden niet reageerden. Ik heb er ook 2 die een vreselijk grommend geluid kunnen maken als ze me begroeten. Dat heeft niets met agressie te maken, maar als je ze niet kent denk je op z'n minst dat ze je gaan verscheuren.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nee was ook niet echt aggressief ik denk dat hij erg geschrokken is van iets maar weet gewoon niet wat.Maar de schrik zit er gewoon in omdat we in het verleden een inbraak hebben gehad waardoor onze dynie nu helaas overleden  naar beneden was gesprongen en die jongen flink in zijn arm heeft gebeten. Terwijl de inbraak bij de buurvrouw was. Dus even moest ik daar weer aan denken alleen die ging zonder twijfel over tot actie

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Je hebt honden die niet waarschuwen maar gelijk ingrijpen bij alarm. Mijn laatste bouvier was er ook zo eentje. Die waarschuwde niet, maar  ging gelijk tot actie over.
Andere honden waarschuwen eerst door te blaffen of tot gegrom of iets anders.

DJ heeft dat hier ook. Hij kan zomaar zijn dat hij heerlijk op de bank ligt en opeens stiert hij naar buiten om daar vervolgens bij de achterpoort van de tuin, te staan blaffen en niet zo'n klein beetje ook.
En er is echter nooit wat aan de hand! Niet iets wat ik dus zie of hoor en geloof mij, ik hoor vreselijk goed!
Of hij stiert de tuin in, gaat midden in de tuin zitten (dus niet bij de achterpoort) en blaft hij alsof er iets aan de hand is.

Uiteraard ga ik dan altijd even kijken, maar er is nooit wat. Maar zoals hierboven ook al wordt gezegd, soms zijn er dingen die voor ons heel normaal zijn, maar voor de honden niet. En dat kan idd een ladder zijn (DJ Heeft een ongelofelijke hekel aan het geluid van ladders, maar dat komt door onze glazenwasser) maar ook door een of ander geluid wat wij of niet kunnen horen of wat wij normaal vinden.

Hier willen de kinderen in de buurt nogal heel hoog en hard gillen, Joost mag weten waarom en ons buurmeisje doet het echt heel vaak en de ouders vinden het heel normaal. Toch heb ik er een keer wat van gezegd, omdat wij elkaar en de televisie niet eens meer konden horen. Het was mooi weer, maar wij zaten de Olymp. Spelen te kijken. Het was echt vreselijk en dat hoge gegil doet zeer aan de oren van de hondjes. Maar onze oren deden ook zeer, dus je kunt nagaan hoe hoog en hard het was. Er zaten toen volwassen mensen in de tuin, maar die zeiden er niets van, dus heb ik dat maar even gedaan.

Het kan dus van alles zijn en ja, wat ik dan met DJ doe is met het commando terug plaats, hem weer terug brengen naar waar hij op dat moment lag. Dat hou ik net zo lang vol, totdat hij daar werkelijk weer gaat liggen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik zou doen als het nog eens voorkomt is ipv NEE zeggen en aantikken hem rustig kalmeren.

Geen idee wat het was, maar misschien zag hij wel iets wat hij niet in de haak vond en kwam hij dat jou vertellen, een NEE brengt hem dan denk ik in verwarring.

Lola gromt ook weleens, zelfs terwijl ze ons strak aankijkt, je zou dan denken mijn hond mag niet naar mij grommen, maar als je dan even uit het raam kijkt zie je dat er een oorzaak was voor het grommen, er liep bijv. een hond voorbij die ze niet mag en wilde dat blijkbaar even doorgeven. Het is ongelooflijk dat ze een hond die niet blaft geen geluid maakt en gewoon langsloopt aan de overkant van de straat opmerkt terwijl ze niet uit het raam kan kijken. Honden merken zoveel meer dan wij.
Soms kunnen ze zich ook vergissen denk ik en denken alleen maar iets gehoord te hebben.':-)

shara (Gast)

wij hadden dit laats ook. Bleek er een kat op het dak van de schuur te liggen, die daarvoor vrolijk over de schutting wandelde.
Ik dacht echt dat mn hond gek geworden was, ik kende dat gedrag helemaal niet van hem.

Ik ook de tuin in, niets te zien, tot dat die kat ineens zijn weg terug maakte om weer op het schuurdak te gaan liggen, toen begrpeek ik waarom er zo gegromd moest worden, die kat moest het gewoon niet proberen om in onze achtertuin te komen.

Ik ken de kat, dus ben naar hem toe gelopen en heb hem op mn tenen een aai over zn bol gegeven, toen hield het gegrom ook op..

Dus wie weet heeft rambo ook wel een kat ofzo gezien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rambo gromt ineens heel erg maar tegen wat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zijn er ook honden-kampen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^