Wat vinden jullie? Normale reactie Perdie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dag iedereen. Hier ben ik weer met een vraag :-)
We komen net terug van de hondenschool. Deze keer kregen we les van een instructeur die ik nog niet eerder had gehad maar wel al een beetje kende. We dede verschillende oefeningen en alles ging goed. Tot de moment dat hij één voor één een hond uit de groep wou halen en dan is het de bedoeling dat het baasje de hond roept en komt. Heel simpel allemaal voor de meeste, maar voor ons natuurlijk niet :-) Perdie gaat nooit met andere mensen mee. Daar is ze nu eenmaal te angstig voor. Ze zit wel al op het punt dat ik ze bij iemand anders even kan achterlaten (dan blijf ik wel in het zicht) en dan is ze vrij rustig, maar echt meegenomen worden door iemand anders dat zit er nog niet in, daar is ze toch nog te angstig voor. 

Nu wat gebeurde er, ineens ontsnapt Perdie uit haar tuigje, wat ook wel vaker gebeurd en ook geen probleem is. Maar ineens besluit de instructeur Perdie op te tillen en een klein stukje mee te nemen!! Natuurlijk wist ik dat dat niet goed zou komen en Perdie begon in het rond te happen naar hem. Vind ik persoonlijk heel normaal. Daar reageerde de instructeur wel goed op, hij zette haar rustig terug op de grond en daarna is hij heel de les af en toe een snoepje komen brengen naar Perdie om volgens mij het vertrouwen terug te winnen. Maar wat denken jullie hier van? Volgens mij is dit echt een gigantische fout? Ook al kent deze man enorm veel van honden en vind ik het echt een goede lesgever kan ik maar moeilijk begrijpen waarom hij ineens besliste een angstige hond zoals Perdie op te tillen. Perdie kent deze persoon eigenlijk helemaal niet. Dus vinden jullie het ergens logisch dat hij dit deed en waarom? Ik ben wel eens benieuwd wat jullie zeggen?

Mijn mening is dus dat hij zich nogal misrekend had op Perdie en dit niet verwacht had?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie? Normale reactie Perdie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Hij had nooit je hond op mogen tillen, logische reactie van je hond om te gaan happen, hij had het anders moeten oplossen en goed naar de houding van je hond moeten kijken

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Misschien moet je volgende keer maar even zeggen dat perdie er nog niet aan toe is om met een voor perdie vreemde mee te gaan en dat je die oefening nog beter even overslaat, tot ze genoeg vertrouwen heeft gekregen dat ze wel mee gaat...

Vind het trouwens een vreemde actie,je gaat een bange hond toch niet optillen? Je kijkt naar de lichaamshouding en probeert de hond op zijn gemak te stellen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat vreemd van die instructeur... heb je hem zelf gevraagd waarom ie dat deed? Wat zijn bedoeling hiermee was? Nu heeft hij zelf wel meteen ingezien dat de hond dit niet accepteerde en heeft hij de hond meteen weer neergezet en is rustig gebleven. Dat vind ik al wel goed. Maar hij had toch al kunnen inschatten hoe angstig Perdie was toen ze zich al uit haar tuigje wrong? Misschien dacht ie net dat de hond optillen haar rustiger zou maken? Geen idee...

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

hier gebeurd het ook vaak dat instructeurs een hond proberen te vangen die er vandoor gaat, de meeste honden maken er geen probleem van maar heb ook al een paar keer gezien dat een hond blafte of hapte naar de instructeur. Idd een logische reactie en ik vind het vreemd dat ze dat blijven doen. Zou het zelf niet durven gewoon, heb het wel 1x moeten doen met een duitse herder die tosca aanviel.
Misschien in het vervolg aangeven dat je hondje nogal angstig is bij vreemden, bijvoorbeeld wanneer je zo'n oefening start.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja ik had het al duidelijk gezegd dat Perdie niet met vreemde meegaat. Dus ik ben zelf tot bij hem gegaan en dan bleef ze even vrij rustig maar daarna trok ze zich er toch uit. Ik moet echt dringend een tuigje of halsband vinden waar ze niet uit kan. 
Hij dacht inderdaad dat Perdie zou kalmeren door haar op te tillen, maar ik kan niet begrijpen dat je als je al zoveel ervaring hebt met honden zo iets doet. Je kon duidelijk zien dat ze te bang was. Gelukkig was ze het snel weer vergeten toen hij haar op een rustige manier benaderde met snoepjes.

Alleszins zal hij het niet opnieuw doen want hij heeft echt onderschat hoe angstig ze echt kan zijn. Ze heeft al zoveel vooruitgang gemaakt bij vreemde maar is nog zeker niet enthousiast. Het moet gewoon op haar eigen tempo gebeuren het kennis maken en op een erg rustige manier. En het vreemde is dat elke instructeur dit weet en doet en hij is dan de eigenaar van de school en doet het helemaal anders. Ik veronderstel dat hij écht dacht dat dit dé manier was maar dat was buiten Perdie gerekend. 

Ik ben al blij dat ze het zo weer vergeten was en dat jullie het ook zo vreemd vonden. Ik heb het hem duidelijk gezegd nadien dat Perdie hier nog niet klaar voor is en dat ze gewoon nog veel tijd nodig heeft om aan alles rustig te wennen. De 1ste keren op de hondenschool zat ze bibberend met haar staart tussen haar poten en weigerde ze snoepjes aan te nemen en nu is ze zo open en vrolijk en veel zelfzekerder geworden. Na de les zei hij wel dat het zeker allemaal goed komt met haar, ik dacht nog ja als wildvreemde haar niet constant optillen :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" hier gebeurd het ook vaak dat instructeurs een hond proberen te vangen die er vandoor gaat, de meeste honden maken er geen probleem van maar heb ook al een paar keer gezien dat een hond blafte of hapte naar de instructeur. Idd een logische reactie en ik vind het vreemd dat ze dat blijven doen. Zou het zelf niet durven gewoon, heb het wel 1x moeten doen met een duitse herder die tosca aanviel.
Misschien in het vervolg aangeven dat je hondje nogal angstig is bij vreemden, bijvoorbeeld wanneer je zo'n oefening start. "

Bij ons is het juist de bedoeling dat als je hond wegloopt niemand er achter gaat. Je moet wachten en desnoods naar de andere kant gaan om je hond bij jouw te krijgen. Ik heb nog nooit een instructeur een hond zien vangen en optillen, hoogstens even bij zich houden voor de veiligheid, daarom dat ik het ook zo vreemd vond van hem... Ik zou ook nooit een angstige hond optillen, hij heeft nog veel geluk gehad dat ze gewoon hapte want ze zat op gezichtshoogte dus als ze had gebeten was het in zijn gezicht geweest...

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

wauw ik wist niet dat ze zo bang was voor mensen! dan heeft ze toch al een hele vooruitgang gemaakt, en hij heeft het goed aangepakt achteraf. Het zal wel met de beste bedoelingen geweest zijn dat optillen, heeft hij deze les ook nog eens iets bijgeleerd ;-)


Bij ons moeten de baasjes ook weg van de hond gaan, maar de trainers gaan er soms wel heen, ofwel om hem terug te jagen, of als de hond blijft staan proberen ze hem te pakken aan de halsband. 1x heeft een instructeur de hond echt gevangen omdat die zich niet liet vangen aan de leiband, die verdraagde het dan gelukkig wel dat iemand hem oppakte.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

KLinkt echt als een inschattingsfout van de instructeur, die het dacht beter te weten dan de eigenaar...

Heb je al eens naar sledehonden tuigen gekeken? Ik heb ze nog nooit uit dit tuig zien ontsnappen, zelfs niet bij achteruit deinzen. Onderstaande link en dan wandel/fietstuig

http://www.cooldogs.nl/webshop.php?view=productListPage&category=37#

Ook de halsbanden kunnen ze bij ons niet uit (en geloof me, ze hebben het geprobeerd... )

Ik vind Perdie zo'n leuk hoofd hebben en wat hebben jullie al veel bij haar bereikt. Een vreemde had onze vorige hond Chenak ook niet zomaar op mogen pakken hoor, die had dat ook niets gevonden.

Mireille

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Oei, goed dat hij Lola niet probeerde op te tillen, die pikt zoiets echt niet en zou meteen als een wilde wolf gaan grauwen en ook bijten, zonder waarschuwing, ze is razendsnel als ze zich bedreigd voelt.

Ik denk een leermoment voor de instructeur, heeft hij wel ervaring met angstige honden?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

@ Janouk: bedankt voor het compliment en voor het meezoeken naar een goed tuigje :-) Het tuigje in je link lijkt erg op een tuigje dat we al gehad hebben en ook daar kon ze gewoon uit ontsnappen. Ideaal zou zo een tuigje zijn maar dan met zoveel mogelijk mogelijkheden tot aanpassen dus veel gespen. Volgens mij hebben ze van het merk Wolters ook zo een tuigjes. Ik ben van plan om volgende maand nog eens (voor de zoveelste keer) een aantal winkels te bezoeken met Perdie om zo toch nog eens op zoek te gaan naar het ideale tuigje. Ook ga ik eens zoeken naar een geschikte half check halsband, momenteel hebben we er wel zo een maar die kan je niet verstellen en heeft een metalen tussenstuk. Ik wandel zelf het liefst met een tuigje dus ik hoop er snel een veilig te vinden :-)

@ Dobry: Ik denk inderdaad niet dat hij veel ervaring heeft met honden die écht angstig zijn. Hij kent heel veel van honden maar zo een angsthaas als Perdie kom je niet vaak tegen :-) Ik vind sowieso dat je niet zomaar iemand zijn hond optilt, domme fout van de instructeur :-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oke optillen is niet echt goed maar het had ook zo kunnen zijn dat de hond inderdaad wel rustig zou worden zeker omdat de trainer dit ongetwijfeld heel direkt heeft gedaan. Dan was er waarschijnlijk gezegt .... Nou dat geloof je toch niet  zo is hij normaal niet dan zou hij doodsbang zijn. En laten we eerlijk zijn een angstige hond die zich uit een tuigje wurmt kan alle kanten opgaan natuurlijk.( weet niet of het buiten of binnentraining was maar buiten wordt het toch al snel gevaarlijk voor een angstige hond en dan ook nog voor de goed bedoelde handelingen van vreemde mensen die je willen helpen. Zou gewoon nog ff deze oefening overslaan.
Tineke

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja maar ik had haar al helemaal terug bij mij toen hij haar optilde. Hij wou gewoon de oefening nog eens doen denk ik door haar op te tillen en mee te nemen. Het terrein is trouwens wel erg veilig en Perdie liep niet weg maar stond gewoon naast mij, ze ontsnapte in het verleden wel vaker uit haar tuigje tijdens dergelijke oefeningen, maar dan komt ze altijd direct naar mij, even ter verduidelijking :-) Maar inderdaad deze oefening slaan we een tijdje over :-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oke dat scheelt dan wel dan was het niet eens nodig om Perdie op te pakken. Stom van mij ik zag namelijk alleen het terein voor me waar wij training kregen en waren er zeker wel 5 uitgangen waar de hond kon ontsnappen wel geen super druk verkeer maar ja alles komt toch altijd ongelegen dan zou je net maar zien dat er wel een fiets scooter of auto aan komt. Ben daar ook gestopt hoor hield altijd mijn hart vast en dan was het mijn dochter die daar trainde ik zelf niet eens maar was wel aanwezig.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Van Perdy normaal dat ze dit deed gezien ze een bange hond is en er op deze manier wel erg duidelijk over haar grens wordt gegaan,blijkbaar zag zij ook geen andere mogelijkheden meer om zich te uiten.Een paar happen zijn dan idd heel duidelijk O-)

Grote fout van de trainer,misschien was hij door de hitte bevangen O-) ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja ikzelf heb enorm veel bijgeleerd sinds ik Perdie heb. Letterlijk op 8 maanden heb ik zowat alles geleerd wat ik nu weet en daarom twijfelde ik ergens nog, misschien weet iemand met jarenlange ervaring het toch echt wel beter? Maar jullie denken er toch zoals mij over dus dan zat ik toch goed :-) 
Ik veronderstel dat hij er even niet helemaal bij was met zijn gedachten, het was wel warm hoor ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Oke dat scheelt dan wel dan was het niet eens nodig om Perdie op te pakken. Stom van mij ik zag namelijk alleen het terein voor me waar wij training kregen en waren er zeker wel 5 uitgangen waar de hond kon ontsnappen wel geen super druk verkeer maar ja alles komt toch altijd ongelegen dan zou je net maar zien dat er wel een fiets scooter of auto aan komt. Ben daar ook gestopt hoor hield altijd mijn hart vast en dan was het mijn dochter die daar trainde ik zelf niet eens maar was wel aanwezig. "

Ja normaal dat je je eigen terrein voor ogen hebt :-) Dan zou ik het ook ergens wel begrijpen maar in mijn situatie was het nergens voor nodig :-) Ach Perdie heeft er alleszins niets aan over gehouden en hij ook niet :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie? Normale reactie Perdie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Beestjes, Luizen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^